Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 20 Cze 2008, 21:10 Temat postu: Landsbanki i Glitnir |
|
|
Czy ktoĹ ma jakieĹ informacje potwierdzajÄ
ce bankructwo tych bankĂłw w najbliĹźszym czasie (ostatnio nasz konsul podaĹ takie info co prawda nie wymieniĹ z nazwy bankĂłw ale takie doszĹy mnie sĹuchy). |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 20 Cze 2008, 21:21 Temat postu: |
|
|
Tak,jasne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 20 Cze 2008, 21:42 Temat postu: |
|
|
Akurat Landsbanki jest najlepiej prosperujacym bankiem na IS, wiec jesli on padnie to padnie wszystko inne. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 20 Cze 2008, 21:48 Temat postu: |
|
|
Ja teĹź mam nadzieje Ĺźe to ploty ale w tym kraju nic mnie juĹź nie zdziwi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Magdam
| Dołączył: 21 Maj 2007 | Posty: 103 | Skąd: Reyjanesbaer |
|
Wysłany: 20 Cze 2008, 22:09 Temat postu: |
|
|
no jezeli takich informacji udziela konsul to powinien byc odpowiedzialny za to co mowi.
Jezeli to prawda to nieciekawie. Oszczednosci trzymane w bankach to chyba nie moga sie czuc bardzo bezpiecznie.
Jezeli plota to bardzo nierozwaznie i niepotrzebnie takie rzeczy opowiadac. Szczegolnie przez czlowieka na odpowiedzialnym stanowisku.
Pan konsul nie wyglada i nie zachowuje sie powaznie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lili67
 | Dołączył: 05 Mar 2008 | Posty: 239 | Skąd: HafnarfjĂśrdur/Keflavik |
|
Wysłany: 20 Cze 2008, 22:45 Temat postu: Re: Landsbanki i Glitnir |
|
|
kuusy napisał: | (ostatnio nasz konsul podaĹ takie info co prawda nie wymieniĹ z nazwy bankĂłw ale takie doszĹy mnie sĹuchy). |
To Pan Konsul jest kolegÄ
Twoim, czy po prostu mĂłwisz to co jedna baba drugiej babie? Bo mnie sĹuchy doszĹy, Ĺźe w Petersburgu rozdajÄ
samochody, radio ErewaĹ podawaĹo. _________________ Legere et non intellegere neglegere est |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 20 Cze 2008, 22:52 Temat postu: |
|
|
Moze koles pracuje w ktoryms z konkurencyjnych bankow i chce pozyskac klientow. Bank Glitnir to chyba bank norweski, ten raczej dobrze stoi, podobnie jak ten drugi. To ze sie tu zle dzieje to wiadomo od dawna ale zeby banki mialy bankrutowac to juz przesada. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 20 Cze 2008, 23:09 Temat postu: |
|
|
"Pan" "Konsul" nie jest powaĹźnym czĹowiekiem, nie zachowuje siÄ powaĹźnie, a wielu jest jego kolegami, i nie tylko. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 20 Cze 2008, 23:20 Temat postu: |
|
|
Cytat: | "Pan" "Konsul" nie jest powaĹźnym czĹowiekiem, nie zachowuje siÄ powaĹźnie, a wielu jest jego kolegami, i nie tylko.
|
I o to kolejny dowod ze w Polsce prace dostaja kolesie a nie specjalisci. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ansswis
| Dołączył: 11 Wrz 2007 | Posty: 307 | |
|
Wysłany: 20 Cze 2008, 23:29 Temat postu: |
|
|
viking napisał: | Cytat: | "Pan" "Konsul" nie jest powaĹźnym czĹowiekiem, nie zachowuje siÄ powaĹźnie, a wielu jest jego kolegami, i nie tylko.
|
I o to kolejny dowod ze w Polsce prace dostaja kolesie a nie specjalisci. |
A ja tak naprawde nie widze tu winy konsula, skad wiadomo ze powiedzial takie cos, szczerze mowiac rozmawialem z nim kilkukrotnie i nie wydaje sie byc az tak nierozgarniety zeby takie rzeczy opowiadac.
Kuusy powiedzial ze "konsul podal takie info" to ja sie pytam gdzie to podal, przeczytam uwierze.
A co do samych bankow to bankructwo banku to ostatecznosc, a tu mowa o dwoch na raz, to pociagnelo by za soba tak naprawde upadek calej gospodarki islandzkiej.
Pozyjemy zobaczymy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 20 Cze 2008, 23:29 Temat postu: Re: Landsbanki i Glitnir |
|
|
lili67 napisał: | kuusy napisał: | (ostatnio nasz konsul podaĹ takie info co prawda nie wymieniĹ z nazwy bankĂłw ale takie doszĹy mnie sĹuchy). |
To Pan Konsul jest kolegÄ
Twoim, czy po prostu mĂłwisz to co jedna baba drugiej babie? Bo mnie sĹuchy doszĹy, Ĺźe w Petersburgu rozdajÄ
samochody, radio ErewaĹ podawaĹo. |
po pierwsze primo: skoro jestem polakiem i pisze o polskim konsulu to jak mam siÄ wyraziÄ ? ich, wasz, mĂłj, szanowny pan konsul, wĹadza konsularna czy jak moĹźe mi powiecie
po drugie primo: ja tzn. koleĹ jak mnie nazwaĹ sz.p. patryk w Ĺźadnym banku nie pracuje zadaĹem po prostu pytanie .
Niestety niektĂłrzy zamiast zdementowaÄ lub potwierdziÄ (plotki) piszÄ
posty poniĹźej krytyki w ktĂłrych chcÄ
jacy to sÄ
bĹyskotliwi.
Pozdrowienia dla lili67 i patryk23
aha i proszÄ nigela o wywalenie tematu po co mamy siÄ nad tym rozwodziÄ sorki pana moderatora nigela |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lili67
|
Wysłany: 20 Cze 2008, 23:40 Temat postu: Re: Landsbanki i Glitnir |
|
|
kuusy napisał: |
Niestety niektĂłrzy zamiast zdementowaÄ lub potwierdziÄ (plotki) piszÄ
posty poniĹźej krytyki w ktĂłrych chcÄ
jacy to sÄ
bĹyskotliwi.
Pozdrowienia dla lili67 i patryk23
|
Za pozdrowienia dziÄkujÄ. A moje posty zawsze sÄ
poniĹźej krytyki, bo ja zawsze chcÄ jaka to jestem bĹyskotliwa.
Jak rĂłwnieĹź chcesz jaki to byÄ bĹyskotliwy, musisz dalej puszczaÄ plotki, tylko bardziej wiarygodne, moĹźe siÄ kto nabierze. _________________ Legere et non intellegere neglegere est |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Kryspingdynia ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 22 Lip 2007 | Posty: 274 | |
|
Wysłany: 21 Cze 2008, 1:28 Temat postu: Re: Landsbanki i Glitnir |
|
|
kuusy napisał: | Czy ktoĹ ma jakieĹ informacje potwierdzajÄ
ce bankructwo tych bankĂłw w najbliĹźszym czasie (ostatnio nasz konsul podaĹ takie info co prawda nie wymieniĹ z nazwy bankĂłw ale takie doszĹy mnie sĹuchy). |
Spokojnie, to sie tak nie odbywa, w pierwszym rzedzie jest duza wyprzedaz nieruchomosci kredytobiorcow, wyraznie ponizej ostatnich cen rynkowych, nastepnie emisje przeroznych instrumentow poprawiajacych uzyskac plynnosc bankowa, dalej to wieksze banki miedzynarodowe lub fundusze kapitalowe sa zainteresowane przejciem takich bankow, bankructwo to byla powszechna w zdrowym XIX kapitalizmie, teraz system bankowy jest zbyt ze soba powiazany aby oglaszac bankructwo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| vandall1
| Dołączył: 05 Maj 2008 | Posty: 223 | Skąd: Kpv,Gdynia |
|
Wysłany: 21 Cze 2008, 2:11 Temat postu: |
|
|
Tak chyba jest jak mĂłwi Kryspin:raczej przejÄcia niĹź klasyczne bankructwo.Nie chciaĹbym mieÄ tu dzisiaj kredytu.WyglÄ
da na to,Ĺźe do dna jeszcze daleko. _________________ Skype:marek.is1 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 21 Cze 2008, 4:29 Temat postu: |
|
|
Cytat: | aczej przejÄcia niĹź klasyczne bankructwo |
Jeden Islandzki Bank ma przejÄ
Ä drugi, zgody wydane, wiÄc to tylko kwestia czasu. Ale nie jest to ani Glitnir ani Landsbanki. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Cze 2008, 5:57 Temat postu: Re: Landsbanki i Glitnir |
|
|
[/quote]Jak rĂłwnieĹź chcesz jaki to byÄ bĹyskotliwy, musisz dalej puszczaÄ plotki, tylko bardziej wiarygodne, moĹźe siÄ kto nabierze.[/quote]
JÄzeli umiesz czytaÄ ze zrozumieniem to nie ja puszczam plotki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lili67
|
Wysłany: 21 Cze 2008, 22:09 Temat postu: Re: Landsbanki i Glitnir |
|
|
kuusy napisał: | JÄzeli umiesz czytaÄ ze zrozumieniem to nie ja puszczam plotki  |
MĂłj bĹÄ
d, przepraszam. Ty nie puszczasz plotek, Ty tylko je kolportujesz. _________________ Legere et non intellegere neglegere est |
|
Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Dołączył: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 22 Cze 2008, 17:42 Temat postu: . |
|
|
czy ja tez moge sie troche poklocic? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DmX81 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
 | Dołączył: 02 Lis 2005 | Posty: 213 | Skąd: Z nienacka |
|
Wysłany: 22 Lip 2008, 10:58 Temat postu: |
|
|
ja slyszalem ze to mial byc KB, czyli kaupthing i jakis jeszcze bank - nie bylem na zebraniu z konsulem, ale obecni tam przekazali mi taka informacje, ze to wlasnie uslyszeli, a bylo to juz z kilka miesiecy temu, a poki co nic sie nie dzieje, o ile mi wiadomo, pozdr. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rositka
| Dołączył: 08 Lut 2008 | Posty: 4 | Skąd: wa |
|
Wysłany: 27 Lip 2008, 21:37 Temat postu: Re: Landsbanki i Glitnir |
|
|
[quote="kuusy"]Czy ktoĹ ma jakieĹ informacje potwierdzajÄ
ce bankructwo tych bankĂłw w najbliĹźszym czasie (ostatnio nasz konsul podaĹ takie info co prawda nie wymieniĹ z nazwy bankĂłw ale takie doszĹy mnie sĹuchy).[/quote]
"co prawda nie wymieniĹ z nazwy bankĂłw" ...wiec o co hallo :>  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|