Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 22 Paź 2008, 19:21 Temat postu: |
|
|
WielkiBialyKrolik napisał: | no to JĂłzek tera twoja kolej!  | cos Ty, krolik, ja tak nie umiem , jak rozdawali inteligencje ja stalem w innej kolejce  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
 | Dołączył: 16 Sty 2007 | Posty: 388 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 22 Paź 2008, 19:23 Temat postu: |
|
|
Sxxxxn stal po dyktature i wladze  _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 22 Paź 2008, 19:27 Temat postu: |
|
|
Arina napisał: | Sxxxxn stal po dyktature i wladze  | mylisz sie, stalem po druga watrobe, czulem ze wyladuje na Islandi gdzie pedza pyszna landi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Macias
| Dołączył: 20 Wrz 2008 | Posty: 13 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 0:31 Temat postu: |
|
|
KO napisał: | Macias napisał: |
MyĹlicie Ĺźe to obciach ĹźyÄ wd. 10ciu przykazaĹ? Wystrzegac siÄ grzechĂłw?
Pewnie tak, bo za kaĹźdym razem jak czytacie 10 przykazaĹ albo resztÄ prawd wiary, nie widzicie siebie, nie widzicie wiary, widzice reguĹki, psalmy i rytuaĹy pod ktĂłrymi siÄ nie potraficie podpisaÄ. Po prostu nie sÄ
zgodne z waszymi przekonanami, z tym kim chcieli byscie byÄ, sa za maĹo postÄpowe w ogĂłle przypaĹowe. Dobra zostawmy te stare regĂłĹy, ja xxxxx zazdroszczÄ pierwszym chrzescijanom, ci to mieli pod gĂłrkÄ. TO ONI MIELI O CO WALCZYÄ I NIE WSYDZILI SIÄ TEGO, NIE WIDZIELI PRZYPAĹU. Pewnie... , lepiej gonic za moneta... , z wyspy..., moneta da speĹnienie  |
MaciuĹ nie kradnÄ, nie zabijam, itd. Nie wystrzegam siÄ grzechĂłw, wystrzegam siÄ robienia Ĺşle. Dlatego, Ĺźe czujÄ takÄ
potrzebÄ, nie dlatego, Ĺźe siÄ bojÄ siÄ kolesia z rogami i kopytem ktĂłry bÄdzie mnie podpiekaĹ na ogniu.
Czy dla Ciebie jedynÄ
alternatywÄ
dla bycia chrzeĹcijaninem jest bycie kimĹ kto goni za monetÄ
i dyma siÄ do upadĹego itd?
pzdr |
no dobra to jaki masz kodeks kĂłry podpowiada ci Ĺźe wiesz Ĺźe robisz Ĺşle??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KO
 | Dołączył: 10 Maj 2006 | Posty: 492 | Skąd: z piekĹa |
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 9:29 Temat postu: |
|
|
Macias napisał: |
no dobra to jaki masz kodeks kĂłry podpowiada ci Ĺźe wiesz Ĺźe robisz Ĺşle??? |
To proste, lubiÄ jak mnie okradajÄ
? nie - wiÄc sam nie kradnÄ. itd.
OczywiĹcie jeĹźeli kiedyĹ zacznie mi sprawiaÄ przyjemnoĹÄ wbijanie sobie do gĹowy gwoĹşdzi to nie zacznÄ wtykaÄ im innym. Chyba tego nie musze tĹumaczyÄ :->
Pozdro. _________________ (_!_)
o
0
O |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 23 Paź 2008, 9:54 Temat postu: |
|
|
10 przykazan + 2 przykazania milosci to nie wynalazek chrzescijanizmu. pare osob juz o wiele wczesniej wpadlo na pomysl jak mozna fajnie i bezsresowo zyc.
bardzo dobry komentarz do tematu. zabawny przy okazji: http://www.youtube.com/watch?v=rCz0-HY1TLU _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| jarekdudziak
| Dołączył: 18 Lis 2008 | Posty: 5 | Skąd: HvolsvĂśllur |
|
Wysłany: 18 Lis 2008, 13:10 Temat postu: Polscy chrzescijanie |
|
|
Czesc Wam!
Odpowiem zainteresowanym na pytania dotyczacej naszej grupy chrzescijan.
Spotykamy sie regularnie w pierwsza sobote miesiaca w rĂłznych miejscach na poludniowym-zachodzie Islandii. Nastepne spotkanie odbedzie sie w HvolsvĂśllur, jak widac na naszej stronie.
Ja tez ciesze sie z kazdego chrzescijanina, ktĂłrego spotkam tu w Islandii! Lubie ludzi, ktĂłrzy wysoko stawiaja sobie cele i nie boja sie wyzwan. Jedno z takich wyzwan jest wlasnie zycie chrzescijanskie. Odkad stalem sie chrzescijaninem, moje zycie nabralo sensu i stalo sie ciekawa przygoda poprzez odkrywanie tego, kim jest BĂłg.
Prosze o kontakt, jesli jestes zainteresowany spotkaniami z ludzmi palajacymi szczera miloscia, ktĂłrzy zapewne tworza pozytywny wizerunek Polaka w Islandii; ludzmi, ktĂłrzy nie zyja sloganami, lecz praktykuja milosc w codziennym zyciu; ludzmi, ktĂłrzy zycza tego samego innym Polakom w Islandii.
Zapraszam cie do najwiekszej przygody w twoim zyciu- do osobistej relacji z Bogiem. Nic innego nie zaspokoi cie na tym swiecie.
Narazie. Zycze Wam wszystkim milego dnia.
Jarek |
|
Powrót do góry |
|
 |
| jarekdudziak
| Dołączył: 18 Lis 2008 | Posty: 5 | Skąd: HvolsvĂśllur |
|
Wysłany: 18 Lis 2008, 13:21 Temat postu: Re: chrzeĹcijanie |
|
|
Ciesze sie z faktu, iz sa tez inni chrzescijanie w Islandii.
Mam nadzieje, ze uda nam sie spotkac na nastepnym spotkaniu w HvolsvĂśllur, pierwsz sobota grudnia.
Jarek |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 18 Lis 2008, 14:09 Temat postu: |
|
|
cytat '' do osobistej relacji z Bogiem'', to tez przyjdzie na to zebranie?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Lundii ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 20 Lip 2008 | Posty: 136 | Skąd: . . . |
|
Wysłany: 18 Lis 2008, 19:29 Temat postu: |
|
|
propaganda _________________ ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zatroskany ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 09 Paź 2008 | Posty: 1220 | |
|
Wysłany: 19 Lis 2008, 9:58 Temat postu: Re: Polscy chrzescijanie |
|
|
jarekdudziak napisał: | Odkad stalem sie chrzescijaninem, moje zycie nabralo sensu i stalo sie ciekawa przygoda poprzez odkrywanie tego, kim jest BĂłg. |
Czyli wczesniej odczuwales ze zycie nie ma sensu? Moglbys dokladniej opisac na czym to polegalo?
Czy moglbys rowniez opisac jak stales sie xninem? Zetknales sei z ludzmi ktorzy cie wciagneli?
jarekdudziak napisał: |
Prosze o kontakt, jesli jestes zainteresowany spotkaniami z ludzmi palajacymi szczera miloscia, ktĂłrzy zapewne tworza pozytywny wizerunek Polaka w Islandii; ludzmi, ktĂłrzy nie zyja sloganami, lecz praktykuja milosc w codziennym zyciu; ludzmi, ktĂłrzy zycza tego samego innym Polakom w Islandii.
|
Pozytywny wizerunek Polaka? A moze lepiej byloby zerwac ze stereotypami etnicznymi?
Zapraszam cie do najwiekszej przygody w twoim zyciu- do osobistej relacji z Bogiem. Nic innego nie zaspokoi cie na tym swiecie.
|
Masz na mysli jakiego typu potrzeby? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| BASAJEW
 | Dołączył: 12 Lis 2008 | Posty: 74 | |
|
Wysłany: 21 Lis 2008, 1:13 Temat postu: Re: Polscy chrzescijanie |
|
|
Zapraszam cie do najwiekszej przygody w twoim zyciu- do osobistej relacji z Bogiem. Nic innego nie zaspokoi cie na tym swiecie. |
A kim ty k.... jestes zeby mi mowic co mnie zaspokoi a co nie? Skad mozesz znac potrzeby moje czy kogokolwiek innego? Sadzisz na podstawie siebie czy kogo, bo nie bardzo kumam.
Tekscisz jak podrzedny przedstawiciel handlowy, ale produkt ktory probujesz sprzedac troche juz nieswierzy i o ile sie orientuje na granicy przydatnosci do spozycia.
Ps. Podziekowania dla Admina za zamkniecie watku, ktory mial sluzyc oddzieleniu takich jak ten komentarzy od koscielnej propagandy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| forlorn
| Dołączył: 24 Sie 2007 | Posty: 135 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 24 Lis 2008, 20:42 Temat postu: Re: Polscy chrzescijanie |
|
|
BASAJEW napisał: | jarekdudziak napisał: |
Zapraszam cie do najwiekszej przygody w twoim zyciu- do osobistej relacji z Bogiem. Nic innego nie zaspokoi cie na tym swiecie. |
A kim ty k.... jestes zeby mi mowic co mnie zaspokoi a co nie? Skad mozesz znac potrzeby moje czy kogokolwiek innego? Sadzisz na podstawie siebie czy kogo, bo nie bardzo kumam.
Tekscisz jak podrzedny przedstawiciel handlowy, ale produkt ktory probujesz sprzedac troche juz nieswierzy i o ile sie orientuje na granicy przydatnosci do spozycia.
Ps. Podziekowania dla Admina za zamkniecie watku, ktory mial sluzyc oddzieleniu takich jak ten komentarzy od koscielnej propagandy
 |
nic dodaÄ nic ujÄ
Ä |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maggie
| Dołączył: 19 Sie 2008 | Posty: 88 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 14 Sty 2009, 22:39 Temat postu: Re: Polscy chrzescijanie |
|
|
forlorn napisał: |
Ps. Podziekowania dla Admina za zamkniecie watku, ktory mial sluzyc oddzieleniu takich jak ten komentarzy od koscielnej propagandy
|
Drogi Forlornie,
Poki co nikt tego watku nie zamknal, wiec nie rozumiem za co dziekujesz Administratorowi... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| BASAJEW
 | Dołączył: 12 Lis 2008 | Posty: 74 | |
|
Wysłany: 14 Sty 2009, 23:15 Temat postu: Re: Polscy chrzescijanie |
|
|
maggie napisał: | forlorn napisał: |
|
Drogi Forlornie,
Poki co nikt tego watku nie zamknal, wiec nie rozumiem za co dziekujesz Administratorowi... |
Mowiac o zamknieciu watku mialem na mysli inny inny watek pt " najwieksza mistyfikacja wszechczasow". Sory za male niedopowiedzenie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 29 Sty 2009, 22:02 Temat postu: |
|
|
 _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Kocur ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 10 Paź 2008 | Posty: 236 | |
|
Wysłany: 29 Sty 2009, 23:47 Temat postu: |
|
|
Ja pier...!!! RÄce opadajÄ
.... |