reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek dla bezrobotnych na Islandii
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 93, 94, 95  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
!Piwo&
Gość
PostWysłany: 31 Paź 2008, 21:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dariuszr napisał:
!Piwo& napisał:
a urząd pracy pod jakie ministerstwo podlega? ktos moglby podac jego nazwe?

dzięki

do ministerstwa PRZYRODY jupi

nie no co Ty dariuszku dowcipnisiu aj aj
<nono>
l
Wink
Powrót do góry
misha

PostWysłany: 1 Lis 2008, 15:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja myslalem ze kultury i sztuki, albo tez Ministerstwo Szczescia,Zdrowia i Pomyslnosci
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
!Piwo&
Gość
PostWysłany: 1 Lis 2008, 15:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

misha napisał:
A ja myslalem ze kultury i sztuki, albo tez Ministerstwo Szczescia,Zdrowia i Pomyslnosci

dokladnie, tylko ona ma jakąs kurde nazwe na is , inacej sie to pisze, jakoś nie po polsku , ja pier......, ktos pomoze ?Wink
Powrót do góry
misha

PostWysłany: 1 Lis 2008, 15:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

!Piwo& napisał:
misha napisał:

dokladnie, tylko ona ma jakąs kurde nazwe na is , inacej sie to pisze, jakoś nie po polsku , ja pier......, ktos pomoze ?Wink

http://forum.iceland.pl/search.php prosze bardzo
Powrót do góry
!Piwo&
Gość
PostWysłany: 1 Lis 2008, 16:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

misha napisał:
!Piwo& napisał:
misha napisał:

a wiesz co to google ?Wink
Powrót do góry
misha

PostWysłany: 1 Lis 2008, 16:29    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

!Piwo& napisał:
misha napisał:
!Piwo& napisał:
misha napisał:

Pojecia zielonego nie mam wydaje mi sie ze to takie specjalne okulary dla narciarzy, ale jesli sie myle naprowadz mnie prosze na wlasciwe tory
Powrót do góry
!Piwo&
Gość
PostWysłany: 1 Lis 2008, 16:30    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

misha napisał:
!Piwo& napisał:
misha napisał:
!Piwo& napisał:
misha napisał:

Pojecia zielonego nie mam wydaje mi sie ze to takie specjalne okulary dla narciarzy, ale jesli sie myle naprowadz mnie prosze na wlasciwe tory

bardzo dobrze napisałeś,ja juz nie chce nic dodaj nic ując
pozdro
piwo piwo
Powrót do góry
@ni@

PostWysłany: 14 Lis 2008, 11:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Piwo i jak tam z tym Twoim zasiłkiem,bo właśnie mi to zaczyna być potrzebne Question
A czy ktoś się starał o coś takiego jak zasiłek zależny od dochodu Question Question Question bo nie rozumiem tego dokładnie Sad
Bo to jest przy pracy zarobkowej, co się kryje pod pojęciem pracy zarobkowej??? ojoj dużo tych przeszkód,pomocy!!! Confused
Powrót do góry
!Piwo&
Gość
PostWysłany: 14 Lis 2008, 15:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisał:
Piwo i jak tam z tym Twoim zasiłkiem,bo właśnie mi to zaczyna być potrzebne Question
A czy ktoś się starał o coś takiego jak zasiłek zależny od dochodu Question Question Question bo nie rozumiem tego dokładnie Sad
Bo to jest przy pracy zarobkowej, co się kryje pod pojęciem pracy zarobkowej??? ojoj dużo tych przeszkód,pomocy!!! Confused

czego nie wiesz ????
moj zasilek przyznany, bede go przenosil do Polski Very Happy
Powrót do góry
Milka

PostWysłany: 14 Lis 2008, 15:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tylko pamiętajcie, że dokumenty, które dostaniecie z islandzkiego urzędu pracy, by je zawieść do Polski, mają ograniczoną ważność na dostarczenie ich do powiatowego urzędu pracy w Polsce (z tego co pamiętam 7 dni)
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
@ni@

PostWysłany: 14 Lis 2008, 16:45    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Piwo chciałam wiedzieć czy dostałeś zasiłek,cieszę się,że tak Smile Mówisz ,że przenosisz do Polski,to jak mozesz,to daj potem znać czy nie miałeś z tym problemów- powodzonka Smile
A jeśli chodzi o te zasiłki to coś tam czytałam,ze są "zasiłki zależnw od dochodu"- na wniosek zasiłkobiorcy i "zasiłki podstawowe",ale dostałam nr do zasiłkowni to się dowiem, oj oj ciężkie czasy,same wypowiedzenia
Sad Sad Sad
Powrót do góry
!Piwo&
Gość
PostWysłany: 14 Lis 2008, 18:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisał:
Piwo chciałam wiedzieć czy dostałeś zasiłek,cieszę się,że tak Smile Mówisz ,że przenosisz do Polski,to jak mozesz,to daj potem znać czy nie miałeś z tym problemów- powodzonka Smile
A jeśli chodzi o te zasiłki to coś tam czytałam,ze są "zasiłki zależnw od dochodu"- na wniosek zasiłkobiorcy i "zasiłki podstawowe",ale dostałam nr do zasiłkowni to się dowiem, oj oj ciężkie czasy,same wypowiedzenia
Sad Sad Sad

to nie raj, aby nie było problemow Wink

powodzenia piwo dam znac
Powrót do góry
DmX81
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 14 Lis 2008, 18:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ktos pytal jak to jest z zasilkiem zaleznym od dochodu, chodzi o to, ze pierwszych 10 dni bezrobotnego naliczaja zdaje sie cos ponad 6 tys za dzien (pn-pt) nastepne 2 miesiace kwota zasilku obliczana jest procentowo na podstawie dotychczasowych zarobkow (srednia z ostatnich 6 miesiecy), a kolejne miesiace to cos ponad 130tys , zasilek zdaje sie mozna otrzymywac do 3 lat, jesli sie podejmie prace, to jakis tam okres jest aby znowu skorzystac z zasilku, (nie pamietam czy to 6 czy 24 miesiace:P wiem rozbieznosc duza,ale tylko te 2 liczby mi jakos utwkily) wiem, bo pomagalem tlumaczyc pewnemu znajomemu te dokumenty.
Nie jeste pewien tylko jak dokladnie jest to kalkulowane, jaki podatek jest odciagany z tego i ile sie do "kieszeni" naprawde dostaje, jesli ktos ma takie info, lub na wlasnym przykladzie, to prosze o informacje:) dzieki i pozdrawiam i szczescia zycze
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
@ni@

PostWysłany: 14 Lis 2008, 20:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

właśnie nad tym podatkiem też się cały czas zastanawiam,w jaki sposób obliczyć netto zasiłku,może ktoś wie? Smile
Powrót do góry
!Piwo&
Gość
PostWysłany: 14 Lis 2008, 23:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisał:
właśnie nad tym podatkiem też się cały czas zastanawiam,w jaki sposób obliczyć netto zasiłku,może ktoś wie? Smile

wlasnie mnie to tz zastanawia, załączylismy przeciez nasze karty podatkowe wiec moze normalnie zasilek jest przyznawany w kwocie brutto i noralnie bedzie mozna skorzystac z tej ulgi personalafslatur ??? cholera wi

z vinnumidlunyu nie mam informacji ILE dostane tgo zasiłku, nie mam pojecia czy mi starczy to co dostane na pokrycie czynszu. Panie z biura nie umialy mi powiedziec ILE dostane, w poniedzialek przjade sie tam do tej komisji co przyznaje zasilki moze tam sie dowiem Twisted Evil
Powrót do góry
!Piwo&
Gość
PostWysłany: 14 Lis 2008, 23:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ILE - znaczy sie konkretnie ile koron na konto . Bo to ze mam 100% zasiłku to wiem.
Powrót do góry
goska2511

PostWysłany: 15 Lis 2008, 12:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a ile trzeba miec przepracowane zeby starac sie o zasilek?? Slyszalam ze mozna tam po polsku sie dogadac i czy ma ktos moze nr tel tam zeby sie czegos dowiedziec.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
!Piwo&
Gość
PostWysłany: 15 Lis 2008, 13:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

goska2511 napisał:
a ile trzeba miec przepracowane zeby starac sie o zasilek?? Slyszalam ze mozna tam po polsku sie dogadac i czy ma ktos moze nr tel tam zeby sie czegos dowiedziec.

juz po 3 miesiacach legalnej pracy mamy prawo do zasiłku, najlepeij isc sie dowidzic wszystkiego do vinnumidlun ( urzad pracy na przeciwko hotelu Hilton) tam za to im placą, oni udziela wszelkich informacji po polsku Smile
Powrót do góry
dariuszr

PostWysłany: 15 Lis 2008, 13:50    Temat postu: Re: Odpowiedz z cytatem

goska2511 napisał:

http://www.vinnumalastofnun.is/svmvf/thydingar-a-polsku/
masz napisane tu czarno na białym wow
patryk23l
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
PostWysłany: 15 Lis 2008, 16:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czyli trzeba miec przepracowane 12 miesiecy a nie 3 miesiace jak to niektorzy mowia.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 93, 94, 95  Następny
Strona 10 z 95

Skocz do: