Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| szczur4x4
 | Dołączył: 09 Sty 2008 | Posty: 251 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 29 Sie 2008, 21:11 Temat postu: |
|
|
zuzula666 napisał: | Witam mam pytanie od jakiego wieku mozna wyslac dziecko do przedszkola i czy istnieje mozliwosc wysĹania np od 9 miesiecy?? |
to jest tak jak GraĹźynka napisaĹa-jest róşnie, pomijajÄ
c Ĺźe brakuje miejsc i dĹuuugo sie czeka (moĹźe nie wszÄdzie?), moja Ĺźona pracuje w przedszkolu w Hafnarfiordur (obecnie na macierzyĹskim) i tam przyjmujÄ
nawet dzieci poniĹźej roczka, moĹźe tam sprĂłbuj? to jest kawaĹek od fiordur ul. Midvangur 43 (chiba...) pozdrĂłwka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| szczur4x4
 | Dołączył: 09 Sty 2008 | Posty: 251 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 29 Sie 2008, 21:13 Temat postu: |
|
|
szczur4x4 napisał: | zuzula666 napisał: | Witam mam pytanie od jakiego wieku mozna wyslac dziecko do przedszkola i czy istnieje mozliwosc wysĹania np od 9 miesiecy?? |
to jest tak jak GraĹźynka napisaĹa-jest róşnie, pomijajÄ
c Ĺźe brakuje miejsc i dĹuuugo sie czeka (moĹźe nie wszÄdzie?), moja Ĺźona pracuje w przedszkolu w Hafnarfiordur (obecnie na macierzyĹskim) i tam przyjmujÄ
nawet dzieci poniĹźej roczka, moĹźe tam sprĂłbuj? to jest kawaĹek od fiordur ul. Midvangur 39 pozdrĂłwka |
dziadek wkleiĹ fotkÄ i na ostatniej pozycji- jest to o ktĂłrym pisaĹem.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 30 Sie 2008, 10:47 Temat postu: |
|
|
Dziadek wielkie dzieki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| polis78
| Dołączył: 01 Mar 2008 | Posty: 31 | |
|
Wysłany: 30 Sie 2008, 21:25 Temat postu: |
|
|
Ponawiam pytanie. Czy ktĂłres z Panstwa dzieci chodzi do pzedszkola w Hafarfjordur - HĂśrðuvellir ulica Tjarnarbraut 30? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| polis78
|
Wysłany: 30 Sie 2008, 21:26 Temat postu: |
|
|
Horduvellir? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Dziadek ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 09 Sie 2007 | Posty: 149 | Skąd: Hafnarfjordur |
|
Wysłany: 30 Sie 2008, 23:52 Temat postu: maluchy |
|
|
polis78 napisał: | Ponawiam pytanie. Czy ktĂłres z Panstwa dzieci chodzi do pzedszkola w Hafarfjordur - HĂśrðuvellir ulica Tjarnarbraut 30? |
wiem tylko ,ze w tym przedszkolu nie ma miejsc...mieszkam blisko tego przedszkola i chciaĹem by Olo chodzil do niego ale dostal sie gdzie indziej...a tam gdzie chodzi jest tylko jedna polska dziewczynka.
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| polis78
|
Wysłany: 31 Sie 2008, 10:06 Temat postu: |
|
|
moj synek wlasnie tam sie dostal i chcialam wiedziec czy sa tam jeszcze jakies polskie dzieci? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| turboneta
 | Dołączył: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Skąd: GdaĹsk |
|
Wysłany: 31 Sie 2008, 21:22 Temat postu: |
|
|
Moj syn chodzil do tego przedszkola. Horduvellir. Fantastyczni opiekunowie o ktorych nie moge powiedziec ani jednego zlego slowa. Szczegolnie Halli jest swietny jezeli chodzi o opieke nad chlopcami, gral kiedys w bardzo popularnym zespole na Islandii i wystepuje w wielu reklamach, dzieciaki go uwielbiaja!Polecam to przedszkole. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KuBuS
| Dołączył: 15 Sie 2008 | Posty: 40 | |
|
Wysłany: 3 Wrz 2008, 14:33 Temat postu: :) |
|
|
WITAM SERDECZNIE WSZYSTKIE MAMY JESLI SZUKACJE OPIEKI DO SWOICH POCIECH SĹUĹťE POMOCA:) MIESZKAM W OKOLICACH UL RANARGATA W REYKJAVIKU. CENA ZA GODZINE 200k z wyzywieniem. Jestem osobÄ
niepalÄ
cÄ
... JeĹli KtĂłraĹ z Was jest zainteresowana prosze o kontakt na priv, gg 1107433 lub pod nr tel 8619258. pozdrawiam Magda |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rafal26
| Dołączył: 29 Paź 2008 | Posty: 156 | Skąd: HafnarfjĂśrður |
|
Wysłany: 27 Mar 2009, 13:32 Temat postu: przedszkole |
|
|
Witam odswieze temacik.
Tak czytalem te wszystkie posty i balem sie sciagac rodzinke ze wzgledu na dlugi okres oczekiwania na przedszkole ale jak sie okazalo nie potrzebnie.
Dzieci przyjechaly w piatek a tydzien pozniej dostaly kenitala i odrazu dostalem przedszkole w HafnarfjĂśrður-Hvammur-doslownie po tygodniu.Bylem happy z tego powodu bo zona odrazu mogla isc do pracy
A jak czytam ze ludzie czekali po pol roku-masakra _________________ gabeer |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dariuszr
| Dołączył: 22 Sty 2008 | Posty: 343 | |
|
Wysłany: 27 Mar 2009, 14:18 Temat postu: Re: |
|
|
Teraz jest Ĺatwiej bo duĹźo obcokrajowcĂłw opuĹciĹo Islandie i jest wiÄcej miejsc dla dzieci a ja czekaĹem na miejsce w przedszkolu na Vellir aĹź 10 miesiÄcy  _________________ Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dasha
| Dołączył: 23 Kwi 2008 | Posty: 48 | |
|
Wysłany: 27 Mar 2009, 23:28 Temat postu: przedszkole |
|
|
mam pytanko...jak wyglada sytuacja kiedy mieszla sie w jednym miescie a chce sie zapisac dziecko do przdszkola w innym miescie, czy obowiazuje jaks regionalizacja??jesli chcialabym znalesc przedszkole kolo mojej pracy czy istnieje taka mozliwosc?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| madzia
| Dołączył: 21 Paź 2008 | Posty: 32 | |
|
Wysłany: 29 Mar 2009, 22:06 Temat postu: Re: przedszkole |
|
|
[quote="dasha"]mam pytanko...jak wyglada sytuacja kiedy mieszla sie w jednym miescie a chce sie zapisac dziecko do przdszkola w innym miescie, czy obowiazuje jaks regionalizacja??jesli chcialabym znalesc przedszkole kolo mojej pracy czy istnieje taka mozliwosc??[/quo
Niestety nie ma takiej opcji,sama miaĹam ten problem i musiaĹam zmienic adres zameldowania,bo od tego zalezny jest przydziaĹ do przedszkola :/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| martusia
| Dołączył: 27 Lut 2007 | Posty: 78 | |
|
Wysłany: 30 Mar 2009, 13:19 Temat postu: przedszkole |
|
|
nie zgodzÄ siÄ ! ja mieszkam w innej dzielnicy niĹź mĂłj syn chodzi do przedszkola, wiec nie ma z tym problemu. Przy zapisywaniu go do przedszkola zaproponowano nam nawet przedszkole w pobliĹźu miejsca naszej pracy, poniewaz bylo tam mniej dzieci. IdÄ
c zapisac dziecko do przedszkola zawsze podajesz wiecej niz jedno przedszkole, wiec mozna wybrac przedszkole kolo pracy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
| Dołączył: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Skąd: Reykjawik |
|
Wysłany: 30 Mar 2009, 13:23 Temat postu: |
|
|
A czy orientuje sie ktoĹ ile bierze za pilnowanie islandzka niaĹka. Chodzi mi o taka ktĂłra ma licencje wyrobionÄ
?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 30 Mar 2009, 13:41 Temat postu: |
|
|
zgoda drugiego rodzica na wyjazd dziecka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DarkAngelKate
 | Dołączył: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Skąd: KĂłpavogur |
|
Wysłany: 30 Mar 2009, 20:42 Temat postu: |
|
|
islandzkie dagmammy biora od 70tys w zwyz _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| madzia
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 23:55 Temat postu: Re: przedszkole |
|
|
[quote="martusia"]nie zgodzÄ siÄ ! ja mieszkam w innej dzielnicy niĹź mĂłj syn chodzi do przedszkola, wiec nie ma z tym problemu. Przy zapisywaniu go do przedszkola zaproponowano nam nawet przedszkole w pobliĹźu miejsca naszej pracy, poniewaz bylo tam mniej dzieci. IdÄ
c zapisac dziecko do przedszkola zawsze podajesz wiecej niz jedno przedszkole, wiec mozna wybrac przedszkole kolo pracy.[/qu
Nie zrozumiaĹaĹ tematu,nie chodzi o dzielnicÄ(oczywiĹcie ,Ĺźe no problem) ale o miejscowoĹÄ ,a to duuuza róşnica  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| martusia
| Dołączył: 27 Lut 2007 | Posty: 78 | |
|
Wysłany: 3 Kwi 2009, 15:59 Temat postu: przedszkole |
|
|
moze zle napislam, ale zrozumialam, jeszcze potrafie czytac ze zrozumieniem , nie wiem od czego badz kogo to zalezy, ale to jest mozliwe. we wniosku zaargumentowne bylo to tym, ze na dojazd do pracy na 8 potrzebujemy 40 minut a przedszkole jest otwarte od 7.30, a wiec nie jest mozliwym zostawienie dziecka i dotarcie do pracy na czas, nie bylo najmniejszych problemow. moze trzeba spokojnie pogadac z kims w okienku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| madzia
|
Wysłany: 3 Kwi 2009, 23:57 Temat postu: |
|
|
For parents/guardians of children with legal residence outside ReykjavĂk
A legal residence in ReykjavĂk is required to get a place in a preschool in
the city.
Parents planning to move to ReykjavĂk can apply for a preschool in the city
but the child
will not get a place until the legal residence has been moved to ReykjavĂk.
Students have to present a school certificate and a confirmation from their
home community should they need an exemption from the requirements of a
legal residence in ReykjavĂk.
On the approach of a change of legal residence please contact a service
representative at your service center in: Department of Preschool
Education. FrĂkirkjuvegi 1, 101 ReykjavĂk. SĂmi 411-7000.
With best regards,
(Embedded image moved to file: pic33732.jpg)
BjĂśrg IngþĂłrsdĂłttir
InnritunarstjĂłri
-----------------------------------------------------------------------
Reglur um trĂşnað Ă tĂślvupĂłstsamskiptum: http://www.reykjavik.is/trunadur
ja dostaĹam takie info,ale widocznie zdarzajÄ
siÄ wyjÄ
tki... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|