Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 20 Lis 2008, 22:52 Temat postu: brakĹo juz paliwa? |
|
|
http://www.dv.is/wiadomosci/2008/10/3/brak-paliwa-na-islandii/
40 dni minelo niepostrzeĹźenie, a u mnie w miescie ciagle paliwo jest, i to 30 koron tansze na litrze niz przed miesiacem. jak to mozliwe? ledwo wtoczylem w pazdzierniku 10 beczek paliwa do piwnicy, by przygotowac sie na te czasy mad maxa, kto to teraz bedzie wyciagal? za oknem w porcie jak co miesiac oproznia sie tankowiec atlantsolii, co to w ogole ma byc, czuje sie oszukany. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 20 Lis 2008, 22:55 Temat postu: |
|
|
na drugi raz nie sluchaj sie prasy tylko instynktu , i do piwnicy wtaczaj nie beczki z paliwem tylko z landi  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 21 Lis 2008, 11:03 Temat postu: |
|
|
LANDA
(niestety nie ma jescze na forum minki ZYGI trzeba zwrocic sie do odpowiednich wladz).
stan wspolczuje kazdemu sie zdarza im trzeba, nie wiem gdzie Ty mieszkasz ale w Keflaviku tez paliwo potanialo... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| siewa26 OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skąd: pUstka |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 21 Lis 2008, 15:26 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Tym piratom to juĹź nigdy paliwa nie zabranie, muszÄ
tylko jakÄ
Ĺ rafinerÄ sobie postawiÄ |
Ĺťeby w XXIw. zdarzaĹy siÄ jeszcze takie rzeczy. Tym bardziej Ĺźe wiedzieli po porwaniu gdzie siÄ statek znajduje i do jakiego portu pĹynie. Flota USA ktĂłra ponoÄ znajduje siÄ w tym rejonie nie radzi sobie. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| mjkl ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 26 Paź 2006 | Posty: 2605 | |
|
Wysłany: 22 Lis 2008, 6:33 Temat postu: |
|
|
siewa26 napisał: | 25_mln_dol__okupu_za_tankowiec |
to sie nazywa marza ;] _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 22 Lis 2008, 6:38 Temat postu: |
|
|
viking napisał: | Cytat: | Tym piratom to juĹź nigdy paliwa nie zabranie, muszÄ
tylko jakÄ
Ĺ rafinerÄ sobie postawiÄ |
Ĺťeby w XXIw. zdarzaĹy siÄ jeszcze takie rzeczy. Tym bardziej Ĺźe wiedzieli po porwaniu gdzie siÄ statek znajduje i do jakiego portu pĹynie. Flota USA ktĂłra ponoÄ znajduje siÄ w tym rejonie nie radzi sobie. |
jak jestes ciekaw dlaczego w xxi wieku zdarzaja sie takie rzeczy sprawdz czyja to byla ropa, kto jest wlascicielem tankowca & kto go ubezpieczyl & jakie sankcje/embarga na somalie sa nalozone.
http://google.com
btw teraz takie rzeczy troche latwiej znalezc niz jeszcze pare lat temu... _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 22 Lis 2008, 6:40 Temat postu: |
|
|
Kod: | Hermann Guðmundsson, gĹĂłwny dyrektor N1 powiedziaĹ w wywiadzie udzielonym w dniu dzisiejszym dla Viðskiptablaðið, Ĺźe jego przedsiÄbiorstwo ma zapasy paliwa na 30 do 40 dni. Banki nie majÄ
waluty, ta ktĂłra jeszcze jest rozpĹywa siÄ natychmiast, istnieje niebezpieczeĹstwo, Ĺźe Islandia zostanie bez paliwa. |
hahaha
czyli w weekend znowu szykuje sie wieksze tankowanie... bo cena do przyszlego tygodnia spadnie pewnie do 130-135 _________________ "It's nice to be important, but it's more important to be nice", HFV, 1980-2011 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 22 Lis 2008, 23:26 Temat postu: HA HA |
|
|
A MĂJ ZNAJOMY ZAWSZE TANKUJE DO PEĹNA I KILKA RAZY CHODZIĹ ZĹY W PRACY BO DZIEN PO TANKOWANIU BYĹA OBNIĹťKA, TO JUĹť CHYBA 4 RAZ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| danielo
| Dołączył: 11 Lis 2007 | Posty: 47 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 23 Lis 2008, 14:33 Temat postu: |
|
|
Ja zawsze tankuje za 5000! Hheheheh i nie mam takich problemĂłw.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 23 Lis 2008, 14:35 Temat postu: |
|
|
danielo napisał: | Ja zawsze tankuje za 5000! Hheheheh i nie mam takich problemĂłw.  |
ehh, no to podwyzki cie nie dotycza  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KO
 | Dołączył: 10 Maj 2006 | Posty: 492 | Skąd: z piekĹa |
|
Wysłany: 23 Lis 2008, 18:12 Temat postu: |
|
|
stan napisał: | danielo napisał: | Ja zawsze tankuje za 5000! Hheheheh i nie mam takich problemĂłw.  |
ehh, no to podwyzki cie nie dotycza  |
Heheheheh
10/10  _________________ (_!_)
o
0
O |
|
Powrót do góry |
|
 |
|