Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| UncleBechtel
| Dołączył: 02 Gru 2005 | Posty: 101 | |
|
Wysłany: 22 Paź 2008, 23:19 Temat postu: |
|
|
mjkl nie mac ludziom nic nie dziala - wczoraj rozmawialem w glitnirze(nie pamietam ulicy, przy tym bajorze w centrum) z "menadzerem" nie potrafil mi odpowiedziec kiedy to bedzie dzialalo.
Moze najpierw wyslij pieniadze a potem pisz.
Niestety Islandia jest na dnie, praktycznie paĹstwo zbankrutowaĹo
Kolega chcial na lotnisku w kopenhadze wymienic korony, nic tego.
Nie polecam korzystac z tych podanych rach. gdyby cos nie wyszlo ciezko bedzie dojsc swojego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| UncleBechtel
|
Wysłany: 22 Paź 2008, 23:21 Temat postu: |
|
|
Aha, poza tym transfery "do" Islandii nie byly chyba zablokowane |
|
Powrót do góry |
|
 |
| yasminum OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 11 Paź 2006 | Posty: 322 | |
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 0:21 Temat postu: |
|
|
Znajomy wyslal pieniadze z Landsbanki, ale nie ma jeszcze potwierdzenia ze doszly _________________ W maĹych rÄ
czkach mieĹci siÄ caĹa miĹoĹÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| UncleBechtel
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 1:27 Temat postu: |
|
|
Dawno wyslal?
ja znam przypadek ze pieniadze zostaly wyslane z Islandii, konkretnie z glitnira na dzien przed proba "zamrozenia" kursu euro. (tzn. wtedy pojawily sie na koncie w Polsce), ale przelew zostal w tym samym dniu "anulowany" przez glitnir i kasa wrocila na Islandie.
Ciekawe, nie?
W tej chwili sytuacja jest taka:
- w systemie internetowym glitnira przelew zostal zrealizowany, pieniedzy niema
- bank polski dostarczyl dokumentacje ze pieniadze przyszy, przelew zostal anulowany przez glitnir i wrocily na Islandie
- w "okienku" mowia ze jest ok i wszystko b.dobrze
- nie ma w tej chwili dostepu do tych pieniedzy(ok 2mln isk)
takze prosilbym o konkretne info:
CZY KTOS PRZESLAL PIENIADZE DO POLSKI????? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 9:26 Temat postu: |
|
|
UncleBechtel napisał: | Aha, poza tym transfery "do" Islandii nie byly chyba zablokowane |
byly. _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 9:51 Temat postu: |
|
|
UncleBechtel napisał: | mjkl nie mac ludziom nic nie dziala - wczoraj rozmawialem w glitnirze(nie pamietam ulicy, przy tym bajorze w centrum) z "menadzerem" nie potrafil mi odpowiedziec kiedy to bedzie dzialalo.
Moze najpierw wyslij pieniadze a potem pisz.
Niestety Islandia jest na dnie, praktycznie paĹstwo zbankrutowaĹo
Kolega chcial na lotnisku w kopenhadze wymienic korony, nic tego.
Nie polecam korzystac z tych podanych rach. gdyby cos nie wyszlo ciezko bedzie dojsc swojego. |
 _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 11:58 Temat postu: |
|
|
UncleBechtel napisał: |
CZY KTOS PRZESLAL PIENIADZE DO POLSKI????? |
tak, uzyj moneygram'u i poslij kase do polski |
|
Powrót do góry |
|
 |
| UncleBechtel
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 18:49 Temat postu: |
|
|
Ale czy doszly , bo tak to ja tez mam. ale nie pojawiaja sie w Polsce:(, czarna dziura jaka czy co???? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 19:03 Temat postu: |
|
|
UncleBechtel napisał: | Ale czy doszly , bo tak to ja tez mam. ale nie pojawiaja sie w Polsce:(, czarna dziura jaka czy co???? |
jeĹli to do mnie to odpowiadam, ze doszĹy
w zeszĹy czwartek i piatek nadawalismy moneygramy i upowaznione do tego osoby w PL odbieraĹy euro  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jacek108
 | Dołączył: 06 Wrz 2008 | Posty: 137 | Skąd: ĹomĹźa / Reykjavik |
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 19:41 Temat postu: |
|
|
a jaka jest prowizja w tym systemie?? bo jezeli jest to cos w rodzaju westeruninon to wydaje mi sie spora, ale fakt faktem ze pieniadze wyslac mozna  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 19:44 Temat postu: |
|
|
Jacek108 napisał: | a jaka jest prowizja w tym systemie?? bo jezeli jest to cos w rodzaju westeruninon to wydaje mi sie spora, ale fakt faktem ze pieniadze wyslac mozna  |
\
a prowizja to jest cos 3000 isk od "transakcji" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 19:54 Temat postu: |
|
|
UncleBechtel napisał: | Ale czy doszly , bo tak to ja tez mam. ale nie pojawiaja sie w Polsce:(, czarna dziura jaka czy co???? |
doszly. _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| migotka24
| Dołączył: 15 Paź 2008 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 20:17 Temat postu: ... |
|
|
jakos nie slyszalam o tym sposobie przelewania pieniadzy ??? moze mi ktos wyjasnic dokladnie na czym to polega i czy za pomoca moneygramu kaska napewno znajdzie sie w pl:) pzdr |
|
Powrót do góry |
|
 |
| elza74
| Dołączył: 22 Sty 2006 | Posty: 293 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 20:28 Temat postu: Re: ... |
|
|
migotka24 napisał: | jakos nie slyszalam o tym sposobie przelewania pieniadzy ??? moze mi ktos wyjasnic dokladnie na czym to polega i czy za pomoca moneygramu kaska napewno znajdzie sie w pl:) pzdr | teĹź bym chciaĹa wiedzieÄ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 21:13 Temat postu: |
|
|
Ja wysyĹaĹem kilka razy pieniadze za pomoca westerunion. Barzo prosto. Mowisz ze chcesz wysĹac pieniazki w takim systemie, daja Tobi papier do wypeĹnienia. Wpisujesz swoje dane, sume jaka chcesz wysĹac i dane osoby ktora ma odebrac pieniadze. Po wypisaniu oddajesz pĹacisz i osoba w okienku daje tobie numer ktory jest potrzebny do odbioru kasy w Polsce, i po 10 minutach mozna odebrac . Prowizja nie pamietam dokĹadnie jaka jest. W zaleznosci ile wysyĹasz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 21:25 Temat postu: |
|
|
TS napisał: | Ja wysyĹaĹem kilka razy pieniadze za pomoca westerunion. Barzo prosto. Mowisz ze chcesz wysĹac pieniazki w takim systemie, daja Tobi papier do wypeĹnienia. Wpisujesz swoje dane, sume jaka chcesz wysĹac i dane osoby ktora ma odebrac pieniadze. Po wypisaniu oddajesz pĹacisz i osoba w okienku daje tobie numer ktory jest potrzebny do odbioru kasy w Polsce, i po 10 minutach mozna odebrac . Prowizja nie pamietam dokĹadnie jaka jest. W zaleznosci ile wysyĹasz. |
na identycznych zasadach jest moneygram  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dariuszr
| Dołączył: 22 Sty 2008 | Posty: 343 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 21:53 Temat postu: |
|
|
W kazdy badz razie prosto  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| migotka24
| Dołączył: 15 Paź 2008 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 22:06 Temat postu: ... |
|
|
ale podobno przez westerunion jest nie mozliwe wysylanie pieniedzy teraz do pl....
szkoda myslalam ze moze odrazu mi wymienia na euro:P |
|
Powrót do góry |
|
 |
|