Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| MAcieja87
| Dołączył: 03 Lis 2008 | Posty: 35 | Skąd: Islandia |
|
Wysłany: 27 Lis 2008, 18:25 Temat postu: PrzeglÄ
d techniczny samochodu i jego brak |
|
|
Witam. Mam takie pytanie moze ktos sie orientuje. Co grozi za brak przegladu w aucie podczas zatrzymania ?? czy zabieraja tylko dowod rejestracyjny czy moze do tego jest jakis mandat jak tak moze ktos sie orientuje w jakiej wysokosci?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 27 Lis 2008, 18:28 Temat postu: Re: brak przegladu - jakie konsekwencje |
|
|
MAcieja87 napisał: | Witam. Mam takie pytanie moze ktos sie orientuje. Co grozi za brak przegladu w aucie podczas zatrzymania ?? czy zabieraja tylko dowod rejestracyjny czy moze do tego jest jakis mandat jak tak moze ktos sie orientuje w jakiej wysokosci?? |
Dowodu ze soba nie wozisz, bo ci nie potrzebny, wiec ci nie zabiora odrazu.
Chyba ze kaza Ci go przyniesc czy cos- ale ja nie wiem.
Polowa islandorow jezdzi na przegladzie 08', ale ogolnie teraz to nie lapia za brak przegladu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MAcieja87
|
Wysłany: 27 Lis 2008, 18:32 Temat postu: |
|
|
no przepuscmy ze nie lapia...ale jak juz sie zdazy ze zatrzymaja mnie a ty brak przeglodu i co wtedy hehe |
|
Powrót do góry |
|
 |
| lovisa OgĹoszeniodawca zweryfikowany
 | Dołączył: 16 Lip 2007 | Posty: 1047 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 27 Lis 2008, 18:38 Temat postu: |
|
|
bardzo prosto:
Znajda auto to dostaniesz kartke na szybe i masz wtedy 7 dni na przeglad a jak po tym czasie nie bedzie nowego numerka np zielonego to pogjada i zabiora auto i odstawia na zamkniety parking przy Vace np. i obciaza cie koszatmi holowania + przegaldu + zalozenia rejestracji bo napewno zdjema tablice.
Auto tez nie moze stac pod blokiem bez przegladu + bez tablic bo tez odholowuja |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MAcieja87
|
Wysłany: 27 Lis 2008, 18:40 Temat postu: |
|
|
pytam dlatego ze wiem ze auto przegladu nie przejdzie a szkoda mi w nie pieniadze wkladac i nie wiem czy od razu zezlomowac czy jezdzic bez przegladu az sie rozlozy |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 27 Lis 2008, 18:43 Temat postu: |
|
|
a to mozesz sprobowac pojezdzic co ci szkodzi?
Jak dostaniesz kartke to wtedy oddasz na zlom. chyba 15 000 placa |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 27 Lis 2008, 18:52 Temat postu: |
|
|
a ja slyszalem ze placa cos okolo 20.000 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MAcieja87
|
Wysłany: 27 Lis 2008, 18:54 Temat postu: |
|
|
tak tylko ciekawe wlasnie czy nie bedzie jakis problemow itp...mandacik obciazenie za cos i czy przyjma auto jak juz cos z policja bedzie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 27 Lis 2008, 18:55 Temat postu: |
|
|
Ja sĹyszaĹam,Ĺźe spokojnie moĹźna jeĹşdziÄ do trzech miesiÄcy po przeglÄ
dzie,ze policja ten czas jeszcze traktuje z" prymruĹźeniem oka",a jeĹli by siÄ trafiĹo na kontrolÄ to dajÄ
tak jak juĹź wczeĹniej napisane 7 dni na uregulowanie sprawy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| stan
 | Dołączył: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wysłany: 27 Lis 2008, 19:00 Temat postu: |
|
|
od stycznia wchodza nowe przepisy, kto sie spoznia z przegladem placi 15000 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 27 Lis 2008, 19:02 Temat postu: |
|
|
ojojoj zbieraja?
`islandczycy, islandczycy, robcie zapasy, bo nadchadzÄ
ciezkie czasy `
DĹźoĹk |
|
Powrót do góry |
|
 |
| AsieĹka
| Dołączył: 09 Kwi 2005 | Posty: 81 | Skąd: Rkv |
|
Wysłany: 27 Lis 2008, 20:12 Temat postu: |
|
|
Lukass napisał: | a ja slyszalem ze placa cos okolo 20.000 |
dokĹadnie 20 000 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 27 Lis 2008, 22:40 Temat postu: |
|
|
to musieli podniesc bo ja zlomowalam moje auto w czerwcu 2007 i dostalam 15 000 kr a jeszcze za lawete zaplacic musialam 12 000 wiec zarobilam 3 000!!!  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| KO
 | Dołączył: 10 Maj 2006 | Posty: 492 | Skąd: z piekĹa |
|
Wysłany: 27 Lis 2008, 22:48 Temat postu: Re: brak przegladu - jakie konsekwencje |
|
|
MAcieja87 napisał: | Witam. Mam takie pytanie moze ktos sie orientuje. Co grozi za brak przegladu w aucie podczas zatrzymania ?? czy zabieraja tylko dowod rejestracyjny czy moze do tego jest jakis mandat jak tak moze ktos sie orientuje w jakiej wysokosci?? |
Mnie kiedyĹ zatrzymali za brak stop na znaku stop byĹem ponad póŠroku po terminie przeglÄ
du, nawet o tym nie wspomnieli.
Pzdr _________________ (_!_)
o
0
O |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 27 Lis 2008, 23:29 Temat postu: |
|
|
A mi sie przypomnialo ze raz na zdjeli tablice mimo ze wszsytko bylo oplacone bo tam gdzie kiedys byl robiony przeglad ktos nie wpisal do komputera!
Trzeba bylo zaplacic za zalozenie blach z powrotem i mimo ter-go ze ich wina to kasy juz nie oddali.. zlodzieje, nie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 28 Lis 2008, 7:34 Temat postu: |
|
|
Gorsze zlodzieje i kretacy niz Polacy. Haha. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Lis 2008, 12:09 Temat postu: |
|
|
Nieprawda! To ze ktos zapomnial nie znaczy jest jest zlodziejem czy cos kreci... kazdemu sie zdarza fakt powinni oddac pieniadze, ale nie porownaj do sytuacji w Polsce bo tam jeszcze kopa bys dostal i tak to by sie skonczylo  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 28 Lis 2008, 18:46 Temat postu: |
|
|
Samkvæmt viðbĂłt við 67. gr. umferðarlaga skal setja ĂĄ gjald sem rennur Ă rĂkissjĂłð að fjĂĄrhæð 15.000 kr. sem eigandi eða umrĂĄðamaður Ăśkutækis skal greiða við almenna skoðun og endurskoðun hafi Ăśkutæki ekki verið fært til skoðunar ĂĄ rĂŠttum tĂma. Heimilt er að lækka gjaldið um allt að 50% verði það greitt innan tiltekins frests eftir að það er lagt ĂĄ. Einnig mĂĄ hækka gjaldið um allt að 100% verði það ekki greitt við almenna skoðun eða endurskoðun, sĂŠ þess krafist. Gjaldið getur að hĂĄmarki orðið 30.000 kr. UmrĂĄðamenn Ăśkutækja hafa tvo mĂĄnuði upp ĂĄ að hlaupa frĂĄ tilgreindum skoðunarmĂĄnuði ĂĄður en gjaldið er lagt ĂĄ.
Eins og fram hefur komið tĂłku lĂśgin gildi 1. oktĂłber en ĂĄhrifa þeirra mun ekki gæta fyrr en 1. janĂşar ĂĄ næsta ĂĄri. ÞĂĄ munu eigendur og forrĂĄðamenn Ăśkutækja sem hafa vanrækt það að færa Ăśkutæki sĂn til skoðunar Ă oktĂłber 2008 þurfa að greiða fyrrnefnt gjald. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MAcieja87
|
Wysłany: 28 Lis 2008, 23:02 Temat postu: |
|
|
a to co to hehe |
|
Powrót do góry |
|
 |
| googas24
| Dołączył: 01 Mar 2009 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 27 Cze 2009, 21:00 Temat postu: niepojechanie na umĂłwiony termin |
|
|
Witam!Mam takÄ
sytuacjÄ Ĺźe jestem umĂłwiony na przeglÄ
d,mam juĹź ustalony termin na wtorek,lecz dzisiaj pÄkĹa mi linka od rÄcznego i nie zrobiÄ tego do wtorku.ChciaĹbym siÄ dowiedzieÄ czy pĹaci siÄ jakÄ
Ĺ karÄ za nieprzyjechanie na umĂłwiony termin? Czy po prostu dzwoni siÄ potem jeszcze raz i siÄ ponownie umawia? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|