reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JELI KTO CI OBRAA LUB AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomociZaloguj si, by sprawdzi wiadomoci   

SZUKAM PRACY - OGŁOSZENIA I PYTANIA FORUMOWICZÓW
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 61, 62, 63  Nastpny

Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Jak wygląda praca na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat  
Autor Wiadomo
Grazyna

Doczy: 06 Gru 2005
Skd: Islandia
PostWysany: 23 Sie 2008, 23:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rewolwerowiec
alice47

Doczy: 06 Lip 2008
Skd: Akranes
PostWysany: 24 Sie 2008, 0:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mr TIG napisa:
Pusta kobieto, nie oceniaj innych swoją miarą...

Ludzie wyjechali, bo znają język, mają uprawnienia na sprzęt ciężki, dobre wykształcenie, i zawsze pracę znajdą........

Nie muszą lizać xxxx Panu Islandczykowi i raczej to ich najbardziej denerwowało... A ty dalej siedź w bagnie i oczerniaj innych, obyś dała radę jaki ci już szlam pod pod usta podejdzie...

Mój biedny Mr T,
chyba Ci nerwy puszczają? Ty też siedzisz na wyłudzonym chorobowym od polskiego lekarza, żeby nie lizać xxxx Islandczykom?

Tak mi się ostatnio przypomniał Twój znajomy Oldstar, który też oczerniał Islandię i Islandczyków i wszystko co islandzkie. Ale dopiero od czasu, jak Go wywalili z roboty w Actavis. Wcześniej też lizał xxxx i chwalił. A może to Ty jesteś dawny Oldstar?

Grażynko,
ja się nie obrażam na Mr TIG'a. Mnie jest Go żal. Żyje sobie w swoim świecie, pełnym nienawiści i złości i tak już zawsze będzie miał.
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
west

Doczy: 12 Sie 2008
Skd: Reykjavik
PostWysany: 24 Sie 2008, 1:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grazyna napisa:
rewolwerowiec

Very Happy popieram Twisted Evil
Powrt do gry
Mr TIG
Go
PostWysany: 24 Sie 2008, 2:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

alice47 napisa:

Mój biedny Mr T,
chyba Ci nerwy puszczają? Ty też siedzisz na wyłudzonym chorobowym od polskiego lekarza, żeby nie lizać xxxx Islandczykom?

A Ty tylko negujesz, nic dobrego nie możesz napisać, ani podobnym do siebie ani innym.... Tylko zawsze odpowiadasz złym słowem...

Może dlatego przyjechałaś na Islandię, że w Polsce nikt już Cie nie chciał słuchać?

A za teksty, które napisałaś powyżej, to uwierz mi w Polsce już była w sądzie... Na wyłudzonym zwolnieniu? Kiedy mam pisemne potwierdzenie o przebytej rehabilitacji? Kiedy o lasce chodzę od miesiąca, a wcześniej miałem z kulą przyjemność? Miałaś kiedyś zastrzyk ze sterydowego leku? Po którym nie wiesz jak sie nazywasz i tetno idzie do 200? Kiedy chodzić nie mozesz i każdy krok jest falą bólu?

Oby Ciebie nigdy to nie spotkało, ciesz się zdrowiem póki je masz...

Szkoda słów, mogliśmy dyskutować, ale takie ciosy jak Gołota to sobie daruj...
Powrt do gry
Mr TIG
Go
PostWysany: 24 Sie 2008, 2:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grazyna napisa:
No to już przegięcie!!! Ja jestem też kobietą i nie pozwolę nikomu tak odzywać się do żadnej kobiety. Są jakieś granice przyzwoitości!!!!

Ja tam nie wiem, wtracilas sie do watku pomiedzy mna a Sprezynka. Tak jak Alice47.

A ja Alice nie obrazilem, sama sie przyznala ze jest alkoholiczka.

Wiec Grazyna?

O co biega?
Powrt do gry
Grazyna

Doczy: 06 Gru 2005
Skd: Islandia
PostWysany: 24 Sie 2008, 8:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja poczułam się urażona. Każdy ma orawo do swojego zdania, ale nikt nie ma prawa nikogo tak poniżać. Ja osobiście nic do Ciebie nie mam, ale po przeczytaniu tego co Pan napisał zrobiło mi się bardzo przykro , bo raczej niespodziewałam się po Panu takich wyrażeń. To tak jak ktoś znajomy , którego raczej lubię nagle na moich oczach z np. zaczął kopać psa. Nie możemy się zniżać do dno, nawet jeśliżycie dało nam porządnie w kość. Nie wiedziałam ,że jest Pan tak mocno chory. Domyslam się ,że miał Pan wypadek. A jak z rehabilitacją?
dariuszr

Doczy: 22 Sty 2008
PostWysany: 24 Sie 2008, 11:32    Temat postu: Re: Odpowiedz z cytatem

Witam
Szukam pracy na 5 godz. dziennie w okolicy Hafnarfjordur pozdrawiam.

Dariusz
Powrt do gry
alice47

Doczy: 06 Lip 2008
Skd: Akranes
PostWysany: 24 Sie 2008, 14:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mr TIG napisa:

A Ty tylko negujesz, nic dobrego nie możesz napisać, ani podobnym do siebie ani innym.... Tylko zawsze odpowiadasz złym słowem...

Może dlatego przyjechałaś na Islandię, że w Polsce nikt już Cie nie chciał słuchać?

A za teksty, które napisałaś powyżej, to uwierz mi w Polsce już była w sądzie... Na wyłudzonym zwolnieniu? Kiedy mam pisemne potwierdzenie o przebytej rehabilitacji? Kiedy o lasce chodzę od miesiąca, a wcześniej miałem z kulą przyjemność? Miałaś kiedyś zastrzyk ze sterydowego leku? Po którym nie wiesz jak sie nazywasz i tetno idzie do 200? Kiedy chodzić nie mozesz i każdy krok jest falą bólu?

Oby Ciebie nigdy to nie spotkało, ciesz się zdrowiem póki je masz...

Szkoda słów, mogliśmy dyskutować, ale takie ciosy jak Gołota to sobie daruj...

Przykro mi z powodu Twojej choroby. I przepraszam za moje, może zbyt pochopne opinie. Teraz rozumiem, dlaczego jesteś taki rozgoryczony.

Wybaczam i proszę o wybaczenie.
Powrt do gry
Sprężynka

Doczy: 06 Sie 2008
Skd: Drawsko Pom./Szczecin
PostWysany: 24 Sie 2008, 16:55    Temat postu: ...LIZANIE D... Odpowiedz z cytatem

Witam Was wszystkich....
Po co ludziska sami sobie ciśnienie podnosicie i wprowadzacie wrogą atmosferę.??? Luzik ;-))
Ja nadal jestem w Polsce i widzę, i odczułam na własnej skórze jak pracodawcy nas tu traktują (mój facet przez miesiąc pracował za darmo - mieli 1 wolne miejsce i 3 chętnych, więc na okres próby- go przyjęli i jak się sprawdzi to umowę podpiszą. Owszem sprawdził się, podpisali umowę, był dyspozycyjny ciągle i pod telefonem. Płacili za pracę- ale za zapier.... na nadgodzinach już nie.Jak zaczął ich straszyć sądem to wylali dyscyplinarnie, gdzie miał świadków, że wtedy go na zakładzie nie było- świadków postraszyli i zapłacili dobry szmal za milczenie). Ja również zmieniałam kilka razy pracę gdzie zatrudniali ludzi na 3 m-ce, a potem ...wynocha.
Najgorzej było z tzw. "prywaciarzem"- zapomniał, że ma mi i kilku innym dziewczynom zapłacić za ponad miesiąc pracy, swojego wspólnika też wyrolował - ale ... poniósł już karę...
Teraz też w pracy moja kierowniczka robi mi problemy i utrudnia życie (gdy jej powiedziałam,że będę za kilka m-cy wyjeżdżać z Polski).
Jestem na własnej działalności gosp. i mam podpisaną umowę agencyjną z jednym z Towarzystw ubezpieczeniowych.Powiedziała,że skoro jestem zajęta załatwianiem spraw związanych z wyjazdem i nie będę szukała nowych klientów dla firmy (telefonowanie,jeżdżenie po firmach i inne metody pochłaniające ogromne ilości czasu- to natychmiast rozwiązuje ze mną umowę - bo nie potrzebny jej agent, który nie będzie robił nowej produkcji(dużej) - ona żyje z tego co zrobią jej agenci i ma jeszcze bonusy i premie.(Pracuje tam od 2005 roku). Nigdy nikomu tyłka nie lizałam bo mam swoją godność i swój honor!!! I teraz też nie mam zamiaru jej błagać i prosić abym mogła popracować jeszcze trochę- do wyjazdu. Mi jest obojętny pracodawca. Chciałabym tylko uczciwie pracować i za to jak pracuję (a zapierd.... się nie boję) brać odpowiednie wynagrodzenie. Tak jak i w Polsce pewnie i w Islandii trafi się jakaś szuja. Ale myślę,że to co mnie nie zabiję to mnie wzmocni.
Pozdro i po buziaku na zgodę... piwo ,
dance
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email WP Kontakt
tmdm
Go
PostWysany: 24 Sie 2008, 21:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam.Moja żona szuka pracy,na pół etatu,w godz.rannych-między 8 a 14,może być pomoc w kuchni,sprzątanie,może być opieka nad dziećmi.
Kontakt GG 5213024
Tel. kom. 8670981
Powrt do gry
bartekis

Doczy: 31 Lip 2008
Skd: Faskrudsfiordur
PostWysany: 26 Sie 2008, 1:26    Temat postu: Re: szukam pracy w zawodzie budowlanica Odpowiedz z cytatem

darek 13 napisa:
bartekis napisa:
szukam pracy w zawodzie budowlanca ciesla, wygoniczenia mieszkan typu regipsy szpachlowanie malowanie sa 2 osoy 20 i 46 lat w kazdym miejscu islandii. numer telefonu 8695614

Taki cieśla jaka ortografia nie pisz i nie pracuj po pijaku! Evil or Very Mad

Kolego ja nie widze w tym zadnego bledu ortograficznego tylko i wylacznie jedno przejezyczenie. nar
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email Numer GG Tlen WP Kontakt
dsmok

Doczy: 27 Sie 2008
PostWysany: 27 Sie 2008, 9:34    Temat postu: Szukamy pracy Odpowiedz z cytatem

Witam, jesteśmy młodym (24 lata) małżeństwem z 1,5 rocznym dzieckiem i chcielibyśmy wyjechac na Islandie wiec poszukujemy pracy na poczatek moze byc dla jedej osoby zanim nie zalatwimy opieki lub przedszkola dla malej, jesli ktokolwiek chcialby nam pomoc prosimy o kontakt
Powrt do gry
mstefa
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
Doczy: 22 Maj 2008
Skd: reykjavik-
PostWysany: 27 Sie 2008, 20:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Poszukuje pracy w Reykjaviku lub nieopodal. Moze byc na pol lub caly etat.
Moge pracowac jako pomoc w kuchni,sprzatac,opiekowac sie dzieckiem lub osoba starsza!
Jezyk tylko angielski w stopniu komunikatywnym.
Wiadomości prosze na priv. lub gg:10930489
Powrt do gry
adasjon
Go
PostWysany: 29 Sie 2008, 10:06    Temat postu: Witam wszystkich na forum Odpowiedz z cytatem

Mam prośbę, pewnie nie będzie ona zbyt oryginalna, ale co tam. ..Szukam pracy na Islandii, najlepiej w okolicy Selfoss. Na początek może być czegokolwiek, więc piszcie co wiecie Smile) Jestem co prawda jeszcze w Polsce, ale za tydzień lecę na wyspę, szukać czegoś będąc na miejscu.

Jeśli będziecie coś wiedzieć piszcie proszę na prv. Very Happy

Pozdrawiam.
Powrt do gry
1409883839

Doczy: 16 Sty 2008
PostWysany: 30 Sie 2008, 12:53    Temat postu: Szukam pracy!!!! Odpowiedz z cytatem

witam wlasnie dostalem wypowiedzenie i szukam pracy najlepiej na czarno bo wylatuje z tad za 4 miesiace i nie wracam wiec chce wziasc trochę pieniedzy z zawodu jestem plytkarzem i najlepsza byla by praca w tym fachu ale inna tez moze byc tylko nie na zewnatrz.moj tel. 6904167
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Numer GG
domi
Go
PostWysany: 30 Sie 2008, 15:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cześć pilnie poszukuję pracy może być na pół etatu popołudniu słabo znam język angielski . jak ktoś ma jakieś namiary to proszę o kontakt na priv lub gg13829747 dzięki
Powrt do gry
Fork

Doczy: 30 Sie 2008
PostWysany: 30 Sie 2008, 20:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy jako 55-cio letnia kobieta nieznająca języków obcych mam szansę na pracę na Islandii?
Powrt do gry
west

Doczy: 12 Sie 2008
PostWysany: 30 Sie 2008, 21:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fork napisa:
Czy jako 55-cio letnia kobieta nieznająca języków obcych mam szansę na pracę na Islandii?

Twisted Evil niestety raczej nie
Powrt do gry
Pawel Tattoo
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
Doczy: 03 Maj 2008
PostWysany: 31 Sie 2008, 1:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Fork napisa:

tak pod warunkiem że jest tu ktoś kto jej pomoże, samemu raczej trudno Very Happy
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Odwied stron autora
Fork

Doczy: 30 Sie 2008
PostWysany: 31 Sie 2008, 18:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję za odpowiedzi.
A ile pieniędzy należałoby mieć na początek, tak, żeby w ogóle móc myśleć o wyjeździe na Islandię?
Powrt do gry
Wywietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Jak wygląda praca na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 61, 62, 63  Nastpny
Strona 52 z 63

Skocz do:  
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiska, tajska, indyjska, japoska, wietnamska itd.