Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 13 Sie 2008, 18:21 Temat postu: |
|
|
Serdeczne gratulacje  _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mrowka
 | Do潮czy: 09 Sie 2008 | Posty: 88 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 13 Sie 2008, 20:14 Temat postu: |
|
|
Serdecznie Gratuluj臋 !!!
Mnie jeszcze troch臋 zosta艂o... termin mam na 8 pa藕dziernik. Te偶 b臋dzie dziewczynka Prawdopodobnie b臋dzie mia艂a na imi臋 Anna:) Ale nic pewnego. Ju偶 si臋 nie mog臋 doczeka膰 zreszt膮 tatu艣 niuni te偶
Pozdrawiam Wszystkie Mamusie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| aniapl Og艂oszeniodawca zweryfikowany
 | Do潮czy: 30 Kwi 2006 | Posty: 219 | Sk眃: by艂 Reykjavik - teraz Polska |
|
Wys砤ny: 13 Sie 2008, 23:42 Temat postu: |
|
|
Kobieta77 ogromne gratulacje, 艣liczne imi臋 wybrali艣cie, moja mia艂a by膰 Julcia, ale z nazwiskiem si臋 okropnie gryz艂o.
Mrowka, musicie koniecznie nazwa膰 Ania, ja te偶 si臋 urodzi艂am 8 pa藕dziernika a imi臋 chyba jedno z najlepszych na 艣wiecie. Pasuje i do dzieci膮tka i nastolatki i doros艂ej kobiety, znane jest na ca艂ym 艣wiecie
p.s. tak sobie tylko zachwalam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Asica26
| Do潮czy: 21 Maj 2007 | Posty: 44 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 14 Sie 2008, 11:33 Temat postu: |
|
|
aniapl napisa: | Wszystkim czyli nawet tym, kt贸rzy w Polsce nie mieszkaj膮?
Jak si臋 dowiadywa艂am, to mo偶na by艂o dosta膰 becikowe pod warunkiem, 偶e przynajmniej jeden rodzic na rok przed urodzeniem dziecka mieszka艂 w Polsce.
My nie mieszkali艣my wi臋c zrezygnowa艂am a k艂ama膰 nie chcieli艣my.
Zreszt膮 nie s膮dz臋, 偶e te pieni膮dze nam si臋 nale偶膮, w ko艅cu to tu mieszkamy a nie w Polsce i nale偶膮 nam si臋 tylko tutejsze "dodatki". Takie mam zdanie. |
ja te偶 nie by艂am w Polsce rok przed urodzeniem dziecka, tylko 3 miesi膮ce:).wcze艣niej nie chcieli mi przyzna膰 ale tak jak pisa艂am od lipca zmiwni艂y si臋 przepisy i beciowe nale偶y si臋 wszystkim |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| anita_islandia
| Do潮czy: 19 Lip 2008 | Posty: 6 | |
|
Wys砤ny: 14 Sie 2008, 15:27 Temat postu: |
|
|
ja mam pytanie!moze ktoras z was wie cos na temat tlumacza podczas wizyty u lekarza! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| esmerka31
| Do潮czy: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wys砤ny: 14 Sie 2008, 15:36 Temat postu: tlumacz |
|
|
musisz zglosic przy zamawianiu wizyty ze potrzebujesz tlumacza. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| anita_islandia
| Do潮czy: 19 Lip 2008 | Posty: 6 | |
|
Wys砤ny: 14 Sie 2008, 15:44 Temat postu: |
|
|
aha tylko ze ginekolog do ktorego chodze sam umowil mnie na wizyte w szpitalu na 20 sierpnia.czy moge teraz jeszcze zglosic ze potrzebuje!?tlumacz jest darmowy!? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 14 Sie 2008, 16:12 Temat postu: |
|
|
hej czy moz臋 ktora艣 z was jest w takiej sytuacji 偶e jedno z rodzic贸w oplaca sk艂adki w KRUSie?? Ja s艂ysza艂m 偶e jesli si臋 op艂aca istnieje mo偶liwo艣c wzi臋cia becikowego z KRUSu. Czy kt贸ras z was wie cos wiecej na ten temat?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kathyn
| Do潮czy: 06 Mar 2006 | Posty: 44 | Sk眃: Mosfellsbaer |
|
Wys砤ny: 14 Sie 2008, 23:22 Temat postu: |
|
|
mrowka napisa: | Serdecznie Gratuluj臋 !!!
Mnie jeszcze troch臋 zosta艂o... termin mam na 8 pa藕dziernik. Te偶 b臋dzie dziewczynka Prawdopodobnie b臋dzie mia艂a na imi臋 Anna:) Ale nic pewnego. Ju偶 si臋 nie mog臋 doczeka膰 zreszt膮 tatu艣 niuni te偶
Pozdrawiam Wszystkie Mamusie  |
Ja r贸wnie偶 jeszcze troszk臋 musz臋 poczeka膰..termin na 7 pa藕dziernika i r贸wnie偶 dziewczynka :)Pozdrowienia i oczywi艣cie wielkie gratulacje dla dla nowej mamusi i Julci  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 15 Sie 2008, 11:56 Temat postu: |
|
|
kathyn napisa: |
Ja r贸wnie偶 jeszcze troszk臋 musz臋 poczeka膰..termin na 7 pa藕dziernika i r贸wnie偶 dziewczynka :)Pozdrowienia i oczywi艣cie wielkie gratulacje dla dla nowej mamusi i Julci  |
Ooo to mo偶ecie mie膰 weso艂o. Mrowka ma na 8.10 to mo偶e si臋 spotkacie w szpitalu.. a gdzie mieszkasz?
Pozdrowionka wszystkim mamusiom i buziaczki im pociechom  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
| Do潮czy: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wys砤ny: 15 Sie 2008, 14:20 Temat postu: |
|
|
czesc dziewczyny
dzi臋ki za gratulacje, mala dala nam trozhe popali膰 w pierwsza noc w domu ale dalismy rade i juz sie troche to unormowalo
mam pytanie czy znacie moze adres gdzie jechac po odbi贸r aktu urodzenia?
dzieki z g贸ry za pomoc
ja rowniez was pozdrawiam
nie ukmrywam por贸d mialam bardzo ciezki ale to fakt ze kied juz dziecko dotkniesz to zapomina sie o wszystkich mekach, bolach itp. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 15 Sie 2008, 14:26 Temat postu: |
|
|
Wiem co艣 o tym, b贸l porodowy nie jest delikatny ale jak podadz膮 Ci dziecko na r膮czki, wszystko wylatuje b贸l jakby znika. I czujesz si臋 taka szcz臋艣liwa 偶e to wszystko dzi臋ki Twojej sile. Cudowne uczucie kt贸rego nawet nie da si臋 opisa膰. TO trzeba prze偶y膰! pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| elza74
| Do潮czy: 22 Sty 2006 | Posty: 293 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 15 Sie 2008, 14:43 Temat postu: |
|
|
kobieta77 prosz臋 tu masz link gdzie odebra膰 akt urodzenia :
http://www.thjodskra.is/
mo偶na te偶 poprosi膰 i oni wysy艂aj膮 do domu.  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kathyn
| Do潮czy: 06 Mar 2006 | Posty: 44 | Sk眃: Mosfellsbaer |
|
Wys砤ny: 15 Sie 2008, 20:45 Temat postu: |
|
|
.....julci3k mieszkam w Mosfellsbaer tak偶e por贸d bedzie w Reykjaviku a je艣li chodzi o terminy to rzeczywiscie mo偶e by膰 weso艂o  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mrowka
 | Do潮czy: 09 Sie 2008 | Posty: 88 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 15 Sie 2008, 20:58 Temat postu: |
|
|
Wygl膮da na to 偶e mo偶e by膰 weso艂o co do termin贸w
Ale do tego jeszcze troch臋... ehh...
pozdrowionka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| AGNIECHA25
| Do潮czy: 09 Lip 2008 | Posty: 46 | Sk眃: REYKJAVIK |
|
Wys砤ny: 18 Sie 2008, 14:02 Temat postu: |
|
|
MAM PYTANIE: JAK DLUGO ZALATWIA SIE W POLSCE AKT URODZENIA DZIECKA,ZAMELDOWANIE I NUMER EWIDENCYJNY?CZY WYSTARCZY NA TO 3 TYGODNIE?I JESZCZE JEDNO: JAK WYGLADA I JAK DLUGO TRWA PROCEDURA ZALATWIANIA POLSKIEGO PASZPORTU DLA DZIECKA? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 18 Sie 2008, 15:34 Temat postu: |
|
|
Z tych pyta艅 mog臋 jedynie Ci odpowiedzie膰 na temat paszportu, bo tyle pami臋tam. To jest tak robisz zdj臋cie dziecku u fotografa zanosisz do biura paszportowego i kobieta z okienka ocenia czy zdj臋cie jest dobrze wykoonane (nie wiem od czego to zale偶y ale nam si臋 uda艂o). Je艣li tak paszport jjest wa偶ny pi臋膰 lat je艣li jakie艣 normalne to rok. No i zale偶y to jeszcze od wieku dziecka. Wszystko powiedz膮 Ci w okienku. Sk艂adaj膮c wniosek musisz poprosi膰 o adres do ich g艂贸wnego biura gdzie musisz nada膰 podanie o przy艣pieszenie wydania paszportu. Zreszt膮 sk艂adaj膮c wniosek powiesz, 偶e zale偶y Ci na czasie i chcesz napisa膰 podanie o przy艣pieszenie. No i wtedy czekasz pare tygodni. Je艣li uzasadnisz (wystarczy 偶e napiszesz 偶e wyje偶d偶acie za granice) 3 tygodnie jak ula艂 Ci wystarcz膮.  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Poleczka
| Do潮czy: 05 Sie 2007 | Posty: 116 | Sk眃: Islandia/wkr贸tce Polska |
|
Wys砤ny: 18 Sie 2008, 15:49 Temat postu: |
|
|
ja czeka艂am na paszport 3 tygodnie, bez proszenia o przyspieszenie, normalnie tyle to w艂a艣nie trwa. kole偶anka prosz膮c o przyspieszenie, czeka艂a tydzie艅. pozdrawiam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 18 Sie 2008, 15:53 Temat postu: |
|
|
hmmm wi臋c nie wiem. Ja pisa艂am i czeka艂am nieca艂e 3 tygodnie. To zale偶y przecie偶 od ilo艣ci wniosk贸w. Wiadomo, 偶e w sezonie trzeba czeka膰 troch臋 d艂u偶ej  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| malwina86
| Do潮czy: 07 Pa 2007 | Posty: 189 | Sk眃: Pozna艅-Keflavik |
|
Wys砤ny: 18 Sie 2008, 16:13 Temat postu: |
|
|
jesli chodzi o akt urodzenia to zalezy ile jest oczekujacch.ja bedac teraz w polsce na sam akt czekalam jakies 3 dni potem bzl meldunek i po zameldowaniu czeka sie jakies 2 tygodnie na nr pesel ktory trzeba odebrac osobiscie  _________________
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|