Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Raper44
| Dołączył: 15 Paź 2008 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 23:08 Temat postu: Jak zaoszczedzic na rachunkach? |
|
|
Macie jakies sposoby, dzieki ktorym oszczedzacie na rachunkach? Poki co udalo mi sie obnizyc koszta rozmow telefonicznych. Korzystam obecnie z uslugi MO-call i juz nawet nie chodzi o to, ze tanio mnie wychodzi za minute rozmowy, ale moge sobie na biezaco sprawdzac biling online i wiem kiedy przystopowac. Musze koniecznie odlozyc troche pieniedzy i szukam kolejnych sposobow na oszczedzanie. Jak macie jakies wlasne pomysly i sposoby, to prosze piszcie. Ps. Tylko nie zmuszajcie mnie do chodzenia na piechote, zamiast jezdzenia autobusem;-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Dołączył: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 14 Lis 2008, 23:35 Temat postu: |
|
|
przede wszystkim porzuc rap, za duzo kasy idzie na lowridery, bling blingi no i laski, na te to juz zupeĹnie
187
o.g. WBK
xD _________________ "NajczÄĹciej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet majÄ
Äwokowate oblechy. " |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maka-rena
 | Dołączył: 27 Wrz 2008 | Posty: 102 | |
|
Wysłany: 15 Lis 2008, 0:14 Temat postu: |
|
|
zbieraj puszki i butelki....odpuĹÄ sobie obiady i kolacje, o Ĺniadaniu przeĹźyjesz!!!! paliÄ moĹźesz ale tylko na "sÄpa"- to najwiÄksza oszczÄdnoĹÄ!!!! papier toaletowy i mydĹo trzaskaj z kaĹźdej N1....  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| SebastianZ2
| Dołączył: 06 Sie 2008 | Posty: 89 | Skąd: warszawa/reykjavik |
|
Wysłany: 15 Lis 2008, 14:23 Temat postu: ... |
|
|
no a do jedzenia 1 puszka ( nie wiecej bo szkoda kasy ) fasolki z bonusa , ale tej bonusowej bo inne sa za drogie _________________ 2 good 2 be U |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 15 Lis 2008, 22:56 Temat postu: Re: ... |
|
|
SebastianZ2 napisał: | no a do jedzenia 1 puszka ( nie wiecej bo szkoda kasy ) fasolki z bonusa , ale tej bonusowej bo inne sa za drogie | nie jest tak zle , w garazu u Islandczyka pucha pysznej konserwy po 250  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 15 Lis 2008, 23:27 Temat postu: |
|
|
a w 1011 przy zmianie warty nocnej na poranna za darmo. ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 16 Lis 2008, 17:42 Temat postu: |
|
|
mniej jesc to na srajtasmie moze sie uda? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Raper44
| Dołączył: 15 Paź 2008 | Posty: 5 | |
|
Wysłany: 14 Gru 2008, 18:06 Temat postu: |
|
|
Dzieki wielkie:-)
Widze, ze bardzo powanie potraktowaliscie moj problem. A ja zamiast jakiegos racjonalnego planu oszczednosciowego, to popadam w caraz glebsze maliny. Wlasnie znajomi z Polski mi oznajmili, ze czakekaja na moj telefony w swieta, bo przeciez mnie taniej wyjdzie rozmowac niz ich. DObre? Zalamka... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maka-rena
 | Dołączył: 27 Wrz 2008 | Posty: 102 | |
|
Wysłany: 15 Gru 2008, 3:01 Temat postu: |
|
|
naprwdÄ mnie zadziwiasz! ChciaĹa bym mieÄ tylko takie problemy ja ty ...zazdroszczÄ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 15 Gru 2008, 4:47 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Wlasnie znajomi z Polski mi oznajmili, ze czakekaja na moj telefony w swieta, bo przeciez mnie taniej wyjdzie rozmowac niz ich |
Jakby na to nie patrzeÄ to majÄ
racjÄ. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
Wysłany: 15 Gru 2008, 18:28 Temat postu: |
|
|
Raper44 napisał: | Dzieki wielkie:-)
Wlasnie znajomi z Polski mi oznajmili, ze czekaja na moj telefony w swieta, bo przeciez mnie taniej wyjdzie rozmowa niz ich. DObre? Zalamka... |
Wyslij im sms (koniecznie z neta) ze zadzwonisz pod warunkiem jak przyĹlÄ
Tobie paczkÄ ĹźywnoĹciowÄ
(powszechnie wiadomo Ĺźe w Islandii puste pĂłĹki w sklepach), jeĹli rzÄ
d Polski mogĹ pomĂłc poĹźyczajÄ
c 200mln Islandii to trzeba braÄ dobry przykĹad z kadry zarzÄ
dzajÄ
cej  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| agatka
| Dołączył: 18 Gru 2006 | Posty: 328 | |
|
Wysłany: 15 Gru 2008, 22:49 Temat postu: |
|
|
polecam www.internetcalls.com
wplacasz 10 EUR,
dzwonisz na stacjonarne i godzinami gadasz
sprawdzone i dziala rewelacyjnie
Co do oszczedzania:
Olowek kartka papieru i robisz sobie rozpiske - ile masz kasy a pozniej planujesz wydatki - chata, zarcie, czarna godzina, rozmowy telefoniczne, przyjemnosci.
Zaloz sobie konto dodatkowe np. vaxtarekningur i zrob zlecenie stale np. 50tys. miesiecznie chocby nie wiem co sie dzialo.
Zaczynasz kolekcjonowac wszystkie potwierdzenia platnosci karta. Na koniec miesiaca siadasz i liczysz ile faktycznie przejadles i przepiles.
Jezeli cos Tobie zostanie na koniec miesiaca to przelewasz to na drugi rachunek.
Poza tym rzucasz palenie, jesli palisz, i to co dziennie wypalales to odkladasz np w postaci bilonu do duzego sloika. Na koniec kazdego miesiaca idziesz do banku, zamieniasz na kase i wydajesz na cos co sprawi Tobie przyjemnosc. Jako nagroda.
Oddajesz karte kredytowa do banku lub wymieniasz ja na karte pre-paid.
To yyle wymadrzania sie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|