Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 31 Paź 2008, 21:25 Temat postu: |
|
|
dariuszr napisał: | !Piwo& napisał: | a urzÄ
d pracy pod jakie ministerstwo podlega? ktos moglby podac jego nazwe?
dziÄki |
do ministerstwa PRZYRODY  |
nie no co Ty dariuszku dowcipnisiu aj aj
<nono>
l
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misha
 | Dołączył: 29 Kwi 2008 | Posty: 105 | |
|
Wysłany: 1 Lis 2008, 15:14 Temat postu: |
|
|
A ja myslalem ze kultury i sztuki, albo tez Ministerstwo Szczescia,Zdrowia i Pomyslnosci |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Lis 2008, 15:21 Temat postu: |
|
|
misha napisał: | A ja myslalem ze kultury i sztuki, albo tez Ministerstwo Szczescia,Zdrowia i Pomyslnosci |
dokladnie, tylko ona ma jakÄ
s kurde nazwe na is , inacej sie to pisze, jakoĹ nie po polsku , ja pier......, ktos pomoze ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misha
|
Wysłany: 1 Lis 2008, 15:30 Temat postu: |
|
|
!Piwo& napisał: | misha napisał: | A ja myslalem ze kultury i sztuki, albo tez Ministerstwo Szczescia,Zdrowia i Pomyslnosci |
s kurde nazwe na is , inacej sie to pisze, jakoĹ nie po polsku , ja pier......, ktos pomoze ? |
http://forum.iceland.pl/search.php prosze bardzo |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Lis 2008, 16:27 Temat postu: |
|
|
misha napisał: | !Piwo& napisał: | misha napisał: | A ja myslalem ze kultury i sztuki, albo tez Ministerstwo Szczescia,Zdrowia i Pomyslnosci |
a wiesz co to google ? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| misha
|
Wysłany: 1 Lis 2008, 16:29 Temat postu: |
|
|
!Piwo& napisał: | misha napisał: | !Piwo& napisał: | misha napisał: | A ja myslalem ze kultury i sztuki, albo tez Ministerstwo Szczescia,Zdrowia i Pomyslnosci |
a wiesz co to google ? |
Pojecia zielonego nie mam wydaje mi sie ze to takie specjalne okulary dla narciarzy, ale jesli sie myle naprowadz mnie prosze na wlasciwe tory |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 1 Lis 2008, 16:30 Temat postu: |
|
|
misha napisał: | !Piwo& napisał: | misha napisał: | !Piwo& napisał: | misha napisał: | A ja myslalem ze kultury i sztuki, albo tez Ministerstwo Szczescia,Zdrowia i Pomyslnosci |
a wiesz co to google ? |
Pojecia zielonego nie mam wydaje mi sie ze to takie specjalne okulary dla narciarzy, ale jesli sie myle naprowadz mnie prosze na wlasciwe tory |
bardzo dobrze napisaĹeĹ,ja juz nie chce nic dodaj nic ujÄ
c
pozdro
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 11:56 Temat postu: |
|
|
Piwo i jak tam z tym Twoim zasiĹkiem,bo wĹaĹnie mi to zaczyna byÄ potrzebne
A czy ktoĹ siÄ staraĹ o coĹ takiego jak zasiĹek zaleĹźny od dochodu bo nie rozumiem tego dokĹadnie
Bo to jest przy pracy zarobkowej, co siÄ kryje pod pojÄciem pracy zarobkowej??? ojoj duĹźo tych przeszkĂłd,pomocy!!!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 15:02 Temat postu: |
|
|
@ni@ napisał: | Piwo i jak tam z tym Twoim zasiĹkiem,bo wĹaĹnie mi to zaczyna byÄ potrzebne
A czy ktoĹ siÄ staraĹ o coĹ takiego jak zasiĹek zaleĹźny od dochodu bo nie rozumiem tego dokĹadnie
Bo to jest przy pracy zarobkowej, co siÄ kryje pod pojÄciem pracy zarobkowej??? ojoj duĹźo tych przeszkĂłd,pomocy!!!  |
czego nie wiesz ????
moj zasilek przyznany, bede go przenosil do Polski  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Milka
 | Dołączył: 02 Gru 2006 | Posty: 140 | Skąd: Waw,Hver |
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 15:27 Temat postu: |
|
|
tylko pamiÄtajcie, Ĺźe dokumenty, ktĂłre dostaniecie z islandzkiego urzÄdu pracy, by je zawieĹÄ do Polski, majÄ
ograniczonÄ
waĹźnoĹÄ na dostarczenie ich do powiatowego urzÄdu pracy w Polsce (z tego co pamiÄtam 7 dni) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 16:45 Temat postu: |
|
|
Piwo chciaĹam wiedzieÄ czy dostaĹeĹ zasiĹek,cieszÄ siÄ,Ĺźe tak MĂłwisz ,Ĺźe przenosisz do Polski,to jak mozesz,to daj potem znaÄ czy nie miaĹeĹ z tym problemĂłw- powodzonka
A jeĹli chodzi o te zasiĹki to coĹ tam czytaĹam,ze sÄ
"zasiĹki zaleĹźnw od dochodu"- na wniosek zasiĹkobiorcy i "zasiĹki podstawowe",ale dostaĹam nr do zasiĹkowni to siÄ dowiem, oj oj ciÄĹźkie czasy,same wypowiedzenia
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 18:28 Temat postu: |
|
|
@ni@ napisał: | Piwo chciaĹam wiedzieÄ czy dostaĹeĹ zasiĹek,cieszÄ siÄ,Ĺźe tak MĂłwisz ,Ĺźe przenosisz do Polski,to jak mozesz,to daj potem znaÄ czy nie miaĹeĹ z tym problemĂłw- powodzonka
A jeĹli chodzi o te zasiĹki to coĹ tam czytaĹam,ze sÄ
"zasiĹki zaleĹźnw od dochodu"- na wniosek zasiĹkobiorcy i "zasiĹki podstawowe",ale dostaĹam nr do zasiĹkowni to siÄ dowiem, oj oj ciÄĹźkie czasy,same wypowiedzenia
 |
to nie raj, aby nie byĹo problemow
powodzenia dam znac |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DmX81 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
 | Dołączył: 02 Lis 2005 | Posty: 213 | Skąd: Z nienacka |
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 18:35 Temat postu: |
|
|
ktos pytal jak to jest z zasilkiem zaleznym od dochodu, chodzi o to, ze pierwszych 10 dni bezrobotnego naliczaja zdaje sie cos ponad 6 tys za dzien (pn-pt) nastepne 2 miesiace kwota zasilku obliczana jest procentowo na podstawie dotychczasowych zarobkow (srednia z ostatnich 6 miesiecy), a kolejne miesiace to cos ponad 130tys , zasilek zdaje sie mozna otrzymywac do 3 lat, jesli sie podejmie prace, to jakis tam okres jest aby znowu skorzystac z zasilku, (nie pamietam czy to 6 czy 24 miesiace:P wiem rozbieznosc duza,ale tylko te 2 liczby mi jakos utwkily) wiem, bo pomagalem tlumaczyc pewnemu znajomemu te dokumenty.
Nie jeste pewien tylko jak dokladnie jest to kalkulowane, jaki podatek jest odciagany z tego i ile sie do "kieszeni" naprawde dostaje, jesli ktos ma takie info, lub na wlasnym przykladzie, to prosze o informacje:) dzieki i pozdrawiam i szczescia zycze |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 20:20 Temat postu: |
|
|
wĹaĹnie nad tym podatkiem teĹź siÄ caĹy czas zastanawiam,w jaki sposĂłb obliczyÄ netto zasiĹku,moĹźe ktoĹ wie?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 23:08 Temat postu: |
|
|
@ni@ napisał: | wĹaĹnie nad tym podatkiem teĹź siÄ caĹy czas zastanawiam,w jaki sposĂłb obliczyÄ netto zasiĹku,moĹźe ktoĹ wie?  |
wlasnie mnie to tz zastanawia, zaĹÄ
czylismy przeciez nasze karty podatkowe wiec moze normalnie zasilek jest przyznawany w kwocie brutto i noralnie bedzie mozna skorzystac z tej ulgi personalafslatur ??? cholera wi
z vinnumidlunyu nie mam informacji ILE dostane tgo zasiĹku, nie mam pojecia czy mi starczy to co dostane na pokrycie czynszu. Panie z biura nie umialy mi powiedziec ILE dostane, w poniedzialek przjade sie tam do tej komisji co przyznaje zasilki moze tam sie dowiem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 23:09 Temat postu: |
|
|
ILE - znaczy sie konkretnie ile koron na konto . Bo to ze mam 100% zasiĹku to wiem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| goska2511
| Dołączył: 20 Sty 2008 | Posty: 44 | |
|
Wysłany: 15 Lis 2008, 12:26 Temat postu: |
|
|
a ile trzeba miec przepracowane zeby starac sie o zasilek?? Slyszalam ze mozna tam po polsku sie dogadac i czy ma ktos moze nr tel tam zeby sie czegos dowiedziec. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 15 Lis 2008, 13:02 Temat postu: |
|
|
goska2511 napisał: | a ile trzeba miec przepracowane zeby starac sie o zasilek?? Slyszalam ze mozna tam po polsku sie dogadac i czy ma ktos moze nr tel tam zeby sie czegos dowiedziec. |
juz po 3 miesiacach legalnej pracy mamy prawo do zasiĹku, najlepeij isc sie dowidzic wszystkiego do vinnumidlun ( urzad pracy na przeciwko hotelu Hilton) tam za to im placÄ
, oni udziela wszelkich informacji po polsku  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dariuszr
| Dołączył: 22 Sty 2008 | Posty: 343 | |
|
Wysłany: 15 Lis 2008, 13:50 Temat postu: Re: |
|
|
goska2511 napisał: | a ile trzeba miec przepracowane zeby starac sie o zasilek?? Slyszalam ze mozna tam po polsku sie dogadac i czy ma ktos moze nr tel tam zeby sie czegos dowiedziec. |
http://www.vinnumalastofnun.is/svmvf/thydingar-a-polsku/
masz napisane tu czarno na biaĹym  _________________ Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 15 Lis 2008, 16:19 Temat postu: |
|
|
Czyli trzeba miec przepracowane 12 miesiecy a nie 3 miesiace jak to niektorzy mowia. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|