Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| kazimiera
| Do潮czy: 26 Sie 2007 | Posty: 72 | Sk眃: Reykjav铆k |
|
Wys砤ny: 2 Wrz 2008, 11:57 Temat postu: |
|
|
Nina napisa: | witam wszytskie mamusie , przede wszystkim gratuluje nowej mamusi i jej c贸reczce...wszystkiego naj, naj
a teraz ponawiam moje pytanie bo nie uzyska艂am 偶adnej odpowiedzi
moje dziecko ma prawie dwa miesi膮ce i ma straszny problem ze zrobieniem kupki, meczy si臋 , p艂acze, st臋ka, jest czasami ca艂y czerwony ( wygl膮da to na zatwardzenie ) jednak kiedy w ko艅cu mu sie uda jest to biegunka. pielegniarka poradzila mi rumianek, dawa艂am te偶 herbatki na trawienie i malt extrakt ... i nic, tylko gorzej , bo wtedy wszystko przecieka . Mo偶e macie jakie艣 sprawdzone sposoby, 偶eby ma艂y bez problemu robi艂 kupki i zeby nie byly az tak rzadkie ?
ps. czy na prawd臋 偶adna z Was nie mia艂a takiego problemu ? pozdr. |
ja mia艂am taki problem ale musisz najpierw odpowiedzie膰 jak karmisz dziecko: naturalnie czy mlekiem modyfikowanym?
je艣li piersi膮 to polecam herbatki na trawienie z bobovita ( patrz uwaznie na to od ktorego miesi膮ca mo偶na poda膰 bo jest tyle rodzai, sa takie od pierwszego miesi膮ca 偶ycia na 100% pami臋tam jedna jest uspakajaj膮ca a druga wspomagaj膮ca trawienie)
je艣li mlekiem formula to musisz dzidziusia tak偶e poi膰 bo mleko sztuczne jest ci臋偶sze dla dziecka do strawienia i trzeba dostarczy膰 dziecku wi臋cej wody bo mo偶e mie膰 zaparcia ( wystarczy woda przegotowana i wystudzona do temperatury cia艂a, nie za ciep艂a nie za zimna)
jak wcze艣niej m贸wiono 偶adne inne zio艂a nie wchodz膮 w gr臋 bo to za ma艂e dziecko na eksperymenty.
pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| malwina86
| Do潮czy: 07 Pa 2007 | Posty: 189 | Sk眃: Pozna艅-Keflavik |
|
Wys砤ny: 2 Wrz 2008, 12:03 Temat postu: |
|
|
hej mamusie bardzo pilnie potzrebuje namiar na jakas opiekunke w Keflaviku (chodzi mi o islandke) moze znacie jakas?? _________________
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| esmerka31
| Do潮czy: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wys砤ny: 2 Wrz 2008, 13:04 Temat postu: opiekunka |
|
|
malwina86 napisa: | hej mamusie bardzo pilnie potzrebuje namiar na jakas opiekunke w Keflaviku (chodzi mi o islandke) moze znacie jakas?? |
malvina w urzedzie miasta znajdziesz spis opiekunek, i wiadomosc gdzie sa wolne miejsca. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kathyn
| Do潮czy: 06 Mar 2006 | Posty: 44 | Sk眃: Mosfellsbaer |
|
Wys砤ny: 2 Wrz 2008, 13:25 Temat postu: |
|
|
No prosze jaka Basia prze艣liczna...serdeczne gratulacje  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| malwina86
| Do潮czy: 07 Pa 2007 | Posty: 189 | Sk眃: Pozna艅-Keflavik |
|
Wys砤ny: 2 Wrz 2008, 13:26 Temat postu: |
|
|
oki esmerka bardzo ci dziekuje _________________
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Nina
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 35 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 2 Wrz 2008, 15:54 Temat postu: |
|
|
dzi臋ki dziewczynki za odpowied藕 , spr贸buje jeszcze poi膰 go sam膮 wod膮 tak jak radzicie ...
u mnie z tym kamieniem jest co najmniej dziwnie , tzn. karmi臋 go piersia a pozniej musz臋 jeszcze dokarmia膰 formu艂膮 ...mo偶e to te偶 jest z tym zwi膮zne |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 2 Wrz 2008, 18:20 Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny! Czy mo偶e kt贸ra艣 z Was zna jakiego艣 dobrego ginekologa w Reykjaviku.Juz pisz臋 o co mi chodzi:jestem 6 tygodni po porodzie, po艂贸g juz si臋 skonczy艂 wi臋c pomysla艂am 偶e nadszed艂 czas na naprawienie tego co zepsuto w szpitalu. Zosta艂am bardzo 藕le zszyta po porodzie, wr臋cz mo偶na powiedzie膰 偶e oszpecona i szukam jakiej艣 pomocy. Nie wiem do kogo mam si臋 zwr贸ci膰. Chcialabym odzyska膰 wreszcie moja kobieco艣膰  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 2 Wrz 2008, 18:32 Temat postu: |
|
|
:/ ale akcja a mo偶e powiesz gdzie Ci臋 tak zszyli 偶eby艣my wszystkie mia艂y pewno艣膰 偶e nie trafimy w ich r臋ce..  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| szczur4x4
 | Do潮czy: 09 Sty 2008 | Posty: 251 | Sk眃: Kopavogur |
|
Wys砤ny: 2 Wrz 2008, 18:42 Temat postu: |
|
|
gratlacje Basiu, niech ma艂a ro艣nie zdrowo... nie przemywaj pempowinki spirytusem ani innymi 艣rodkami ( tak jak to ka偶膮 robic na r贸偶nych stronach internet...), u mojego Aronka po 4 dniach od porodu reszta pempowinki usch艂a i odpad艂a tak doradzi艂a nam po艂o偶na i sie sprawdzi艂o... w sprawie dokument贸w ( aktu urodzenia) dzwoni艂em do USC w E艂ku i pani powiedzia艂a i偶 to konsulat powinien za艂atwia膰 taki sprawy... i 偶e widocznie s膮 jakie艣 zaniedbania..(????), nie mnie to teraz sprawdza膰.... wiem 偶e: musz臋 wys艂a膰 do E艂ku angielski akt urodzenia dziecka i tam kto艣 musi go przet艂umaczy膰 na polski, musz臋 te偶 wys艂a膰 osobie mnie reprezentuj膮cej upowa偶nienie do otrzymania polskiego aktu (tre艣膰 upowa偶nienia napisz臋 potem bo zaraz wychodz臋...), ale 偶eby tu otrzyma膰 akt ur.dziecka w j臋偶. angielskim musz臋 dostarczy膰 przet艂umaczony na angielski lub islandzki-akt zawarcia ma艂偶e艅stwa , robi膮 to w AHUS, przeniesiony z hverfishgata na laudavegur 37...papa |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 2 Wrz 2008, 18:43 Temat postu: |
|
|
Jestem bardzo z艂a, 偶e tak wysz艂o i gdybym wiedzia艂a 偶e dziewczyna, kt贸rej pomaga艂a po艂ozna z prawdziwego zdarzenia jest tylko studentk膮, kt贸ra si臋 doucza w 偶yciu bym si臋 nie zgodzi艂a,ale dowiedzia艂am si臋 dopiero po kilku dniach po porodzie 偶e ona jest studentk膮.Moim zdaniem studentka mo偶e asystowa膰 po艂oznej a nie odwrotnie Czy 偶adna z was nie mia艂a problem贸w ze z艂ym zszyciem?? Szukam kogo艣 aby sie poradzi膰 bo nie zostawi臋 tego tak Szpital odpowie mi za to co mi zrobili  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 2 Wrz 2008, 20:10 Temat postu: |
|
|
Wsp贸艂czuj臋 Ci szczerze. Niestety nie znam kogo艣 kto m贸g艂by
Ci pom贸c. Ale wed艂ug mnie to szpital powinien naprawi膰 to co zepsu艂 i to z przeprosinami. A czy mo偶esz poda膰 nazw臋 tego szpitala ,偶eby reszta kobiet uwa偶a艂a na to. _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 2 Wrz 2008, 20:41 Temat postu: |
|
|
jest to Landspitali w Reykjaviku |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kazimiera
|
Wys砤ny: 3 Wrz 2008, 12:13 Temat postu: |
|
|
zuzula666 napisa: | Jestem bardzo z艂a, 偶e tak wysz艂o i gdybym wiedzia艂a 偶e dziewczyna, kt贸rej pomaga艂a po艂ozna z prawdziwego zdarzenia jest tylko studentk膮, kt贸ra si臋 doucza w 偶yciu bym si臋 nie zgodzi艂a,ale dowiedzia艂am si臋 dopiero po kilku dniach po porodzie 偶e ona jest studentk膮.Moim zdaniem studentka mo偶e asystowa膰 po艂oznej a nie odwrotnie Czy 偶adna z was nie mia艂a problem贸w ze z艂ym zszyciem?? Szukam kogo艣 aby sie poradzi膰 bo nie zostawi臋 tego tak Szpital odpowie mi za to co mi zrobili  |
jesli chcesz sobie "poprawic" to co ci zle zszyli to musisz poczekac przynajmniej jakies 3 miesiace od porodu ( tak mi mowila moja polska ginekolog) ja tez bylam wystraszona ze zle mnie zszyli a potem zupelnie wyglada to wszystko inaczej i nie ma sladu 6 tygodni po porodzie to jeszcze chyba malo.
taki zabieg nazywa sie "plastyka narzadow rodnych" i podchodzi pod zwykly zabieg plastyczny. nie wiem czy nie warto troche sie z tym szpitalem dogadac bo slyszalam ze taki zabieg jest drogi. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 3 Wrz 2008, 13:21 Temat postu: |
|
|
Mo偶e to troch臋 za intymne co napisz臋, ale zszyto mi kawa艂ek wej艣cia do pochwy i wog贸le naoko艂o jest tragicznie. O jakim kolwiek zbli偶eniu intymnym nie ma co my艣le膰. Pr贸bowali艣my z me偶em ale to wszystko na nic...........  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Hasimoto
| Do潮czy: 23 Maj 2006 | Posty: 18 | Sk眃: Trojmiasto |
|
Wys砤ny: 3 Wrz 2008, 14:10 Temat postu: |
|
|
Ja bym najpierw zglosila w szpitalu co sie stalo i zeby cie "naprawili", a jesli to nie pomoze to bierz prawnika i nie baw sie z nimi za dlugo, a jak zobacza ze masz prawnika to inaczej z toba beda rozmawiac. Ja sama rodzilam w tym szpitalu pol roku temu i szwy zakladala mi inna pani niz polozna , jak mi szwy zakladali to juz poloznej nie bylo widac. Powodzenia |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Nina
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 35 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 3 Wrz 2008, 14:12 Temat postu: |
|
|
"zuzula666" s艂ysza艂am, 偶e dobrzy ginekolodzy przyjmuja w Domus Medica ...mo偶e najlepiej jak tam p贸jdziesz na konsultacje pozdr. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| KuBuS
| Do潮czy: 15 Sie 2008 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 3 Wrz 2008, 14:31 Temat postu: :) |
|
|
WITAM SERDECZNIE WSZYSTKIE MAMY JESLI SZUKACJE OPIEKI DO SWOICH POCIECH S艁U呕E POMOCA:) MIESZKAM W OKOLICACH UL RANARGATA W REYKJAVIKU. CENA ZA GODZINE 200k z wyzywieniem. Jestem osob膮 niepal膮c膮 ... Je艣li Kt贸ra艣 z Was jest zainteresowana prosze o kontakt na priv, gg 1107433 lub pod nr tel 8619258. pozdrawiam Magda |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| KuBuS
| Do潮czy: 15 Sie 2008 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 3 Wrz 2008, 18:38 Temat postu: :) |
|
|
zapomnia艂am dodac ze opiekuje sie dziecmi takze jak to sie m贸wi " od czasu do czasu" ) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kazimiera
|
Wys砤ny: 3 Wrz 2008, 21:38 Temat postu: |
|
|
Hasimoto napisa: | Ja bym najpierw zglosila w szpitalu co sie stalo i zeby cie "naprawili", a jesli to nie pomoze to bierz prawnika i nie baw sie z nimi za dlugo, a jak zobacza ze masz prawnika to inaczej z toba beda rozmawiac. Ja sama rodzilam w tym szpitalu pol roku temu i szwy zakladala mi inna pani niz polozna , jak mi szwy zakladali to juz poloznej nie bylo widac. Powodzenia |
dokladnie! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| szczur4x4
 | Do潮czy: 09 Sty 2008 | Posty: 251 | Sk眃: Kopavogur |
|
Wys砤ny: 4 Wrz 2008, 11:49 Temat postu: |
|
|
witaj zuzula666, proponwa艂bym Ci w pierwszej kolejno艣ci skontaktowa膰 si臋 z polskim konsulem, po to jest tu ta plac贸wka aby chroni艂a i zajmowa艂a si臋 obywatelami RP, tak jak w sprawie jakiegokolwiek wpadku, bo to nic innego jak zaniedbanie ze strony szpitala, nie jeste艣(偶adna kobieta nie jest), mysz膮 do艣wiadczaln膮, aby uczyli si臋 na Tobie studenci ! tel. do konsula wy艣l臋 Ci na priv, zg艂o艣 to jak najszybciej i w szpitalu u p艂o偶nej i u konsula, nie czekaj.... spytaj膮 Ci臋 potem dlaczego nie zg艂osi艂a艣 si臋 wcze艣niej, 偶膮daj konsultacji z lekarzem, lub sama zg艂o艣 si臋 do ginekologa... mamy nadziej臋 偶e jednak wszystko zako艅czy si臋 dobrze... powodzenia |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|