Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| Paula
| Do潮czy: 28 Mar 2008 | Posty: 82 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 31 Sty 2009, 14:28 Temat postu: |
|
|
test najwcze艣niej wyka偶e ci膮偶臋 po 2 tygodniach. Ale to i tak zale偶y od st臋偶enia hormonu HCG, zw艂aszcza, 偶e w moczu nie jest tak dobrze wykrywalny jak we krwi. Test najlepiej robi膰 z rana- z porannego moczu. Mo偶esz te偶 zrobi膰 badanie na st臋偶enie HCG we krwi. W Landspitali, tam gdzie jest porod贸wka, na parterze jest przychodnia ginekologiczna, gdzie mo偶esz i艣膰 do lekarza albo zrobi膰 badanie krwi. _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
I still believe in love at first sight
Nothing's impossible (DM) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
|
Wys砤ny: 31 Sty 2009, 14:32 Temat postu: |
|
|
lucyna mia艂a na my艣li po艂o偶n膮- w ka偶dej przychodni jest po艂o偶na. Jednak bezp艂atnie ci臋偶arne zaczyna przyjmowa膰 od (chyba) 12 tygodnia ci膮偶y. Zreszt膮 po艂o偶na raczej niewiele Ci pomo偶e - moim zdaniem. Ja proponuj臋 uda膰 si臋 w艂a艣nie do Landspitali. Ja tak zacz臋艂am. Mo偶esz i艣膰 tam do ginekologa, kt贸ry potwierdzi lub zaneguje ci膮偶臋. _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
|
Wys砤ny: 31 Sty 2009, 14:33 Temat postu: |
|
|
hmmm.. co艣 nie mog臋 si臋 skupi膰, 偶eby napisa膰 wszystko za jednym razem ja zap艂aci艂am za badanie wewn臋trzne, usg i porad臋 oko艂o 7000 isk _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| LUCYNA86 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 15 Wrz 2008 | Posty: 104 | Sk眃: Hafnariorður |
|
Wys砤ny: 31 Sty 2009, 15:07 Temat postu: ð |
|
|
beatka wiesz co ja tez tam bylam w Landspital i tez placilam 7000isk no drogo ale co zrobisz poszlam tam jak bylma 6tyg w ciazu,tak jak paula powiedzila idz tam do landspital ja calkiem o tym zapomnialam ale w domus medica to ostatnio zaplacilam 5tys za usg dopochwowe |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| beatka:)
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 31 Sty 2009, 16:37 Temat postu: |
|
|
ok, dzieki wielkie za informacje
jak bede miala jeszcze jakies pytania to sie odezwe.
THX |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 31 Sty 2009, 20:25 Temat postu: |
|
|
...Jednak bezp艂atnie ci臋偶arne zaczyna przyjmowa膰 od (chyba) 12 tygodnia ci膮偶y...
Ja by艂am w przychodni w 5 tyg ci膮偶y bo mia艂am ma艂e problemy zdrowotne i nic nie p艂aci艂am bo to by艂a porada pod k膮tem ci膮zy, za takie wizyty si臋 nie p艂aci. Po porodzie mia艂am ma艂e komplikacje i te偶 nic nie p艂aci艂am ani w przychodni ani w landspitali za wizyte u ginekologa. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 31 Sty 2009, 20:48 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny mo偶e zna kt贸ra艣 z was dobrego pediatr臋, chodzi mi o kogo艣 sprawdzonego. M贸j synek prawdopodobnie ma alergi臋 pokarmow膮, stwierdzi艂a to pediatra w Polsce na podstawie tego co powiedzia艂am. Tutaj pediatra z mojej przychodni jak powiedzia艂am objawy stwierdzi艂 偶e dzieci tak maj膮, i kaza艂 czeka膰.
Z g贸ry dzieki za odpowiedzi. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| LUCYNA86 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 15 Wrz 2008 | Posty: 104 | Sk眃: Hafnariorður |
|
Wys砤ny: 31 Sty 2009, 22:58 Temat postu: 麓' |
|
|
mikolaj ja mieszkam w hafnafiordur i moja przychodnia jest na firdurze kolo petli autobusowej tam gdzie 1011 tylko ze na pietrze 3 i moj lekarz rodzinny sie nazywa dr vilhiarmur bardzo dobry lekrz |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 1 Lut 2009, 17:47 Temat postu: |
|
|
Ja mieszkam w Reykjaviku, i chodzi mi konkretnie o pediatr臋 m贸j lekarz rodzinny te偶 jest spoko, nie zostawia niczego bez odpowiedzi i robi badania 偶eby by膰 pewnym tego na co ma leczy膰 i dodatkowo dzwoni i konsultuje si臋 ze specjalistami. Nazywa si臋 Bjork. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| yourbrotherthebeer
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 198 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 1 Lut 2009, 20:54 Temat postu: |
|
|
i jeszcze podspiewuje "Venus As a Boy" w miedzyczasie hehehe
Taki zarcik sytuacyjny, prosze nie komentowac  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 2 Lut 2009, 21:44 Temat postu: |
|
|
niestety...
na Malenstwo musze poczekac... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 2 Lut 2009, 22:14 Temat postu: |
|
|
Szkoda bylo by nas o jedn膮 wi臋cej, ale nie martw si臋 b臋dziemy tu na Ciebie czeka膰  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
|
Wys砤ny: 2 Lut 2009, 23:07 Temat postu: |
|
|
niestety, z tymi dzie膰mi to nie tak 艂atwo, na szcz臋艣cie ich "robienie" jest przyjemne . My si臋 rok starali艣my. I uda艂o si臋. Za kilka dni powinnam urodzi膰 nasz膮 wyczekan膮 c贸rci臋
Pozdrowienia i powodzenia _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 3 Lut 2009, 14:24 Temat postu: |
|
|
na tak Paula masz racje
A wiec czs na przyjemnosci
POZDRAWIAM |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 3 Lut 2009, 14:25 Temat postu: |
|
|
a i zycze szczescia i slicznej coreczki  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 3 Lut 2009, 16:44 Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny ja mam pytanie!!
W marcu rodz臋 i chcia艂abym ju偶 w lipcu polecie膰 z male艅stwem do Polski na urlop!!! Jak my艣licie czy zd膮rz臋 w tym czasie za艂atwi膰 ma艂ej wszystkie papiery?? i co konkretnie musz臋 zrobi膰 偶eby otrzyma膰 paszport!!
pom贸偶cie bo jestem zielona:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
|
Wys砤ny: 3 Lut 2009, 18:11 Temat postu: |
|
|
Po urodzeniu dziecka musisz odebra膰 z thjodskra (Borgatuni 24) akt urodzenia dziecka we偶 go po angielsku, ten akt wy艣lij do Polski dla kogo艣 z rodziny 偶eby go przet艂umaczy艂u t艂umacza przysi臋g艂ego i przet艂umaczony trzeba zanie艣膰 do USC i zarejestrowa膰 dziecko. Na to USC w Polsce ma miesi膮c czasu u mnie to zaj臋艂o tydzie艅. I niech ci kto艣 ode艣le ju偶 Polski akt urodzenia i z tym aktem i waszym aktem zawarcia zwi膮zku ma艂偶e艅skiego i wype艂nionymi wnioskami o paszport i zdj臋ciem dziecka zaj艣膰 do konsulatu i poczeka膰 ok 1godz. Paszport gotowy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 3 Lut 2009, 19:07 Temat postu: |
|
|
Dzi臋kuj臋 bardzo za informacje!!!!
od razu mi kamie艅 z serca spad艂!!
a je艣li my nie mamy 艣lubu??nie bedzie zadnych k艂opot贸w?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| faket
| Do潮czy: 13 Gru 2008 | Posty: 43 | |
|
Wys砤ny: 3 Lut 2009, 20:23 Temat postu: |
|
|
Beatko,odczekaj jeszcze kilka dni i zrob jeszcze jeden test.Polozna jest w kazdej przychpdnij ale tak jak pisala klezanka polozna ci wiele nie pomoze,do poloznej zaczyna sie chodzic od 9,10 tyg ciazy.Ja robilam 3 testy tydzien przed spodziewana miesiaczka i wszystkie pokazaly mi ciaze ale czekalam do 10 tyg i poszlam do poloznej,zaraz jak zrobilam test dzwonilam do przychodni zeby sie umowic ale wpierw zapytali sie jaki to tydzien a byl to 6 tydz wiec musialam czekac do 10 tyg.
Mam nadzieje ze pomoglam troche.Powodzenia i pozdrawiam.  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| faket
| Do潮czy: 13 Gru 2008 | Posty: 43 | |
|
Wys砤ny: 3 Lut 2009, 20:27 Temat postu: |
|
|
Dopiero widze ze jednak nie jestes w ciazy,ale nie martw sie napewno sie uda,My tez sie staramy o dzidzie ,chcemy siostrzyczke albo braciszka dla naszej coreczki Patrycji, 1 kwietnia konczy roczek . |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|