Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| basia376
| Do潮czy: 02 Lut 2008 | Posty: 17 | |
|
Wys砤ny: 15 Wrz 2008, 14:08 Temat postu: |
|
|
ja u偶ywa艂am te tabletki,dziecku napewno nieszkodz膮.Mi osobiscie nie przypad艂y poniewaz przez ca艂y czas mia艂am tak jakby okres i to by艂o do艣膰 m臋cz膮ce.Ale moje kole偶nki sobie je chwal膮 wi臋c to zale偶y od organizmu kobiety i czy b臋d膮 dobrze s艂u偶y膰 Musisz spr贸bowa膰 mo偶e dla Ciebie b臋d膮 dobre.  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kazimiera
| Do潮czy: 26 Sie 2007 | Posty: 72 | Sk眃: Reykjav铆k |
|
Wys砤ny: 15 Wrz 2008, 14:49 Temat postu: |
|
|
zuzula666 napisa: | Hej dziewczyny pyta艂am ju偶 wcze艣niej ale nikt mi nie odpowiedzia艂. Czy kt贸ra偶 z was stosowa艂a tabletki CERAZETTE?? Ciekawi膮 mnie wasze opinie i czy nie mia艂y艣cie 偶adnych efekt贸w niepoz膮danych?? Czy nie zaszkodz膮 dzidzi?? |
zuzula ja pisalam, ze uzywalam i nie bylam zadowolona bo bylo kila efektow ubocznych ... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 15 Wrz 2008, 15:10 Temat postu: |
|
|
o to w艂a艣nie mi chodzi.Czyta艂am troch臋 o nich i wiem 偶e mog膮 powodowa膰 plamienia, trzeba je bra膰 bardzo regularnie i niekt贸re panie ty艂y po nich, dlatego wola艂am si臋 was poradzi膰  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dagmamma
| Do潮czy: 28 Sie 2008 | Posty: 10 | Sk眃: K贸pavogur |
|
Wys砤ny: 15 Wrz 2008, 15:17 Temat postu: |
|
|
ja biore juz 5 miesiecy i nie mam zadnych skutkow ubocznych ani krwawien, wiec to indywidualne |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beciaisl
| Do潮czy: 29 Cze 2008 | Posty: 50 | |
|
Wys砤ny: 15 Wrz 2008, 16:48 Temat postu: |
|
|
mam pytanie!!! czy ktoras z was byla na wywolywanie ciazy>??? Chcialam sie dowiedziec naa czym to polega bo jezeli do srody nie urodze to w czwartek jade na wywolanie!! czy moze mi ktos powiedziec jak to jest:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dagmamma
|
Wys砤ny: 15 Wrz 2008, 17:03 Temat postu: |
|
|
podaja kroplowke z oxytocyna |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beciaisl
|
Wys砤ny: 15 Wrz 2008, 17:15 Temat postu: |
|
|
dagmamma napisa: | podaja kroplowke z oxytocyna |
i po jakim czasie dostaje sie skorczy?? czy jak w czwartek pojade do szpitala to w czwartek urodze??  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 15 Wrz 2008, 17:19 Temat postu: |
|
|
ja tez by艂am w podobnej sytuacji te偶 podali mi kropl贸wk臋 na skurcze i do tego jeszcze przebili wody. Urodzisz w czwartek.呕ycz臋 powodzenia  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 15 Wrz 2008, 17:26 Temat postu: |
|
|
zapomnia艂am dopisa膰- skurcze pojawi膮 si臋 po kilku minutach |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Nina
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 35 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 15 Wrz 2008, 17:28 Temat postu: |
|
|
[/quote]i po jakim czasie dostaje sie skorczy?? czy jak w czwartek pojade do szpitala to w czwartek urodze?? [/quote]
beciaisl ja r贸wnie偶 mia艂am wywo艂ywany por贸d... pojecha艂am do szpitala w poniedzia艂ek o 22 , dali mi tabletk臋 na wywo艂anie skurczy a 偶e nic si臋 nie dzia艂o to rano o 6 przewiezli mnie na sal臋 porodow膮 i przebili p臋cherz p艂odowy... wi臋c wszystko zale偶y od tego kiedy pojawi膮 si臋 te w艂aciwe skurcze ale d艂ugo to nie powinno trwa膰 i w czwartek urodzisz ... trzymaj si臋 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dagmamma
|
Wys砤ny: 15 Wrz 2008, 17:44 Temat postu: |
|
|
ja urodzilam rowniutko w 6 h po podaniu oxy |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beciaisl
|
Wys砤ny: 15 Wrz 2008, 19:18 Temat postu: |
|
|
Dziekuje wam za odpowiedzi:) ale ja mam nadzieje ze do czwartku urodze:) ale wam jeszcze raz dziekuje:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Basia
 | Do潮czy: 24 Lis 2004 | Posty: 628 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 15 Wrz 2008, 19:31 Temat postu: |
|
|
Ja dostalam tabletke na wywolanie skurczy i urodzilam 12h po podaniu tabletki. Bardzo silne skurcze dostalam juz kilka minut po podaniu, ale trzeba bylo jeszcze czekac na odpowiednie rozwarcie - i to wlasnie bylo to 12h Dla mnie wada sztucznego wywolywania jest to, ze sie od razu dostaje bardzo silne skurcze (braklo skali na KTG , nie narastaja stopniowo i nie ma czasu sie do nich przyzwyczaic, jak to jest w przypadku "normalnych porodow". |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Magda77
| Do潮czy: 10 Lip 2008 | Posty: 67 | |
|
Wys砤ny: 15 Wrz 2008, 19:56 Temat postu: |
|
|
...no i sie poplakalam czytajac Wasze dzisiejsze posty
Ja dzisiaj jestem 9 dni przeterminowana i jutro wlasnie wybieram sie do szpitala- polozna mnie skierowala ale niewiele powiedziala, co bedzie sie dzialo, bo caly ten strajk i niewiadomo, co ze mna zrobia. Tak wiec siedzialam i marzylam, ze moze wywolaja mi porod ale Wy dalyscie nadzieje, ze moze jutro utule mojego Syneczka!!!
Mamcia tez placze, przyjechala na miesiac i za tydzien juz wyjezdza- nie nacieszy sie wnukiem ale zaczela byc w koncu radosna... dlatego wielkie dzieki  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Magda77
|
Wys砤ny: 15 Wrz 2008, 19:58 Temat postu: |
|
|
I trzymam mocno kciuki za Ciebie Becia- ciekawe, czy spotkamy sie w szpitalu- moze zdaze Ci powiediec, czego sie spodziewac???
Pozdrawiam Mamuski!!!!!!!!!!!!!!!!!!  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beciaisl
|
Wys砤ny: 15 Wrz 2008, 20:48 Temat postu: |
|
|
DDzieki Magda mam nadzieje ze sie spotkamy an porodowce jak zaczne rodzic jutro:) ja jestem 5 dzien po terminie i lekarz mi kazal w czwartek ejchac na wywolanie:) no napenwo bedzie niesamowita chwila trzymajac dzidzie na rekach:0 powodzenia Magda |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beciaisl
|
Wys砤ny: 15 Wrz 2008, 22:26 Temat postu: |
|
|
beciaisl napisa: | DDzieki Magda mam nadzieje ze sie spotkamy an porodowce jak zaczne rodzic jutro:) ja jestem 5 dzien po terminie i lekarz mi kazal w czwartek ejchac na wywolanie:) no napenwo bedzie niesamowita chwila trzymajac dzidzie na rekach:0 powodzenia Magda |
A nie wiecie czy maja polozne jeszcze straj?? bo ja bylam w srode zeszla to mieli strak i nikt nie wiedzial do kiedy a bym chcial przed czwartkiem moze sie spotkac zpolozna:D |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Magda77
|
Wys砤ny: 16 Wrz 2008, 10:17 Temat postu: |
|
|
Becia- strajk ma byc juz do skutku- wczoraj polozna tez mi nie powiedziala dokladnie czego spodziewac sie w szpitalu, bo strajk sie nie skonczyl ale w mojej przychodni przyjmuje dyzurujaca polozna i to ona mnie wczoraj badala wiec jesli pojdziesz do swojej to powinien i tam byc jakis dyzur |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 16 Wrz 2008, 17:13 Temat postu: |
|
|
dziewczyny a co jezei mam um贸wion膮 wizyt臋 na za tydzie艅 kto mnie przyjmie moja po艂o偶na czy ktos inny? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| elza74
| Do潮czy: 22 Sty 2006 | Posty: 293 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 16 Wrz 2008, 18:25 Temat postu: |
|
|
mikolaj napisa: | dziewczyny a co jezei mam um贸wion膮 wizyt臋 na za tydzie艅 kto mnie przyjmie moja po艂o偶na czy ktos inny? |
twoja po艂o偶na  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|