Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| elza74
| Do潮czy: 22 Sty 2006 | Posty: 293 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 25 Wrz 2008, 19:55 Temat postu: |
|
|
zuzula666 tak usg robi u siebie w gabinecie. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| yasminum Og艂oszeniodawca zweryfikowany
| Do潮czy: 11 Pa 2006 | Posty: 322 | |
|
Wys砤ny: 25 Wrz 2008, 20:43 Temat postu: |
|
|
Lucyno, rozmowe na temat zgagi masz kilka stron wczesniej. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| elza74
| Do潮czy: 22 Sty 2006 | Posty: 293 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 25 Wrz 2008, 20:57 Temat postu: |
|
|
kathyn gratulacje  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 26 Wrz 2008, 14:10 Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny. Moja bratowa jest w ci膮zy ale jescze nie ma ubezpieczenia(jest tu dopiero 4 miesi膮ce) i je偶eli pojdzie do rejonowej przychodni, wybierze swoj膮 po艂ozn膮 kt贸ra b臋dzie prowadzi膰 ci膮z臋 to czy b臋dzie p艂aci膰 za ka偶de wizyty dopuki nie b臋dzie mia艂a ubezpieczenia?? Lekarz w Domus Medica powiedzia艂 ze za pierwsz膮 wizyte zap艂aci a juz za kolejne nie powinna p艂acic. Jak to sie ma w rzeczywisto艣ci?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 26 Wrz 2008, 14:31 Temat postu: |
|
|
Na dobra sprawe to zalezy od przychodni... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 26 Wrz 2008, 16:11 Temat postu: |
|
|
Gencjanowy problem.
Czy ktoras z mam stosowala gencjane na plesniawki??
Jesli tak pytanie brzmi jak to sie dopiera z odziezy?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Asica26
| Do潮czy: 21 Maj 2007 | Posty: 44 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 26 Wrz 2008, 16:22 Temat postu: |
|
|
zuzula666 napisa: | Hej dziewczyny. Moja bratowa jest w ci膮zy ale jescze nie ma ubezpieczenia(jest tu dopiero 4 miesi膮ce) i je偶eli pojdzie do rejonowej przychodni, wybierze swoj膮 po艂ozn膮 kt贸ra b臋dzie prowadzi膰 ci膮z臋 to czy b臋dzie p艂aci膰 za ka偶de wizyty dopuki nie b臋dzie mia艂a ubezpieczenia?? Lekarz w Domus Medica powiedzia艂 ze za pierwsz膮 wizyte zap艂aci a juz za kolejne nie powinna p艂acic. Jak to sie ma w rzeczywisto艣ci?? |
ja rok temu p艂aci艂am za ka偶d膮 wizyt臋,nie wiem jak jest teraz.
na pierwszej wizycie te偶 by艂am w Domus Medica,a p贸藕niej ju偶 w swojej przychodni. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Asica26
| Do潮czy: 21 Maj 2007 | Posty: 44 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 26 Wrz 2008, 16:28 Temat postu: |
|
|
[quote="Asica26"] zuzula666 napisa: | Hej dziewczyny. Moja bratowa jest w ci膮zy ale jescze nie ma ubezpieczenia(jest tu dopiero 4 miesi膮ce) i je偶eli pojdzie do rejonowej przychodni, wybierze swoj膮 po艂ozn膮 kt贸ra b臋dzie prowadzi膰 ci膮z臋 to czy b臋dzie p艂aci膰 za ka偶de wizyty dopuki nie b臋dzie mia艂a ubezpieczenia?? Lekarz w Domus Medica powiedzia艂 ze za pierwsz膮 wizyte zap艂aci a juz za kolejne nie powinna p艂acic. Jak to sie ma w rzeczywisto艣ci?? |
Za wizyt臋 w Domus Medica zap艂aci艂am 8000 koron,usg zrobi艂 na miejscu. Wizyta u poloznej 4100, badania typu krew i mocz 2200 na usg wysy艂aj膮 do szpitala
pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| blondi20
| Do潮czy: 09 Wrz 2008 | Posty: 5 | |
|
Wys砤ny: 27 Wrz 2008, 7:18 Temat postu: Pytanie:) |
|
|
witam! jestem w 3 miesiacu ci膮偶y.Mo偶e ktoras z Was miewa艂a krwawienie w czasie ci膮偶y.Moze ktoras z mam miala taki przypadek.Pozdrawiam wszystkich  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 27 Wrz 2008, 10:09 Temat postu: |
|
|
DZIEWCZYNO TY NIE CZEKAJ NA NIC TYLKO WAL SZYBKO DO LEKARZA!!!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Nina
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 35 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 27 Wrz 2008, 17:54 Temat postu: |
|
|
zuzula666 napisa: | Hej dziewczyny mam pytanie bardzo wa偶ne. Moja bratowa podejrzewa 偶e jest w ci膮zy i chcia艂aby 偶eby j膮 przebada艂 lekarz i potwierdzi艂 jej podejrzenia. Nie wiem jak mamy to zrobi膰 bo ona jest tu od 4 miesi臋cy wi臋c jeszcze nie ma ubezpieczenia. Napiszcie gdzie mamy poj艣膰 do lekarza i jakie s膮 koszty wizyty prywatnej?? Mysla艂am o Domus Medica ale ja tam nigdy nie by艂am i nie wiem co i jak. Prosz臋 o podpowiedz |
w Domus Medica koszt wizyty wynosi ok 4000 ISK , mnie bardzo odpowiada Audolfur, kompetentny , doswiadczony no i mily ...a to robi roznice tel.5631061 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beciaisl
| Do潮czy: 29 Cze 2008 | Posty: 50 | |
|
Wys砤ny: 27 Wrz 2008, 18:45 Temat postu: |
|
|
no witam Was Mamusie:) Tak Madziu ja juz po porodzie i po 12 godzinach meczarni okazalo sie ze bede miala cesarke robiona:* masakra ale juz jestem w domku z Malutkim:) a co do pielegniarek to jets tak ze jak siedzisz w spzitalu 36 godzin albo dluzej to masz polozna raz wtygodniu a jak krocej to codziennie przychodzi przez pierwszy tydzien a pielegniarje to nic nie wiem wiem ze lekarz rodzinny tez czase mprzychodzi do domu:) pozdrawiam Was mamusie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Magda77
| Do潮czy: 10 Lip 2008 | Posty: 67 | |
|
Wys砤ny: 27 Wrz 2008, 19:21 Temat postu: |
|
|
Becia !!! Gratuluj臋!!! Wiem co przesz艂a艣, bo ja mia艂am tak samo tzn 12 godz pr贸bowa艂am rodzi膰 nturalnie a potem jeszcze ta wstr臋tna cesarka. Napisz tylko czy rzeczywi艣cie by艂a艣 w szpitalu w czwartek, jak ja??? Mo偶e widzia艂y艣my si臋 w szpitalu ???
Zdr贸wka dla Twojej pociechy a Ty wracaj szybko do zdrowia |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 27 Wrz 2008, 20:05 Temat postu: |
|
|
na kogo teraz pora?  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mrowka
 | Do潮czy: 09 Sie 2008 | Posty: 88 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 27 Wrz 2008, 20:12 Temat postu: |
|
|
na mnie
beciaisl Gratuluj臋!!!  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beciaisl
| Do潮czy: 29 Cze 2008 | Posty: 50 | |
|
Wys砤ny: 27 Wrz 2008, 23:44 Temat postu: |
|
|
Magda77 napisa: | Becia !!! Gratuluj臋!!! Wiem co przesz艂a艣, bo ja mia艂am tak samo tzn 12 godz pr贸bowa艂am rodzi膰 nturalnie a potem jeszcze ta wstr臋tna cesarka. Napisz tylko czy rzeczywi艣cie by艂a艣 w szpitalu w czwartek, jak ja??? Mo偶e widzia艂y艣my si臋 w szpitalu ???
Zdr贸wka dla Twojej pociechy a Ty wracaj szybko do zdrowia |
hej madzia bylam w czwartek w szpitalu ja bylam od wtorku od 21 wieczorem a ty kiedy bylas??? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2008, 10:43 Temat postu: |
|
|
GRATULACJE DLA BECI I JEJ SYNKA  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2008, 10:56 Temat postu: |
|
|
Ja te偶 ju偶 jestem szcz臋艣liw膮 mam膮 Maksymka, (o czym pisa艂a Ya艣minum)
Rodzi艂am w Akranesie i bardzo sobie chwal臋 por贸d. Mia艂am bardzo kochan膮 po艂o偶n膮 i mi艂膮 anestozjologa. Obie postara艂y si臋 , abym naprawd臋 ma艂o cierpia艂a. Ze szpitala wysz艂am dopiero w pi膮tek bo Maksio ma mocn膮 偶贸艂taczk臋. Ciesz臋 si臋 ze obie ju偶 macie za sob膮 te koszmarne porody, ja poprzedni por贸d te偶 bardzo ale to bardzo zle wspominam.( Dlatego bardzo chcia艂am cesark臋).Ale urodzi艂am sama i to ekspresowo i komfortowo. Pozdrawiam Was serdecznie dzielne dziewczyny i 偶ycz臋 du偶o rado艣ci z bycia mamusiami. _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| livlilo
| Do潮czy: 03 Wrz 2007 | Posty: 14 | |
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2008, 12:16 Temat postu: |
|
|
Gratuluj臋 Wszystkim nowonarodzonym Dzieciaczkom i ich Mamusiom.
Mnie za klika tyg. czeka cesarka, mo偶e kt贸ra艣 z was podzieli sie "wra偶eniami" z tego zabiegu. Pozdrawiam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 28 Wrz 2008, 13:11 Temat postu: |
|
|
Ja dosta艂am wszystkie niezb臋dne dokumenty od razu w szpitalu, czyli numer kenitala, i dwa akty urodzenia w j臋zyku islandzkim i angieskim. Kobiety w szpitalu by艂y zdziwione, 偶e wybiera艂am si臋 do Rejkiaviku po takie rzeczy , jak akty po angielsku. _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|