Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| FilipR79 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 08 Lip 2006 | Posty: 991 | |
|
Wysłany: 9 Lis 2007, 18:26 Temat postu: |
|
|
Arysta napisał: | Leki sÄ
rzeczywiĹcie drogie raczej nie porĂłwnuje cen polskich i islandzkich ale to sa naprawde kosmiczne wielkoĹci. |
Chyba trudno porownywac ceny polskie i islandzkie a moim zdaniem na lekach nie ma wiekszej roznicy niz na innych produktach |
|
Powrót do góry |
|
 |
| martusia
| Dołączył: 27 Lut 2007 | Posty: 78 | |
|
Wysłany: 9 Lis 2007, 18:48 Temat postu: |
|
|
Witam ja kilka dni temu dostalam paczke i bardzo sie zdziwilam bo byl dolaczony do niej wyciag z regulaminu ( w jezyku polskim) dotyczacy wysylki towarow z Polski. I w paczce mozna wyslac leki ktore wyprodukowane sa w jednym z krajow UE. I nie mozne wyslac wiecej niz 100 dawek danego leku! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dANIELolo
| Dołączył: 17 Kwi 2008 | Posty: 12 | |
|
Wysłany: 18 Kwi 2008, 0:25 Temat postu: |
|
|
CzeĹÄ
Czy ktoĹ siÄ orientuje jaki jest koszt leczenia przewleklego zapalenia watroby typu C ,tutaj na Islandii ??
w Polsce jest za darmo,jednak sa kolejki i trzeba troche poczekaÄ a jak jest tutaj ?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lewandowska
| Dołączył: 02 Lut 2008 | Posty: 7 | |
|
Wysłany: 10 Wrz 2008, 20:58 Temat postu: |
|
|
Hejka mam zamiar ze swoim synkiem wybraÄ siÄ na dĹuĹźej do islandi na dĹuĹźej. MĂłj synek jest alergikiem. Moje pytanie jest takie czy dla mleko dla alergikow dostane i kaszke?
Bede wdzieczna za odpowiedz.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aniapl OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 30 Kwi 2006 | Posty: 219 | Skąd: byĹ Reykjavik - teraz Polska |
|
Wysłany: 10 Wrz 2008, 22:54 Temat postu: |
|
|
PrzecieĹź na Islandii teĹź mieszkajÄ
dzieci alergiczne i na pewno coĹ jedzÄ
Wiem Ĺźe jest nutramigen, nie wiem jak z kaszkami, ale sÄ
na pewno. Wszystkie info na pewno dostaniesz od lekarza.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Lipaza666
| Dołączył: 30 Lip 2007 | Posty: 44 | Skąd: Eskifjordur Islandia |
|
Wysłany: 21 Wrz 2008, 16:47 Temat postu: |
|
|
Hejka!mam pytanko czy na Islandii dostÄpny jest np. Linomag, Alantan, albo Oilatum dla dzieci moĹźe ktoĹ z Was ma maĹego alergika w domu i orientuje siÄ o dostÄpnoĹÄ tych preparatĂłw?bÄdÄ wdziÄczna za odpowiedĹş choÄ pewnie i tak pĂłjdÄ do apteki ale chciaĹabum wczeĹniej wiedzieÄ? pozdro  _________________ PrzyjaźŠto dwie dusze w jednym ciele. MiĹoĹÄ to jedna dusza w dwĂłch ciaĹach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kazimiera
| Dołączył: 26 Sie 2007 | Posty: 72 | Skąd: ReykjavĂk |
|
Wysłany: 21 Wrz 2008, 22:32 Temat postu: |
|
|
Oliatum jest na 100% bo ja kupuje w Lyfja. Co do reszty rzeczy... jest duza gama specyfikow do pielegnacji dzieci, moze nie te same ale rownie dobre np ze stanow czy z niemiec. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Lipaza666
| Dołączył: 30 Lip 2007 | Posty: 44 | Skąd: Eskifjordur Islandia |
|
Wysłany: 22 Wrz 2008, 9:19 Temat postu: |
|
|
kazimiera napisał: | Oliatum jest na 100% bo ja kupuje w Lyfja. Co do reszty rzeczy... jest duza gama specyfikow do pielegnacji dzieci, moze nie te same ale rownie dobre np ze stanow czy z niemiec. |
DZiÄki wielkie Kazimiera!a czy mogĹabyĹ mi poleciÄ coĹ z tych kosmetykĂłw moĹźe uĹźywasz coĹ co jest dobre wiesz wolaĹabym wiedzieÄ !!jakaĹ maĹÄ do pupci dla dzidzia moja mala jest alergikiem dlatego muszÄ wiedzieÄ Ĺźe jÄ
nie uczuli!!!pozdrowienia i dziÄkuje za odpowiedĹş pozdrawiam _________________ PrzyjaźŠto dwie dusze w jednym ciele. MiĹoĹÄ to jedna dusza w dwĂłch ciaĹach. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Rafcio
| Dołączył: 24 Kwi 2008 | Posty: 34 | Skąd: Rvk |
|
Wysłany: 22 Wrz 2008, 10:36 Temat postu: |
|
|
Witam!
Czy na Islandii moĹźna kupiÄ mleko Nutramigen lub Bebilon Pepti, jeĹźeli tak to prosiĹabym o informacjÄ gdzie jest dostÄpne? JeĹźeli nie to czy jest jakiĹ odpowiednik? ByĹabym wdziÄczna za te informacje. WczeĹniej osoba pisaĹa, Ĺźe jest ale jak zwrĂłciĹam siÄ do niej z zapytaniem, gdzie moĹźna kupiÄ to mi odpisaĹa, Ĺźe u koleĹźanki widziaĹa.
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 22 Wrz 2008, 10:44 Temat postu: |
|
|
w SAUKAUPIE jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kazimiera
| Dołączył: 26 Sie 2007 | Posty: 72 | Skąd: ReykjavĂk |
|
Wysłany: 22 Wrz 2008, 14:04 Temat postu: |
|
|
do pupy dla dziecka mam sudocrem z polski ( duze opakowanie bardzo wydajne wiec nie kupuje tutaj), jest cala seria kosmetykow z hipp oraz z dr. fisher (polecam), no i johnsson ale ja nie uzywam.
przejdz sie lipaza do Lyfji jest na serio duzy wybor. nie znam wszystkich produktow jakie posiadaja w asortymencie
kwestia uczulen jest bardzo idywidualna wiec musisz sama przetestowac. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| dam5
| Dołączył: 19 Paź 2008 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 19 Lis 2008, 20:08 Temat postu: witaminy |
|
|
Chcialabym kupic zestaw witamin, cos takiego jak polskie centrum lub falvit. Czy ktos moze mi pomoc i podrzucic nazwe islandzkiego odpowiednika??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| maciey3
| Dołączył: 01 Lip 2008 | Posty: 11 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 2 Gru 2008, 11:01 Temat postu: dentysta :( |
|
|
witam,
mam jedno maĹe pytanie czy ktoĹ mi moĹźe powiedzieÄ ile konkretnie kosztuje leczenie zÄba, chodzi dokĹadnie o zaplombowanie biaĹÄ
plombÄ
maĹego ubytku. czy mĂłgĹby mi ktoĹ daÄ namiary na dobrego i niezbyt drogiego dentystÄ.
Z gĂłry dziÄkujÄ i pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| LUCYNA86 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 15 Wrz 2008 | Posty: 104 | Skąd: Hafnariorður |
|
Wysłany: 2 Gru 2008, 18:38 Temat postu: þ |
|
|
jesli chodzi o leczenie zebow na islandi to bedzie to cie troche kosztowac ja ostatnio zaplacilam za mala plombe 17tys i tez dlugo szukalam taniego dentysty |
|
Powrót do góry |
|
 |
| LUCYNA86 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 15 Wrz 2008 | Posty: 104 | Skąd: Hafnariorður |
|
Wysłany: 4 Gru 2008, 14:23 Temat postu: l |
|
|
witam czy moze ktos wie jaki lek mozna kupic na hemoridy i czy mozna kupic bez recepty??????????? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 4 Gru 2008, 19:15 Temat postu: |
|
|
nie znam nazwy ale wiem ze jest cos. Wiem tez ze znajomy dostal to od lekarza tzn. dostal recepte, |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hanka79
| Dołączył: 14 Lip 2008 | Posty: 106 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 4 Gru 2008, 21:22 Temat postu: Re: dentysta :( |
|
|
maciey3 napisał: | witam,
mam jedno maĹe pytanie czy ktoĹ mi moĹźe powiedzieÄ ile konkretnie kosztuje leczenie zÄba, chodzi dokĹadnie o zaplombowanie biaĹÄ
plombÄ
maĹego ubytku. czy mĂłgĹby mi ktoĹ daÄ namiary na dobrego i niezbyt drogiego dentystÄ.
Z gĂłry dziÄkujÄ i pozdrawiam |
Witam,
JeĹli chodzi o uzupeĹnienie ubytku to ceny wahajÄ
siÄ w zaleĹźnoĹci od tego czy sÄ
to zÄby trzonowe czy przednie Ja za uzupeĹnienie ubytku w czwĂłrce zapĹaciĹam 8500 ISK. Za leczenie zÄbĂłw trzonowych biorÄ
zwykle dwa razy tyle co za przednie. A mam fajnego dentystÄ, jeszcze nic nie spartoliĹ a leczyĹam juĹź u niego 2 zÄby kanaĹowo (poprawka po polskim dentyĹcie - zapalenie okostnej) i zapĹaciĹam za to kupÄ kasy i rĂłwnieĹź zakĹadaĹ mi plomby. Nie znajdziesz dentysty taĹszego bo tutaj dentysta ma cennik ustalony przez zwiÄ
zki dentystĂłw na Islandii i wszyscy majÄ
takie same ceny (to info od dentysty oczywiĹcie). _________________ BudzÄ
c siÄ rano, pomyĹl jaki to wspaniaĹy skarb ĹźyÄ, oddychaÄ i mĂłc siÄ radowaÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| rafal26
| Dołączył: 29 Paź 2008 | Posty: 156 | Skąd: HafnarfjĂśrður |
|
Wysłany: 17 Kwi 2009, 12:45 Temat postu: |
|
|
Czy wie ktos moze cos na temat szczepien na Islandi dla dzieci w wieku przedszkolnym?
Szczegolnie mi chodzi o zapalenie ucha. _________________ gabeer |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Hanka79
| Dołączył: 14 Lip 2008 | Posty: 106 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 18 Kwi 2009, 17:06 Temat postu: |
|
|
rafal26 napisał: | Czy wie ktos moze cos na temat szczepien na Islandi dla dzieci w wieku przedszkolnym?
Szczegolnie mi chodzi o zapalenie ucha. |
Witam, musiaĹbyĹ zapytaÄ lekarza o szczepionkÄ poniĹźej. To jest cytat z artykuĹu. "Obecnie dostÄpna jest tylko jedna skoniugowana szczepionka przeciwko pneumokokom do stosowania u dzieci (7-walentna szczepionka o nazwie Prevenar™ produkowana przez firmÄ Wyeth)".
Dzieci w przedszkolu nie majÄ
szczepieĹ. Szczepionki koĹczÄ
siÄ w trzecim roku Ĺźycia i nastÄpna jest dopiero w szkole. MoĹźna zaszczepiÄ dziecko prywatnie na coĹ czego nie ma w kalendarzu szczepieĹ. Kalendarz szczepieĹ znajdziesz w necie, moĹźe to byÄ polski kalendarz bo szczepienia czy w Islandii czy w Polsce sÄ
w tym samym terminie tylko w Islandii jest wiÄcej szczepieĹ obowiÄ
zkowych. Pzdr _________________ BudzÄ
c siÄ rano, pomyĹl jaki to wspaniaĹy skarb ĹźyÄ, oddychaÄ i mĂłc siÄ radowaÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wielkopolanka
| Dołączył: 20 Mar 2008 | Posty: 159 | |
|
Wysłany: 18 Kwi 2009, 17:34 Temat postu: WyciÄ
g z regulaminu |
|
|
martusia napisał: | Witam ja kilka dni temu dostalam paczke i bardzo sie zdziwilam bo byl dolaczony do niej wyciag z regulaminu ( w jezyku polskim) dotyczacy wysylki towarow z Polski. I w paczce mozna wyslac leki ktore wyprodukowane sa w jednym z krajow UE. I nie mozne wyslac wiecej niz 100 dawek danego leku! |
Hej!
mam prosbe czy masz moze mozliwosc zeskanowac lub sfotografowac ta liste i przeslac mi na maila??
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
|