Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
W jakie dni tygodnia, wedĹug ciebie, powinien odbywaÄ siÄ kurs prawa jazdy kat. B w j. polskim? |
W dni robocze |
|
18% |
[ 36 ] |
W weekendy |
|
81% |
[ 154 ] |
|
Wszystkich Głosów : 190 |
|
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 23 Lis 2008, 1:14 Temat postu: |
|
|
a ja mogÄ odstÄ
pic zestaw odpowiedzi na pisemnym ,pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
| ja_to_ja
| Dołączył: 01 Sty 2008 | Posty: 18 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 23 Lis 2008, 13:56 Temat postu: |
|
|
[/quote]
przygotowanie do teorii, wyklady, tu nic takiego nie ma, tylko zapisujesz sie, uczysz we wlasnym zakresie i zdajesz [/quote]
teoriÄ trzeba mieÄ zaliczonÄ
i potwierdzonÄ
w ksiÄ
Ĺźeczce, ktĂłra jest "dzienniczkiem" postÄpĂłw z caĹoĹci kursu (potrzebnej do egzaminu) i MUSI byÄ podstemplowana przez odpowiedni oĹrodek szkoleniowy prowadzÄ
cy kursy teoretyczne.
samemu to se moĹźna w nosie dĹubaÄ co najwyĹźej |
|
Powrót do góry |
|
|
| GoBo ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Wrz 2007 | Posty: 106 | Skąd: KEFLAVIK |
|
Wysłany: 30 Lis 2008, 16:08 Temat postu: |
|
|
Teraz nie mogÄ otworzyÄ strony z tym kursem ale poprzednio byĹo coĹ napisane Ĺźe oĹrodek nie zaĹatwia Ĺźadnych egzaminĂłw ani pomocy naukowych i Ĺźe to naleĹźy do kursantĂłw- to prawda? KtoĹ siÄ orientuje jaka jest cena takiego kursu - "C" i "C+E". ProszÄ o konkretne odpowiedzi. POZDRAWIAM |
|
Powrót do góry |
|
|
| Ferag
| Dołączył: 18 Lip 2008 | Posty: 15 | |
|
Wysłany: 1 Gru 2008, 0:01 Temat postu: |
|
|
Ja sie pytalem o kategorie D to mi powiedzialy te panie ze musze znac islandzi wtedy moge zdawac.
Przeciez to dyskryminacja! |
|
Powrót do góry |
|
|
| Sebastian
| Dołączył: 25 Sie 2007 | Posty: 51 | Skąd: 20OS034 |
|
Wysłany: 1 Gru 2008, 0:19 Temat postu: |
|
|
Ferag napisał: | Ja sie pytalem o kategorie D to mi powiedzialy te panie ze musze znac islandzi wtedy moge zdawac.
Przeciez to dyskryminacja! |
Bardzo przepraszam a w jakim kraju siÄ znajdujemy? DyskryminacjÄ
nazywasz fakt, Ĺźe egzaminatorzy ĹźyczÄ
sobie aby, jeĹli ktoĹ zamierza pracowaÄ w Islandii jako kierowca autobusu i woziÄ ludzi, znaĹ islandzki? No przepraszam. A w Polsce to moĹźe dajÄ
ludziom zdawaÄ w innym, niĹź polski, jÄzyku? Najlepiej, Ĺźeby dali jeszcze odpowiedzi, Ĺźeby moĹźna byĹo siÄ wykuÄ i pĂłjĹÄ "przygotowanym" na egzamin a potem nie mieÄ pojÄcia o tym co siÄ robi na drodze, bo zamiast myĹlenia ktoĹ kuĹ co zaznaczyÄ w jakim pytaniu. |
|
Powrót do góry |
|
|
| Sebastian
|
Wysłany: 1 Gru 2008, 0:29 Temat postu: |
|
|
GoBo napisał: | Teraz nie mogÄ otworzyÄ strony z tym kursem ale poprzednio byĹo coĹ napisane Ĺźe oĹrodek nie zaĹatwia Ĺźadnych egzaminĂłw ani pomocy naukowych i Ĺźe to naleĹźy do kursantĂłw- to prawda? KtoĹ siÄ orientuje jaka jest cena takiego kursu - "C" i "C+E". ProszÄ o konkretne odpowiedzi. POZDRAWIAM |
Napisane jest iĹź w przypadku prawa jazdy kategorii B oĹrodek zapewnia tylko przygotowanie teoretyczne. Przygotowanie praktyczne (czyli znalezienie sobie instruktora jazdy) oraz ustalanie terminĂłw poszczegĂłlnych egzaminĂłw oraz ich opĹaty kursanci majÄ
zaĹatwiÄ we wĹasnym zakresie. Tak tu juĹź jest i nic tego nie zmieni. Dla niektĂłrych to moĹźe zbyt trudne, a inni jeszcze majÄ
wymagania Ĺźeby instruktor mĂłwiĹ po polsku... o zgrozo. A materiaĹ pomocniczy jest rozdawany na pierwszym wykĹadzie.
Przepraszam, Ĺźe piszÄ jeden post pod drugim. ProszÄ adminĂłw o ewentualne poĹÄ
czenie tego z poprzednim. |
|
Powrót do góry |
|
|
| SWĂJ
| Dołączył: 10 Maj 2008 | Posty: 37 | Skąd: Wieliczka/Bergen |
|
Wysłany: 1 Gru 2008, 10:00 Temat postu: |
|
|
Czy robiĹ ktos z szanownych forumowiczow kategorie "A" na Islandii? |
|
Powrót do góry |
|
|
| EndriuIS
| Dołączył: 24 Mar 2008 | Posty: 31 | Skąd: Keflavikur |
|
Wysłany: 15 Gru 2008, 18:42 Temat postu: |
|
|
Mam takie pytanie: czy po egzaminie zabieraja ksiÄ
Ĺźke tÄ
z godzinami i pieczatkami ze jest zdany egzamin? Bo jest mi potrzebna i nie wiem czy zgubiĹem czy oddaĹem jak odbieraĹem prawko |
|
Powrót do góry |
|
|
| aniapl OgĹoszeniodawca zweryfikowany
| Dołączył: 30 Kwi 2006 | Posty: 219 | Skąd: byĹ Reykjavik - teraz Polska |
|
Wysłany: 16 Gru 2008, 1:16 Temat postu: |
|
|
Ja swojej nie oddawaĹam, dzieciÄ mi w domu porwaĹo ale to juĹź po zdaniu egzaminĂłw. |
|
Powrót do góry |
|
|
| marczelitto85
| Dołączył: 16 Wrz 2008 | Posty: 23 | |
|
Wysłany: 16 Gru 2008, 22:53 Temat postu: |
|
|
EndriuIS ja dwa tygodnie temu zdawaĹam w Keflaviku egzamin praktyczny i mi zabraĹ instruktor ta ksiÄ
ĹźeczkÄ. TakĹźe byÄ moĹźe Ci teĹź.Skontaktuj siÄ z instruktorem:))pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
| EndriuIS
|
Wysłany: 16 Gru 2008, 23:01 Temat postu: |
|
|
Jednak mi nie potrzebna juĹź! A czy wiecie o zwrotach koron za wyrobienie prawka, bo nie chce mi sie szukac |
|
Powrót do góry |
|
|
| dariuszr
| Dołączył: 22 Sty 2008 | Posty: 343 | |
|
Wysłany: 16 Gru 2008, 23:39 Temat postu: |
|
|
EndriuIS napisał: | A czy wiecie o zwrotach koron za wyrobienie prawka, bo nie chce mi sie szukac |
moze ktoĹ ma odwaliÄ brudno robote za ciebie kto szuka ten znajdzie _________________ Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
| EndriuIS
|
Wysłany: 17 Gru 2008, 8:22 Temat postu: |
|
|
SzukaÄ czyli przewalaÄ temat 8 stron czy byĹo o tym |
|
Powrót do góry |
|
|
| konrath
| Dołączył: 24 Lip 2006 | Posty: 127 | Skąd: Kopavogi |
|
Wysłany: 18 Gru 2008, 12:03 Temat postu: |
|
|
SWĂJ napisał: | Czy robiĹ ktos z szanownych forumowiczow kategorie "A" na Islandii? |
podbijam |
|
Powrót do góry |
|
|
| Fernandos
| Dołączył: 09 Gru 2007 | Posty: 49 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 30 Gru 2008, 2:45 Temat postu: |
|
|
JeĹźeli chodzi o kategoriÄ C+E to ĹÄ
czny koszt kursu wynosi 280 000 w tym jest zawarta cena tĹumacza na zajÄciach, wszystkie potrzebne materiaĹy, 12 godzin jazdy ciÄĹźarowym samochodem i bodajĹźe 7 z przyczepÄ
(to jest wystarczajÄ
ca iloĹÄ aby podejĹÄ do egzaminu).Koszty oddzielne to tĹumacz na egzaminach tj, teoretyczny, ustny i praktyczny. Wszystko zaleĹźy od tego jak siÄ ugadacie...
Co do kat. D, jak zostaĹo wczeĹniej wspomniane trzeba znaÄ jÄzyk islandzki na egzaminie ustnym (jest to tĹumaczone tym, Ĺźe musimy umieÄ porozumieÄ siÄ z pasaĹźerami), na teoretycznym moĹźe byÄ tĹumacz. Koszt kursu na "D" mieĹci siÄ w granicach 100 000 isk. _________________ Kto nie wierzy ten nie wygrywa. |
|
Powrót do góry |
|
|
| Sebastian
|
Wysłany: 30 Gru 2008, 9:51 Temat postu: |
|
|
Fernandos napisał: | JeĹźeli chodzi o kategoriÄ C+E to ĹÄ
czny koszt kursu wynosi 280 000 w tym jest zawarta cena tĹumacza na zajÄciach, wszystkie potrzebne materiaĹy, 12 godzin jazdy ciÄĹźarowym samochodem i bodajĹźe 7 z przyczepÄ
(to jest wystarczajÄ
ca iloĹÄ aby podejĹÄ do egzaminu).Koszty oddzielne to tĹumacz na egzaminach tj, teoretyczny, ustny i praktyczny. Wszystko zaleĹźy od tego jak siÄ ugadacie...
Co do kat. D, jak zostaĹo wczeĹniej wspomniane trzeba znaÄ jÄzyk islandzki na egzaminie ustnym (jest to tĹumaczone tym, Ĺźe musimy umieÄ porozumieÄ siÄ z pasaĹźerami), na teoretycznym moĹźe byÄ tĹumacz. Koszt kursu na "D" mieĹci siÄ w granicach 100 000 isk. |
DziÄki za info. Mam nadziejÄ, Ĺźe egzaminy nie byĹy problemem. Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
| Fernandos
| Dołączył: 09 Gru 2007 | Posty: 49 | Skąd: Kopavogur |
|
Wysłany: 31 Gru 2008, 3:50 Temat postu: |
|
|
DziÄki za info. Mam nadziejÄ, Ĺźe egzaminy nie byĹy problemem. Pozdrawiam. [/quote]
Jak narazie jestem dopiero po teoretycznym, ale Ĺźadnych wiÄkszych problemĂłw nie daĹo siÄ zauwaĹźyÄ i mam nadziejÄ, Ĺźe nie bÄdzie:) _________________ Kto nie wierzy ten nie wygrywa. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 2 Sty 2009, 13:10 Temat postu: Prawo jazdy w Akranes |
|
|
Wie ktoĹ moĹźe jak wyglÄ
da kwestia prawa jazdy w Akranes. Gdzie siÄ trzeba zapisaÄ, ile kosztuje itp? Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 2 Sty 2009, 18:36 Temat postu: |
|
|
ja ksiazeczke mam nadal....do zwrotu za prawko potrzebne byly tylko kwitki za odbyty kurs teoretyczny i praktyczny i odebrane prawo jazdy.pozdrawiam _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
|
| noneedtofight
| Dołączył: 14 Lip 2008 | Posty: 18 | Skąd: 105 |
|
Wysłany: 6 Sty 2009, 0:50 Temat postu: |
|
|
Potwierdzam Kasia.
Do odbioru zwrotu za kursy (teoretyczny + praktyczny) potrzebne sa kwitki i prawo jazdy.
Do tego trzeba nalezec do zwiazku zawodowego minimum 6 miesiecy.
Zwracaja 75%, nie wiecej niz 100 000.
Nie zwracaja za egzaminy.
W moim przypadku to jest 75% ze 120 000 (30 000 za teoretyczny i ok. 90 000 za jazdy) czyli powinni oddac 90 000. Powinni, bo dzisiaj zalatwialem. Maniurka z Eflingu powiedziala, ze przelewu moge sie spodziewac za miesiac.
Moze za wczesnie zeby sie cieszyc, ale prawko dostalem za 40 000, czyli duzo taniej niz w PL... _________________ później to uzupeĹniÄ |
|
Powrót do góry |
|
|
|