Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 21 Lip 2007, 2:28 Temat postu: |
|
|
karuta napisał: | .....Zapisz sie czym predzej bo listy oczekiwania w Rvk sa nawet i 2 letnie. |
Niech ktos zalozy przedszkole !!!
Albo mamy dzieciate, ktore czekaja w kolejce na przedszkole, niechrze sie skumaja!!!! stworza ''spoldzielnie'' !!!! znajda lokalik !!!! , sciagna nianie z Polski albo ukrainy co by tanio bylo i maszyna gra.!!!!
Na co ludziska czekacie?.Biznej plan ogolny juz macie!!!!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arleta
| Dołączył: 22 Maj 2007 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 22 Lip 2007, 23:06 Temat postu: Przedszkole |
|
|
Szukam rodzin mieszkajÄ
cych w KĂłpavogur i majÄ
cych dzieci, ktĂłre uczÄszczajÄ
do przedszkola. Mam zamiar zamieszkaÄ tam z dzieÄmi i zapisaÄ je do przedszkola 3 i 5 latek. JednoczeĹnie proszÄ o informacje dot. przedszkola w KĂłpavogur oraz potrzebnych dokumentĂłw do zapisania. MĂłj adres : arletak16@o2.pl |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kata
| Dołączył: 16 Lis 2007 | Posty: 14 | Skąd: reykjavik |
|
Wysłany: 16 Gru 2007, 16:19 Temat postu: przedszkola czy zlobki |
|
|
Czy wie ktos moze cos na temat tego, ze warto zapisac dziecko do przedszkola czy tez tego wczesniej nazwijmy to zlobka jeszcze przed narodzeniem dziecka, bo sa straszne kolejki. Czy ktos sobie zarty robi czy takie sa realia. Prosze o jakiekolwiek informacje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Marta Luiza
| Dołączył: 05 Lis 2004 | Posty: 310 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 17 Gru 2007, 22:33 Temat postu: |
|
|
W Rvk wszystkie podania rozpatrywane sa w lutym ,wiec warto zapisac sie przed lutym, kolejki sa straszne ale z tego co slyszalam zapisanie dziecka przed narodzinami nie jest mozliwe. Dziecko dostaje miejsce miedzy 1,5 a 2 lata i wszystkie dzieci powinny takie miejsce dostac , nie mam pojecia jak jest z dagmama , nigdy sie nie staralam a na miejsce w przedszkolu sama czekam i juz sie martwie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kazimiera
| Dołączył: 26 Sie 2007 | Posty: 72 | Skąd: ReykjavĂk |
|
Wysłany: 18 Sty 2008, 17:27 Temat postu: |
|
|
znalezienie dagmamy jest dosyc trudne. z mojego doswiadczenia sierpien wrzesien jest poczatkiem "sezonu" i wtedy najlepiej szukac. bardzo przydatna jest www.mbl.is/barnaland i tam sa ogloszenia opiekunek.
mi osobiscie pardzo pomogla islandzka kolezanka z pracy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| polis78
| Dołączył: 01 Mar 2008 | Posty: 31 | |
|
Wysłany: 26 Mar 2008, 22:08 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich. Mam pytanko czy ktos orientuje sie w temacie przedszkoli w hafnarfjordur? Gdzie trzeba zlozyc podanie o przyjecie , albo moze telefon do biuro gdzie mozna by sie dowiedzie jakis informacji na temat zlozenia podania do przedszkola. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mgj
| Dołączył: 25 Wrz 2007 | Posty: 58 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 27 Mar 2008, 9:57 Temat postu: ... |
|
|
Skolaskristofa Hafnarfjardar, Strandgotu 31, tel. 585 58 00. Na stronie internetowej miasta sa podania w jezyku polskim.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kati
| Dołączył: 30 Mar 2008 | Posty: 15 | |
|
Wysłany: 30 Mar 2008, 20:52 Temat postu: |
|
|
Witam.Do jakiego wieku sÄ
przyjmowane dzieci do przedszkola w Islandii? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stepane
| Dołączył: 02 Sty 2008 | Posty: 6 | |
|
Wysłany: 26 Lip 2008, 19:29 Temat postu: |
|
|
Witam! Czy ktoĹ mĂłgĹby mi napisaÄ jakÄ
trzeba mieÄ wyprawkÄ dla przedszkolaka w Islandii? W sierpniu moja cĂłrka zacznie przedszkole. Jak wyglÄ
da taki system adaptacyjny, kiedy dziecko chodzi do przedszkola przez pierwsze dni z rodzicem? Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stepane
|
Wysłany: 4 Sie 2008, 22:06 Temat postu: |
|
|
Czy przedszkola w Islandii sa czynne od 7 do 17 godziny, jak w Polsce? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
| Dołączył: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 4 Sie 2008, 22:13 Temat postu: |
|
|
Moje jest otwarte od 7.45 do 17.15. Nie wiem jak inne przedszkola, podejrzewam Ĺźe podobnie. _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| polis78
| Dołączył: 01 Mar 2008 | Posty: 31 | |
|
Wysłany: 4 Sie 2008, 22:15 Temat postu: |
|
|
Witam Czy ktos z panstwa dzieci chodzi do przedszkola w Hafnarfiordur , przedszkole HORDUVOLLUM. I ponawiam pytanie poprzedniczki jaka jest wyprawka dziecka do przedszkola Z gory dziekuje za odpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Dziadek ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 09 Sie 2007 | Posty: 149 | Skąd: Hafnarfjordur |
|
Wysłany: 4 Sie 2008, 22:27 Temat postu: |
|
|
polis78 napisał: | Witam Czy ktos z panstwa dzieci chodzi do przedszkola w Hafnarfiordur , przedszkole HORDUVOLLUM. I ponawiam pytanie poprzedniczki jaka jest wyprawka dziecka do przedszkola Z gory dziekuje za odpowiedz |
wszystkiego dowiesz sie na pierwszym spotkaniu.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| JaĹka
| Dołączył: 28 Lut 2007 | Posty: 25 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 5 Sie 2008, 11:52 Temat postu: wyprawka do przedszkola |
|
|
MĂłj syn chodziĹ do przedszkola w Reykjaviku, ale myĹlÄ, Ĺźe dzieci potrzebujÄ
wszÄdzie tego samego: gumowce, bluza polarowa, ubranie od deszczu (kurtka, spodnie lub kombinezon), ciapy lub sandaĹy do biegania po przedszkolu, chociaĹź na ogóŠbiegajÄ
na bosaka, na zimÄ: kombinezon, Ĺniegowce, kilka par rÄkawiczek, ciepĹe skarpety, czapka (najlepiej kominiarka). JeĹźeli dziecko jest jeszcze maĹe, potrzebuje ubrania na zmianÄ (majtki, rajstopy, koszulka, spodenki, bluza, skarpetki). Pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stepane
|
Wysłany: 5 Sie 2008, 12:15 Temat postu: |
|
|
dziÄkujÄ za informacje |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
| Dołączył: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Skąd: Reykjawik |
|
Wysłany: 11 Sie 2008, 9:39 Temat postu: |
|
|
Witam mam pytanie od jakiego wieku mozna wyslac dziecko do przedszkola i czy istnieje mozliwosc wysĹania np od 9 miesiecy?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| basia376
| Dołączył: 02 Lut 2008 | Posty: 17 | |
|
Wysłany: 12 Sie 2008, 14:40 Temat postu: |
|
|
Witam mam pytanie od jakiego wieku mozna wyslac dziecko do przedszkola i czy istnieje mozliwosc wysĹania np od 9 miesiecy??
Dziecko moze isc do przedszkola od 18 miesiaca,bynajmniej tak jest u nas w przedszkolu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Grazyna
| Dołączył: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 12 Sie 2008, 20:19 Temat postu: |
|
|
Najlepiej idz do przedszkola , ktĂłre masz blisko i tam siÄ spytaj.Bo chyba kaĹźde przedszkole sobie samo ustala. SlyszaĹam, o przedszkolach , gdzie przyjmujÄ
od 2 lat, ale i sÄ
gdzie dzieci majÄ
parÄ miesiÄcy zaledwie. Dziwne to wszystko. _________________ Brunetka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 29 Sie 2008, 17:26 Temat postu: |
|
|
czy ktos moglby powiedziec mi gdzie znajduja sie przedszkola w hafnafiordur?konkretnie chodzi mi o ulice.szukam takiego blisko fjorður. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Dziadek ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 09 Sie 2007 | Posty: 149 | Skąd: Hafnarfjordur |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|