reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JELI KTO CI OBRAA LUB AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomociZaloguj si, by sprawdzi wiadomoci   

Kobiece ploteczki czyli kobiety poszukują koleżanek
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Nastpny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Islandzka Polonia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat  
Autor Wiadomo
Mr TIG
Go
PostWysany: 9 Sie 2008, 0:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

malwina86 napisa:
tak to juz jest jesli przyjechal ktos z wiochy zabitej dechami (nie mowie o wszystkich lecz o wiekszosci) dorobil sie troche koronek i teraz zgrywa niewiadomo kogo

No pewnie masz rację,

Tylko ja będąc na Islandii 3 lata to już się paru milionów koronek dorobiłem.

Z wiochy zabitej dechami też nie przyjechałem a wcześniej 10 lat w Szczecinie pracowałem i mieszkałem.... I gdyby nie głupota prezesów spółek z o.o. to bym pewnie tam do dziś dnia pracował.

Nikogo nie zgrywam.

Podsumowałem Wasze pogawędki i tyle, przynajmniej paru napalonym dziewczynom na pracę na Islandii oczy otworzyłem.....

Dlaczego Ty nie napiszesz prawdy, że się na razie nie układa?

Że pracy nie masz, mieszkasz z dzieckiem w jakimś hotelu?

Że łazisz z maluchem po zimnisku i to jest na razie Twoje jedyne zajęcie?

Że pracy szukasz i jakoś nie możesz jej znaleźć?

Sorry, czasem trzeba być brutalnym....

To ma być szczyt kariery na Islandii? To nie British Islands, gdzie praca na każdego czeka...

I jeszcze jedno - jak pisałem - to jest FORUM - każdy ma prawo zabrać zdanie...

Mimo wszystko, szczęścia życzę....

Może nie tylko dziewczynom z POlski ale i Tobie oczy otworzyłem...

Pozdrawiam, TIG
Powrt do gry
Mr TIG
Go
PostWysany: 9 Sie 2008, 1:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aniapl napisa:
Mr TIG, ale żeś podsumował Wink lol
Dziewczyny chcą czegoś (innego świata) w życiu spróbować a Ty je dołujesz Wink

Pozdrawia ta co ma pracę i jest tu ok. 130 razy dłużej niż 3 tyg. Wink

Ania,

Dzięki za miłe (tzn. nie obraźliwe) słowa.

Czego chcą spróbować? Przecież na razie niczego nie spróbowały, nawet dziecka "koleżance" nie chcą popilnować Smile

Ja nikogo nie dołuję, w takim kraju jak Islandia liczy się realizm...

I po prostu, może trochę za ostro, podsumowałem wypowiedzi koleżanek...

Ale ja nie cukruję........

Siedzą w Polsce kobiety po 20-25 lat, które śledzą to forum i czytają z zapartym tchem, jak bezrobotne koleżanki wychowują na luzie dzieci, drepczą po centrach handlowych, chodzą do kina i na baseny.

I myślą, że to pewnie prawda - więc skoro tak, to lecimy Smile

Ja jestem tu 3 lata, Ty, to nie umiem się doliczyć (7 lat?) i sama wiesz, że lepiej w tej chwili do Islandii tak podchodzić, jak napisałem, niz przylecieć tu z 500 Euro w portfelu i czekac na wylosowanie asa czy dżokera z talii...

Większość ostatnich postów podaję wyłącznie z własnego przykładu, przykładu przyjaciół, znajomych i kolegów....

Będę podawał przykłady ludzi, którzy też nie boją się przyznać, że przegrali lub stracili więcej niż myśleli....

Do przemyślenia....

A jak ktoś mnie nie lubi, za prawdomówność....

Piszcie do Odżajera - może mnie zbanuje...
Powrt do gry
Grazyna

Doczy: 06 Gru 2005
Skd: Islandia
PostWysany: 9 Sie 2008, 6:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ten wątek jest akurat skierowany do kobiet na Islandii, które mają chęć poznać inne Polki. Ja nie widzę w tym nic złego. Ja nie widzę związku z tym z tematem o obecnej sytuacji ekonomicznej na Islandii. To nie ten wątek!!! A dlaczego Matki-Polki znowu muszą być obciążone tymi wszystkimi bolączkami, tak jak ich matki i babki????!!!!. Ja nie przyczytałam w tym wątku ,że któraś specjalnie namawia Polki z ojczyzny , by tu masowo przybywały. Więc w czym problem?
malwina86

Doczy: 07 Pa 2007
Skd: Poznań-Keflavik
PostWysany: 9 Sie 2008, 13:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiesz co TIG zastanow sie czasami co piszesz. to ze mam dziecko nie oznacza ze sie wlocze z nim po zimnym dworze.i napewno nie mieszkam w hotelu i to ze nie mam pracy nie oznacza ze klepie biede i codziennie wyliczam ile koronek moge wydac!!! wyobraz sobie ze zyjemy na dosc wysokim poziomie niczego sobie nie zalujac.a do pracy mnie rwie bo juz sie dosc nasiedzialam w domku i to nie jest to ze pracy nie moge znalesc tylko to ze jak narazie a wakacje i jak wszyscy wiedza miejsca sa pozajmowane przez dzieciaki ze szkol dlatego ciezko a 2 sprawa aby podjac jakas prace trzeba tez miec nianke dla dziecka. nie wiem czy masz dzieci czy nie ale napewno wlasnego tez bys nie oddal do byle kogo i staralbys sie znalesc najodpowiedniejsza osobe
julci3k
Go
PostWysany: 9 Sie 2008, 13:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

malwina86 napisa:
wiesz co TIG zastanow sie czasami co piszesz. to ze mam dziecko nie oznacza ze sie wlocze z nim po zimnym dworze.i napewno nie mieszkam w hotelu i to ze nie mam pracy nie oznacza ze klepie biede i codziennie wyliczam ile koronek moge wydac!!! wyobraz sobie ze zyjemy na dosc wysokim poziomie niczego sobie nie zalujac.a do pracy mnie rwie bo juz sie dosc nasiedzialam w domku i to nie jest to ze pracy nie moge znalesc tylko to ze jak narazie a wakacje i jak wszyscy wiedza miejsca sa pozajmowane przez dzieciaki ze szkol dlatego ciezko a 2 sprawa aby podjac jakas prace trzeba tez miec nianke dla dziecka. nie wiem czy masz dzieci czy nie ale napewno wlasnego tez bys nie oddal do byle kogo i staralbys sie znalesc najodpowiedniejsza osobe

Święta prawda.
Powrt do gry
K75

Doczy: 28 Lip 2008
PostWysany: 9 Sie 2008, 17:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

O Bożżż TIG....O czym Ty piszesz?????Ty myślisz,że my żyjemy w jakiś strasznych warunkach,że musimy tyrać po min.10godzin,że klepiemy biedę i trzęsiemy się wydając każdą koronę......????Człowieku co Ty wypisujesz?Jeśli piszesz o Sobie to zaznacz to!!!!!!Bo ludzie czytając te bzdury są skłonni w nie uwierzyć i pomyśleć,że wszyscy Polacy na Islandii tak żyją!!!
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
Poleczka

Doczy: 05 Sie 2007
Skd: Islandia/wkrótce Polska
PostWysany: 9 Sie 2008, 19:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ja pozostawię to bez komentarza Cool
Powrt do gry
alice47

Doczy: 06 Lip 2008
Skd: Akranes
PostWysany: 9 Sie 2008, 19:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mr Tig ma doła od kilku dni. Może dlatego, że przez 3 lata zarobił tylko kilka milionów? Też bym miała...
Powrt do gry
Mr TIG
Go
PostWysany: 10 Sie 2008, 0:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

alice47 napisa:
Mr Tig ma doła od kilku dni. Może dlatego, że przez 3 lata zarobił tylko kilka milionów? Też bym miała...

Dokładnie to zarobiłem 7,8 mln koron netto - jakoś daję sobie radę.

Ale przynajmniej nie piszę jednego dnia, że "mieszkam w hotelu, a w jakim Ty mieszkasz?" a później drugiego, że "ja w żadnym hotelu nie mieszkam, żyjemy na bardzo wysokim poziomie". Smile

Aż żal komentować takie teksty - ale niektórzy lubią żyć w świecie bajek....

Ja miałem całkiem inny cel, otworzyć ludziom oczy - i tyle. Kto chciał otworzył, kto nie chce dalej śni...

A teraz śmiało możecie umawiać się na zakupy, bieganie po sklepach, ploteczki....

Ja tam wdłg. swojego sumienia, swoje zrobiłem.

Pozdrawiam wszystkie Panie Smile

Tig
Powrt do gry
alice47

Doczy: 06 Lip 2008
Skd: Akranes
PostWysany: 10 Sie 2008, 1:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W imieniu własnym pozdrawiam Mr Tig'a. Wykonałeś świetną robotę. Ludzie masowo oddają bilety lotnicze i już nie chcą wyjeżdżać z Polski. Kobiety z uśmiechem na ustach wracają do świetnie płatnej posady kasjerki na 5/8 etatu, a mężczyźni do pracy na budowie na czarno. Wszyscy są zadowoleni, a najbardziej polski urząd skarbowy i probostwa. Dość ucieczki dusz!

Mr Tig, ocaliłeś polską rację stanu i tysiące polskich rodzin, dziękujemy Ci.
Powrt do gry
Grazyna

Doczy: 06 Gru 2005
PostWysany: 10 Sie 2008, 8:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też składam mesjaszowi ukłony,że otworzył ciemnemu ludowi oczy. Tam zle , a tu niedobrze.
malwina86

PostWysany: 10 Sie 2008, 13:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

TIG odwal sie wcale nie pisalam ze miezkam w hotelu tylko spytalam dziewczyne w jakim chotelu ona mieszka i tyle.a zreszta nie bede sie tobie tlumaczyla z mojego zycia bo nie czyje takiej potrzeby.kto mnie zna ten wie co i jak Very Happy Very Happy
julci3k
Go
PostWysany: 10 Sie 2008, 15:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

malwina86 każdy lubi wpychać nos w nieswoje sprawy, dokładnie tak jak tomsson ale to już inna bajka takie życie co zrobisz?
Powrt do gry
gatecrash

Doczy: 02 Lut 2008
PostWysany: 11 Sie 2008, 10:28    Temat postu: ta Odpowiedz z cytatem

7,8 mln ISK netto - generalnie to można Cię nazwac milionerem...generalnie:)
Powrt do gry
WielkiBialyKrolik

Doczy: 08 Cze 2008
Skd: Reykjavik
PostWysany: 11 Sie 2008, 13:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jo, ja tera na niego bede polowac! xD
julci3k
Go
PostWysany: 11 Sie 2008, 14:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ukłońmy się naszemu panu Wink Wink Wink lol lol lol lol
Powrt do gry
julci3k
Go
PostWysany: 11 Sie 2008, 14:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przepraszam, PANU Surprised
Powrt do gry
owieczkowo

Doczy: 17 Pa 2007
PostWysany: 11 Sie 2008, 15:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do Tiga..
akurat tak sie sklada ze bylam w Askanie na poczatku lipca..wisialo moze pare kartek ze przyjma do pracy, ale kwot nie podawali bo z pewnoscia nie uszlo by to mojej uwadze..w to 1,5 - 2 tys netto dla szeregowego pracownika = sprzedawcy troche niechce mi sie wierzyc, choc nie uwazam zeby to byla kwota za duza za atrakcyjny wyglad jaki zwykle oczekuja, pelna dyspozycyjnosc -w koncu jest to praca w piatki ,swiatki i niedziele, do poznych godzin zwykle 22, z grafikiem zmiennym zwykle co tydzien,na ktory czesto nie ma sie zadnego wplywu, no i przewaznie dla osob ktore ukonczyly juz edukacje..
ale jesli faktycznie widziales takie ogloszenie, to trzeba bylo wejsc do sklepu i zapytac ile cv juz tam lezy..jakis czas temu koleznka skladala cv w galaxy..byla 150 osoba..a ogloszenie sobie wisialo i wisialo jeszcze troche..no i te darmowe dni probne w sklepach...mmm..poezja...
dla twojej informacji pisze to z wlasnego doswiadczenia..
Chyba sie ludzisz ze mlode dziewczyny albo kobiety sa napalone wizja pracy i zycia na islandii..i nie marza o niczym innym tylko zeby moc tu przyjechac..wiec daruj se funkce Wybawcy..ta wyspa jest najmniej atrakcyjnym miejscem dla mlodych osob..kiepska pogoda, kiepska praca ,teraz doszedl jeszcze kiepski kurs korony...mi nikt nie zazrdosci pobutu na jak to okresliles modnej islandii wrecz przeciwnie..slyszalam raczej wyrazy wspolczucia i niedowierzanie....nawet jak rok temu korona dobrze stala i proponowalam koleznkom zalatwienie pracy to zadna nie skorzystala..wybraly usa..
Skoro byles w polsce to chyba tez nie uszlo twej uwadze ze coraz mniej ludzi emigruje...czesciej juz sie wita tych co Byli i wracaja..dlatego twoje na[uszone wypowiedzi uznalam za glupie..
malwina86

PostWysany: 11 Sie 2008, 15:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

brawa OWIECZKOWO brawa
kazimiera

Doczy: 26 Sie 2007
Skd: Reykjavík
PostWysany: 6 Wrz 2008, 21:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czesc! a ja wznawiam temat! to moze jakias integracyjna kawke? wiecie tak pogadac ... a nie siedziec w domu przy komputerze?! no babeczki Smile ja mam 26 lat i troche sie nudze Smile praca, dom, praca, dom...
Powrt do gry
Wywietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Islandzka Polonia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Nastpny
Strona 4 z 11

Skocz do:  
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiska, tajska, indyjska, japoska, wietnamska itd.