Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| lewandowska
| Dołączył: 02 Lut 2008 | Posty: 7 | |
|
Wysłany: 21 Paź 2008, 20:19 Temat postu: Przelewy do Polski |
|
|
Witam
Nie wiem gdzie i kogo siÄ zapytaÄ o przelewy z islandii do Polski. Jestem w doĹÄ ciÄĹźkiej sytuacji, bo brak mi tu kasy a na utrzymaniu mam dziecko no i mieszkanie do pĹacenia. Czy ktoĹ wie kiedy je uruchomiÄ
?
Mam nadzieje, Ĺźe miudzielicie jakiejĹ odpowiedzi. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 21 Paź 2008, 20:39 Temat postu: |
|
|
juz dzialaja ale czas realizacji jest wydluzony. _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Paź 2008, 20:39 Temat postu: Re: Przelewy do Polski |
|
|
lewandowska napisał: | Witam
Nie wiem gdzie i kogo siÄ zapytaÄ o przelewy z islandii do Polski. Jestem w doĹÄ ciÄĹźkiej sytuacji, bo brak mi tu kasy a na utrzymaniu mam dziecko no i mieszkanie do pĹacenia. Czy ktoĹ wie kiedy je uruchomiÄ
?
Mam nadzieje, Ĺźe miudzielicie jakiejĹ odpowiedzi. |
w dalszym ciagu chyba sa wstrzymane jakiekolwie przelewy miedzynarodowe. Ale wiem ze mozna poslac kasÄ za pomocÄ
moneygram'u przynajmniej w SPRONie. Idziesz do okienka nadajesz moneygram, otrzymujesz kod , podajesz kod odbiorcy pieniedzy np.w polsce i ta osba moze odebrac kase, musi sie udac do banku gdzie maja moneygram'a.
To tak na marginesie bo jak Ty jestes w polsce to nie wiem jak Ci pomoc, chyba ze ktos jest upowazniony do Twojego konta i przebywa na islandii. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Paź 2008, 20:40 Temat postu: |
|
|
a jak juz dzialaja to spoko, trzeba siÄ napiÄ
Idzie ku lepszemu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lewandowska
|
Wysłany: 21 Paź 2008, 20:52 Temat postu: Re: Przelewy do Polski |
|
|
!Piwo& napisał: |
To tak na marginesie bo jak Ty jestes w polsce to nie wiem jak Ci pomoc, chyba ze ktos jest upowazniony do Twojego konta i przebywa na islandii. |
Ja mieszkam w Polsce i mÄ
Ĺź zawsze wysyĹaĹ mi euro. I tak siÄ zastanawiam czy jest jakaĹ moĹźliwoĹÄ wysĹania mi tego euro, Niestety nie jest w stanie siÄ dowiedzieÄ czegoĹ wiÄcej na ten temat  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Paź 2008, 20:56 Temat postu: Re: Przelewy do Polski |
|
|
lewandowska napisał: | !Piwo& napisał: |
Ja mieszkam w Polsce i mÄ
Ĺź zawsze wysyĹaĹ mi euro. I tak siÄ zastanawiam czy jest jakaĹ moĹźliwoĹÄ wysĹania mi tego euro, Niestety nie jest w stanie siÄ dowiedzieÄ czegoĹ wiÄcej na ten temat  |
no to juz wiesz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lewandowska
|
Wysłany: 21 Paź 2008, 20:58 Temat postu: |
|
|
dzieki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| M@gd@
| Dołączył: 22 Kwi 2008 | Posty: 15 | |
|
Wysłany: 21 Paź 2008, 21:00 Temat postu: |
|
|
Czy ktoĹ siÄ orientuje jaki jest przelicznik euro na dzieĹ dzisiejszy...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Paź 2008, 21:00 Temat postu: |
|
|
hmm? jak mÄ
z jest tu na Islandii to pognaj go do banku niech przesle Ci kasÄ, jak nie normalnie to moneygram w banku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Paź 2008, 21:01 Temat postu: |
|
|
M@gd@ napisał: | Czy ktoĹ siÄ orientuje jaki jest przelicznik euro na dzieĹ dzisiejszy...  |
taki jak na stronach bankĂłw  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| M@gd@
|
Wysłany: 21 Paź 2008, 21:05 Temat postu: |
|
|
coĹ mi siÄ wydaje Ĺźe tak nie jest...  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lewandowska
|
Wysłany: 21 Paź 2008, 21:05 Temat postu: |
|
|
jutro pujdzie i zapyta sie na temat moneygram, mam nadzieje ze sie uda  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| M@gd@
|
Wysłany: 21 Paź 2008, 21:08 Temat postu: |
|
|
M@gd@ napisał: | coĹ mi siÄ wydaje Ĺźe tak nie jest...  |
chodzi mi o przelicznik przy wysyĹaniu pieniÄdzy do Polski.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Paź 2008, 21:08 Temat postu: |
|
|
lewandowska napisał: | jutro pujdzie i zapyta sie na temat moneygram, mam nadzieje ze sie uda  |
w poniedzialek nadawaĹem moneygram , limit maja 100.000 isk limit jest jakby to powiedziec 100.000 moze wyslac jedna osoba = dana kenitala, ale jak ktos chce wyslac wiecej to zaden problem, wystarczy z konta kolegi kogos inneg itp |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Paź 2008, 21:09 Temat postu: |
|
|
M@gd@ napisał: | M@gd@ napisał: | coĹ mi siÄ wydaje Ĺźe tak nie jest...  |
chodzi mi o przelicznik przy wysyĹaniu pieniÄdzy do Polski.... |
w poniedzialek zgadzal sie z tym co podawali na stronie wiec moze i dzis tak jest  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lewandowska
|
Wysłany: 21 Paź 2008, 21:11 Temat postu: |
|
|
dziÄki bardzo mi pomogĹeĹ mam nadzieje Ĺźe siÄ uda  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dariuszr
| Dołączył: 22 Sty 2008 | Posty: 343 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| dariuszr
| Dołączył: 22 Sty 2008 | Posty: 343 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
 | Dołączył: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 22 Paź 2008, 10:03 Temat postu: |
|
|
Wczoraj w Glitnirze poinformowano mnie, ze nie jest im znana nawet przyblizona data uruchomienia mozliwosci przelewania pieniedzy za granice.
Jako wyjatki (jest ich oficjalna lista) traktowane sa np. przelewy dla Islandzkich studentow uczacych sie za granica albo np. oplacanie niezbednych lekow za granica.
W kazdej sprawie mozna wypelnic formularz przelewu z "uzasadnieniem", wszystkie przelewy trafiaja do banku centralnego, a tam sa decydowane wg. "listy priorytetow".
Niestety utrzymanie rodziny w innym kraju, splata kredytu czy innych terminowych zobowiazan na tej liscie sie nie znajduje.
Ale mozna probowac. Procedura trwa do 10dni roboczych. _________________ Imperare sibi maximum est imperium |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 22 Paź 2008, 10:19 Temat postu: |
|
|
o ile mi wiadomo transfery miedzynarodowe dzialaja juz od poniedzialku w obie strony - takie info dostalem wczoraj. o transferach z islandii - nieoficjalnie (bez ograniczen). o transferach do islandii - oficjalnie.
transferow na islandie (aby przyspieszyc procedure) nalezy dokonywac z uzyciem tych danych (w zaleznosci od przesylanej waluty). standardowo wysylane przelewy z tylko islandzkim nr iban prawdopodobnie powisza sobie & zostana cofniete do macierzysztych bankow.
osoba odpowiedzialna za udzielone info w glitnirze: ingibjĂśrg bergmann, tel 440 3705 _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|