reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 86, 87, 88 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
kula

Do潮czy: 23 Pa 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 31 Pa 2008, 12:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wydaje mi sie ze masz skurcze przepowiadajace. O 5 zacze艂y mi sie skurcze tylko s艂abe, 艂apa艂 mnie skurcz i praktycznie nic nie bola艂o, pozniej by艂y silniejsze,a wieczorem to juz chodzi艂am na czworaka po domu i w nocy urodzi艂am.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
kula

PostWys砤ny: 31 Pa 2008, 12:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

urodzi艂am 8 dni przed terminem
Powr髏 do g髍y
LUCYNA86
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 15 Wrz 2008
Sk眃: Hafnariorður
PostWys砤ny: 31 Pa 2008, 12:40    Temat postu: æ Odpowiedz z cytatem

zobaczymy teraz mam taki bol jak przed miesiaczka i tez boli,moze juz sie zaczyna i w ten weekend urodze? Smile ale jak mam takie skurcze silne ale wody mi nie odeszly i czop to powinnam sie zglosic do szpitaal???????
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email Numer GG
kula

PostWys砤ny: 31 Pa 2008, 12:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie. Wody mi odesz艂y jak juz par艂am a w ciagu dnia jak robi艂am siusiu to na majtkach mia艂am lekko r贸zowawe zabrudzenie to by艂 ten czop
Powr髏 do g髍y
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 31 Pa 2008, 12:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lucyna to co napisz臋 chyba Cie nie pocieszy. Mnie skurcze przedporodowe m臋czy艂y kilka dni przed porodem. W sumie to nie mialam przespanej 偶adnej nocy bo w艂a艣nie w nocy nasilaly si臋. Sprawdz co ile wyst臋puj膮?? Je艣li twoim zdaniem b臋d膮 cz臋ste i czasami mog膮 wyda膰 si臋 regularne lepiej pojdz do po艂o偶nej. Pami臋tam 偶e na ostatniej mojej wizycie po艂o偶na sprawdzi艂a jakie mam rozwarcie. By艂o tylko 1 cm ale za to podra偶nila co艣 i czop zacz膮艂 odchodzi膰 nast臋pnego dnia.
Powr髏 do g髍y
LUCYNA86
PostWys砤ny: 31 Pa 2008, 13:11    Temat postu: æ Odpowiedz z cytatem

ja mam te skurcze tak no nie wiem jak siedze to nie czuje tak mocno ale jak chodze to tragedia czasem mam tak ze mnie boli i po 10 min zaczyna sie bol
Powr髏 do g髍y
Arina

Do潮czy: 16 Sty 2007
PostWys砤ny: 31 Pa 2008, 13:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Paula Moja przyjacolka rodzila 18 godzin , trafila blyskawicznie do szpitala bo w domu odeszy jej wody . Naciecie krocza bylo decyzja poloznej i tylko dlatego iz sama juz nie miala sily przec . Duzo wymiotowala podczas skurczy , nic nie jadla bo nie mogla . Dostawala sok ,zeby chociasz odrobine energi dostalo sie do organizmu . Ona slabla wiec dlatego bylo naciecie . Oczywiscie to bardzo zadko sie zdaza , tylko w specjalnych przypadkach kiedy , nie ma innej rady . Nie jest tak jak w Polsce , naciecie i cesarka to ostatecznosc . Mozesz sie nawet zapytac ginekologa . Nie ma nic na zyczenie , kobieta jest namawiana do naturalnego , spokojnego porodu . Jesli jest cos nie tak , wkrocza do akcji . Wyznaja zasade iz nie mozna zbyt duzo ingerowac w ludzkie cialo , natura jest w stanie sama wszystko pokonac.
Rozumiem rozczarowanie kobiet , dotyczacej opieki lekarskiej . Wynika to z tego , ze zbyt wiele oczekujemy .Sadzimy , iz zaraz cos niesamowitego znajda. Nie zawsze , jest jakas wielka przyczyna , tego ze z ciaza jest cos nie tak .

U mnie akcje porodowa wywolalo zapalenie gardla ,infekcja ktora splynela mi do ploc . Czy mam winic ,ze nic nie znalezli ? Nie , bo badane bylo to ,co w takiej sytuacji powinno byc na pierwszym miejscu -ciaza a nie gardlo . Lekarz pierwszego kontaktu stwierdzila zapalenie gardla , lezec odpoczywac , duzo pic i nie przemeczac sie . Wszystko sie wyjasnilo . Czy ktos jest winny ? Nie .
Arina

Do潮czy: 16 Sty 2007
PostWys砤ny: 31 Pa 2008, 13:55    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lucyna86 Dokladnie moga Cie meczyc do samego porodu . Jesli czujesz sie lepiej siedzac , to czesto siadaj lub jesli bedzie to przyjemniejsze to sie poloz . Polozna mi mowila ,zeby w takich chwilach nie "tarmosic" brzucha Wink . Dziecko moze byc bardziej aktywne bo skurcze mocno go sciskaja , tym samym dostarczajac mu wiecej adrenaliny . Mysle , ze jesli skurcze sie nasila , spocisz sie mocno , bedziesz miala fale goraca, powinnas jechac . Czasem bywa tak , ze w szpitalu psychika zatrzyma porod , cialo sie wyluzuje i wszystko odejdzie . Staraj sie duzo odpoczywac , nie myslec iz sie to juz zaczyna .
kula

PostWys砤ny: 31 Pa 2008, 19:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

U mnie zacze艂y sie skurcze o 5 rano i mia艂am regularne co 5min, dopiero po po艂udniu sta艂y sie mocniejsze i czestsze.mia艂am r贸zne b贸le przed tymi i tez myslalam ze juz bede. te porodowe to jak przyszed艂 skurcz to mysla艂am ze skonam a jak odszed艂 to nic nie czu艂am. czekaj na takie skurcze
Powr髏 do g髍y
Grazyna

Do潮czy: 06 Gru 2005
Sk眃: Islandia
PostWys砤ny: 31 Pa 2008, 19:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Lucyna, je偶eli co艣 Ciebie niepokoi lub uwa偶asz ,偶e nadszed艂 czas narodzin, to jedz do szpitala i niech Ciebie lekarz obejrzy, . Teraz najwa偶niejszy jest tw贸j spok贸j i odpoczynek. Ja jak dojecha艂am do szpitala, to te偶 mi b贸le przesz艂y, ale posz艂am sobie spa膰 w szpitalu. Jak to powiedzia艂a po艂o偶na, teraz kobieta musi zbiera膰 si艂y na por贸d i potem opiek臋 nad dzieckiem ,a szkoda nerw贸w na zamartwianie si臋 i gdbybanie , teraz czy nie teraz. Lekarz Ciebie uspokoi艂y i ewentualnie ode艣le do domu . Trzymam za Ciebie kciuki.
lew
=konto odzyskane=
Do潮czy: 17 Lip 2008
PostWys砤ny: 1 Lis 2008, 20:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej
Mam pytanie w jaki spos贸b 艂agodzi艂y艣cie okropne b贸le kr臋gos艂upa. Chodzi mi o b贸l w dolnej cz臋艣ci promieniuj膮cy na nog臋....tak silny 偶e nie mo偶na si臋 podnie艣膰 czy normalnie porusza膰. Pr贸bowa艂am rozgrzewa膰 to miejsce ale wiem 偶e nie jest to wskazane w czasie ci膮偶y. Je艣li chodzi o tabletki przeciwb贸lowe to wola艂abym ich nie bra膰...Czy macie jakie艣 sprawdzone sposoby???? Pomocy.....
Powr髏 do g髍y
Grazyna

Do潮czy: 06 Gru 2005
Sk眃: Islandia
PostWys砤ny: 1 Lis 2008, 21:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja kiedy艣 mia艂am specjalny pas na ci膮偶臋, dzia艂a艂 rewelacyjnie. Wiem ,偶e teraz s膮 podobne , ale nie sa tanie. Je艣li takiego pasa nie mamy, to trzeba chyba jedynie si臋 oszcz臋dza膰 i le偶e膰 z nogami uniesionymi kiedy tylko mamy do tego mo偶liwo艣膰.
askonka123

Do潮czy: 30 Pa 2008
PostWys砤ny: 1 Lis 2008, 22:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej
mam pytanie jestem w 8 miesiacu ciazy i po badaniu USG lekarz stwierdzil, ze mam jakis wezel, wytlumaczyl ze jedne kobiety to maja drugie nie. Szczerze powiem ze troszke mnie to nie pokoi mimo tego, ze zapewnial ze wszystko ok. Czy, ktoras z was miala podobny problem albo slyszala o czyms takim.
Powr髏 do g髍y
LUCYNA86
PostWys砤ny: 1 Lis 2008, 23:28    Temat postu: ? Odpowiedz z cytatem

jesli nie rozumiesz to moze lepiej popros o tlumacza z tego co wiem to to mozna zamowic bezplatnie i jesli chodzi o sprawy takie jak wlasnie szpital to oni sa zobowiazani to zalatwic jesli nie rozumiesz,bo wiesz oni tak mowi jedna kobieta to ma druga nie albo powiedza to NORMALNE,ja na twoim miejscu bym tak zrobila
Powr髏 do g髍y
askonka123

Do潮czy: 30 Pa 2008
PostWys砤ny: 2 Lis 2008, 13:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

o to chodzi ze mialam tlumacza i ona to tak wlasnie przetlumnaczyla
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 3 Lis 2008, 13:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny kiedy mo偶na zacz膮膰 powoli przyzwyczaja膰 maluszka do siadania??
Powr髏 do g髍y
lew
=konto odzyskane=
Do潮czy: 17 Lip 2008
PostWys砤ny: 3 Lis 2008, 13:50    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Je艣li chodzi o ch臋膰 siadania naszego male艅stwa to zwykle chc膮 one szybciej ni偶 powinny. Jako przysz艂a mama du偶o czytam zw艂aszcza o pierwszym roku i okazuje si臋 偶e im d艂u偶ej nie zaczniesz sadza膰 dziecka tym lepiej dla jego kr臋gos艂upa. Napisano: "Nie powinno si臋 sadza膰 dzieci (obk艂ada膰 poduszkami by siedzia艂o) do momentu kiedy samo b臋dzie w stanie siedzie膰 i trzyma膰 tak膮 pozycj臋...w贸wczas jego cia艂o jest na to gotowe." a jak wiadomo ka偶dy maluch rozwija si臋 w innym tempie wi臋c ci臋偶ko stwierdzi膰 kiedy okres ten nast膮pi. Jednak wiem jak szybko maluszki rw膮 si臋 do siadania i jak lubi膮 t膮 pozycj臋 do obserwacji 艣wiata... Very Happy
Powr髏 do g髍y
mrowka

Do潮czy: 09 Sie 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 3 Lis 2008, 19:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cze艣膰 Mamu艣ki!
Daaawono mnie tu nie by艂o Smile
Moja ma艂a ro艣nie, a ja powoli odsypiam hehe

Czyta艂am Wasze posty i;
kiedy艣 kt贸ra艣 napisa艂a o kg podczas ci膮偶y. Mnie si臋 przyty艂o r贸wne 30kg. Wcze艣niej wa偶y艂am 52kg i chyba tak pr臋dko do tej wagi nie wr贸c臋 ;/ a chcia艂abym... (zreszt膮 chyba jak ka偶da).

Pisa艂y艣cie te偶 o rozst臋pach.
Ja pierwsze rozst臋py mia艂am w 3mies ci膮偶y na piersiach. By艂y okropne. Zakupi艂am w PL krem "Ziajka". I pomog艂o. Znikn臋艂y, ale oczywi艣cie nie ca艂kowicie. Smarowa艂am si臋 codziennie przez miesi膮c. Uda, brzuszek te偶.
No i gdzie艣 oko艂o 6 mies zacz臋艂y mi rozst臋py wy艂azi膰 na udach, po艣ladkach iii... mam je do dzi艣 Sad S膮 straszne... Ju偶 chyba nigdy nie za艂o偶臋 bikini ;/
I chyba to rodzinne, bo moja mama te偶 mia艂a rozst臋py.

A cod o siadania maluch贸w to m贸j kurczaczek specjalnie si臋 jeszcze do tego nie pcha, ale jak p艂acze (z regu艂y gdy si臋 ju偶 j膮 wyk膮pie i jak si臋 j膮 przebiera) to mo偶na ja uspokoi膰 w艂a艣nie w pozycji p贸艂 siedz膮cej... hehe lekko jej unosz臋 g艂贸wk臋 i ju偶 jest ok.

A poza tym by艂a dzi艣 u mnie piel臋gniarka. Mojej ma艂ej wysz艂a jaka艣 bia艂a gulka na dzi膮艣le z przodu (wygl膮da to tak jakby si臋 jej z膮bek wyrzyna艂). Zapyta艂am jej co to jest, bo ja nie wiem. I kurcz臋 ona te偶 nie wiedzia艂a. ale powiedzia艂a ze to podobne do z膮bka jest. Jednak nie by艂a pewna. i ja kurcze nie wiem czy mam z ni膮 jecha膰 do lekarza czy nie. jak j膮 delikatnie dotkn臋艂am w to miejsce to zacz臋艂a krzycze膰 okropnie, czyli bardzo j膮 to musi bole膰... Mo偶ecie mi napisa膰 Mamu艣ki jak to jest z tymi z膮bkami jak one si臋 wyrzynaj膮 i w og贸le jak to mo偶e przebiega膰 i gdzie one si臋 zaczynaj膮 wyrzyna膰? (chodzi mi o miejsce czy od po艂owy dzi膮s艂a czy jak...) Smile

Pozdrawiam gor膮co
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 3 Lis 2008, 21:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mr贸wka ja z moj膮 niuni膮 chyba mam podobny problem. Od jakiego艣 tygodnia sta艂a sie strasznie marudna, sprawdzi艂am jej dzi膮se艂ka i tak jakby by艂y troch臋 rozmi臋kni臋te i wida膰 偶e s膮 takie bielsze jakby tam ju偶 by艂 ten z膮bek. Mr贸wka pierwsze z膮bki zazwyczaj to dolne jedynki, po藕niej g贸rne itd. Znajoma mojej mamy opowiada艂a 偶e jej bobo pierwszego z膮bka dosta艂o kiedy mia艂o 3 miesi膮ce wi臋c bardzo mo偶liwe 偶e zacz臋艂o si臋 Wink Moja niunia ma ju偶 3,5 miesi膮ca.
Powr髏 do g髍y
kula

PostWys砤ny: 3 Lis 2008, 22:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej dziewczyny.Czy wasze dzieci maja kolki? moja malutka ma codziennie wieczorem, tak mocno p艂acze, ca艂a czerwona jest, a pozniej ze zm臋czenia zasypia. przyk艂adam jej gorace pieluchy to dopiero po jakims czasie sie uspokaja.Dzis pierwszy dzie艅 nie p艂aka艂a, da艂am jej krople Espumisan i chyba jej pomog艂y, bo herbatke koperkowa dawa艂am codziennie i nic nie pomog艂a. Moze znacie jeszcze jakies sposoby na kolki?
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 86, 87, 88 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 87 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.