reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 58, 59, 60 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
mgj

Do潮czy: 25 Wrz 2007
Sk眃: Kopavogur
PostWys砤ny: 24 Sie 2008, 0:07    Temat postu: ... Odpowiedz z cytatem

Dziekuje Ci bardzo, faktycznie tego jeszcze nie probowalam, bo nawet nie slyszalam o takim sposobie. Jutro wyprobuje, mam nadzieje, ze chociaz troszke jej ulzy, bo juz mam takie wyrzuty sumienia, ze nie moge jej w zaden sposob pomoc, a ona malutka tak musi cierpiec :-(
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
Lipaza666

Do潮czy: 30 Lip 2007
Sk眃: Eskifjordur Islandia
PostWys砤ny: 24 Sie 2008, 11:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cze艣膰 mgj moja c贸reczka od 3 miesi膮ca 偶ycia ma stwierdzon膮 ale w POlsce przez alergologa skaz臋 bia艂kow膮 atopowe zapalenie sk贸ry est uczulona na mleko i produkty jak przylecia艂膮m na Islandi臋 m-c temu odstawi艂am j膮 od piersi a ma ju偶 11 miech贸w karmi艂am j膮 nie jead艂am r贸wnie偶 tych alergen贸w powiem tak nie mog艂a je艣膰 pomidor贸w truskawek orzech贸w ryby pietruszka i seler bardzo silnie alergizuj膮 do k膮pieli dobry jest owszem krochmal ale nie dla tych dzieci najlepiej kup Oilatum emulsje jest droga ale dobra oraz Emolium zestaw kosmetyk贸w nie stosuj nic innego ja te偶 stosowa艂am ma艣ci sterydowe i nawet je ze sob膮 tu wzi臋艂am na wszelki wypadek. Wiesz u Twojej ma艂ej mog艂o to wyj艣膰 dopiero teraz mo偶e lekarz si臋 nie wyzna艂 wcze艣niej. A jak by艂a malutka to nie mia艂a suchych lakierowanych policzk贸w????zaczerwienionych tak jakby mia艂a rumie艅ce??? musisz poczeka膰 a偶 jej to minie i poma艂u wprowadza膰 ka偶dy produkt pojedy艅czo co 5 dni bro艅 bo偶e JAJEK strasznie uczulaj膮!!!!jak co艣 ch臋tnie odpowiem na pytania pisz na priva lub gadu gadu moje 2316321 pa
Lipaza666

Do潮czy: 30 Lip 2007
Sk眃: Eskifjordur Islandia
PostWys砤ny: 24 Sie 2008, 11:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pro艣b臋 czy kt贸ra艣 z Was przyjecha艂a tutaj z ma艂ym dzieckiem??ju偶 m贸wi臋 o co mi chodzi moja ma艂a ma dosta膰 25 pa偶dziernika szczepionk臋 na odre r贸偶yczk臋 i 艣wink臋 nie wiem jak to tutaj jest kontynuuj膮 te szczepienia wzi臋艂am ze sob膮 kart臋 szczepie艅 pomocy termin tu偶 tu偶 a ja nie wiem co robi膰?????
mikolaj

Do潮czy: 12 Kwi 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 24 Sie 2008, 21:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam dziewczyny za trzy miesi膮ce mam termin i zaczynam sie powoli rozgl膮da膰 za w贸zkiem dla ma艂ego by艂am wczoraj w baby sam i sie za艂ama艂am, bo nie mieli tam takiego jaki bym chcia艂a, dla tego chcia艂abym wiedzie膰 czy kt贸ra艣 z was mo偶e kupowa艂a sobie w贸zek w Polsce. interesuje mnie czy jak co艣 jest wysy艂ane z polski jako prezent to czy tutaj trzeba zap艂aci膰 c艂o?
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email
Magda77

Do潮czy: 10 Lip 2008
PostWys砤ny: 24 Sie 2008, 23:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moja kole偶anka podzieli艂a w贸偶ek na dwie paczki i nie p艂aci艂a 偶adnego c艂a ale niech kto艣 napisze na paczce, 偶e to prezent i nie powinno by膰 problemu.
No i zajrzyj jeszcze do Olivier & ... (nie pami臋tam dok艂adnej nazwy), ja kupi艂am tam w贸zek sporo ta艅szy ni偶 w Baby Sam-ie Smile
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 25 Sie 2008, 11:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tylko policz sobie czy ci si臋 op艂aci sprowadza膰 w贸zek z Polski. Ja chcialam sprowadzi膰 sobie jedn膮 rzecz poczt膮, ale by艂a dosy膰 ci臋偶ka a koszt takiej paczki wynosi 230 z艂 jesli wazy ona 20 kg a jesli wi臋cej musisz przes艂a膰 w dwoch paczkach. Confused
Powr髏 do g髍y
AGNIECHA25

Do潮czy: 09 Lip 2008
Sk眃: REYKJAVIK
PostWys砤ny: 25 Sie 2008, 13:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DO MIKOLAJ : TYDZIEN TEMU MOJA MAMA PRZESLALA MI Z POLSKI WOZEK FIRMY GRACO/BARDZO LADNY.ZAPLACILA ZA NIEGO 1000 ZL PLUS KOSZT PRZESYLKI SAMOLOTEM 240 ZL.TO W SUMIE WYNIOSLO 1240 ZL.TAKI SAM WOZEK KOSZTUJE TU OKOLO 1000 000 ISK/2700 ZL... WOZEK WAZYL 17KG.ZAPAKOWANY BYL W KARTONOWE PUDLO,OBKLEJONY TASMA.PACZKE BEZ PROBLEMOW OTRZYMALISMY PO 4 DNIACH.NIE PLACILISMY ZADNEGO CLA.TAK WIEC NA PEWNO ZROBILISMY DOBRY INTERES Very Happy
Powr髏 do g髍y
AGNIECHA25

PostWys砤ny: 25 Sie 2008, 13:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ACHA DODAM,ZE SAM WOZEK WAZYL 13 KG.Z KARTONEM 17 KG.
Powr髏 do g髍y
yasminum
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 11 Pa 2006
PostWys砤ny: 25 Sie 2008, 14:07    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

AGNIECHA25,
Po pierwsze nie krzycz bo to nie 艂adnie.
Po drugie kwestia c艂a jest kwesti膮 wzgl臋dn膮 - raz skontroluj膮 Twoj膮 paczk臋 i c艂o zap艂acisz, a drugim razem si臋 uda (gratuluj臋, 偶e akurat Ci si臋 poszcz臋艣ci艂o).
A po trzecie gdzie sprzedaj膮 na Islandii w贸zeczki za milion koron? Z ch臋cia p贸jd臋 obejrze膰 takie cudo.
Powr髏 do g髍y
Arina

Do潮czy: 16 Sty 2007
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 25 Sie 2008, 14:24    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mgj Moja coreczka jest uczulona na jajka , kazdy produkt ktory zawiera chociasz sladowe skladniki strasznie podrazia jej skore . Lekarz dzieciecy stwierdzil iz to takie niczego sobie dzieciece zapalenie skory. Mala miala kilkanascie miesiecy i juz probowala sie drapac . Miala ropne grupowe grostki od samego lokcia po wewnetrzna strone , nadgarstki , w zgieciach nog , brzuszek i twarz (miejscami) . Przeprowadzilam rozmowe z lekarzem , ktory twierdzil iz to przejdzie i wymienill mi liste dosc dluga , powodow uczulenie . Uparlam sie zeby pobrano jej krew , zrobiono badani i wyodrebniono , to na co mala jest uczulona . Nawet jesli to tak zwane zapalenie dzieciece ( zbyt szybkie luszczenie sie skory , tak mowil lekarz ) chcialam wiedziec . Dopielam swego , teraz wiem czego mam unikac . Zadnych , jaj czy produktow z jajami ( nawet sami przestalismy dla jej dobra jesc jajka ) , krem 2 dziennie na miejsca szczegolnie wysuszone , kapiel tylko z minimalna iloscia plynu i szampony ( bezzapachowy i ph neutralny) . Skora jest w dobrej kondycji ,mala spi cala noc .
Popros o badania krwi , owszem powiedza ci iz nie zawsze test moze wykazac itd. Tylko taki test moze wykazac wiecej , niz ogledziny skrobania patyczkiem Smile
zuzula666

Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 25 Sie 2008, 14:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej mam pytanie czy kt贸ra艣 z mamu艣 zak艂ada艂a tutaj wk艂adk臋 domaciczn膮 ?? Chcia艂abym si臋 dowiedzie膰 jakie s膮 koszta takiej wk艂adki oraz za艂ozenia no i po jakim czasie po porodzie??
Powr髏 do g髍y
Arina

Do潮czy: 16 Sty 2007
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 25 Sie 2008, 14:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zuzula666 Mialam zakladana ale spirale , bylo to 2 lata temu i mialam po 3 latach sie zglosic do wymiany . Wtedy kosztowalo mnie to 5500 , tak mi sie wydaje . Moze koszt byc podobny Smile
Nina

Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 25 Sie 2008, 15:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cze艣膰 dziewczyny, mam pytanie dotycz膮ce kupki niemowlaka...
moje dziecko ma prawie dwa miesi膮ce i ma straszny problem ze zrobieniem kupki, meczy si臋 , p艂acze, st臋ka, jest czasami ca艂y czerwony ( wygl膮da to na zatwardzenie ) jednak kiedy w ko艅cu mu sie uda jest to biegunka. pielegniarka poradzila mi rumianek, dawa艂am te偶 herbatki na trawienie i malt extrakt ... i nic, tylko gorzej , bo wtedy wszystko przecieka . Mo偶e macie jakie艣 sprawdzone sposoby, 偶eby ma艂y bez problemu robi艂 kupki i zeby nie byly az tak rzadkie ?
Powr髏 do g髍y
julci3k
Go舵
PostWys砤ny: 25 Sie 2008, 15:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zuzula666 napisa:
Hej mam pytanie czy kt贸ra艣 z mamu艣 zak艂ada艂a tutaj wk艂adk臋 domaciczn膮 ?? Chcia艂abym si臋 dowiedzie膰 jakie s膮 koszta takiej wk艂adki oraz za艂ozenia no i po jakim czasie po porodzie??

wk艂adk臋 wewn膮trzmaciczn膮 mo偶na stosowa膰 3 miesi膮ce po porodzie (w tym czasie zwykle wyst臋puje bezp艂odno艣膰 laktacyjna) lub poronieniu (mo偶na za艂o偶y膰 wcze艣niej ale jest du偶e prawdopodobie艅stwo jej niedopasowania)
Powr髏 do g髍y
Magda77

Do潮czy: 10 Lip 2008
PostWys砤ny: 25 Sie 2008, 16:59    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

AGNIECHA 25 a jaki model masz tego GRACO??????????????
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
AGNIECHA25

PostWys砤ny: 25 Sie 2008, 17:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

HEJ MAGDA 77 : TEN MODEL TO QUATTRO TOUR SPORT.MI OSOBISCIE BARDZO PRZYPADL DO GUSTU.
Powr髏 do g髍y
AGNIECHA25

PostWys砤ny: 25 Sie 2008, 17:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DO YASMINUM : PO PIERWSZE O CO CHODZI CI Z TYM "KRZYCZENIEM"?
CO DO CLA ,PRAWDOPODOBNIE MASZ RACJE.BYC MOZE MOJA PACZKE AKURAT NIE SKONTROLOWANO.WIEM,ZE NA PEWNO PLACI SIE CLO ZA PACZKI ZYWNOSCIOWE,NO I OCZYWISCIE TAKIE RZECZY JAK PAPIEROSY ITP...A JAK JEST Z PLACENIEM CLA ZA TEGO RODZAJU SPRZET JAK WOZEK,TO POJECIA NIE MAM.W KAZDYM BADZ RAZIE JA NIE PLACILAM.
A CO DO CENY WOZKA NA ISLANDII,TO JEDNO WKRECILO MI SIE ZERO ZA DUZO.ALE CHYBA KAZDY ROZGARNIETY CZLOWIEK WIE,ZE CHODZILO MI O STO TYSIECY KORON...
Powr髏 do g髍y
yasminum
Og艂oszeniodawca zweryfikowany
Do潮czy: 11 Pa 2006
PostWys砤ny: 25 Sie 2008, 17:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wiec widocznie jestem nierozgarnieta.
A kazdy inteligentny cz艂owiek wie co znaczy pisanie postow z wcisnietym CapsLockiem.
Powr髏 do g髍y
Basia

Do潮czy: 24 Lis 2004
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 25 Sie 2008, 17:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja kupilam wozek Teutonia:
http://www.oo.is/kerrur-og-vagnar/barnakerrur/240/Teutonia-Spirit-S3/default.aspx
za 72.900. Do tego fotelik do auta Tario za 28.900. Gondola do wozka byla do tego zestawu za free. W sumie za pelen zestaw: wozek podstawowy, budka, fotelik do auta, specjalne mocowanie dla fotelika zaplacilam ok 100.000 ISK (bo dodatkowo dostalam jeszcze 10% znizki). W Polsce ten sam zestaw kosztuje 1790 (wozek) + 605 (gondola) +890 (fotelik), czyli
3285zl (ok 117.000ISK). Mimo, ze zaraz jade do Polski i moglam spokojnie kupic wozek w Polsce to kupilam na Islandii. Wlasnie ze wzgledu na okazyjna cene...
Powr髏 do g髍y
malwina86

Do潮czy: 07 Pa 2007
Sk眃: Pozna艅-Keflavik
PostWys砤ny: 25 Sie 2008, 18:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hmm BASIA nie zebym miala jakies "ale" ale nie widzialam jeszcze fotelika za 890zl.rozumiem caly zestaw za 1790 (wozek gleboki wymienny na spacerowke+fotelik samochodowy) mozesz przeslac linka gdzie widzialas ten zestaw za 3285zl? Very Happy
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 58, 59, 60 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 59 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.