Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
|
Wysłany: 26 Sie 2008, 14:10 Temat postu: gĹupi zĹom |
|
|
mam maĹy problem z moim laptopem i musze go szybko rozwiazac! siedze sobie w spokoju relaksuje sie ogladam film na komputerze a tu mi nagle wyskakuje jakies okinko cos tam stan wstrzymania i komp sam sie wylavczyl. za poleceniem chlopaka wyjelam baterie i wlozylam spowrotem i nic. nie moge wlaczyc komputera a jak probuje to zamiast zielonego przez chwile miga mi pomaranczowe swiatelko a komputer laczyc sie nie. jest mi potrzebny i nie moze nie dzialac. moze ktos wie co jest. z gory dzieki i pprosze o szybka odpowiedz. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 26 Sie 2008, 14:27 Temat postu: |
|
|
pomozcieeeeeeeeeeeeeeeeeee |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Mariusz_Pabianice
| Dołączył: 21 Lut 2006 | Posty: 472 | Skąd: Reykjanesbaer |
|
Wysłany: 26 Sie 2008, 15:28 Temat postu: |
|
|
Wyjmij bateriÄ i podĹÄ
cz pod prÄ
d, moĹźe zadziaĹa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 26 Sie 2008, 15:32 Temat postu: |
|
|
co to znaczy podlacz pod prad? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 26 Sie 2008, 15:40 Temat postu: |
|
|
help me! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Mariusz_Pabianice
| Dołączył: 21 Lut 2006 | Posty: 472 | Skąd: Reykjanesbaer |
|
Wysłany: 26 Sie 2008, 16:23 Temat postu: |
|
|
Jak masz zasilacz, to po jednej stronie jest mÄska wtyczka (z dwoma bolcami), ktĂłrÄ
wkĹadasz do kontaktu, a po drugiej maĹa damska, ktĂłrÄ
wkĹadasz do komputera... tam gdzie pasuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 26 Sie 2008, 16:38 Temat postu: |
|
|
Czy zadziala nie wiem narazie jestem w pracy ale jak wroce to sprobuje i dam znac co i jak! Ale jakbyscie znali jakies inne sposoby roziwazania mego problemu dajcie znac. pozdrowionka
dzieki mariusz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 26 Sie 2008, 18:22 Temat postu: |
|
|
Problem rozwiÄ
zany!!
gatecrash, mariusz dziÄkuje za pomoc!!
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 26 Sie 2008, 23:27 Temat postu: |
|
|
julci3k napisał: | Problem rozwiÄ
zany!!
gatecrash, mariusz dziÄkuje za pomoc!!
 |
tak na przyszlosc, jak Ci bateria w lapku bedzie tracic zywotnosc to wsadz ja do zamrazalki na 24h i pozniej naladuj , wtedy odzyje ; |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 27 Sie 2008, 8:27 Temat postu: |
|
|
Moja zamraĹźarka zamiast mroziÄ, robi ze wszystkie papke, nie mam czasu jej odwodniÄ... A co to da jak wsadze??  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
 | Dołączył: 16 Sty 2007 | Posty: 388 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 15 Gru 2008, 4:03 Temat postu: |
|
|
Mam podobny problem co julci3k . Moja bateria siadla , podlaczylam do pradu laptopa i dzialal godzine . Gdy corka go zamknela , po jego otwarciu nie moglam go odpalic . Teraz nie dziala pod prad i nie dziala z bateria . Moze gdy zrobie jak radzi piwo , zmrozic baterie . Tylko co z tym ,ze nie dziala po podlaczeniu do pradu ? Strajk jakis czy co? _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 15 Gru 2008, 4:48 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Tylko co z tym ,ze nie dziala po podlaczeniu do pradu ? Strajk jakis czy co? |
Ale prÄ
d w gniazdku masz?  _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| janik
| Dołączył: 16 Mar 2008 | Posty: 197 | Skąd: KOPAVOGUR |
|
Wysłany: 15 Gru 2008, 8:51 Temat postu: |
|
|
Arina napisał: | Mam podobny problem co julci3k . Moja bateria siadla , podlaczylam do pradu laptopa i dzialal godzine . Gdy corka go zamknela , po jego otwarciu nie moglam go odpalic . Teraz nie dziala pod prad i nie dziala z bateria . Moze gdy zrobie jak radzi piwo , zmrozic baterie . Tylko co z tym ,ze nie dziala po podlaczeniu do pradu ? Strajk jakis czy co? |
MoĹźe jest w uĹpieniu, tak zazwyczaj siÄ dzieje po zamkniÄciu, bez wyĹaczenia systemu. Wyjmij bateriÄ, odĹÄ
cz od sieci po 2,3 minutach podĹÄ
cz ponownie i uruchom standardowo klawiszem start. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 15 Gru 2008, 8:57 Temat postu: |
|
|
Bo masz w ustawieniach ustawione zeby sie po ilus minutach wylaczal.
Wejdz w PANEL STEROWANIA -> WYDAJNOSC I KONSERWACJA - OPCJE ZASILANIA ->
I wszystkie opcje ktore masz czyli wstrzymaj system, wylacz monitor, wylacz dyski twarde zrob na NEVER / NIGDY
I juz nie bedzie sie wylaczal  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
|
Wysłany: 16 Gru 2008, 1:06 Temat postu: |
|
|
Viking jasne , nie jestem bladynka , wiem gdzie mam prad
Tylko chodzi o to iz po tych 2 min on nie startuje z kabla . Bateria juz swoje wysiedziala , jak przestanie byc taka zimna to ja podlacze . A moze wszystko mi padlo i zasilacz i bateria ? Mozliwe to ? _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
|
Wysłany: 17 Gru 2008, 1:15 Temat postu: |
|
|
Dobrzy ludzie pomocy , ta moja bateria teraz nie chce sie naladowac. Wogole nie moge wlaczyc kompa . Co jest do jasnej anielki ????? _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| janik
| Dołączył: 16 Mar 2008 | Posty: 197 | Skąd: KOPAVOGUR |
|
Wysłany: 17 Gru 2008, 1:41 Temat postu: |
|
|
Po tym co opisujesz to najprÄdzej padĹ zalilacz, przez niego Ĺaduje siÄ teĹź bateria, powiem szczerze Ĺźe nie wiem czy w laptopach jest w zasilaczu jakiĹ bezpiecznik powinien byÄ, najĹatwiej mozesz to sprawdziÄ ĹadujÄ
c bateriÄ u znajomych w takim samym laptopie, ewentualnie wsadzajÄ
c bateriÄ znajomych do swego laptopa, jeĹli odpali to znaczy Ĺźe siedzi zasilacz. Pewnie laptop dziaĹaĹ Ci do wyczerpania baterii a potem padĹ. Podaj tutaj typ laptopa moĹźe ktoĹ Ci pomoĹźe z tÄ
bateriÄ
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
|
Wysłany: 17 Gru 2008, 2:02 Temat postu: |
|
|
Pewnie zasilacz . Komputer marki HP , tak na nim pisze . Bede musiala popytac znajomych , na to wyglada . Po za tym ile moze kosztowac taki zasilacz , a moze da sie samemu wymienic bezpiecznik ? Nie znam sie na tym ale jesli ktos mi wyjasni jak to zrobic to , moze poradze sobie . _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 17 Gru 2008, 12:36 Temat postu: |
|
|
Arina napisał: | Pewnie zasilacz . Komputer marki HP , tak na nim pisze . Bede musiala popytac znajomych , na to wyglada . Po za tym ile moze kosztowac taki zasilacz , a moze da sie samemu wymienic bezpiecznik ? Nie znam sie na tym ale jesli ktos mi wyjasni jak to zrobic to , moze poradze sobie . |
Moze zasilacz moze nie.
Sprawdz przy wtyczce przy komputerze, pokrec w rozne strony moze tam cos nie laczy.
Jesli to nic nie da, pewnie zasilacz. Tylko kup taki sam (chodzi mi o parametry) np. na zasilaczu jest 19V to kup 19V.
Taki zasilacz grosze kosztuje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Arina
|
Wysłany: 21 Gru 2008, 5:39 Temat postu: |
|
|
Okazalo sie ,ze zasilacz jak i bateria jest sprawna . Jest cos z laptopem , poszedl do na prawy ,, a ze na gwarancji wiec sie nie martwie . Mam nadzieje tylko ,ze nie strace twgo co w nim bylo . _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|