Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| aniapl Og艂oszeniodawca zweryfikowany
 | Do潮czy: 30 Kwi 2006 | Posty: 219 | Sk眃: by艂 Reykjavik - teraz Polska |
|
Wys砤ny: 1 Pa 2008, 18:55 Temat postu: |
|
|
yasminum napisa: | No to raczej na pewno czop.
Wody by nie schodzily tyle czasu.
Tak czy siak juz blizej niz dalej.
Trzymam kciuki za pomyslne i szybkie rozwiazanie. |
Wody moga sie saczyc nawet kilka dni, tylko wlasnie wygladaja jak woda a nie sluz.
Ja bym to sprawdzila, bo jak huk to wody, jak sluz to czop, ale jak i to i to to nie wiem co to moze bzc  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| aadrianna
| Do潮czy: 29 Lip 2008 | Posty: 30 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 1 Pa 2008, 20:32 Temat postu: |
|
|
zuzula666, yasminum - Dzi臋kuj臋 Wam 艣licznie za udzielenie odpowiedzi.
By艂am. Za艂atwi艂am. Zwrot b臋dzie w ci膮gu tygodnia.
Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mrowka
 | Do潮czy: 09 Sie 2008 | Posty: 88 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 1 Pa 2008, 21:15 Temat postu: |
|
|
aniapl napisa: | yasminum napisa: | No to raczej na pewno czop.
Wody by nie schodzily tyle czasu.
Tak czy siak juz blizej niz dalej.
Trzymam kciuki za pomyslne i szybkie rozwiazanie. |
Wody moga sie saczyc nawet kilka dni, tylko wlasnie wygladaja jak woda a nie sluz.
Ja bym to sprawdzila, bo jak huk to wody, jak sluz to czop, ale jak i to i to to nie wiem co to moze bzc  |
Ja ju偶 dos艂ownie "oci***艂am" [sorry za s艂owo]
ale jak na razie nic si臋 nie dzieje. tego 'czegos' [bo nie wiem jak juz to mam nazwac] jest mniej i bardziej prze藕roczysty jak r贸偶owy czy 偶贸艂ty. jedyne co to bola mnie biodra, latam do ubikacji co chwile i niunia bardzo mocno kopie.
ale jakby co to jestem ready:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 1 Pa 2008, 22:16 Temat postu: |
|
|
Mr贸wka kiedy masz termin i kiedy to co艣 zacze艂o ci sie wydzielac?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mrowka
|
Wys砤ny: 1 Pa 2008, 22:29 Temat postu: |
|
|
termin mam na 8 pa藕dziernik. A zacz臋艂o si臋 to 29 wrze艣nia... czyli nieca艂e 3 dni temu. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 2 Pa 2008, 9:10 Temat postu: |
|
|
No to my艣l臋 偶e jeszcze ze dwa trzy dni i zawitasz na porod贸wce Ja w tych ostatnich dniach bardzo du偶o spacerowa艂am i ty te偶 przejdz si臋 troszk臋, tylko nie wybieraj sie nigdzie sama bo wiesz r贸znie bywa  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mrowka
|
Wys砤ny: 2 Pa 2008, 12:00 Temat postu: |
|
|
Oj na pewno, bo ju偶 jest blisko.
By艂am wczoraj w szpitalu. Pojechali艣my, bo dowiedzia艂am si臋, 偶e je偶eli by mi si臋 to s膮czy艂y wody, 艣luzy itd. wszystko naraz, to mog臋 dosta膰 zaka偶enia i istnia艂o takie prawdopodobie艅stwo, 偶e niunia jak si臋 urodzi mo偶e by膰 zaka偶ona. I na wszelki wypadek pojechali艣my. I co si臋 okaza艂o. G艂贸wka niuni jest ju偶 bardzo nisko. Skurcze mam prawie regularne, ale nie bolesne. No i robi艂a mi test co to za wydzieliny. Jakby to by艂y wody to mia艂am zosta膰 i rodzi膰, ale robi艂a mi test 3x i nie wykry艂o 偶adnych w贸d p艂odowych i te偶 mi powiedzia艂a, 偶e "doj艣cie" do niuni jest zamkni臋te co oznacza, 偶e czop mi nie odszed艂:/ Ale powiedzia艂a, 偶e ju偶 jest bardzo bliziutko i 偶e mog臋 nawet dzi艣 urodzi膰, bo "tam" w 艣rodku ju偶 wszystko jest bardzo mi臋kkie.
A to co mi si臋 s膮czy/艂o to powiedzia艂a, 偶e to s膮 takie wydzieliny jakie wytwarza pochwa przed czym艣 tam (nie wiem) "it's normal"
Tak偶e jest dobrze. i nie ma zaka偶enia ani jakiejkolwiek infekcji z czego si臋 ciesz臋.
Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| yasminum Og艂oszeniodawca zweryfikowany
| Do潮czy: 11 Pa 2006 | Posty: 322 | |
|
Wys砤ny: 2 Pa 2008, 13:46 Temat postu: |
|
|
Chora jestem na to ich stwierdzenie "It's normal".
Sorki, ale slyszalam to stwierdzenie z ust personelu medycznego w ostatnim czasie tyle razy ze nawet jak to czytam to drgawek dostaje. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| aadrianna
|
Wys砤ny: 2 Pa 2008, 14:10 Temat postu: |
|
|
Ja te偶 si臋 nas艂ucha艂am tego ich "It's normal". Najcz臋stsza odpowied藕 i praktycznie na wszystko.
Mam takie do艣膰 g艂upie pytanie, bo chodz臋 po tych sklepach dla dzieci i kurcz臋 nie znale藕膰 ro偶ka. Mo偶ecie mi napisa膰, gdzie mog艂abym popatrze膰 za ro偶kiem? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| LUCYNA86 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 15 Wrz 2008 | Posty: 104 | Sk眃: Hafnariorður |
|
Wys砤ny: 2 Pa 2008, 14:37 Temat postu: 麓麓 |
|
|
hej dziewczyny ja ma od poczatku ciazy takie biale wydzieliny czasem malo czasem duzo a sa dni ze nie mam wcale nie wydaje mi sie ze to normlane bo te wydzieliny brzydko czasem pachna,szczegolnie jak sie zmecze albo duzo robie to one sie pojawiaja i sa biale jak mleko,ginekolog mnie badala i powiedzial ze to normalne,wydaje mi sie ze czy ktos moze poradzic bo oni tu na wszystko mowi ze to normalne?????????????????????? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 2 Pa 2008, 14:59 Temat postu: |
|
|
Lucyna takie bia艂e i czasem nieprzyjemnie pachn膮ce wydzieliny to up艂awy, przynajmniej tak mi sie wydaje, bo ja takie co艣 mia艂am ale przed ci膮偶膮.Ginekolog w polsce przepisal mi jakies tabletki dopochwowe i jak reka odj膮艂.Nie pojawi艂y si臋 wiecej. Moj gin m贸wil ze up艂awy w ci膮zy s膮 normalne i czasami nawet sie nasilaj膮. Nic nie zrobisz a zw艂aszcza teraz w czasie ci膮zy  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| aadrianna
|
Wys砤ny: 2 Pa 2008, 17:17 Temat postu: |
|
|
Lucyna ja mia艂am podobnie jak Ty tylko, 偶e nie od samego pocz膮tku ci膮偶y. I us艂ysza艂am; "It's normal". Pono膰 jakie艣 tabletki w艂a艣nie mog膮 pom贸c. Ale to musisz powiedzie膰 po艂o偶nej 偶eby Ci ich nazw臋 napisa艂a, bo ja nie pami臋tam, a poza tym ja wybra艂am inne rozwi膮zanie - mycia si臋 dwa razy dziennie czyst膮 wod膮 bez 偶adnych p艂yn贸w, myde艂 itd. Troch臋 pomaga艂o.
Cytat: | Mam takie do艣膰 g艂upie pytanie, bo chodz臋 po tych sklepach dla dzieci i kurcz臋 nie mog臋 znale藕膰 ro偶ka. Mo偶ecie mi napisa膰, gdzie mog艂abym popatrze膰 za ro偶kiem? |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 2 Pa 2008, 17:57 Temat postu: |
|
|
ja tez to mam od poczatku ciazy i tez mi polozna i ginekolog powiedzial ze to normalne |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 3 Pa 2008, 15:22 Temat postu: 麓l |
|
|
hej dziewczyny macie moze do sprzedania fotelik samochodowy taki dla noworodka bo ja szukam i nikt nie ma ( |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 3 Pa 2008, 15:29 Temat postu: |
|
|
Lucyna ja cz臋sto widzialam foteliki na kolaportinie, mo偶e tam spr贸buj |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Magda77
| Do潮czy: 10 Lip 2008 | Posty: 67 | |
|
Wys砤ny: 3 Pa 2008, 20:40 Temat postu: |
|
|
Lucyna- mo偶e czyta艂a艣 wcze艣niejsze posty bo dziewczyny pisa艂y, 偶e w ubezpieczalni mo偶esz wypo偶yczy膰 fotelik w bardzo dobrej cenie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| yasminum Og艂oszeniodawca zweryfikowany
| Do潮czy: 11 Pa 2006 | Posty: 322 | |
|
Wys砤ny: 3 Pa 2008, 21:13 Temat postu: |
|
|
Mozesz tez kupic fotelik uzywany za 5000 ISK w VIS |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kobieta77
| Do潮czy: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wys砤ny: 3 Pa 2008, 21:47 Temat postu: |
|
|
cze艣膰 wszystkim mamusium, dawno mnie tu nie by艂o ale moja Julka jest taka absorbujaca 偶e najzwyczajniej nie mam czasu. mam pytanie czy z okazji urodzenia dziecka dostaje si臋 jakie艣 pieniadze chodzi mi o cos takiego jak becikowe w Polsce?
dzieki za odp pozdrawiam mamy i dzidziusie pa |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 3 Pa 2008, 21:52 Temat postu: |
|
|
a co to jakis sklep ? ze moge tam kupic ,mozesz dac dokladniejsze namiary??? z tym fotelikiem |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 3 Pa 2008, 22:57 Temat postu: |
|
|
Lucyna VIS to jest zak艂ad ubezpiecze艅. Ulica Sidumuli lub Semuli nie jestem pewna, ale mo偶e skojarzysz ta sama ulica na kt贸rej jest ten tani sklep z sokami po 100 koron  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|