reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 87, 88, 89 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
mrowka

Do潮czy: 09 Sie 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 3 Lis 2008, 22:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no tak. tylko, 偶e moja niunia ma dopiero miesi膮c. A ta bia艂a gulke ma nie na dole tylko u gpry na miejscu gdzie ma byc jedynka. Czyta艂am w necie, 偶e dzieciom, w r贸偶nych miesi膮cach zaczynaj膮 si臋 z膮bki wyrzyna膰, a niekt贸re si臋 nawet rodz膮 ju偶 z z膮bkami.
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
Marta Luiza

Do潮czy: 05 Lis 2004
Sk眃: Islandia
PostWys砤ny: 3 Lis 2008, 22:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kula napisa:
hej dziewczyny.Czy wasze dzieci maja kolki? moja malutka ma codziennie wieczorem, tak mocno p艂acze, ca艂a czerwona jest, a pozniej ze zm臋czenia zasypia. przyk艂adam jej gorace pieluchy to dopiero po jakims czasie sie uspokaja.Dzis pierwszy dzie艅 nie p艂aka艂a, da艂am jej krople Espumisan i chyba jej pomog艂y, bo herbatke koperkowa dawa艂am codziennie i nic nie pomog艂a. Moze znacie jeszcze jakies sposoby na kolki?

No ci serdecznie wspolczuje. Moj maly uspokajal sie przy dzwieku plynacej wody z kranu i dzwieku suszarki do wlosow, zeby bylo ekologicznie , nagralam te dzwieki na cd i puszczalam , noszenie na ramieniu, tak zeby brzuszek uciskalo ramie, masaz, robienie rowerkow, jazda wozkiem po wybojach czego to ja nierobilam, myslalam ze to sie nigdy nie skonczy...
ale sie sknczylo ,trzymam kciuki
Powr髏 do g髍y
kula

Do潮czy: 23 Pa 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 3 Lis 2008, 22:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kiedy tw贸j bobas przesta艂 miec kolki? m贸wia ze s膮 do 3 miesiaca
Powr髏 do g髍y
elza74

Do潮czy: 22 Sty 2006
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 3 Lis 2008, 23:06    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziewczyny,poproscie pielegniarki ktore przychodza do waszych dzieci zeby przepisaly kropelki.mi pielegnialak podala nazwe tych kropelek i skutkowaly.Minifom czy cos takiego to mozna kupic bez recepty w aptece.a jak ma艂y moj nie mog艂 zrobic kupic tylko wpierw mocna sie naprezal i zrobil malenka kupke to poradzilam mi moja pielegniarka zeby kupic w aptece Maltex(cos) juz nie pamietam bo to dawno bylo i tez pomoglo.tylko zapytajcie sie wpierw pielegniarki czy cos jest takiego,i czy mozecie kupic i dawac dzieciom.mojemy te kropelki nie zaszkodzily a pomogly,sprobujcie.pozdrawiam Very Happy
Powr髏 do g髍y
kula

Do潮czy: 23 Pa 2008
PostWys砤ny: 3 Lis 2008, 23:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w srode mam wizyt臋 u lekarza wiec zapytam, dzieki
Powr髏 do g髍y
Arina

Do潮czy: 16 Sty 2007
PostWys砤ny: 4 Lis 2008, 0:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mrowka U kazdego dziecka to odbywa sie inaczej . Jesli mala reaguje placzem na dotyk , jest niespokojna , slini sie , czesto cos probuje gryzc , to pewnie zabek . Zabek pierwszy wyzyna sie na gorze albo na dole , na to nie ma reguly . Czasem tez dzieci rodza sie juz z pierwszym zabkiem . Niektore dzieci maga goraczkowac , byc troszke ospale , bo jednak wyrzynanie zabkow to duzu stres dla dziecka . Jednak sa przypadki gdy niemowle wyrzynanie zabkow przyjmie bardzo spokojnie , a zabek odkryjemy podczas karmienia gdy uderzy o lyzeczke .
Staraj sie jej zlagodzic bol , dajac gryzaczki zimne , mozna dac chlodna marchewke (ale pod kontrola , nie odchodzic od dziecka) .
Grazyna

Do潮czy: 06 Gru 2005
Sk眃: Islandia
PostWys砤ny: 4 Lis 2008, 9:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jesli chodzi o z膮bek , to jako艣 wcze艣nie bardzo. W Polsce mo偶na kupi膰 偶el 艂agodz膮cy objawy. Naprawd臋 polecam!! Jesli chodzi o kolki to praktycznie wszystkie dzieciaki je przechodz膮, jedne 艂atwiej , zaledwie par臋 minut wieczorem inne znacznie gorzej np. moje. Mo偶na dla takiego maluszka w r贸偶noraki spos贸b pom贸c. np. krople minifaem. Jest bardzo dobry spos贸b naszenia dziecka w takich sytuacjach. M贸j ma艂y jest nawet zadowolony z tego. Wi臋c ona wygl膮da tak: Dziecko le偶y pup膮 do g贸ry na lewej r臋ce, brzuszek spoczywa na d艂oni , a g艂贸wka opiera si臋 cz臋艣ciowo na 艂okciu.. N贸偶ki i r膮czki zwisaj膮 swobodnie. Przy kolkach dziecko n贸偶ki prostuje. Jest to troch臋 dziwaczne , ale dziecko widzi 艣wiat z innej pozycji, a jak jeszcze rodzic spaceruje i delikatnie ko艂ysze dziecko to szybko zapomina o b贸lu, a naturalny masa偶 brzuszka szybko 艂agodzi b贸l.
marichuan

Do潮czy: 02 Lis 2008
PostWys砤ny: 4 Lis 2008, 12:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam! Wiem 偶e to miejsce dla mam na tym forum ale tym razem napisze tatu艣. Mam do was pytanie. Jakie formalnosci nale偶y za艂atwi膰 po urodzeniu sie dziecka. Oliwka urodzi艂a sie 2 listopada wi臋c ma dopiero 2 dni. Ja mam oko艂o tygodnia wolnego w pracy wi臋c chcia艂bym jak najszybciej i jak najwi臋cej poza艂atwia膰. Prosz臋 o konkretne informacje, ewentualnie jakie艣 linki do stron gdzie mo偶na o tym poczytac. Za wszelk膮 pomoc, dzi臋kuj臋. Pozdrawiam wszystkie mamy!
Powr髏 do g髍y
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 4 Lis 2008, 13:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tatusiu przede wszystkim po urodzeniu dzidziusia trzeba i艣膰 za艂atwi膰 akt urodzenia dzidziusia na Borgatuni 24 do biura meldunkowego. Po藕niej trzeba i艣膰 do swojej przychodni zg艂osi膰 偶e mama z c贸rci膮 s膮 juz w domu. Je艣li planujecie wyjazd do PL to jak najszybciej trzeba wys艂a膰 do Polski ten akt razem z upowa偶nieniem kogo艣 do odbioru poslkiego aktu urodzenia i z tym dopiero do konsula po paszport dla ma艂ej. A zapomnia艂am w biurze meldunkowym musicie by膰 wszyscsy razem Wink Chyba tyle jak na pocz膮tek
Powr髏 do g髍y
marichuan

PostWys砤ny: 4 Lis 2008, 13:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzi臋kuje za informacje zuzula. Tak zrobimy Smile Je艣li kto艣 chcia艂by doda膰 co艣 wi臋cej, by艂bym bardzo wdzi臋czny. Pozdrawiam.
Powr髏 do g髍y
gda艅sk84

Do潮czy: 25 Pa 2008
PostWys砤ny: 4 Lis 2008, 13:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marichuan nie musisz nikogo upowa偶nia膰 w Polsce do za艂atwienia tych spraw poniewa偶 mo偶esz bezpo艣rednio przez konsulat za艂atwi膰 wszystkie dokumenty a mysl臋, 偶e tak jest lepiej. Mam te informacje bezposrednio z konsulatu bo sama za 10tyg spodziewam sie male艅stwa i ju偶 sie dowiadywa艂am w tej sprawie Very Happy
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 4 Lis 2008, 14:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No chyba 偶e sie co艣 pozmienia艂o. Jeszcze we wrze艣niu by艂o inaczej. Tak czy owak czekasz na polski akt urodzenia oko艂o miesi膮ca, przynajmniej by艂o tak w moim mie艣cie.
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 4 Lis 2008, 14:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zapomnia艂am Very Happy W pi膮tek b臋d臋 wyrabia艂a paszport dla c贸rci wi臋c wypytam si臋 co i jak Wink
Powr髏 do g髍y
beciaisl

Do潮czy: 29 Cze 2008
PostWys砤ny: 4 Lis 2008, 15:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a w polsce nie daja na miejscu akt urodzenia czeka sie???
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
zuzula666

PostWys砤ny: 4 Lis 2008, 15:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Moje sprawy zwiazane z aktem urodzenia zalatwia艂a te艣ciowa no i w naszym urz臋dzie stanu cywilnego kazali najpierw przet艂umaczy膰 ten akt islandzki a poxniej czeka膰 oko艂o miesi膮ca czasu. Nie wiem na co potzrbuja tyle czasu ale czekali艣my. Becia najlepiej by by艂o jakby艣 wys艂a艂a kogo艣 z rodziny lub znajonego do twojego urzedu stanu cywilnego i niech tam sie ktos wypyta jak to jest. Mo偶e to tylko u mnie w Che艂mie takie cyrki s膮.
Powr髏 do g髍y
beciaisl

PostWys砤ny: 4 Lis 2008, 16:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jak lipa u mnie w Gdyni penwie tez sa takie cyrki;/ mam juz przetlumaczony akt i tata mial isc do urzedu po polski ale myslalam ze to od reki robia a nie w miesiac co za jaja Smile
Powr髏 do g髍y
megi19855

Do潮czy: 19 Cze 2008
Sk眃: borlakshofn
PostWys砤ny: 4 Lis 2008, 17:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czesc dziwczyny ja juz po terminie pare dni a tu nic sie nie dzieje boje sie ze z moja mala perelko jest cos nie tak jutro ide na ostatnia wizyte do poloznej zobaczymy co powie moze to tylko male opoznienie czy ktoras miala jakis problem z ciaza po terminie dziecko sie nie spieszy co w takich przypadkach czy robia jakies dodatkowe badania daja jakies leki na przyspieszenie czy poprostu czekaja jak to tu jest
Powr髏 do g髍y
beciaisl

PostWys砤ny: 4 Lis 2008, 17:37    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="megi19855"]Czesc dziwczyny ja juz po terminie pare dni a tu nic sie nie dzieje boje sie ze z moja mala perelko jest cos nie tak jutro ide na ostatnia wizyte do poloznej zobaczymy co powie moze to tylko male opoznienie czy ktoras miala jakis problem z ciaza po terminie dziecko sie nie spieszy co w takich przypadkach czy robia jakies dodatkowe badania daja jakies leki na przyspieszenie czy poprostu czekaja jak to tu jest[/quote]

Megi dzidzia moze siedziec 2 tygodnie dluzej w brzuszku najwyrazniej jest jej dobrze u mamy po 2 tygodnia<13> dnia biora cie do szpitala na wywolanie nie martw sie ja urodzilam 2 tygodnie po terminie dostalam 4 tabletki na wywolanie i po 13 godzinach meczarni mialam cesarke bo nie mialam rozwarcia wiec wsyztsko bedzie dobrze nie martw sie: pozdrawiam i powodzenia zycze:)
Powr髏 do g髍y
megi19855

Do潮czy: 19 Cze 2008
Sk眃: borlakshofn
PostWys砤ny: 4 Lis 2008, 17:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziekuje za wsparcie kamien spadl mi z serca .przestraszylam sie troche zaczeli mnie straszyc a moze cos nie tak jest z dzidzia pozostaje tylko czekac. napisze jak cos zacznie sie dziac. buziaki dla wszystkich mam
Powr髏 do g髍y
marichuan

PostWys砤ny: 4 Lis 2008, 18:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Przed chwil膮 by艂a u nas w domu po艂o偶na i stwierdzi艂a 偶e my nic nie musimy za艂atwia膰 apropo zameldowania, kenitali i pozwolenia na pobyt. M贸wi艂a 偶eby艣my sie nie martwili bo ze szpitala wszystkie dokumenty wysy艂aj膮 automatycznie. Oczywi艣cie akt urodzenia potrzebny do paszportu to odzdzielna sprawa, ale mnie interesowa艂y najbardziej sprawy jak kenitala, zameldowanie i pozwolenie na pobyt bo do polski wybieramy si臋 dopiero w wakacje wi臋c jeszcze b臋dzie czas. I mam jeszcze pytanie gdzie mam poda膰 imi臋 te偶 w hagstofie przyokazji meldunku czy gdzie艣 indziej.
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 87, 88, 89 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 88 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.