Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
PodziaĹ grupy "OgĹoszenia" na trzy podgrupy: |
sprawdzi siÄ , ogĹoszenia bÄdÄ
czytelniejsze |
|
76% |
[ 50 ] |
nie sprawdzi siÄ, wolÄ jak wszystko jest w "jednym worku" |
|
23% |
[ 15 ] |
|
Wszystkich Głosów : 65 |
|
Autor |
Wiadomość |
| cĂłrka
 | Dołączył: 29 Lip 2008 | Posty: 41 | |
|
Wysłany: 25 Lis 2008, 1:46 Temat postu: |
|
|
czyli .. koniec z dogryzaniem ?  _________________ hej maĹa , nakarm Ĺwiniaki . |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 25 Lis 2008, 13:13 Temat postu: |
|
|
kasuja, podbijaja, wsataija nowe.
Mysle ze jest w takim ukladzie za malo dzialow, bo to jest jeden wielki.
Powinien byc dzial sprzedam kupie samochod i czesci.
Kuchnia i lazienka
Rzeczy z domu takie jak sofy, talerze do tv,
Komputery, telefony
Ubrania,
uwazam ze watki sapadaja za szybko i kazdy chce by przeczytano wlasnie jego watek, ciezko w takiej sytuacji nie podbic jesli watki spadaja o 3-4 strony w ciagu doby... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 25 Lis 2008, 15:39 Temat postu: |
|
|
Cytat: | kasuja, podbijaja, wsataija nowe.
Kuchnia i lazienka
Komputery, telefony
Ubrania, |
Lovisa nie przesadzaj.
PrzypomnÄ rĂłwnieĹź administracji Ĺźe to forum powstaĹo z innych powodĂłw.
JednakĹźe obecna sytuacja bardzo "Nowej Administracji" odpowiada poniewaĹź ma duĹźo wejĹÄ na stronÄ i licznik podbija. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 25 Lis 2008, 16:23 Temat postu: |
|
|
lovisa napisał: | kasuja, podbijaja, wsataija nowe.
Kuchnia i lazienka
Komputery, telefony
Ubrania,
uwazam ze watki sapadaja za szybko i kazdy chce by przeczytano wlasnie jego watek, ciezko w takiej sytuacji nie podbic jesli watki spadaja o 3-4 strony w ciagu doby... |
Mi osobiscie sie to podoba.
Czasem mozna przeoczyc fajna rzecz np. SOFE, bo w tytule jest tylko 'SPRZEDAM' |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
 | Dołączył: 10 Lut 2007 | Posty: 484 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 25 Lis 2008, 16:33 Temat postu: |
|
|
Lukass napisał: | lovisa napisał: | kasuja, podbijaja, wsataija nowe.
Kuchnia i lazienka
Komputery, telefony
Ubrania,
Mi osobiscie sie to podoba.
Czasem mozna przeoczyc fajna rzecz np. SOFE, bo w tytule jest tylko 'SPRZEDAM' |
jak bedziesz szukal "SOFA" to wyszukiwarka i tak znajdzie
to nie jest allegro, tylko forum o Islandii, watek ogloszen zasadniczo jest wiec bardzo poboczny, a i tak rozwiniety nadmiernie.
proponuje sprzedawcom i kupujacym skupic sie wokol www. aukcje.iceland.pl , i nie wymagac od tego forum wielkiego skupienia nad dzialem ogloszenia. _________________ Imperare sibi maximum est imperium |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 25 Lis 2008, 16:49 Temat postu: |
|
|
Po pierwsze to wyszukiwarka nie dziala.
Zanim cokolwiek znajdzie to musze chyba z 20 minut naciskac, wiec sobie odpuszczam.
Po za tym juz to kiedys ktos powiedzial, 90% uzytkownikow jesli chce cos kupic/ sprzedac/ poszukac to wchodzi na te forum.
Na aukcje.iceland.pl jest chyba jeszcze za malo uzytkownikow, albo poprostu chetni cos sprzedac albo kupic nie maja czasu na robienie konta/ lub poprostu wystawienia czegos. Malo ludzi tam zaglada.
Wiec forum jest najlepszym rozwiazaniem, i napewno nie jedna rzecz ty kupiles na forum tanio, albo za darmo, co ci sie oplacilo, poniewaz wszyscy tu zagladaja, nie tylko poto zeby cos sprzedac czy kupic ale i pogawedzic. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 25 Lis 2008, 17:42 Temat postu: |
|
|
Co do wyszukiwarki to prawda... mnie tez to zawsze denerwuje.... ehh  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 25 Lis 2008, 18:04 Temat postu: |
|
|
a czy moderator Froskur moĹźe mi odpisaÄ na PW? na temat tego o co prosiĹem?
PS fajny pomysĹ z rozbudowaniem ogĹoszeĹ - sprzedam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
|
Wysłany: 25 Lis 2008, 18:18 Temat postu: |
|
|
Lukass napisał: | Po pierwsze to wyszukiwarka nie dziala.
Zanim cokolwiek znajdzie to musze chyba z 20 minut naciskac, wiec sobie odpuszczam. |
u mnie dziala bez zarzutu, nie mowie tego zlosliwie
Cytat: | Po za tym juz to kiedys ktos powiedzial, 90% uzytkownikow jesli chce cos kupic/ sprzedac/ poszukac to wchodzi na te forum.
Na aukcje.iceland.pl jest chyba jeszcze za malo uzytkownikow, albo poprostu chetni cos sprzedac albo kupic nie maja czasu na robienie konta/ lub poprostu wystawienia czegos. Malo ludzi tam zaglada. |
ja tylko zachecam to rozkrecania
Cytat: | Wiec forum jest najlepszym rozwiazaniem, i napewno nie jedna rzecz ty kupiles na forum tanio, albo za darmo, co ci sie oplacilo, poniewaz wszyscy tu zagladaja, nie tylko poto zeby cos sprzedac czy kupic ale i pogawedzic. |
Nie mowie, ze forum to tego nie sluzy, ale ze nie jest to jego priorytet.
Dzial ogloszen jest jak widac, nawet uporzadkowany, dla wygody wszystkich, mozna do woli korzystac.
Ja oczywiscie o tym nie zadecyduje, ale jestem wyraznie przeciw zamienianiu sie forum w allegro...
nie zdarzylo mi sie jeszcze w zyciu kupic cos za darmo  _________________ Imperare sibi maximum est imperium |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
|
Wysłany: 25 Lis 2008, 18:18 Temat postu: |
|
|
hraun napisał: | a czy moderator Froskur moĹźe mi odpisaÄ na PW? na temat tego o co prosiĹem?
PS fajny pomysĹ z rozbudowaniem ogĹoszeĹ - sprzedam |
moze moze _________________ Imperare sibi maximum est imperium |
|
Powrót do góry |
|
 |
| blackpuma
| Dołączył: 24 Cze 2007 | Posty: 27 | Skąd: Hafnarfjordur |
|
Wysłany: 25 Lis 2008, 19:17 Temat postu: |
|
|
lovisa napisał: | kasuja, podbijaja, wsataija nowe. |
JeĹźeli zauwaĹźyĹaĹ takie sytuacje to zgĹoĹ to.
lovisa napisał: | uwazam ze watki sapadaja za szybko i kazdy chce by przeczytano wlasnie jego watek, ciezko w takiej sytuacji nie podbic jesli watki spadaja o 3-4 strony w ciagu doby... |
SpadajÄ
bo nie zgĹaszacie, nie reagujecie na powtarzajÄ
ce siÄ ogĹoszenia. Moderator teĹź czĹowiek i teĹź moĹźe nie zauwaĹźyÄ wszystkiego dlatego warto braÄ czynny udziaĹ w sprzÄ
taniu forum. W tej chwili wÄ
tki nie spadajÄ
juĹź tak szybko poniewaĹź zdublowane, powielone watki sÄ
sukcesywnie usuwane.
JeĹźeli wszyscy stosowaliby sie do regulaminu w ogĂłle nie byĹo by problemu. A ci co siÄ sami stosujÄ
powinni zgĹaszaÄ naduĹźycia innych. JeĹźeli wasze ogĹoszenie napisane raz cierpliwie "czeka w kolejce" wymagajcie tego rĂłwnieĹź od innych uĹźytkownikĂłw. W bezpĹatnych ogĹoszeniach obowiÄ
zujÄ
te same prawa wszystkich uĹźytkownikĂłw (wyjÄ
tek ogĹoszenia komercyjne) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 25 Lis 2008, 19:38 Temat postu: |
|
|
blackpuma napisał: | lovisa napisał: | kasuja, podbijaja, wsataija nowe. |
|
To chyba moderator jest od tego, a ja kablowac nie bede. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Froskur
|
Wysłany: 25 Lis 2008, 20:20 Temat postu: |
|
|
lovisa napisał: | blackpuma napisał: | lovisa napisał: | kasuja, podbijaja, wsataija nowe. |
|
To chyba moderator jest od tego, a ja kablowac nie bede. |
to badz laskawa nie narzekac, skoronie przykladasz reki..
 _________________ Imperare sibi maximum est imperium |
|
Powrót do góry |
|
 |
| blackpuma
| Dołączył: 24 Cze 2007 | Posty: 27 | Skąd: Hafnarfjordur |
|
Wysłany: 25 Lis 2008, 21:00 Temat postu: |
|
|
lovisa napisał: | To chyba moderator jest od tego, a ja kablowac nie bede. |
WiÄkszoĹÄ ludzi narzeka i komentuje, a gdyby nawet mieli okazje coĹ zmieniÄ to tego nie robiÄ
bo to przecieĹź nie moja sprawa, obowiÄ
zek. Pozostajecie obojÄtni, no chyba, Ĺźe ogĹoszenie spada bo xxx uĹźytkownik zĹamaĹ regulamin i jest z ogĹoszeniem wyĹźej niĹź moje to wtedy zaczyna sie narzekanie.
DziaĹ ogĹoszeĹ cieszy sie bardzo duĹźÄ
popularnoĹciÄ
i nie wymagaj od jednej osoby, Ĺźe zapamiÄta wszystkie ogĹoszenia i wszystkich uĹźytkownikĂłw by potem wyĹapaÄ tych ktĂłrzy podbijajÄ
poprzez usuwanie starych postĂłw. Dodatkowo sama doskonale zdajesz sobie sprawÄ ile ogĹoszeĹ dziennie przybywa.
JeĹźeli narzekasz na spadek swojego ogĹoszenia a jednoczeĹnie widzÄ
c raĹźÄ
ce Ĺamanie regulaminu przez inne osoby nie reagujesz (uwaĹźajÄ
c, Ĺźe tylko ja mam wyĹÄ
cznoĹÄ i obowiÄ
zek dostrzeganie takich rzeczy) sama przyzwalasz na spadek swojego ogĹoszenia. Dlatego moĹźe lepiej byĹoby narzekaÄ na tych ktĂłrzy widzÄ
, nie informujÄ
i narzekajÄ
, niĹź narzekaÄ na ogĂłlny stan rzeczy przy biernej postawie, kiedy moĹźna pomĂłc coĹ zmieniÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 25 Lis 2008, 21:24 Temat postu: |
|
|
mysle ze macie racje ale akurat kazdy moze to zrobic i tez kazdemu spadaja posty.
Moje tez spadly i tak sobie mysle czy nie wystarczy np nowego zamiescic z linkami to poprzednich tak jak ja to wczesniej zrobilam i w jednym ogloszeniu zalaczylam z 10 linkow do ogloszen ktore dalam wczesniej ale wiem ze je wkladajac tez i czyjes spadly.
Ja np lubie wejsc na Sprzedam i wiidziec co np czajnik, zelazko.. a nie tylko sprzedam bo jestesmy w takim dziale i to chyba logoczne ze sprzedajemy.
Ja np w jednym dniu mam kilka rzeczy bo np karton otworze i stwierdzam ze nie potrzebuje tego wiecej i juz jest pare ogloszen
Tak ze ja szukam jakiejs alternatywy na wklejanie postow z napisaniem co jest w danym tak zeby nie blokowac innych a tym samym swoich.
Co proponujecie?
A moze lepiej zamknac dzial ogloszen i przekierowac wszystkich na inny serwis ??
{post edytowany przez admina} |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Admin GĹĂłwny Administrator
 | Dołączył: 30 Paź 2007 | Posty: 155 | |
|
Wysłany: 26 Lis 2008, 0:26 Temat postu: |
|
|
lovisa napisał: | blackpuma napisał: | JeĹźeli zauwaĹźyĹaĹ takie sytuacje to zgĹoĹ to. | To chyba moderator jest od tego, a ja kablowac nie bede. | Pomoc w utrzymaniu porzÄ
dku to nie kablowanie.
A narzekanie to w takim razie teĹź "kablowanie". Bo "kablujesz" wszystkim ludziom wokĂłĹ, Ĺźe admin lub moderator robiÄ
coĹ Ĺşle. Tu jakoĹ nie masz skrupuĹĂłw przed "kablowaniem".
Ciekawe, czy gdy ktoĹ siÄ wĹamie do twego domu, to teĹź nie bÄdziesz zawiadamiaÄ policji, bo przecieĹź Ty nie KABLUJESZ!
Podaj jeszcze adres, to pewnie paru takich co nie lubi kablowania, CiÄ odwiedzÄ
, skoro tak chÄtnie nie kablujesz...
A tak na serio: Forum to dom w ktĂłrym mieszkamy wspĂłlnie; niektĂłrzy nawet kilka godzin dziennie (gdy tak wstawiajÄ
te ogĹoszenia z pietyzmem). WiÄc skoro to twĂłj dom, to nie daj sobie tu wybijaÄ okien. _________________ CHCESZ WSPOMĂC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPĹAÄ DATEK! |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 26 Lis 2008, 0:30 Temat postu: |
|
|
nie wybijam i masz arcje Admin ze moj dom bo sie ostatnio lapie ze siedze tu po kilkanascie godzin dziennie zupelnie jak jakas panie bufetowa.
Ale lubie to forum i uwazam ze jest niepowtarzalne i jedyne w swoim rodzaju.
Czasem jak kazdy tu sie zdenerwuje a czasem posmieje...
Naprawde fajnie tylko ja sie przyzwyczajam i pozniej mi sie ciezko przestawic czasem.... to chyba odpowiedz na wszystko wyzej.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| razaodjada
 | Dołączył: 07 Lis 2008 | Posty: 46 | Skąd: Planeta Ziemia |
|
Wysłany: 26 Lis 2008, 11:04 Temat postu: |
|
|
Ktos tu chyba nie umie prowadzic forum... _________________ CzĹowiek mÄ
drzeje z wiekiem.
I zwykle jest to wieko od trumny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 26 Lis 2008, 11:54 Temat postu: |
|
|
Maly, nie pisz takich rzeczy bo Ci obrazek zabiora tak jak mi , albo i zolta kartke dostaniesz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| razaodjada
 | Dołączył: 07 Lis 2008 | Posty: 46 | Skąd: Planeta Ziemia |
|
Wysłany: 26 Lis 2008, 12:13 Temat postu: |
|
|
Chcialem usunac ogloszenia bo ludzie dzwonia o rzecz ktorej juz nie mam ale nie moge bo jakis mysliciel( :idea_1: ) zrobil tak ze nie mozna kasowac swoich odloszen nieaktualnych...brawo ,nie pzdr _________________ CzĹowiek mÄ
drzeje z wiekiem.
I zwykle jest to wieko od trumny. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|