Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| LUCYNA86 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 15 Wrz 2008 | Posty: 104 | Sk眃: Hafnariorður |
|
Wys砤ny: 7 Lut 2009, 11:27 Temat postu: æ |
|
|
kasi11 gratulacje ja lecialm dokladnie w 5 miesiacu i nie bylo problemu a na zwolnieniu bylam cal ciaze bo tak sie zle czulam ale muysle ze jak troche poudljesz to bedzie ok  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasia11
| Do潮czy: 20 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 7 Lut 2009, 11:27 Temat postu: |
|
|
w czasie mojego pobytu w polsce bylby to moj urlop na ktory coroku lecialam czy jezeli jestem teraz w ciazy nie moge z niego skorzystac sama nie wiem jak bylo by najlepiej moze ktos podpowie a czy ktos moglby mi podpowiedziec w jaki sposob obliczany jest zasilek macierzynski prawdopodobnie z ostatnich kilku miesiecy ale dokladnie nie wiem dzieki |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasia11
|
Wys砤ny: 7 Lut 2009, 11:33 Temat postu: |
|
|
DZIEKI ZA GRATULACJE ciesze sie bardzo ze jestem w ciazy staralismy sie o dziecko ponad pol roku tylko ze teraz mam tyle pytan na ktore sama nie potrafie odpowiedziec ani tez nikt z moich znajomych nie byl w podobnej sytuacji nie mam kogo sie poradzic dlatego dzieki za jakakolwiek podpowiedz buziaki |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 7 Lut 2009, 11:42 Temat postu: |
|
|
dziewczyny ja jestem teraz prawie 35 tydzie艅...od kilku dni jestem na zwolnieniu lekarskim bo juz nie moge pracowac...pyta艂am w pracy i tam mi ksiegowa powiedzia艂a ze oni mi za ten okres teraz nie zap艂ac膮...co ja mam teraz zrobi膰 gdzie si臋 uda膰??czy nie nale偶膮 mi si臋 偶adne pieni膮dze???nie chc臋 siedzie膰 miesi膮c bez grosza....pom贸偶cie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
| Do潮czy: 28 Mar 2008 | Posty: 82 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 7 Lut 2009, 12:38 Temat postu: |
|
|
szoszo, tak jak Ci wcze艣niej napisa艂am!! Musisz si臋 uda膰 do Faedingarorlof (tam gdzie si臋 sk艂ada wniosek o macierzy艅ski) i aplikowa膰 o te dwa dodatkowe miesi膮ce macierzy艅skiego, o kt贸rych te偶 Ci pisa艂am  _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
I still believe in love at first sight
Nothing's impossible (DM) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
|
Wys砤ny: 7 Lut 2009, 12:46 Temat postu: |
|
|
kasia11, macierzy艅ski oblicza si臋 na podstawie zarobk贸w z przed 6 miesi臋cy od z艂o偶enia wniosku o macierzy艅ski. Wniosek sk艂adasz 8-6 tygodni przed terminem porodu. Obliczaj膮 80% z tych wszystkich wyp艂at i odejmuj膮 oczywi艣cie podatek. Potrzebne Ci b臋dzie: za艣wiadczenie z pracy (Twoje i ojca dziecka), dwa ostatnie launy (na potwierdzenie, 偶e pracujecie), za艣wiadczenie od po艂o偶nej o terminie porodu, tax-kart臋. Je艣li czego艣 zapomnia艂am doda膰 to dziewczyny mnie uzupe艂ni膮, ale raczej to wszystko. Udajesz si臋 do Faedingarorlof i tam sk艂adasz wnioski.
Gratuluj臋 Fasolki w brzuszku  _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 7 Lut 2009, 12:59 Temat postu: |
|
|
cholera zapomnia艂am dostarczy膰 szkat karte jak sk艂ada艂am wnioski o macierzy艅ski...a tak apropo to skad ja wziasc;/ |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 7 Lut 2009, 13:00 Temat postu: |
|
|
paula dzieki za informacje...troche sie uspokoi艂am |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
|
Wys砤ny: 7 Lut 2009, 13:00 Temat postu: |
|
|
od pracodawcy. b臋dziesz musia艂a wtedy im wys艂a膰 poczt膮, bo siedzib臋 maj膮 poza reykjavikiem. _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasia11
|
Wys砤ny: 7 Lut 2009, 13:11 Temat postu: |
|
|
dzieki paula za pomoc mam jeszcze jedno pytanie jak to najlepiej zrobic pod koniec czerwca wybieram sie na urlop do polski na 2miesiace moze krocej z moich obliczen wynika ze porod odbylby sie koniec wrzesnia poczatek pazdziernika czy nie bedzie zadnych problemow z obliczeniem macierzynskiego jezeli przez okres okolo4miesiecy bede na zwolnieniu chorobowym |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
|
Wys砤ny: 7 Lut 2009, 16:48 Temat postu: |
|
|
kasia, macierzy艅ski oblicz膮j膮 na podstawie zarobk贸w sprzed 6 miesi臋cy od z艂o偶enia wniosku. wi臋c raczej nie obejmie to czasu kiedy b臋dziesz na zwolnieniu. bo wniosek sk艂adasz 8 tygodni przed porodem. ale nawet jakby艣 by艂a ca艂膮 ci膮偶臋 na zwolnieniu to oni to jako艣 obliczaj膮 po swojemu i macierzy艅ski powinna艣 dosta膰. Wa偶ne, 偶eby艣 z艂o偶y艂a wniosek 2 miesi膮ce przed, ale to ju偶 wr贸cisz. _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| askonka123
| Do潮czy: 30 Pa 2008 | Posty: 22 | |
|
Wys砤ny: 7 Lut 2009, 18:17 Temat postu: |
|
|
mam pytanko, czy bedac w ciazy moge wykorzystac w ostatnim miesiacu swoj urlop, zamiast isc na zwolnienie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| LUCYNA86 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 15 Wrz 2008 | Posty: 104 | Sk眃: Hafnariorður |
|
Wys砤ny: 8 Lut 2009, 14:37 Temat postu: æ |
|
|
mam do sprzedania rozek dla nieworodka i karuzelke z pozytywkaz zainteresowanym zdjecia przesle na email |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| yourbrotherthebeer
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 198 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 8 Lut 2009, 19:17 Temat postu: Re: æ |
|
|
LUCYNA86 napisa: | rozek dla nieworodka |
usmialismy sie z cala rodzina  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 8 Lut 2009, 20:03 Temat postu: |
|
|
MAM MA艁Y KOMUNIKAT!
W 艢ROD臉 11.02.2009 O GODZINIE 11 W BUDYNKU KONSULATU ODB臉DZIE SI臉 SPOTKANIE DLA MAM Z DZIE膯MI DO 1 ROKU 呕YCIA ORGANIZOWANE PRZEZ ORGANIZACJ臉 LION( Prowadz膮c膮 bedzie Patrycja- polska po艂o偶na). Patrycja zaprasza wszystkie mamuski z bobaskami  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 8 Lut 2009, 20:43 Temat postu: |
|
|
Ojej jaka szkoda, mnie nie b臋dzie w tym czasie jad臋 do Polski na miesi膮c. Nie wiesz czy b臋d膮 jeszcze te spotkania i kiedy bardzo chcia艂abym si臋 spotka膰 z innymi mamami i ich bobaskami  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wys砤ny: 8 Lut 2009, 20:43 Temat postu: witam |
|
|
mam prosbe mysle ze mi pomozecie bardzo potrzebuje numeru do ginekologa u ktorego mozlie jest umowienie wizyty z tlumaczem mieszkam na breidholdzie[/b] |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 8 Lut 2009, 20:53 Temat postu: |
|
|
Mi艣ka p贸jdz do swojej przychodni i popro艣 o wizyt臋 u gina z t艂umaczem. Mam nadzieje 偶e jeste艣 ubezpieczona. Nie wiem jak to jest z wizyta u lekarza ale na wizytach z po艂o偶na nie p艂aci艂am za t艂umacza. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 8 Lut 2009, 20:54 Temat postu: |
|
|
Miko艂aj te spotkania jesli w srode bedzie nas sporo b臋d膮 organizowane co jakis miesi膮c moze czesciej. Nie przgapisz zbyt wiele  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wys砤ny: 8 Lut 2009, 21:06 Temat postu: witam |
|
|
tam jestem ubezpieczona na islandi jestem juz 1,5 roku i tyle samo przepracowalam tutaj na breidholdzie mieszkam od niedawna i nie mam pojecia gdzie tu jest lekarz i dlatego myslalm ze ktos mi pomoze chodzi mi o numet tel kolezanka zadzwonila by i mnie umowila ale narazie nie mam z kad wziac numeru a nie wiem czy w przechodni bym sie dogadala na tyle chodzi o to ze robilam test i wyszla ze jestem w ciazy i potrzbuje tej wizyty |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|