Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
 | Dołączył: 17 Lut 2004 | Posty: 677 | Skąd: PoznaĹ |
|
Wysłany: 7 Kwi 2005, 11:15 Temat postu: |
|
|
Napisze krotko- jak dobrze, ze wrociles!
Licze na czestsze wizyty. A Kimono juz w maju!!! _________________ Islandia w radiu Afera
.: http://qortes.imejl.pl/nocpolarna :. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Cze 2005, 10:55 Temat postu: |
|
|
CzarujÄ
co siÄ zakochaĹam w Mum - We have a map of the piano. KarmiÄ siÄ tym od wczorajszego wieczoru, naĹogowo.
Pare miesiÄcy wstecz dorwaĹam Sigur RĂłs z ich nostalgicznÄ
melodiÄ
..
Mmm... Musze wyruszyÄ na poszukiwania po wiÄcej i wiecej tych niesamowitych, czarujÄ
cych muzycznych opowieĹci. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| unregistered
| Dołączył: 18 Mar 2005 | Posty: 228 | |
|
Wysłany: 6 Cze 2005, 23:49 Temat postu: |
|
|
cookie wspominal w innym poscie o 'i adapt'
w zwiazku z tym zespolem i dla tych ktorym sie jednak to spodobalo ja osobiscie polecam www.hardkjarni.com
troche trzeba pogrzebac szczegolnie jesli nie zna sie jezyka jak ja ale jest tam miedzy innymi sporo linkow do innych hardcorowych albo punkowych zespolow z islandii.
hmm nie moge znalezc linku z hardkjarni wiec dam bezposrednio: www.fightingshit.tk
jest jeszcze hrydjuverk ale oni chyba nie maja strony w sieci za to wydali niezla plyte  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Sick4Toys
 | Dołączył: 09 Kwi 2004 | Posty: 65 | Skąd: Gdynia |
|
Wysłany: 6 Lip 2005, 22:27 Temat postu: |
|
|
cóş myĹlaĹam, Ĺźe ktĂłryĹ z moich informatorĂłw juĹź siÄ tym zajÄ
Ĺ ale przeĹledziĹam caĹy temat od poczÄ
tku i nie widziaĹam Ĺźeby ktoĹ polecaĹ http://eberg.net/ wiÄc polecam  _________________ .::hafandi eyra? Ă vasanum::. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| johanna
 | Dołączył: 08 Lut 2004 | Posty: 515 | Skąd: Kielce |
|
Wysłany: 4 Sie 2005, 18:32 Temat postu: |
|
|
nowa pĹytka Sigur RĂłs do ĹciÄ
gniÄcia
DziÄki Andro 8)
I okĹadka:
 _________________ Now follow me always
Into the sky
Where we reach the stars |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 4 Sie 2005, 20:54 Temat postu: |
|
|
DziÄki wielkie. Mam okazje znĂłw ich posĹuchaÄ. Ich mmm.. cudownej muzyki. I siÄ w niÄ
wtapiaÄ, wtapiaÄ i wtapiaÄ..
CiepĹo pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 12 Wrz 2005, 23:08 Temat postu: |
|
|
no, w kwestii Sigur RĂłs, zapraszamy do nas, www.sigur-ros.art.pl ..... nie ma sensu przepisywac newsĂłw....
Ostatnio zmieniony przez alexcure dnia 13 Wrz 2005, 9:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jola
 | Dołączył: 31 Sty 2004 | Posty: 1000 | |
|
Wysłany: 12 Wrz 2005, 23:34 Temat postu: |
|
|
To rĂłwnie dobrze nie warto tu rozmawiaÄ o samochodach, bo sÄ
strony tylko o samochodach.. ani o jÄzyku, bo sÄ
gdzies strony , na ktĂłrych rozmawia siÄ glĂłwnie o jÄzykach, itp. ??
Na samym juz naszym forum tematy siÄ powtarzajÄ
i musimy z tym Ĺźyc, a co dopiero w caĹym internecie! Na pewno na wielu forach mĂłwi siÄ o Islandii.. Ot chociaĹźby u naszego (chyba wspĂłlnego nawet) kolegi kiĹca na stronie o Björk. Ludzie z tamtÄ
d przychodzÄ
tez do nas i na obu forach toczy sie dyskusja o Islandii.
My spotykamy siÄ tutaj i tutaj chcemy rozmawiac na wszystkie tematy, a nie odsyĹaÄ siÄ na inne fora.
Rozumiem Cie ze chcesz siÄ zareklamowac, ale robi to juz TwĂłj podpis. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Wrz 2005, 9:46 Temat postu: |
|
|
Jolu, Ĺşle mnie zrozumiaĹaĹ, to dla mnie nie ma sensu przepisywac newsĂłw, gdyz jestem bardzo zmÄczona tym pisaniem, bo jeszcze oprĂłcz Sigur RĂłs zajmujÄ sie The Cure i innymi.... i teraz, na przykĹad, duĹźo piszÄ dla strony The Cure, po prostu zauwaĹźyĹam, ze ludzie zadajÄ
pytania, na ktĂłre odpowiedĹş moga znaleĹşÄ w newsach, ktĂłre napisaĹam... Nie uwaĹźam, ze tutaj na tym forum jest bezsensowne cookolwiek, na forum sigurowym tez gada sie o Islandii, nie tylko o Sigur RĂłs, to zrozumiaĹe... chodziĹo mi wyĹÄ
cznie o mnie.... sama duzo piszesz i jak ktos zadaje pytania to byÄ moĹźe odnosisz tÄ
osobÄ do newsa, ktĂłrego napisaĹaĹ, co chciaĹam uczyniÄ, moĹźe zabardzo zrozumiale tego nie zrobiĹam, pisaĹam w nocy....
Po prostu tak jest, ze nawet ludzie pisujÄ
cy na forum Sigur RĂłs czy The Cure czy innych czÄsto zadajÄ
pytania, na ktĂłre odpowiedĹş znajduje siÄ w newsach, ktĂłre napisaĹam, wiÄc mam we krwi przypominanie o czytaniu newsĂłw... Nie myslaĹam o reklamie, myĹlaĹam o sprawach czysto technicznych.... nie kaĹźdy zna jÄzyk angielski i rozumie newsy ze strony oficjalnej SigurĂłw, poza tym trafiajÄ
nam sie czasem inne, "polskie" newsy".... To wszystko. Nie mam cierpliwosci po prostu do przenoszenia wĹasnych newsĂłw na wszystkie zainteresowane, poprzez zadawanie pytaĹ, fora, wiÄc odsyĹam czytelnikĂłw na stronÄ, co uwazam za naturalne.... Na jednym z for, poniewaz intretesujÄ siÄ muzykÄ
w ogĂłle, nie tylko islandzkÄ
, ktoĹ pytaĹ mnie o adres tej strony, mimo iz mam ten podpis banerowy w kazdym poscie, wiec nie chciaĹam [myslaĹam juĹź do przodu], by ktos zadawaĹ kolejne pytanie, typu "a gdzie strona etc" ... mam wysoki wspĂłĹczynnik empatii, o wszystko sie troszczÄ....
pozdrawiam! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Jola
 | Dołączył: 31 Sty 2004 | Posty: 1000 | |
|
Wysłany: 13 Wrz 2005, 22:28 Temat postu: |
|
|
OczywiĹcie, Ĺźe jesli juz pisalam cos w newsach to odsyĹam ludzi do ich tresci, bo to NASZE icelandowe newsy. Jesli cos sie przeczytalo na innych stronach to rzadko odsyĹa siÄ do tych stron, a tylko opisuje siÄ je tutaj. OczywiĹcie czasem nie da siÄ inaczej i konieczne jest dac link.
Popatrz tylko na swĂłj post tutaj. Nie byĹo Ĺźadnego pytania zadanego wĹaĹciwie, wiÄc o jakim przesisywaniu postĂłw mĂłwisz? Co byĹ napisaĹa, gdybyĹ juz miaĹa ten czas?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 14 Wrz 2005, 21:47 Temat postu: |
|
|
Jola napisał: | Co byĹ napisaĹa, gdybyĹ juz miaĹa ten czas?  |
choÄby to:
http://www.sigur-ros.art.pl/news/show_news.php?subaction=showfull&id=1124489112&archive=&start_from=&ucat=& , tym bardziej, ze film, bÄdzie moĹźna obejrzec na festiwalu filmowym w Warszawie, niebawem...
Ĺźeby uniknÄ
Ä linkowania, wzglÄdnie wklejania wĹasnych newsĂłw, w kwestiach Sigur RĂłs, i jak widac dot. muzyki islandzkiej w ogĂłle [o czym traktuje obecny wÄ
tek], chcialam odnieĹÄ czytelnika bezposrednio do newsĂłw... jest tam wiele ciekawostek, nie tylko o samych Sigurach, ale np. o Bjork w ostatnim wywiadzie z Sigur RĂłs itd... Owszem, jeĹli ktoĹ zna jÄzyk angielski, to strona oficjalna stanowi lepsze ĹşrĂłdĹo informacji... nie miaĹÄ
m zamiaru przekreĹlac Ĺźadnych dyskusji o Sigur RĂłs prowadzonych tutaj, absolutnie, wrÄcz przeciwnie, byc moze je sprowokowaÄ...
pozdrawiam...
przepraszam, za pisanie niejasnych postĂłw! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hubercik
 | Dołączył: 15 Wrz 2004 | Posty: 184 | Skąd: Warszawa |
|
Wysłany: 13 Paź 2005, 8:53 Temat postu: |
|
|
Ukazala sie nowa plyta Mum
 _________________ Kapitalizm-to nie kraj.Komunizm-to nie kraj.I WschĂłd, i ZachĂłd-to nie kraj.Ale Islandia-to kraj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| johanna
|
Wysłany: 13 Paź 2005, 20:34 Temat postu: |
|
|
Oj Hubercik... nie taka nowa
"Yesterday was dramatic..." miaĹa premierÄ w 2001 roku  _________________ Now follow me always
Into the sky
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hubercik
 | Dołączył: 15 Wrz 2004 | Posty: 184 | Skąd: Warszawa |
|
Wysłany: 16 Paź 2005, 17:36 Temat postu: |
|
|
oczywiscie masz racje
sprostowanie:
chodzilo mi o reedycje tego albumu oczywiscie
wstydzi sie _________________ Kapitalizm-to nie kraj.Komunizm-to nie kraj.I WschĂłd, i ZachĂłd-to nie kraj.Ale Islandia-to kraj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Lauraana Alpha Team
 | Dołączył: 16 Kwi 2004 | Posty: 136 | Skąd: Gdansk/101 Reykjavik |
|
Wysłany: 19 Paź 2005, 23:39 Temat postu: |
|
|
a czy ktos zna zespol 'Trabant' albo 'Maus'? :) _________________ og ef þĂş vilt þĂĄ skal ĂŠg ljĂşga að þĂŠr... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| johanna
|
Wysłany: 20 Paź 2005, 14:11 Temat postu: |
|
|
znam i lubiÄ, a szczegĂłlnie Trabant, fajniutki to zespóŠ _________________ Now follow me always
Into the sky
|
Powrót do góry |
|
 |
| sad234
 | Dołączył: 22 Paź 2005 | Posty: 47 | Skąd: zachĂłd |
|
Wysłany: 25 Paź 2005, 16:53 Temat postu: Re: Muzyka |
|
|
.. moi drodzy ..
.. ja rĂłwnieĹź chciaĹbym siÄ doĹÄ
czyÄ do podziÄkowaĹ za to, co zaproponowaliĹcie w tym wÄ
tku .. zawsze byĹem wielkim fanem surowego folku, a to, co wyprawia Sigridur Nielsdottir to czysty monty python .. dawno nie wyĹapaĹem podobnej pereĹki .. sĹucham jej juĹź prawie godzinÄ ..
.. poza tym .. Kimono - pierwsza klasa .. a eivor pĂĄlsdottir - sĹĂłw brakuje ..
www.eivor.com _________________ .. dos meydele vil a ringele hobn .. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 31 Paź 2005, 0:28 Temat postu: |
|
|
a co jesli idzie o muzyke filmowa?
ps: no i zero7
... |