Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| roger9300 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 07 Sty 2008 | Posty: 463 | |
|
Wysłany: 10 Lut 2009, 20:08 Temat postu: wyprawa |
|
|
szukam chetnych na HvannadalshnĂşkur, nie mam zbyt duzogo doswiadczenia, ale mam nadzieje, ze znajdzie sie paru smialkow, ktorzy maja ochote wdraqpac sie na szczyt. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| piotr102
| Dołączył: 10 Lut 2008 | Posty: 33 | Skąd: wrocek |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| keff79
| Dołączył: 18 Maj 2008 | Posty: 9 | |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Maj 2009, 21:37 Temat postu: |
|
|
za tydzien w piatek jade do skaftafell, w sobote mamy wejscie na HvannadalshnĂşkur, mam nadzieje, ze pogoda dopisze i bede mĂłgĹ sie podzielic wrazeniami, pozdro _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
Leave nothing but footprints.
Make nothing but memories.
http://picasaweb.google.pl/charzynskibartlomiej |
|
Powrót do góry |
|
 |
| alkamid
| Dołączył: 03 Maj 2009 | Posty: 14 | |
|
Wysłany: 6 Maj 2009, 9:19 Temat postu: |
|
|
Czy wiecie jak jest z obĹoĹźeniem szlakĂłw w lipcu? Nie mogÄ sobie pozwoliÄ na wejĹcie bez przewodnika (bÄdzie to grupa czterech osĂłb bez Ĺźadnego doĹwiadczenia w chodzeniu po lodowcach), a wchodzenie w kilkunasto(-dziesiÄcio)osobowym tramwaju nie jest moim marzeniem. Podobno w lecie dostÄpna jest droga Sandfellsleio, bo Hryggjaleio zamykana jest w czerwcu przez otwierajÄ
ce siÄ szczeliny.
piotr102 - widzÄ Ĺźe wchodziĹeĹ wĹaĹnie tÄ
drogÄ
, lecz bez przewodnika
michal-krakow - pisaĹeĹ, Ĺźe sprzÄt jest wypoĹźyczany, tzn. jest wliczony w opĹatÄ za przewodnika i jedyne co trzeba mieÄ swoje to buty, zgadza siÄ?
Czy zmieniĹo siÄ w dostÄpnoĹci informacji o wynajÄciu przewodnika? KtoĹ ma jakieĹ przydatne linki? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| piotr102
| Dołączył: 10 Lut 2008 | Posty: 33 | Skąd: wrocek |
|
Wysłany: 9 Maj 2009, 18:42 Temat postu: |
|
|
BÄdÄ w czerwcu w Skaftavel - dowiem sie o przewodnika tel. i czy, co jest aktualne.
Napisz do mnie meila pod koniec czerwca to Ci dokĹadnie przekaze co i jak. pozdr |
|
Powrót do góry |
|
 |
| SWĂJ
| Dołączył: 10 Maj 2008 | Posty: 37 | Skąd: Wieliczka/Bergen |
|
Wysłany: 10 Maj 2009, 20:25 Temat postu: |
|
|
Tutaj wszelkie niezbedne informacje:
http://www.mountainguides.is/day-tours/mountain-climbing/47/iceland´s-highest-summit-img25/29/default.aspx
Wczoraj bylismy z grupa prowadzona przez tychze wlasnie przewodnikow.
Szlismy droga Sandfellsleið. Pogoda byla doskonala i na szczycie stanelo co najmniej 100 osob. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 13 Mar 2010, 0:46 Temat postu: 8-9 maj |
|
|
witam, 8-9 maja organizuje wejscie na Hvannada, jest nas 5, mozemy wziasc jeszcze 2-3 osoby na line o ile posiadaja sprzet(raki, czekan, przÄ
z) kontakt 8416645. jak pogoda dopisze to przez nastepny weekend jestem w stanie zorganizowac jeszcze 2 wejscia (posiadam sprzet dla 5 osob) pozdro _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Kwi 2010, 15:52 Temat postu: |
|
|
mala zmiana planow. 8-9 Glymur z Esji. Hvannada musi poczekac tydzien.
chetnych zapraszam 8416645 _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| naton23
| Dołączył: 22 Cze 2010 | Posty: 2 | Skąd: Jaworzo/KrakĂłw |
|
Wysłany: 22 Cze 2010, 22:03 Temat postu: |
|
|
Witam!
Na przeĹomie lipca i sierpnia chciaĹbym wejĹÄ na HvannadalshnĂşkur. Poszukuje chÄtnych osĂłb, ktĂłre by siÄ pisaĹy na takÄ
eskapade:) Jestem wspinaczem i czĹonkiem Klubu WysokogĂłrskiego w Katowicach, wspinam siÄ w Tatrach, ale nie mam doĹwiadczenia w chodzeniu po lodowcu (mam nadzieje, Ĺźe nabiorÄ go na Islandii). Na Islandii bÄdÄ siÄ znajdowaĹ od koĹca lipca, gdyĹź wtedy koĹczy siÄ nasz rejs na IslandiÄ z Norwegii. JeĹli byĹby ktoĹ chÄtny ze mnÄ
podjÄ
Ä prĂłbÄ wejĹÄia (samotne wejĹcie jest zbyt niebezpieczne jak dla mnie po lodowcu) lub znacie kogoĹ takiego to piszcie proszÄ. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Cze 2010, 1:42 Temat postu: |
|
|
napisz dookladnie od kiedy i do kiedy jestes na islandii, moze uda sie cos zorganizowac, ewentualnie pozostajÄ
mountainguides, cena w tym roku mni eprzeraziĹa 30tysi isk. za osobe(sprzet wliczony) , jezeli miaĹoby to byc na weekend i znajdziemy jeszcze jedna osobe to dlaczego nie
pozdro _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
|
Powrót do góry |
|
 |
| sailor9
| Dołączył: 16 Cze 2010 | Posty: 2 | Skąd: Olsztyn |
|
Wysłany: 23 Cze 2010, 10:09 Temat postu: |
|
|
naton23, czym pĹyniesz? s/y Bies? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| naton23
| Dołączył: 22 Cze 2010 | Posty: 2 | Skąd: Jaworzo/KrakĂłw |
|
Wysłany: 23 Cze 2010, 19:51 Temat postu: |
|
|
tak pĹynÄ s/y "Bies" a co Ty teĹź? ja generalnie na Islandii jestem od 22 lipca ale do 25 jedziemy na off-road:D i mam zamiar tam zostac jakies 10-14 dni, wiec napisz kiedy by Ci najbardziej pasowaĹo i jakoĹ to dogadamy. A, Ĺźe tak zapytam czy line masz, bo troche ona waĹźy i nie bardzo mi jest jÄ
braÄ z Polski:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 24 Cze 2010, 1:30 Temat postu: |
|
|
na koniec lipca przypada dĹugi weekend, bo poniedziaĹek wolne, mysle, ze to najlepsza opcja. lina, raki, czekany, karabinki itp, wszystko jest.
pozdro _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
|
Powrót do góry |
|
 |
| sailor9
| Dołączył: 16 Cze 2010 | Posty: 2 | Skąd: Olsztyn |
|
Wysłany: 24 Cze 2010, 8:11 Temat postu: |
|
|
Ja pĹynÄ na Polonusie wokóŠIslandii od 17 lipca. Pewnie siÄ miniemy. A o rejsie Biesa na IslandiÄ sĹyszaĹem, szukajÄ
c rejsu dla siebie. ZazdroszczÄ planĂłw na eksploracjÄ Islandii po rejsie. Ja po zakoĹczeniu rejsu nie bÄdÄ miaĹ raczej na to czasu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| scorpion
| Dołączył: 02 Lis 2010 | Posty: 7 | |
|
Wysłany: 3 Lis 2010, 12:17 Temat postu: |
|
|
Witam,
w przyszĹym roku wybieram siÄ na IslandiÄ (czerwiec / lipiec). W planach jest wejĹcie na Hvannadalshnukur lub Hrutsfjallstindar. Aczkolwiek na nieco innych zasadach niĹź wiÄkszoĹÄ wejĹÄ. Plan jest taki, aby zostaÄ trochÄ poniĹźej szczytu na krĂłtkÄ
islandzkÄ
noc i aby zaliczyÄ fotograficznie zachĂłd i wschĂłd sĹoĹca. GĹĂłwnym celem sÄ
bowiem oczywiĹcie zdjÄcia. Tym samym wyjĹcie bÄdzie późniejsze niĹź wczesny ranek, a powrĂłt nastÄpnego dnia z samego rana.
W zwiÄ
zku z powyĹźszym szukam przewodnika, ktĂłry zna drogÄ i podjÄ
Ĺby siÄ takiego wejĹcia. Mountain Guides trochÄ za duĹźo sobie zaĹźyczyli, aczkolwiek nie mieli problemĂłw z akceptacjÄ
planu.
BÄdÄ zobowiÄ
zany za informacjÄ.
Pozdrawiam,
Ĺukasz |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 31 Mar 2011, 1:55 Temat postu: |
|
|
16-17go kwietna planuje wejscie na szczyt, szukam chetnych. cena z dojazdem, noclegiem i sprzetem to okolo 17 tys isk. chetnych zapraszam . tel 8416645 _________________ Take nothing but pictures.
Kill nothing but time.
|
Powrót do góry |
|
 |
| szmajchel
| Dołączył: 25 Lip 2011 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 25 Lip 2011, 13:31 Temat postu: |
|
|
Witam,
na poczatku wrzesnia wybieramy sie na 2 tygodnie na Islandie i chcemy m.in. wejsc na Hvanna. Czy posiada ktos lub zna miejsce gdzie mozna znalezc tracki do gps z zapisana trasa na te gore? Nie chcemy brac przewodnika, bo jest za drogi. Wszelkie inne info takze mile widziane, z gory dzieki! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Adriatyk
| Dołączył: 12 Lis 2012 | Posty: 2 | Skąd: znad morza |
|
Wysłany: 12 Lis 2012, 11:16 Temat postu: |
|
|
Witam
czy ktoĹ w czerwcu 2013 planuje wejĹcie na szczyt bez przewodnika? 4 osoby chÄtne na wejĹcie, mamy doĹwiadczenie, sprzÄt...
pozdrav
Robert |
|
Powrót do góry |
|
 |
|