Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| marczelitto85
| Do潮czy: 16 Wrz 2008 | Posty: 23 | |
|
Wys砤ny: 12 Sty 2009, 12:32 Temat postu: |
|
|
Cze艣膰 dziewczyny!
Mam pytanko. Je偶eli kto艣 rodzi艂 w Keflaviku w szpitalu to prosz臋 o informacje. Ile dni po porodzie mog臋 jeszcze le偶e膰 w szpitalu?Chce jak najd艂u偶ej a raczej do momentu kiedy ma艂a przejdzie 偶贸艂taczk臋. Czy to w szpitalu wydadz膮 mi akt urodzenia czy b臋d臋 musia艂a to potem sama gdzie艣 zg艂asza膰 i si臋 o niego stara膰?Czekam na wie艣ci.Dzi臋kuj臋 i pozdrawiam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
| Do潮czy: 28 Mar 2008 | Posty: 82 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 12 Sty 2009, 15:44 Temat postu: |
|
|
Je艣li z tym becikowym jest na pewno, to super! Nie trzeba b臋dzie si臋 spieszy膰 po porodzie jutro moja te艣ciowa zadzwoni si臋 upewni膰- 偶eby nie by艂o
Marczelito, my艣l臋, 偶e nie ma wielkiej r贸偶nicy, czy Keflavik czy Reykjavik. Na kursie rodzenia po艂o偶na m贸wi艂a, 偶e w Islandii zostawiaj膮 w szpitalu ( je艣li wszystko jest ok) dob臋. Oczywi艣cie je艣li doba mija w nocy, to mo偶na zosta膰 do rana. Ale nie d艂u偶ej ni偶 36 godzin. Je艣li z jaki艣 przyczyn zostaniesz d艂u偶ej w szpitalu, to nie przys艂uguje Ci p贸藕niejsza opieka piel臋gniarska-po艂o偶nicza w domu.
Najlepiej dowiedz si臋 u swojej po艂o偶nej. Pozdrawiam _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
I still believe in love at first sight
Nothing's impossible (DM) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| marczelitto85
|
Wys砤ny: 12 Sty 2009, 16:49 Temat postu: |
|
|
Dzi臋kuj臋 pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasiajablonska
| Do潮czy: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Sk眃: Akureyri |
|
Wys砤ny: 13 Sty 2009, 0:36 Temat postu: |
|
|
pozdrawiam wszystkie przyszle i obecne mamusie  _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Edyta
| Do潮czy: 25 Sie 2007 | Posty: 19 | Sk眃: Polska |
|
Wys砤ny: 13 Sty 2009, 7:43 Temat postu: |
|
|
Pozdrawiam wszystkie obecne i przysz艂e mamusie w Nowym Roku!
Dziewczyny bardzo prosz臋 poratujcie mnie informacj膮 czy mog臋 tutaj dosta膰 zwyk艂e tetrowe a najlepiej r贸wnie偶 flanelowe pieluszki???A je艣li takich nie maj膮 to chocia偶 ichniejszy odpowiednik?
Do rozwi膮zania pozosta艂o mi kilka dni a ja kompletna ...i%#&/"! zapomnia艂am o czym艣 tak wa偶nym,bo przecie偶 pampersy pampersami ale jeszcze trzeba pieluszkowac male艅stwo no i w og贸le przydadz膮 si臋 w kilku innych sytuacjach te stare,dobre tetry!
Dzi臋ki za info!!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 13 Sty 2009, 8:49 Temat postu: |
|
|
Edyta pieluchy kupisz w Rumfatalagerin(nie wiem czy dobrze napisa艂am), w sklepach dla maluszk贸w tak偶e znajdziesz je. Ja nie narzekam na te z Rumfata. W paczce jest chyba 12 sztuk i s膮 tanie. bo chyba 1200kr, pior膮 i prasuja si臋 dobrze  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 13 Sty 2009, 8:53 Temat postu: |
|
|
Je艣li kto艣 jest z poza Rekyaviku to mo偶e by膰 w szpitsalu do 5 dni po urodzeniu dziecka w normalnym trybie, lub nawet duuu偶o d艂u偶ej je艣li dziecko np. ma " du偶膮" 偶贸艂aczk臋. _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| LUCYNA86 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 15 Wrz 2008 | Posty: 104 | Sk眃: Hafnariorður |
|
Wys砤ny: 13 Sty 2009, 9:43 Temat postu: þ |
|
|
HEJ DZIEWCZYNY MAM DO SPRZEDANIA ODCIAGCZ POKARMU Z BUTELKA CANPOL UZYWANY TYLKO 1 RAZ 2 KOMBINEZONY DO WOZKA W ROZM 62-68 I 2 BUTELKI Z AVENTA UZYWANE TYLKO RAZ ZA WSZYSTKO 3500KR |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
|
Wys砤ny: 13 Sty 2009, 14:20 Temat postu: |
|
|
Zuzula, mia艂a艣 racj臋 z tym becikowym. Teraz jest ju偶 rok na szcz臋艣cie. I jak si臋 okaza艂o (moja te艣ciowa przeprowadza艂a wywiad) nale偶y si臋 ka偶demu, kto jest zameldowany w Polsce. Przecie偶 mog艂a艣 urodzi膰 b臋d膮c na wakacjach. Urodzi艂a艣 w Reykjaviku, bo przylecia艂a艣 do m臋偶a i si臋 zacz臋艂o Mo偶e uda Ci si臋 odwo艂a膰 jako艣. Powodzenia! _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
|
Wys砤ny: 13 Sty 2009, 14:23 Temat postu: |
|
|
Edyta, a na kiedy masz termin?
Pieluchy tetrowe na pewno w Rumfie, w BabySamie, w Olivierze i Fifie. Nie zwr贸ci艂am uwagi na flanelki. Ale my艣l臋, 偶e babySam powinien mie膰. _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Grazyna
| Do潮czy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 13 Sty 2009, 14:27 Temat postu: |
|
|
Czy kt贸ra艣 z mam b臋d膮c na przed艂u偶onym urlopie macierzy艅skim pracowa艂a? _________________ Brunetka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dorcia_4
| Do潮czy: 24 Cze 2007 | Posty: 117 | Sk眃: ... |
|
Wys砤ny: 13 Sty 2009, 15:57 Temat postu: |
|
|
Witam. Dziewczyny mam pytanie, jestem na zwolnieniu od 3 tygodni i narazie zapowiada si臋, 偶e na nim b臋de. Jestem w 17 tygodniu ci膮偶y i nie czuje si臋 za dobrze Mam pytanie: jak sko艅czy mi si臋 zwolnienie i lekarz nie b臋dzie mi go chcia艂 przed艂u偶y膰 to czy mo偶na wzi膮艣膰 wcze艣niejsze macierzy艅skie?? Jak tak to od kt贸rego tygodnia i gdzie to si臋 za艂atwia? Aha i je艣li jestem na zwolnieniu to p艂aci mi zak艂ad pracy czy zwi膮zki?? Bo u mnie nie moge si臋 doprosi膰 偶eby ktokolwiek mi co艣 powiedzia艂  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MalgosiaK
| Do潮czy: 29 Wrz 2008 | Posty: 32 | |
|
Wys砤ny: 13 Sty 2009, 20:49 Temat postu: |
|
|
Cze艣膰 Dziewczyny! Orientujecie si臋 mo偶e czy jest i gdzie si臋 znajduje polska szko艂a rodzenia, oraz oczywi艣cie w jakich miesi膮cach zaj臋cia si臋 odbywaja. B臋d臋 bardzo wdzi臋czna za wszelkie informacje:)
Aha i jeszcze co艣 mo偶e kt贸ra艣 z Was mia艂a po艂o偶na o imieniu Elin? Ona przyjmuje przy Salavegur 2 na Kopavogur. Je艣li tak to prosi艂abym o "wydanie" opinii na jej temat. Dzieki:) Pozdrawiam! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Edyta
| Do潮czy: 25 Sie 2007 | Posty: 19 | Sk眃: Polska |
|
Wys砤ny: 13 Sty 2009, 21:18 Temat postu: |
|
|
Paula napisa: | Edyta, a na kiedy masz termin?
Pieluchy tetrowe na pewno w Rumfie, w BabySamie, w Olivierze i Fifie. Nie zwr贸ci艂am uwagi na flanelki. Ale my艣l臋, 偶e babySam powinien mie膰. |
Paula, ja mam termin na 17 stycze艅,wi臋c to prawie juz juz!
Dzi臋ki za odpowied藕 odno艣nie pieluch,juz zosta艂y zakupione w Rumfie,s膮 do wyboru bia艂e, b艂臋kitne oraz r贸偶owe!
Zuzula r贸wnie偶 dzi臋kuj臋 Ci za podpowied藕
Edyta |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| askonka123
| Do潮czy: 30 Pa 2008 | Posty: 22 | |
|
Wys砤ny: 14 Sty 2009, 0:17 Temat postu: |
|
|
jesli chodzi o szkole rodzenia po polsku to miesci sie ona na Mj贸dd ul. Þ枚nglabakki 1, nr tel. 585 14 00. Musisz zadzwonic i sama dowiedziec sie o kolejny termin spotkan. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 14 Sty 2009, 9:11 Temat postu: |
|
|
Ja nie nazwa艂abym tego szko艂膮 rodzenia. Jest to kurs sk艂adajacy si臋 z dw贸ch spotka艅. Prowadzi go polska po艂o偶na-Patrycja. Dowiesz sie wszystkiego jak b臋dzie wygl膮da艂 por贸d i odwiedzicie porod贸wk臋.
Gra偶yna ja by艂am na wcze艣niejszym macierzy艅skim tzn dwa miesi膮ce przed porodem. Pracowa艂am przez miesi膮cna tym macierzy艅skim poniewa偶 decyzja z potwierdzeniem przysz艂a do mnie dopiero pod koniec miesi膮ca. Pieni膮偶ki za przepracowane dni dosta艂am w firmie na czarno bo innego wyj艣cia nie by艂o. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kula
| Do潮czy: 23 Pa 2008 | Posty: 42 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 14 Sty 2009, 22:27 Temat postu: |
|
|
Marczelitto!
ja rodzi艂am w Keflaviku, jezeli wszystko jest ok to mozesz wyjsc kiedy chcesz, wtedy przez 3dni bedzie przychodzila do domu polozna, a jak nie chcesz to mozesz byc w szpitalu 3 dni. ja bylam 3 dni , polozne pomoga wykapac malenstwo pierwszy raz, lekarz zbada przed wypisaniem, jak dzidzia bedzie glodna dop贸ki nie bedziesz miala pokarmu to popros a dadza troszke mleka i male艅stwo bedzie spalo kilka godzin. po wypisaniu do domu bedziesz musiala isc na drugi lub trzeci dzien do poloznych na pobranie krwi dla dzidzi. a pozniej przyjdzie polozna do domu , bedzie przychodzila 3 razy co tydzien
jezeli masz zamiar chrzcic tutaj dziecko to wszystko ksiadz zalatwi, jezeli chodzi o akt,a jak nie to musisz isc do biura Reykjanesbae i tam podac imie i poprosic o akt |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| marczelitto85
|
Wys砤ny: 15 Sty 2009, 19:46 Temat postu: |
|
|
KULA!
Wielkie dzi臋x ).Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| marczelitto85
|
Wys砤ny: 15 Sty 2009, 19:53 Temat postu: |
|
|
Mam jeszcze jedno pytanie. Mia艂am robione ju偶 prenatalne, skan w 20 tygodniu i teraz pytaj膮c po艂o偶na kiedy b臋d臋 mia艂a nast臋pne to mi rzek艂a ) 偶e w 34tygodniu ci膮偶y. ja bym chcia艂a wcze艣niej i艣膰 i wiedzie膰 偶e i teraz jest oki z moj膮 Oliwka:)) Czy wiecie gdzie mog臋 wykona膰 takie badanie?Nawet prywatnie je偶eli kto艣 robi艂. Za informacje wielki dzi臋ki. Pozdrawiam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
|
Wys砤ny: 16 Sty 2009, 15:13 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny, to jest strona, kt贸ra poda艂a nam na kursie po艂o偶na Patrycja http://ljosmodir.is/ S膮 tam odpowiedzi na wi臋kszo艣膰 "naszych pyta艅" o ci膮偶y, porodzie, szpitalu- i to po polsku  _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|