Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| aniapl Og艂oszeniodawca zweryfikowany
 | Do潮czy: 30 Kwi 2006 | Posty: 219 | Sk眃: by艂 Reykjavik - teraz Polska |
|
Wys砤ny: 13 Lis 2008, 0:12 Temat postu: |
|
|
Ja sw贸j fotelik zapina艂am pasami, ale na czas startu i l膮dowania dziecko mia艂am na kolanach przypi臋te do mnie. Tylko raz w jakiej艣 linii mog艂am dziecko mie膰 w foteliku. Zreszt膮 jak dziecko malutkie to w foteliku najwygodniej nosi膰. Zw艂aszcza w W-wie gdzie ci膮gle trzeba autobusem doje偶d偶a膰 z samolotu do lotniska, nie wyobra偶am sobie takiego maluszka np. zim膮 wynosi膰 na r臋kach z samolotu gdy strasznie wieje.
Fotelik mo偶na odda膰 przy wej艣ciu i odebra膰 przy wyj艣ciu je艣li nie ma miejsc wolnych 偶eby go postawi膰.
Zreszt膮 to trzeba ju偶 na lotnisku rezerwuj膮c miejsca pyta膰 czy s膮 wolne miejsca dla niemowlaka. Ja zawsze pytam. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 13 Lis 2008, 8:46 Temat postu: |
|
|
Postaram si臋 dzi艣 zadzwoni膰 do icelandexpress i wypytam si臋 jak to jest. Po藕niej dam Wam zna膰  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kathyn
| Do潮czy: 06 Mar 2006 | Posty: 44 | Sk眃: Mosfellsbaer |
|
Wys砤ny: 13 Lis 2008, 17:12 Temat postu: |
|
|
dziewczyny je艣li jest si臋 na macierzy艅skim nalezy sie desemberuppb贸t? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anitak
| Do潮czy: 13 Lis 2008 | Posty: 1 | |
|
Wys砤ny: 13 Lis 2008, 17:52 Temat postu: Re: Por贸d na Islandii |
|
|
Witam.
Mieszkam w Grindaviku. Kilka dni temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy (robilam tescik) Niestety tu nie ma na miejscu ginekologa trzeba jechac do Kefu. Mam pytanko- czy najpierw musze isc do swojego lekarza zeby dal mi jakies skierowanie czy co? Czy moge od razu dzwonic do Keflaviku do ginekologa i sie umowic na wizyte? Jezeli moglybyscie mi pomoc bardzo prosilabym o pomoc i jakies namiary na dobrego ginekologa.
Jestem szczesliwa ze bede miala dzidzie. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| marczelitto85
| Do潮czy: 16 Wrz 2008 | Posty: 23 | |
|
Wys砤ny: 13 Lis 2008, 18:12 Temat postu: |
|
|
Anitak----sprawdz priv.pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 13 Lis 2008, 18:21 Temat postu: |
|
|
Gratuluje Anitak! Marczelitto napewno udzielila Ci dobrych informacji! Pozdrawiam Ciebie i dzidziusia! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| aniapl Og艂oszeniodawca zweryfikowany
 | Do潮czy: 30 Kwi 2006 | Posty: 219 | Sk眃: by艂 Reykjavik - teraz Polska |
|
Wys砤ny: 14 Lis 2008, 0:50 Temat postu: |
|
|
kathyn napisa: | dziewczyny je艣li jest si臋 na macierzy艅skim nalezy sie desemberuppb贸t? |
Nale偶y Ci si臋 za okres przepracowany przed urlopem macierzy艅skim.
Ja w zesz艂ym roku dosta艂am grudniowe z firmy w kt贸rej pracowa艂am, mimo 偶e od sierpnia do lutego by艂am na macierzy艅skim. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MISIACZEK
 | Do潮czy: 17 Maj 2008 | Posty: 52 | Sk眃: Hafnarfiordur 220 |
|
Wys砤ny: 14 Lis 2008, 11:42 Temat postu: |
|
|
Witam a co zrobic jak matka dziecka nie ma meldunku w Polsce.Czy wystarczy ze ojciec dziecka ma ?I dziecko mozna zameldowa膰 przy ojcu?
pozdrawiam:0) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MISIACZEK
 | Do潮czy: 17 Maj 2008 | Posty: 52 | Sk眃: Hafnarfiordur 220 |
|
Wys砤ny: 14 Lis 2008, 11:45 Temat postu: paszport dla dziecka |
|
|
MISIACZEK napisa: | Witam a co zrobic jak matka dziecka nie ma meldunku w Polsce.Czy wystarczy ze ojciec dziecka ma ?I dziecko mozna zameldowa膰 przy ojcu?
Chodzi mi o nadanie paszportu dziecka.czy kto艣 mnia艂 tak膮 sytuacj臋?  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beciaisl
| Do潮czy: 29 Cze 2008 | Posty: 50 | |
|
Wys砤ny: 14 Lis 2008, 12:05 Temat postu: Re: paszport dla dziecka |
|
|
MISIACZEK napisa: | MISIACZEK napisa: | Witam a co zrobic jak matka dziecka nie ma meldunku w Polsce.Czy wystarczy ze ojciec dziecka ma ?I dziecko mozna zameldowa膰 przy ojcu?
Chodzi mi o nadanie paszportu dziecka.czy kto艣 mnia艂 tak膮 sytuacj臋?  |
jezeli paszport bedziesz wyrabiala tutaj to meldunek jest ci nie potzrebny w polsce
a wystarczy ze dzidzsie zameldujesz anwet u babci i bedzie dobrze:) pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| LUCYNA86 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 15 Wrz 2008 | Posty: 104 | Sk眃: Hafnariorður |
|
Wys砤ny: 14 Lis 2008, 15:22 Temat postu: |
|
|
tak juz wybralam imie dla swojej niuni VIKTORIA ROS  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| megi19855
| Do潮czy: 19 Cze 2008 | Posty: 31 | Sk眃: borlakshofn |
|
Wys砤ny: 14 Lis 2008, 20:38 Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny juz jestem mamusia urodzilam 9 listopada moja corcia jest sliczna warto bylo pozdrawiam gratuluje i zycze powodzenia przyszlym mamom |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 14 Lis 2008, 20:40 Temat postu: |
|
|
megi serdeczne gratulacje  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lew =konto odzyskane=
| Do潮czy: 17 Lip 2008 | Posty: 147 | |
|
Wys砤ny: 14 Lis 2008, 23:03 Temat postu: |
|
|
Hej
Mam do Was pewne pytanie. W marcu mam termin porodu i bardzo chcia艂am rodzi膰 w kraju. Dzi艣 jednak otrzyma艂am odpowiedz z NFZ w Polsce 偶e nasza karta EKUZ nie uwzgl臋dnia bezp艂atnego porodu
Czy wi臋c jestem zmuszona b臋d膮c obywatelem Polski rodzi膰 w Islandii. Czy nie ma innej mo偶liwo艣ci by nie p艂aci膰 tych wielkich pieni臋dzy. S艂ysza艂am 偶e koszt porodu to ok 5 ty艣. z艂.
wiem 偶e mog艂abym zarejestrowa膰 si臋 w kraju jako bezrobotna i w贸wczas dosta膰 wszelkie 艣wiadczenia, jednak czy nikt tego nie sprawdzi 偶e tu pracuj臋 itd. Czy przez to nie narobi臋 sobie problem贸w i nie strac臋 np. islandzkich 艣wiadcze艅? Jak my艣licie i czy kto艣 by艂 w podobnej sytuacji?
Dzi臋kuj臋 za odpowiedzi  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| marecki213
| Do潮czy: 12 Lis 2008 | Posty: 1 | |
|
Wys砤ny: 14 Lis 2008, 23:20 Temat postu: |
|
|
a ja w sprawie tego akwarium 250 l. jaka cena ? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 15 Lis 2008, 10:54 Temat postu: |
|
|
marecki213 napisa: | a ja w sprawie tego akwarium 250 l. jaka cena ? |
oj chyba co艣 ci si臋 pomyli艂o  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 15 Lis 2008, 11:30 Temat postu: |
|
|
zuzula666 napisa: | marecki213 napisa: | a ja w sprawie tego akwarium 250 l. jaka cena ? |
oj chyba co艣 ci si臋 pomyli艂o  |
chyba na pewno hahahha! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 15 Lis 2008, 11:31 Temat postu: |
|
|
megi19855 napisa: | hej dziewczyny juz jestem mamusia urodzilam 9 listopada moja corcia jest sliczna warto bylo pozdrawiam gratuluje i zycze powodzenia przyszlym mamom |
ktos mi bliski urodzil sie tego dnia! Twoja Mala to szczesciara! moje gratulacje megi, masz juz imie dla swojego Malenstwa? pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
| Do潮czy: 28 Mar 2008 | Posty: 82 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 15 Lis 2008, 21:48 Temat postu: |
|
|
Megi, gratulacje!!!
Lew, jak ja trafi艂am na patologi臋 ci膮偶y w Polsce i te偶 mia艂am tylko islandzkie ubezpieczenie, to panie po艂o偶ne mi powiedzia艂y, 偶e nie musz臋 nawet pokazywa膰 karty ubezpieczeniowej, bo ci臋偶arna ma zawsze bezp艂atn膮 opiek臋 i powiedzia艂y: "nawet opieka spo艂eczna za pani膮 zap艂aci". Ale nie wiem, jak to si臋 ma do porodu.. _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
I still believe in love at first sight
Nothing's impossible (DM) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 16 Lis 2008, 9:47 Temat postu: |
|
|
Drogie Lucynko i Megi gratuluje Wam c贸reczek.Ja te偶 mam jedn膮 i wiem jaka to rado艣膰 i pociecha dla mamy. Te sukienusie, buciczki, w艂oski...
Oczywi艣cie ch艂opcy te偶 s膮 super np. moi.  _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|