Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Czy zamierzasz głosować w wyborach? |
Tak, bo znam wszystkie PROGRAMY wyborcze |
|
27% |
[ 6 ] |
Tak, bo to mój obywatelski obowiązek (choć nie wiem czym różnią się programy partii) |
|
27% |
[ 6 ] |
Nie, bo mi się nie chce |
|
9% |
[ 2 ] |
Nie, bo większość polityków to oszuści lub manipulatorzy |
|
22% |
[ 5 ] |
Nie, bo nie znam się na ekonomii i nie wiem czyj program jest lepszy |
|
13% |
[ 3 ] |
Jeszcze nie wiem |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Wszystkich Gosw : 22 |
|
Autor |
Wiadomo |
| Jean Valjean
 | Doczy: 11 Mar 2004 | Posty: 456 | Skd: Warszawa |
|
Wysany: 31 Sie 2005, 10:55 Temat postu: Re: Dyskusja |
|
|
Odżajer Egzegeta napisa: | Oczywiście Squallo, że macie prawo nie lubić dyskusji politycznych. Po prostu nie bierzcie w nich udziału
Zwykle w dyskusji biorą udział ludzie, którzy chcą przekonać drugą stronę o swoich racjach.
Zwykle używa się argumentów, dowodów logicznych itp.
Często podstawą jakiejś teorii jest wyznawany system wartości. Jeżeli jest on inny u dyskutantów to mają problem z ustaleniem wspólnego stanowiska. Wtedy dyskusja się kończy...
Ale ludzie nadal mogą się lubić
Rozmawiamy sobie często luźno o Islandii w tematach o Islandii...
A to jest OFF-TOPIC  |
No i ja pod tym się podpisuję. Mozemy tu dyskutować o wszystkim, toz to off topic jest. Kto nie chce, nie odpowiada mu profil dyskusji, nie musi, moze rozmawiac tylko o wyspie w innych "działach". Jedynie co mnie denerwuje to to, że o egzaminie na prawo wyborcze juz tu było . Nie dubluj się Odzajerze  _________________ Uchodzić za idiotę w oczach kretyna - to rozkosz dla smakosza |
|
Powrt do gry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Doczy: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skd: Pl. Od Słońca 3/Europa |
|
Wysany: 31 Sie 2005, 11:03 Temat postu: Re: Dyskusja |
|
|
Jean Valjean napisa: | Jedynie co mnie denerwuje to to, że o egzaminie na prawo wyborcze juz tu było . Nie dubluj się Odzajerze  |
Wiem, że było, ale wiele osób wtedy nie było, a poza tym nie miała to być dyskusja, a raczej tylko apel o "świadome głosowanie".
W apelu zawarłem najważniejsze argumenty i wydawało mi się, że nie będzie aż tak burzliwej dyskusji, którą specjalnie chciałem przenieść na bardziej odpowiednie forum, gdzie taki sam temat jest dyskutowany.
Przepraszam wszystkich, którzy musieli czytać o polityce, ale specjalnie dałem temat POLITYKA, by osoby niezainteresowane mogły omijać to "siedlisko trudnych dyskusji"
A ja niestety MUSIAŁEM ten apel napisać, gdyż mój system wartości nakazuje mi walczyć o sprawiedliwość. _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
Powrt do gry |
|
 |
| Squallo
 | Doczy: 23 Sie 2005 | Posty: 174 | Skd: Kielce |
|
Wysany: 31 Sie 2005, 11:04 Temat postu: |
|
|
Echhh.... widze że jest 2:2 'poparciu programu wyborczego' Squalla i Odżajera. Remis!! He he.. Dobra, ja mam swoje zdanie i tyle, macie racje off topic, ale MIMO WSZYSTKO nie podoba mi sie taktyka - przegadanie żeby już sie poddał i przyznał racje, bo już mu sie nie chce dyskutować... Ok, pewnie OE & JV teraz coś odpowiedzą... :wink: |
|
Powrt do gry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
|
Wysany: 31 Sie 2005, 11:13 Temat postu: Argumenty |
|
|
Squallo napisa: | nie podoba mi sie taktyka - przegadanie żeby już sie poddał i przyznał racje, bo już mu sie nie chce dyskutować... |
A chwileczkę! Jaka taktyka??
Każdy odpowiada starając się podać najlepsze swoje argumenty, a ja staram się nie lać wody... _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
Powrt do gry |
|
 |
| Jean Valjean
|
Wysany: 31 Sie 2005, 11:23 Temat postu: Re: Argumenty |
|
|
Squallo napisa: | nie podoba mi sie taktyka - przegadanie żeby już sie poddał i przyznał racje, bo już mu sie nie chce dyskutować.... |
No ja tez nie rozumiem, że łoco biega?
Dyskusja polega na tym, właśnie, ze ja cos mowie i ty cos mowisz :jezyk: i ja mowie cos innego niz ty, albo tez przyznaje ci racje. Jezeli sie z toba nie zgadzam (całkowicie lub po czesci), staram Ci sie w logiczny sposob wytlumaczyc, ze pleciesz dyrdymały, i ze to prawda jest po mojej stronie 8) i vice versa.... ty uwazasz, ze to ja plotę dyrdymały i starsz sie przekonac mnie do swojego zdania.. _________________ Uchodzić za idiotę w oczach kretyna - to rozkosz dla smakosza |
|
Powrt do gry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
|
Wysany: 31 Sie 2005, 11:44 Temat postu: |
|
|
music80s napisa: | Halló! Dyskusja o dyskusji na temat dyskusji.Odpowiedź na odpowiedź odpowiedzi od odpowiedzi.Czy to nie jest głupie??? Każdy kolejny post jest efektem poprzedniego a nie pierwszego co prowadzi to nieskończoności.Dajmy sobie z tym spokój.
|
Ciekawa wypowiedź, ale swym istnieniem przeczy tezie końcowej :jezyk:
Teraz co drugi post nawołuje do zakończenia dyskusji, a i tak ciągle pojawia się, ktoś, kto twierdzi, że nie pasuje mu, że ktoś używa słowa np. "kurcze".
Inny ktoś czuje się ciągle pouczany, a ktoś inny to chciałby wiedzieć dlaczego skoro ma iśc do wyborów, to mu się rozwiązują sznurówki
A każdy taki post generuje odpowiedź. Bo kulturalny rozmówca zawsze odpowiada na zarzuty i pytania innego forumowicza
I zamiast rozmawiać spokojnie o Islandii, ludzie się tu żalą, że musieli kliknąć i czytać naszą dyskusję, w której się pogubili, a Odżajer była kobietą :jezyk: _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
Powrt do gry |
|
 |
| lenny
| Doczy: 15 Mar 2005 | Posty: 216 | Skd: Keflavik/Reykjavik |
|
Wysany: 31 Sie 2005, 12:00 Temat postu: |
|
|
Squallo, nie masz co sie wysilać...i tak cokolwiek nie powiesz to bedzie to uzyte przeciwko Tobie. Odzajer nie potrafi odpuscic i przyznac ze jednak czasem przesadza, taki to juz typ czlowieka...mysli ze wie wszystko najlepiej, a dyskusje z nim i tak sprowadzaja sie do tego ze zarzuci Cie encyklopedycznymi defnicjami roznych pojec, ktore chyba w jego mniemaniu maja zrobic na drugiej osobie jakies wrazenie...
Nie cierpie takiego wywyzszania sie i pokazania za wszelka cene ze jest sie chodzaca encyklopedia i wie sie wszystko najlepiej....  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 31 Sie 2005, 12:47 Temat postu: |
|
|
Odżajer Egzegeta napisa: | a Odżajer była kobietą :jezyk: |
No, to wiele wyjasnia :wink:
lenny napisa: | mysli ze wie wszystko najlepiej, a dyskusje z nim i tak sprowadzaja sie do tego ze zarzuci Cie encyklopedycznymi defnicjami roznych pojec, ktore chyba w jego mniemaniu maja zrobic na drugiej osobie jakies wrazenie... |
Skąd wiesz co tak naprawdę myśli Odżajer? :wink: A chyba lepiej podawać encyklopedyczne definicje niz pleść z głowy głupoty... |
|
Powrt do gry |
|
 |
| lenny
|
Wysany: 31 Sie 2005, 13:03 Temat postu: |
|
|
Wnioskuje to z jego postów.... |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Jean Valjean
|
Wysany: 31 Sie 2005, 13:07 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Nie cierpie takiego wywyzszania sie |
przykłady Panie, przyklady... _________________ Uchodzić za idiotę w oczach kretyna - to rozkosz dla smakosza |
|
Powrt do gry |
|
 |
| lenny
|
Wysany: 31 Sie 2005, 13:30 Temat postu: |
|
|
Mam ciekawsze rzeczy do roboty jak szukanie po forum przykladow na mądrosci Odzajera, po prostu odnosze takie a nie inne wrazenie...chyba mam do tego prawo? Jesli Ty odbierasz to inaczej to ok. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
|
Wysany: 31 Sie 2005, 14:23 Temat postu: Lenny |
|
|
Mam nadzieję, Lenny, że chociaż bierzesz pod uwagę niewielki margines błędu, że może jednak mą intencją nie było wymądrzanie się...
Może się pomyliłeś w odbiorze mych tekstów, a może to ja użyłem niewłaściwych słów lub skrótów myślowych i ktoś (szczególnie nowy na Forum) mógł odnieść takie a nie inne wrażenie.
Ja się wytłumaczyłem dawno, dawno temu, że nie będę w każdym poście ciągle zaznaczał, że mogę nie mieć racji, że czekam na kontrargumenty itd.
I tak moje posty są długie, więc dodawanie formułek o własnych ograniczeniach w każdym poście jest niepotrzebne...
Ale wtedy, gdy przychodzi nowa osoba iczyta mój post, to myśli "ale bufon". A ja poprostu piszę już skrótowo, bo przecież weterani Forum już mi zarzucają, że się często powtarzam :krzywy:
Mam nadzieję, że może jednak jeszcze raz dokonasz nade mną sądu i może weźmiesz pod uwagę to co napisałem Ci teraz... _________________ CHCESZ WSPOMÓC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPŁAĆ DATEK!
|
|
Powrt do gry |
|
 |
| Leisla
 | Doczy: 30 Sie 2007 | Posty: 65 | |
|
Wysany: 18 Pa 2007, 14:04 Temat postu: |
|
|
Czasem ktoś kto jest dobrym przyjacielem lub sąsiadem jako pracownik jest beznadziejny a robienie z nim interesów przynoszą same straty.... _________________ What's up doc....??? |
|
Powrt do gry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
|
|
Powrt do gry |
|
 |
|
|
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach
|
|