reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 78, 79, 80 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 7 Pa 2008, 14:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mia艂am dok艂adnie tak samo, tyle 偶e ja bed膮c na wakacjach w Polsce by艂am u lekarza i on potwierdzi艂 ci膮偶臋, a tutaj ani ginekolog podczas ci膮zy mnie nie bada艂
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
basia376

Do潮czy: 02 Lut 2008
PostWys砤ny: 7 Pa 2008, 14:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi tutaj potwierdzili ciaze przez badanie,oni twierdza ze ginekolog nie jest potrzebny kobiecie Very Happy No chyba ze jak cos sie dzieje nie pokojacego z ciaza to wtedy daja skierowanie.A tak to polozna prowdzi cala ciaze Very Happy
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email WP Kontakt
Justyna

Do潮czy: 03 Wrz 2005
PostWys砤ny: 7 Pa 2008, 18:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jestem w 34 tygodniu ci膮偶y i jeszcze ani raz nie by艂am badana ginekologicznie. Za pierwsze usg p艂acilam (nie pamietam dokladnie ile ale to bylo okolo 6 tys) a za drugie juz nie. Za wizyty kontrolne raz w miesiacu nie p艂ace. Na takich wizytach wa偶膮 mnie, s艂uchaja serca dziecka, badaja mi cisnienie, mocz. Krew zbadali raz na drugiej wizycie. I NA TYM KONIEC. wiecej nic mnie nie badano. Pozdrawiam serdecznie
Powr髏 do g髍y
basia376

Do潮czy: 02 Lut 2008
PostWys砤ny: 7 Pa 2008, 19:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tutaj nie ma badan ginekologicznych.Chyba ze cos jest nie tak.A tak to wedlug nich to wszystko jest ok.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email WP Kontakt
MalgosiaK

Do潮czy: 29 Wrz 2008
PostWys砤ny: 7 Pa 2008, 21:33    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziekuj臋 Wam 艣licznie:)
Mam nadzieje, 偶e dacie mi zna膰 je艣li jeszcze co艣 sobie przypomnicie:)
Powr髏 do g髍y
lew
=konto odzyskane=
Do潮czy: 17 Lip 2008
PostWys砤ny: 8 Pa 2008, 5:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

'Samolotem mo偶esz lata膰 kiedy:
Do 27 tyg bez problemu
Od 27 do 33 za pozwoleniem lekarza i stosownym okazaniu za艣wiadczenia lekarskiego
Od 34 tyg zakaz latania
A z macirzy艅skim to jest tak 偶e musisz tu urodzi膰 i by膰 przed porodem mninimum 2 miesi膮ce(tak mi si臋 wydaje) a ojciec miesi膮c przed porodem i nie mo偶ecie wyjecha膰 do PL.'

Jesli chodzi o samolot to wszystko sie zgadza..jednak do porodu w Polsce mam pewne zastrzezenia. Jestem wlasnie w takiej sytuacji i zamierzam rodzic w kraju. Wszelkie papiery skladamy 2 miesiace przed porodem...moja karta podatkowa bedzie automatycznie dostarczona przez pracodawce do biura pracy, a ja musze tylko z Polski wyslac akt urodzenia dziecka w jezyku angielskim. Nie trace zadnych swiadczen rodzac w kraju!!!! Do Polski jednak trzeba zabrac europejska karte ubezpieczeniowa by tam nie placic za porod. Jednak warto zapytac w Waszym regionie NFZ o te karte..u mnie tylko ona wystarczy...wiem ze w innych moga potrzebowac druk E112.
Powr髏 do g髍y
LUCYNA86
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 15 Wrz 2008
Sk眃: Hafnariorður
PostWys砤ny: 8 Pa 2008, 17:01    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny! wiecie co od jakiegos czasu zauwazylam jak ide do toalety siusiu to razem z moczem oddaje takie biale kulki tak to wyglada i one czasem brzydko pachna,wiem ze od samej ciazy mnialam uplawy i ginekolog mowil ze to NORMALNE ale od jakiegos czasu wlasnie jak ide do toalety to to oddaje razem z moczem i nie wiem co to moze byc ??? Sad(( jestem w ciazy 34tyg
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email Numer GG
zuzula666

PostWys砤ny: 9 Pa 2008, 14:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://www.rsk.is/international/pl/intern_pl_childben.pl.html
znalaz艂am informacje na temat zasi艂ku rodzinnego Very Happy pewnie niekt贸rym sie przyda Very Happy
Powr髏 do g髍y
mrowka

Do潮czy: 09 Sie 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 9 Pa 2008, 21:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam! Musz臋 si臋 pochwali膰, 偶e mam ju偶 swojego Anio艂ka przy sobie:) urodzi艂a si臋 7 pa藕dziernika przed terminem. Waga - 3650 i ma 51cm.
Sam por贸d trwa艂 zaledwie 30 min. wi臋c nie by艂o tak strasznie, ale skurcze jakie mia艂am przed porodem by艂y nie do wytrzymania. Do szpitala pojecha艂am ze skurczami. Rozwarcie by艂o na 2cm, wody mi nie odesz艂y, a skurcze by艂y okropne. Po艂o偶na 偶eby mi ul偶y膰 w b贸lu poradzi艂a wej艣膰 do wielkiej wanny z wod膮. Siedzia艂am tam chyba ze 2 godz., ale prawie nic nie pomaga艂o. P贸藕niej sprawdza艂a na ile jest rozwarcie by艂o na 5cm, a w贸d jak nie by艂o tak nie ma. Postanowi艂a, 偶e musi przebi膰 wody... i co... nie znalaz艂a ich tzn. nie by艂o co przebija膰... musia艂y odej艣膰 jak by艂am w wodzie. Ale nie o to chodzi, bo jak ju偶 si臋 moja niunia urodzi艂a i mia艂am j膮 blisko siebie zauwa偶y艂am, 偶e na g艂贸wce ma takie pod艂u偶ne rany. podejrzewam, 偶e musia艂a jej to zrobi膰 po艂o偶na jak chcia艂a przebi膰 wody, a robi艂a to dwa razy. Innej opcji nie widz臋. A jak pokaza艂am po艂o偶nej to powiedzia艂a, 偶e to nic takiego. W sumie i nic takiego, ale niunia ma na g艂贸wce "sznity" teraz strupki. Nie powiedzia艂a od czego to. Czy one mog艂y si臋 wzi膮膰 st膮d jak ja pisz臋? 呕e zrobi艂a to po艂o偶na chc膮c przebi膰 wody p艂odowe?
A poza tym wszystko jest ok. Aha! I dosta艂am znieczulenie w kr臋gos艂up. Smile Do domku nas pu艣cili zaraz po wizycie doktora na drugi dzie艅. czyli licz膮c od mojego przyjazdu do szpitala nieca艂膮 dob臋 Smile Ciesz臋 si臋 bardzo, 偶e mam ju偶 wszystko za sob膮, 偶e moja niunia le偶y obok mnie i 偶e jeste艣my obydwie zdrowe Smile Podziwiam inne mamusie, bo jednak to nie taka prosta sprawa, 偶e tak si臋 wyra偶臋. I b臋d臋 trzyma膰 mocno kciuki za inne przysz艂e mamusie!
Pozdrawiam gor膮co!
Powr髏 do g髍y
Poleczka

Do潮czy: 05 Sie 2007
Sk眃: Islandia/wkr贸tce Polska
PostWys砤ny: 9 Pa 2008, 22:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mrowka baaardzo serdecznie gratuluj臋 i 偶ycz臋, 偶eby niunia ros艂a du偶a i zdrowa Very Happy
pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
Nina

Sk眃: reykjavik
PostWys砤ny: 9 Pa 2008, 23:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mr贸wka 偶ycz臋 Tobie i Twojemu anio艂kowi wszystkiego naj, naj, naj Very Happy oby ros艂a zdrowa i silna...gratulacje dla szcz臋sliwyej mamusi !!!
Powr髏 do g髍y
LUCYNA86
PostWys砤ny: 9 Pa 2008, 23:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny! wiecie co od jakiegos czasu zauwazylam jak ide do toalety siusiu to razem z moczem oddaje takie biale kulki tak to wyglada i one czasem brzydko pachna,wiem ze od samej ciazy mnialam uplawy i ginekolog mowil ze to NORMALNE ale od jakiegos czasu wlasnie jak ide do toalety to to oddaje razem z moczem i nie wiem co to moze byc ??? (( jestem w ciazy 34tyg??????????????????????????
Powr髏 do g髍y
Magda77

Do潮czy: 10 Lip 2008
PostWys砤ny: 10 Pa 2008, 0:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

GRATULUJ臉 MR脫WECZKA I NIECH TWOJA C脫RCIA RO艢NIE ZDROWO szajbus
Masz racj臋, por贸d to wcale nie taka prosta sprawa... Very Happy
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
LUCYNA86
PostWys砤ny: 10 Pa 2008, 1:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej dziewczyny! wiecie co od jakiegos czasu zauwazylam jak ide do toalety siusiu to razem z moczem oddaje takie biale kulki tak to wyglada i one czasem brzydko pachna,wiem ze od samej ciazy mnialam uplawy i ginekolog mowil ze to NORMALNE ale od jakiegos czasu wlasnie jak ide do toalety to to oddaje razem z moczem i nie wiem co to moze byc ??? (( jestem w ciazy 34tyg????????????????????????????????????????
Powr髏 do g髍y
KO

Do潮czy: 10 Maj 2006
Sk眃: z piek艂a
PostWys砤ny: 10 Pa 2008, 1:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pytanie do karmi膮cych :-)
Nasza najm艂odsza ma teraz 5 miesi臋cy. jedzie na cycku no i z cyckiem mamy problem. Jakie艣 trzy miesi膮ce temu zrobi艂o si臋 zapalenie piersi poszli艣my do lekarza i on to normalnie wyssa艂 strzykawk膮(to mleko co tam siedzia艂o) i przesz艂o. Teraz znowu moja pi臋kna dosta艂a takiego zapalenia, od dw贸ch dni ma gr膮czk臋 ale nie chce i艣膰 do lekarza(trauma po tym zabiegu?) tylko szprycuje si臋 paracetamolem.
Teraz pytanie: znacie jakie艣 sprawdzone sposoby na pozbycie si臋 takiego zastoju w piersi?
Dzi臋ki
pozdrawiam wszystkie mamu艣ki.
O
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Odwied stron autora
elza74

Do潮czy: 22 Sty 2006
PostWys砤ny: 10 Pa 2008, 2:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

lisc kapusty bialej potluc mloteczkiem tylko lekko i przylozyc na te piers
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 10 Pa 2008, 8:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mr贸wka Tobie serdecznie gratuluj臋, a niuni 偶ycz臋 du偶o zdr贸wka i niech rosnie szybko zdrowo ta艅cz臋 ta艅cz臋 ta艅cz臋
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 10 Pa 2008, 8:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A z zapaleniem piersi slysza艂am 偶e to bardzo bolesne. Pyta艂am sie swojej polo偶nej co mo偶na w takim przypadku robi膰. Ona mi powiedzia艂a 偶e nie ma jakiego艣 leku na to tylko po prostu z wielkim trudem i b贸lem ale trzeba poda膰 pier艣 dziecku. Podpowiedzia艂 tak偶e 偶e mog膮 do tego pom贸c ciep艂e ok艂ady. A z t膮 kapusta to powiedzia艂 mi 偶e pokarm mo偶na stracic Confused
Powr髏 do g髍y
elza74

Do潮czy: 22 Sty 2006
PostWys砤ny: 10 Pa 2008, 9:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zuzula666 napisa:

A z t膮 kapusta to powiedzia艂 mi 偶e pokarm mo偶na stracic Confused

nie wierz臋,wiem 偶e moja kuzynka tez mia艂a zapalenie piersi i przyklada艂a kapust臋 taka i nadal karmi艂a Rolling Eyes
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 10 Pa 2008, 10:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja tylko powt贸rzy艂am to co mi po艂ozna powiedzia艂a na temat tej kapusty. Nigdy tej metody nie stosowalam wi臋c nie wiem jak jest naprawd臋. Wiem 偶e w Polsce to praktykuja.
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 78, 79, 80 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 79 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.