Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| gerbero1987
| Dołączył: 27 Wrz 2007 | Posty: 20 | |
|
Wysłany: 14 Paź 2008, 22:03 Temat postu: Re: czy jest ktos chetny ?? |
|
|
gerbero1987 napisał: | witam. czy bylby ktos chetny najlepiej para do pracy na islandii przy przetworstwie rybnym. ja wspolnie z narzeczona chcielibysmy wrocic do Polski na dluzszy okres, tzn do kwietnia.Praca dla mezczyzny polegala by na patroszeniu ryb, a praca dla kobiety przy tzw balarach, czyli zakladaniu haczykow na metalowa szyne.... Praca znajduje sie na wyspie na polnocy Islandi - Grimsey. Przypuszczam iz data rozpoczecia wiazalaby sie z poczatkiem listopada. zapewniam mieszkanie, wspolnie z inna polka - tj, 3 pokoje wspolna kuchnia i lazienka. Dom jest nowy jednoroczny. zarobki w okresie zimowym ksztaltuja sie w granicach 120 - 160 tys. koron po odliczeniu wszystkiego, jednak nasza praca uksztaltowana jest od pogody
gdyby byl ktos chetny prosze o info na priv. PS. wymagane dokumenty : kennitala oraz pozwolenie na prace oraz komunikatywny angielski badz islandzki. | jak co to moj nr kontakt. 8447348 _________________ "jest jak jest- raz gorzej, raz lepiej..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gerbero1987
|
Wysłany: 15 Paź 2008, 11:09 Temat postu: niby tylu potrzebujacych pracy.... |
|
|
pisze ponownie w sprawie osob chcacych podjac prace. praca naprawde warta uwagi. przy duzej checi pracy pracuje sie ok 6 godzin. praca nie jest ciezka. pracodawca zapewnia urzadzony dom - oplata za dom 30 tys koron i nie obchodzi cie nic ! ile zuzyjesz cieplej wody czy pradu.... jedyne oplaty to telefon dom. i internet - takie oplaty, to jak prawie brak oplat w domu sa 3 wolne pokoje. oddam prace od listopada do kwietnia dla 2 osob.do pracy jest 300 metrow wiec spacerkiem moj numer kont. 8447348 JESLI TY NIE JESTES ZAINTERESOWANY TO MOZE POPYTAJ INNYCH najlepiej dla pary, gdyz wtedy oddam swoj pokoj gdzie jest miejsce dla 2 osob. mezczyzna pracoealby by przy patroszeniu ryb- powinien umiec obslugiwac wozek widlowy i aby jezyk byl komunikatywny -angielski badz islandzki- oraz dla kobiety praca przy tzw. balarach - zakladanie haczykow na metalowa szyne...lekka praca. sklaep oddalony od domu 50 metrow. gdyby ktos chcial wiedziec cos wiecej to prosze pisac badz dzwonic. _________________ "jest jak jest- raz gorzej, raz lepiej..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gerbero1987
|
Wysłany: 15 Paź 2008, 21:37 Temat postu: Re: niby tylu potrzebujacych pracy.... |
|
|
gerbero1987 napisał: | pisze ponownie w sprawie osob chcacych podjac prace. praca naprawde warta uwagi. przy duzej checi pracy pracuje sie ok 6 godzin. praca nie jest ciezka. pracodawca zapewnia urzadzony dom - oplata za dom 30 tys koron i nie obchodzi cie nic ! ile zuzyjesz cieplej wody czy pradu.... jedyne oplaty to telefon dom. i internet - takie oplaty, to jak prawie brak oplat w domu sa 3 wolne pokoje. oddam prace od listopada do kwietnia dla 2 osob.do pracy jest 300 metrow wiec spacerkiem moj numer kont. 8447348 JESLI TY NIE JESTES ZAINTERESOWANY TO MOZE POPYTAJ INNYCH najlepiej dla pary, gdyz wtedy oddam swoj pokoj gdzie jest miejsce dla 2 osob. mezczyzna pracoealby by przy patroszeniu ryb- powinien umiec obslugiwac wozek widlowy i aby jezyk byl komunikatywny -angielski badz islandzki- oraz dla kobiety praca przy tzw. balarach - zakladanie haczykow na metalowa szyne...lekka praca. sklaep oddalony od domu 50 metrow. gdyby ktos chcial wiedziec cos wiecej to prosze pisac badz dzwonic. |
niekoniecznie dla pray...moga to byc 2 osoby- wtedy kazdy otrzyma osobny pokoj. zalezy mi bardzo na znalezieniu zastepstwa gdyz jest to dobre miejsce dla osob ktore chca odlozyc pieniadze. _________________ "jest jak jest- raz gorzej, raz lepiej..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
| UncleBechtel
| Dołączył: 02 Gru 2005 | Posty: 101 | |
|
Wysłany: 15 Paź 2008, 21:54 Temat postu: |
|
|
Jakie pieniÄ
dze?????, chĹopie weĹş siÄ opanuj - tu juĹź pieniÄdzy niema i nie bÄdzie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gerbero1987
|
Wysłany: 15 Paź 2008, 22:26 Temat postu: ... |
|
|
chlopie..to moze u ciebie "we wiosce"... nie chcesz...nie wypowiadaj sie...nie podoba sie - wyjedz...zycze powodzenia _________________ "jest jak jest- raz gorzej, raz lepiej..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gerbero1987
|
Wysłany: 17 Paź 2008, 22:14 Temat postu: nadal ponawiam.... |
|
|
naprawde zalezy mi na znalezieniu kogos na moje miejsce... jest to dobra praca dlatego chcialbym tutaj wrocic... nie musi to byc koniecznie para... potrzebuje kogos tylko do patroszenia ryby... dziennie po 6-7 godzin pracy... _________________ "jest jak jest- raz gorzej, raz lepiej..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
| UncleBechtel
| Dołączył: 02 Gru 2005 | Posty: 101 | |
|
Wysłany: 17 Paź 2008, 22:33 Temat postu: |
|
|
Napisz jeszcze ze z Grimsey do lÄ
du pĹynie siÄ promem 3h, przez wiÄkszoĹÄ roku jest tam ciemno jak w d...., a kilkudziesiÄciu mieszkaĹcĂłw(w tym 10 polakĂłw) to zapaleni szachiĹci i sodomici. Aha zapomnialem wiecej mozna zaoszczedzic jak bedzie sie jadlo swieze ryby z przetworni(najlepiej te dorsze z robakami:)) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Searcher
| Dołączył: 01 Mar 2008 | Posty: 97 | |
|
Wysłany: 17 Paź 2008, 23:11 Temat postu: |
|
|
To to nic, najbardziej atrakcyjny jest ten przepaskudny smrod, ktory zostaje na dlugi czas w skĂłrze, tutaj mycie nie pomaga, choÄbyĹ nie wiem jak sie moczyl i tak kazdy pozna gdzie pracujesz.... MiaĹem takiego znajomego, po prostu nie dalo sie z nim wytrzymac...
To raczej praca dla desperatow... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gerbero1987
|
Wysłany: 18 Paź 2008, 0:43 Temat postu: |
|
|
UncleBechtel napisał: | Napisz jeszcze ze z Grimsey do lÄ
du pĹynie siÄ promem 3h, przez wiÄkszoĹÄ roku jest tam ciemno jak w d...., a kilkudziesiÄciu mieszkaĹcĂłw(w tym 10 polakĂłw) to zapaleni szachiĹci i sodomici. Aha zapomnialem wiecej mozna zaoszczedzic jak bedzie sie jadlo swieze ryby z przetworni(najlepiej te dorsze z robakami:)) |
1. Z grimsey do ladu w 2 godz. 15 minut - zmieniono prom.Rowniez wiesz- jakis czas temu wynaleziono samolot- takie cos ze skrzydelkami co lata- tez tutaj dolatuje w 25 minut z akureyri i kosztuje tyle samo co prom
2. Przez caly rok promienie sloneczne docieraja tutaj tak samo jak w kazdy zakatek Islandii -a z reszta nie wiem jak ciemno jest w xxxx bo niegdy nie sprawdzalem- musisz byc po praktykach -
3.zyje tutaj ponad 100 mieszkancow- w tym 6 polakow.Kto z kim tam sex uprawia to mnie nei obchodzi- mam swoja kobiete. Szachisci ?? hmm przez 2 lata nie potkalem zadnego...
4.Swieze ryby z przetworni ?? tak, sa bardzo smaczne, a co do robakow- w bardzo prosty sposob mozna je zobaczyc -ale jak niektorzy nadal zyja za murzynami...---> tak dla scislosci- to nie dorsze maja te robaki aha zapomnial bym dodac- co do zarobkow to nie musze oszczedzac na jedzeniu aby sporo odlozyc rybe jem 2 razy w miesiacu. A poza tym jesli nie interesi cie praca bo masz inna to nie zawalaj mi xxxxxxx mojego posta oko loko ?? _________________ "jest jak jest- raz gorzej, raz lepiej..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gerbero1987
|
Wysłany: 18 Paź 2008, 0:50 Temat postu: |
|
|
Searcher napisał: | To to nic, najbardziej atrakcyjny jest ten przepaskudny smrod, ktory zostaje na dlugi czas w skĂłrze, tutaj mycie nie pomaga, choÄbyĹ nie wiem jak sie moczyl i tak kazdy pozna gdzie pracujesz.... MiaĹem takiego znajomego, po prostu nie dalo sie z nim wytrzymac...
w taki razie chyba twoj znajomy nocowal w przetworni i oszczedzal na srodkach czystosci gdyby moze jego szef zapewnial mu pralke i suszarke elektryczna - tak jak ja mam - to moze po kazdym dniu pracy moglby wyprac robocze rzeczy- uzywajac specjalnego mydla do prania- i nie mialby problemu z zapachem...ale jak ja to mowie... nie wszyscy sa przed murzynami - nie obrazajac murzynow pozdrawiam twojego znajomego, ktory pewnie tez nie otrzymal od szefa specjalnego kombinezonu do owej pracy.... tak jak poprzednik- nie interesuje cie praca- nie zasmiecaj _________________ "jest jak jest- raz gorzej, raz lepiej..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gerbero1987
|
Wysłany: 18 Paź 2008, 0:54 Temat postu: |
|
|
gerbero1987 napisał: | Searcher napisał: | To to nic, najbardziej atrakcyjny jest ten przepaskudny smrod, ktory zostaje na dlugi czas w skĂłrze, tutaj mycie nie pomaga, choÄbyĹ nie wiem jak sie moczyl i tak kazdy pozna gdzie pracujesz.... MiaĹem takiego znajomego, po prostu nie dalo sie z nim wytrzymac...
gdyby moze jego szef zapewnial mu pralke i suszarke elektryczna - tak jak ja mam - |
oczywiscie mialem na mysli pralke i suszarke firmowa nie moja prywatna:) _________________ "jest jak jest- raz gorzej, raz lepiej..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
| krakowianka
| Dołączył: 14 Lut 2008 | Posty: 15 | |
|
Wysłany: 18 Paź 2008, 11:41 Temat postu: prosba |
|
|
bardzo was prosze o przeniesienie waszych komentarzy na priv.ten watek powstal po to,aby zamieszczac ogloszenia o pracy a nie klucic sie na temat tego kto i w jakich warunkach pracuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| GoBo ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Wrz 2007 | Posty: 106 | Skąd: KEFLAVIK |
|
Wysłany: 18 Paź 2008, 11:59 Temat postu: |
|
|
Ja takĹźe nie rozumiem po jakiego diabĹa ludziska piszÄ
komentarze do ogĹoszenia gerbero- nie interesuje ich ta praca to morda w kubeĹ a gerbero pracuje tam gdzie pracuje i moĹźe znajdzie siÄ chÄtny do wziÄcia tej roboty. POZDRAWIAM |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gerbero1987
|
Wysłany: 18 Paź 2008, 18:51 Temat postu: ... |
|
|
ponawiam praca na GRIMSEY _________________ "jest jak jest- raz gorzej, raz lepiej..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gerbero1987
|
Wysłany: 19 Paź 2008, 12:36 Temat postu: ;;; |
|
|
 _________________ "jest jak jest- raz gorzej, raz lepiej..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
| adas-ko
| Dołączył: 04 Paź 2008 | Posty: 6 | Skąd: Polska |
|
Wysłany: 19 Paź 2008, 15:44 Temat postu: Re: ... |
|
|
gerbero1987 napisał: | ponawiam praca na GRIMSEY |
SĹowo dajÄ, ja chÄtnie, ale sam powiedziaĹeĹ, Ĺźe odpadam
Pozdrawiam i powodzenia  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gerbero1987
|
Wysłany: 19 Paź 2008, 20:13 Temat postu: Re: ... |
|
|
adas-ko napisał: | gerbero1987 napisał: | ponawiam praca na GRIMSEY |
tylko i wylacznie dlatego ze nie masz jakichkolwiek papierow tutaj IS a to wiaze sie z czasem.... pozdro _________________ "jest jak jest- raz gorzej, raz lepiej..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
| adas-ko
| Dołączył: 04 Paź 2008 | Posty: 6 | Skąd: Polska |
|
Wysłany: 19 Paź 2008, 20:16 Temat postu: Re: ... |
|
|
gerbero1987 napisał: | adas-ko napisał: | gerbero1987 napisał: | ponawiam praca na GRIMSEY |
tylko i wylacznie dlatego ze nie masz jakichkolwiek papierow tutaj IS a to wiaze sie z czasem.... pozdro |
Wiem, wiem Co robiÄ, Ĺźycie ;(( |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gerbero1987
|
Wysłany: 20 Paź 2008, 15:12 Temat postu: ... |
|
|
 _________________ "jest jak jest- raz gorzej, raz lepiej..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 20 Paź 2008, 19:23 Temat postu: |
|
|
sprzatanie biura 1-2x w tygodniu. skipholt 25. 105 rvk. info tel 5173100. _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|