reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 100, 101, 102 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
marczelitto85

Do潮czy: 16 Wrz 2008
PostWys砤ny: 12 Sty 2009, 12:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cze艣膰 dziewczyny!
Mam pytanko. Je偶eli kto艣 rodzi艂 w Keflaviku w szpitalu to prosz臋 o informacje. Ile dni po porodzie mog臋 jeszcze le偶e膰 w szpitalu?Chce jak najd艂u偶ej a raczej do momentu kiedy ma艂a przejdzie 偶贸艂taczk臋. Czy to w szpitalu wydadz膮 mi akt urodzenia czy b臋d臋 musia艂a to potem sama gdzie艣 zg艂asza膰 i si臋 o niego stara膰?Czekam na wie艣ci.Dzi臋kuj臋 i pozdrawiam Smile
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
Paula

Do潮czy: 28 Mar 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 12 Sty 2009, 15:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Je艣li z tym becikowym jest na pewno, to super! Nie trzeba b臋dzie si臋 spieszy膰 po porodzie Wink jutro moja te艣ciowa zadzwoni si臋 upewni膰- 偶eby nie by艂o Smile

Marczelito, my艣l臋, 偶e nie ma wielkiej r贸偶nicy, czy Keflavik czy Reykjavik. Na kursie rodzenia po艂o偶na m贸wi艂a, 偶e w Islandii zostawiaj膮 w szpitalu ( je艣li wszystko jest ok) dob臋. Oczywi艣cie je艣li doba mija w nocy, to mo偶na zosta膰 do rana. Ale nie d艂u偶ej ni偶 36 godzin. Je艣li z jaki艣 przyczyn zostaniesz d艂u偶ej w szpitalu, to nie przys艂uguje Ci p贸藕niejsza opieka piel臋gniarska-po艂o偶nicza w domu.
Najlepiej dowiedz si臋 u swojej po艂o偶nej. Pozdrawiam
Nothing's impossible (DM)
Powr髏 do g髍y
marczelitto85

PostWys砤ny: 12 Sty 2009, 16:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzi臋kuj臋 Very Happy pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
kasiajablonska

Do潮czy: 19 Wrz 2006
Sk眃: Akureyri
PostWys砤ny: 13 Sty 2009, 0:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pozdrawiam wszystkie przyszle i obecne mamusie Very Happy
Edyta

Do潮czy: 25 Sie 2007
Sk眃: Polska
PostWys砤ny: 13 Sty 2009, 7:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Very Happy
Pozdrawiam wszystkie obecne i przysz艂e mamusie w Nowym Roku!

Dziewczyny bardzo prosz臋 poratujcie mnie informacj膮 czy mog臋 tutaj dosta膰 zwyk艂e tetrowe a najlepiej r贸wnie偶 flanelowe pieluszki???A je艣li takich nie maj膮 to chocia偶 ichniejszy odpowiednik?
Do rozwi膮zania pozosta艂o mi kilka dni a ja kompletna ...i%#&/"! zapomnia艂am o czym艣 tak wa偶nym,bo przecie偶 pampersy pampersami ale jeszcze trzeba pieluszkowac male艅stwo no i w og贸le przydadz膮 si臋 w kilku innych sytuacjach te stare,dobre tetry!
Wink Dzi臋ki za info!!!
Powr髏 do g髍y
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 13 Sty 2009, 8:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Edyta pieluchy kupisz w Rumfatalagerin(nie wiem czy dobrze napisa艂am), w sklepach dla maluszk贸w tak偶e znajdziesz je. Ja nie narzekam na te z Rumfata. W paczce jest chyba 12 sztuk i s膮 tanie. bo chyba 1200kr, pior膮 i prasuja si臋 dobrze Wink
Powr髏 do g髍y
Grazyna

Do潮czy: 06 Gru 2005
Sk眃: Islandia
PostWys砤ny: 13 Sty 2009, 8:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Je艣li kto艣 jest z poza Rekyaviku to mo偶e by膰 w szpitsalu do 5 dni po urodzeniu dziecka w normalnym trybie, lub nawet duuu偶o d艂u偶ej je艣li dziecko np. ma " du偶膮" 偶贸艂aczk臋.
LUCYNA86
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 15 Wrz 2008
Sk眃: Hafnariorður
PostWys砤ny: 13 Sty 2009, 9:43    Temat postu: þ Odpowiedz z cytatem

HEJ DZIEWCZYNY MAM DO SPRZEDANIA ODCIAGCZ POKARMU Z BUTELKA CANPOL UZYWANY TYLKO 1 RAZ 2 KOMBINEZONY DO WOZKA W ROZM 62-68 I 2 BUTELKI Z AVENTA UZYWANE TYLKO RAZ ZA WSZYSTKO 3500KR
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email Numer GG
Paula

PostWys砤ny: 13 Sty 2009, 14:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zuzula, mia艂a艣 racj臋 z tym becikowym. Teraz jest ju偶 rok na szcz臋艣cie. I jak si臋 okaza艂o (moja te艣ciowa przeprowadza艂a wywiad) nale偶y si臋 ka偶demu, kto jest zameldowany w Polsce. Przecie偶 mog艂a艣 urodzi膰 b臋d膮c na wakacjach. Urodzi艂a艣 w Reykjaviku, bo przylecia艂a艣 do m臋偶a i si臋 zacz臋艂o Smile Mo偶e uda Ci si臋 odwo艂a膰 jako艣. Powodzenia!
Powr髏 do g髍y
Paula

PostWys砤ny: 13 Sty 2009, 14:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Edyta, a na kiedy masz termin?
Pieluchy tetrowe na pewno w Rumfie, w BabySamie, w Olivierze i Fifie. Nie zwr贸ci艂am uwagi na flanelki. Ale my艣l臋, 偶e babySam powinien mie膰.
Powr髏 do g髍y
Grazyna

Do潮czy: 06 Gru 2005
Sk眃: Islandia
PostWys砤ny: 13 Sty 2009, 14:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy kt贸ra艣 z mam b臋d膮c na przed艂u偶onym urlopie macierzy艅skim pracowa艂a?
dorcia_4

Do潮czy: 24 Cze 2007
Sk眃: ...
PostWys砤ny: 13 Sty 2009, 15:57    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam. Dziewczyny mam pytanie, jestem na zwolnieniu od 3 tygodni i narazie zapowiada si臋, 偶e na nim b臋de. Jestem w 17 tygodniu ci膮偶y i nie czuje si臋 za dobrze Sad Mam pytanie: jak sko艅czy mi si臋 zwolnienie i lekarz nie b臋dzie mi go chcia艂 przed艂u偶y膰 to czy mo偶na wzi膮艣膰 wcze艣niejsze macierzy艅skie?? Jak tak to od kt贸rego tygodnia i gdzie to si臋 za艂atwia? Aha i je艣li jestem na zwolnieniu to p艂aci mi zak艂ad pracy czy zwi膮zki?? Bo u mnie nie moge si臋 doprosi膰 偶eby ktokolwiek mi co艣 powiedzia艂 Sad
Powr髏 do g髍y
MalgosiaK

Do潮czy: 29 Wrz 2008
PostWys砤ny: 13 Sty 2009, 20:49    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cze艣膰 Dziewczyny! Orientujecie si臋 mo偶e czy jest i gdzie si臋 znajduje polska szko艂a rodzenia, oraz oczywi艣cie w jakich miesi膮cach zaj臋cia si臋 odbywaja. B臋d臋 bardzo wdzi臋czna za wszelkie informacje:)
Aha i jeszcze co艣 mo偶e kt贸ra艣 z Was mia艂a po艂o偶na o imieniu Elin? Ona przyjmuje przy Salavegur 2 na Kopavogur. Je艣li tak to prosi艂abym o "wydanie" opinii na jej temat. Dzieki:) Pozdrawiam!
Powr髏 do g髍y
Edyta

Do潮czy: 25 Sie 2007
Sk眃: Polska
PostWys砤ny: 13 Sty 2009, 21:18    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Paula napisa:
Edyta, a na kiedy masz termin?
Pieluchy tetrowe na pewno w Rumfie, w BabySamie, w Olivierze i Fifie. Nie zwr贸ci艂am uwagi na flanelki. Ale my艣l臋, 偶e babySam powinien mie膰.

Paula, ja mam termin na 17 stycze艅,wi臋c to prawie juz juz! Confused
Dzi臋ki za odpowied藕 odno艣nie pieluch,juz zosta艂y zakupione w Rumfie,s膮 do wyboru bia艂e, b艂臋kitne oraz r贸偶owe!
Zuzula r贸wnie偶 dzi臋kuj臋 Ci za podpowied藕 Very Happy
Edyta
Powr髏 do g髍y
askonka123

Do潮czy: 30 Pa 2008
PostWys砤ny: 14 Sty 2009, 0:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jesli chodzi o szkole rodzenia po polsku to miesci sie ona na Mj贸dd ul. Þ枚nglabakki 1, nr tel. 585 14 00. Musisz zadzwonic i sama dowiedziec sie o kolejny termin spotkan.
Powr髏 do g髍y
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 14 Sty 2009, 9:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja nie nazwa艂abym tego szko艂膮 rodzenia. Jest to kurs sk艂adajacy si臋 z dw贸ch spotka艅. Prowadzi go polska po艂o偶na-Patrycja. Dowiesz sie wszystkiego jak b臋dzie wygl膮da艂 por贸d i odwiedzicie porod贸wk臋.

Gra偶yna ja by艂am na wcze艣niejszym macierzy艅skim tzn dwa miesi膮ce przed porodem. Pracowa艂am przez miesi膮cna tym macierzy艅skim poniewa偶 decyzja z potwierdzeniem przysz艂a do mnie dopiero pod koniec miesi膮ca. Pieni膮偶ki za przepracowane dni dosta艂am w firmie na czarno bo innego wyj艣cia nie by艂o.
Powr髏 do g髍y
kula

Do潮czy: 23 Pa 2008
Sk眃: Keflavik
PostWys砤ny: 14 Sty 2009, 22:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Marczelitto!
ja rodzi艂am w Keflaviku, jezeli wszystko jest ok to mozesz wyjsc kiedy chcesz, wtedy przez 3dni bedzie przychodzila do domu polozna, a jak nie chcesz to mozesz byc w szpitalu 3 dni. ja bylam 3 dni , polozne pomoga wykapac malenstwo pierwszy raz, lekarz zbada przed wypisaniem, jak dzidzia bedzie glodna dop贸ki nie bedziesz miala pokarmu to popros a dadza troszke mleka i male艅stwo bedzie spalo kilka godzin. po wypisaniu do domu bedziesz musiala isc na drugi lub trzeci dzien do poloznych na pobranie krwi dla dzidzi. a pozniej przyjdzie polozna do domu , bedzie przychodzila 3 razy co tydzien
jezeli masz zamiar chrzcic tutaj dziecko to wszystko ksiadz zalatwi, jezeli chodzi o akt,a jak nie to musisz isc do biura Reykjanesbae i tam podac imie i poprosic o akt
Powr髏 do g髍y
marczelitto85

PostWys砤ny: 15 Sty 2009, 19:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

KULA!
Wielkie dzi臋xSmile).Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
marczelitto85

PostWys砤ny: 15 Sty 2009, 19:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam jeszcze jedno pytanie. Mia艂am robione ju偶 prenatalne, skan w 20 tygodniu i teraz pytaj膮c po艂o偶na kiedy b臋d臋 mia艂a nast臋pne to mi rzek艂aSmile) 偶e w 34tygodniu ci膮偶y. ja bym chcia艂a wcze艣niej i艣膰 i wiedzie膰 偶e i teraz jest oki z moj膮 Oliwka:)) Czy wiecie gdzie mog臋 wykona膰 takie badanie?Nawet prywatnie je偶eli kto艣 robi艂. Za informacje wielki dzi臋ki. Pozdrawiam Very Happy
Powr髏 do g髍y
Paula

PostWys砤ny: 16 Sty 2009, 15:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziewczyny, to jest strona, kt贸ra poda艂a nam na kursie po艂o偶na Patrycja http://ljosmodir.is/ S膮 tam odpowiedzi na wi臋kszo艣膰 "naszych pyta艅" o ci膮偶y, porodzie, szpitalu- i to po polsku Smile
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 100, 101, 102 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 101 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.