reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 110, 111, 112 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 17 Lut 2009, 18:20    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nina napisa:
zuzula666 napisa:
Hej dziewczyny mam pytanie bardzo wa偶ne. Moja bratowa podejrzewa 偶e jest w ci膮zy i chcia艂aby 偶eby j膮 przebada艂 lekarz i potwierdzi艂 jej podejrzenia. Nie wiem jak mamy to zrobi膰 bo ona jest tu od 4 miesi臋cy wi臋c jeszcze nie ma ubezpieczenia. Napiszcie gdzie mamy poj艣膰 do lekarza i jakie s膮 koszty wizyty prywatnej?? Mysla艂am o Domus Medica ale ja tam nigdy nie by艂am i nie wiem co i jak. Prosz臋 o podpowiedz

w Domus Medica koszt wizyty wynosi ok 4000 ISK , mnie bardzo odpowiada Audolfur, kompetentny , doswiadczony no i mily ...a to robi roznice Wink tel.5631061
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
edzia
Go舵
PostWys砤ny: 18 Lut 2009, 19:12    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A WIEC TWOJA BRATOWA NIECH IDZIE NAJPIERW PRYWATNIE DO GINEKOLOGA W SUMIE I TAK ON ZAWSZE PRZYJMUJE PRWATNIE,, PO 6 MIESIACACH JAK JUZ BEDZIE MIALA PELNE UBEZPIECZENIE KTORE JEJ SIE NALEZY TO W TEDY NIECH SIE UDA DO SWOJEJ PRZYCHODNI I ZAPISZE SIE NA WIZYTE U POLOZNEJ KTORA JEST BEZPLATNA , POLOZNA I TAK OBEJMUJE POIEKE NAD KOBIETA CIEZARNA W 10 TYG CIAZY WIEM BO SAMA SIE TAK ZAPISYWALAM , A TERAZ MAM 4 MIESIECZNA SLODZIUTKA CORECZKE POZDRAWIAM ZYCZE POWODZENIA Very Happy
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 18 Lut 2009, 19:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Edzia to by艂 cytat sprzed kilku miesi臋cy. Teraz bratowa ma juz 2-tygodniow膮 c贸rci臋.
Powr髏 do g髍y
dorcia_4

Do潮czy: 24 Cze 2007
Sk眃: ...
PostWys砤ny: 18 Lut 2009, 19:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A ja by艂am dzisiaj u ginekologa. Masakra to ma艂o powiedziane Twisted Evil
Babka nie mia艂a narz臋dzi, bada艂a mnie na zwyk艂ym 艂贸偶ku a co najlepsze powiedzia艂a, 偶e nie pracuje z kobietami w ci膮偶y i 偶e nie wie co mo偶e by膰 przyczyn膮 tych moich skurcz贸w ale mo偶e to chlamydia bo 10% kobiet teraz to ma i moze ja te偶 Shocked Na pytanie o 艂o偶ysko czy si臋 nie obni偶y艂o powiedzia艂a, 偶e w wynikach z usg z pi膮tku ma napisane, 偶e wszystko w porz膮dku. A czy ja chcia艂am us艂ysze膰 wynik usg czy mia艂a mnie zbada膰 Question Jestem w szoku po tej wizycie. Chyba czeka mnie telefon do mojej ginekolog w Polsce i wizyta prywatnie w domus medica Sad
Powr髏 do g髍y
natalia

Do潮czy: 18 Lut 2009
Sk眃: islandia
PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 0:29    Temat postu: witam wszystkich Odpowiedz z cytatem

mam takie pytanie czy jak z艂o偶e papiery o macierzy艅ski to musz臋 tu rodzic 偶eby je dosta膰 czy mog臋 w Polsce
natalia

PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 0:34    Temat postu: witam jeszcze raz Odpowiedz z cytatem

mo偶e kto艣 wie gdzie jest jaki艣 dobry ginekolog albo kto艣 ma numer do dobrej polskiej po艂o偶nej jestem w ci膮偶y i musz臋 i艣膰 na badania a nie znam j臋zyka i to jest ten problem pozdrawiam wszystkich
zuzula666

PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 10:52    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Natalia jesli jestes ubezpieczona mozesz zam贸wic t艂umacza na wizyte. T艂umacz nic cie nie bedzie kosztowa艂. Moze to g艂upio brzmi zeby isc z t艂umaczem do gina ale jak mus to mus, albo popros jakas kolezanke ktora by z toba posz艂a.
Powr髏 do g髍y
DarkAngelKate

Do潮czy: 15 Lut 2009
Sk眃: K贸pavogur
PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 11:11    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jesli urodzisz w polsce to nie przysluguje ci tutaj maciezynskie, dowiadywalam sie o to dla znajomych co dziecko urodzilo sie w polsce i przylecieli z nim tutaj.
Powr髏 do g髍y
DarkAngelKate

PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 11:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a co do tych lekarzy co dorcia4 napisala to ja mialam podobny przypadek. bylam juz w 7 miesiacu i dostalam strasznych boli brzucha i wystapilo krwawienie. przestraszylam sie i czym predzej pojechalam z tym prosto do szpitala i wyobrazcie sobie posadzili mnie na fotel, zbadali czy serduszko dziecka bije, zmiezyli mi temprerature i cisnienie. mial mnie zbadac lekarz na ktorego czekalam 3 godziny. bylam w szpitalu a oni mi mowia ze jest tylko jeden lekarz ktory moze do mnie przyjsc ale obecnie jest zajety. po 3 godzinach ustal mi bol i wszystko. oczywiscie nie doczekalam sie lekarza i wrocilam do domu :/ wprost wspaniale
Powr髏 do g髍y
miska123102

Do潮czy: 11 Sty 2009
PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 11:49    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

ja tez jestem w ciazy i nie znam jezyka ale jestem przerazona tym co piszecie na temat lekarzy i opieki podczas ciazy. mam juz jedno dziecko z ktorym mialam problemy jak bylam w ciazy wiekszosc czasu przelezalam w szpitalu i zaczynam sie zastanawiac czy nie wrocic do polski. Confused dobrze ze jest taka stronka ze mozna czegos dowiedziec sie na takie tematy
Powr髏 do g髍y
DarkAngelKate

PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 12:05    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

podczas porodu opieka jest wspaniala, naprawde zachwalam ale jak lekarze prowadza ciaze i wogole jak patrza na rozne choroby jest wprost przerazajace. dla nich wszystko jest zawsze w porzadku, a o jakiekolwiek badanie to trzeba sie prosic tygodniami
Powr髏 do g髍y
lampeczka

Do潮czy: 25 Sty 2009
PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 14:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w艂a艣nie! i ja si臋 zastanawiam czy to tylko nas POLKI tak traktuj膮 czy te偶 ISLANDKI maj膮 ten sam problem?mo偶e kto艣 ma znajom膮 Islandk臋 i wie o co tu chodzi?bo to jest 偶enuj膮ce. jakby mieli nas gdzie艣... pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
faket

Do潮czy: 13 Gru 2008
PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 14:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie,Ja jestem zadowolona z opieki przy porodzie i w czasie ciazy,moja polozna byla bardzo mila i nigdy bez badania nie powiedizala ze to normalne jesli cos mi bylo ,pod konic ciazy mialam lekkie krawienie i odrazu dala mi skierowanie na USG zeby sprawdzic czy z lozyskiem jest wszystko dobrze.Zanim zaszlam w ciaze ,ta droga ,to wczesniej poronilam,3 miesiace wczesniej,zaczelam plamic pojechalismy do szpotala,nie rozmawialam z lekarzem ale z jakas chyba polozna zobaczyla moja wkladke i powiedizala ze na poczatku ciazy moze sie zdazyc ze sie plami i powiedziala ze niemam sie martwic,po 2 godz juz zaczelam krwawic pojechalismy znowu do szpitala i juz rozmawialam z kims innym i tez powiedzieli ze czasami tak jest,ze miesiaczka moze wystapic do 3 miesiecy itd,nastepnego dnia(to byly siwta Wielkanocne) strasznie bolal mnie brzuch nie moglam wytrzymas poszlam do lazienki i i doslownie wypadly zemnie dwa wielkie skrzepy,wiedzialam ze to wloasnie to (bo wygladaly troche inaczej jak przy miesiaczce),ze to moja dzidzi zabralam to i pojechalismy prywatnie do lekarza tam przy smaralidzie,kuzynka tam wczesniej dzwonila i jej powiedzieli ze mnie zbadaja,ale jak przyjechalismy to lekarz tylko obejzal to moje skrzepy i powiedizal ze to jest jakas membrana i ze to sie odrywa czy cos tam takiego,powoedzial ze tak czasami jest ze nie mam sie martwic.To nie wszystko ,natsepnego dnia jechalam do szpitala,to juz bylo pos siwtach,wtorek i dopiero wtedy mnie zabadali lekarz zrobil mi USG i niestety bylo juz po ,czyli to co zemnie wypadlo to byla moja dzidzia,to byl 8 tyd.Lekarz od samego poczatku byl bardzo mily,to byl wlasnie ten jeden raz gdzie bardzo zle zdanie mialam o lekarzach i juz teraz mam dystans do nich.To byly swieta,i czasami sobie mysle ze moza jakby to sie zacezlo w tyg to moze by bylo inaczej.Ale niema co sie zastanawiac stalo sie i konic teraz mam sliczna corcie i niedlugo skonczy roczek,o moim pierwszym maluszku nigdy nie zapomne.Wiecie dziewczyny mysle ze to zalerzy na kogo traficie bo niektore polozne sa mile a inne troche mniej.Ale sie rozpisalam Pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
faket

PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 14:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aha,jesli chcecie isc prywatnie do lekarza to indzie wlasnie tam w szpitalu na dole zaraz jak sie whodzi do szpitala polozniczego na lewo tam jest lekarz ktory przyjmuje tak jak w przychodni,ja bylam i dr Hojkura nazwiska nie pamietam juz ale to taki lekarz w wieku ok 35 lat,bardzo mily i sympatyczny.Jesli chcecie aby lekarz was zobaczyl a wasza polozna mowi ze jest ok i lekarz jest nie potrzebny to odrazu mowcie ze zle sie czujeci i troche nasciemniajcie a jelsi to nic nie da to idziec wlasnie tam do szpitala albo postawcie sprawe jaso ze chcesz zeby cie zobaczyl gin i koniec.
Powr髏 do g髍y
dorcia_4

PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 15:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

faket bardzo Ci wsp贸艂czuje Sad A偶 mi 艂ezki w oczach stan臋艂y po tym co przeczyta艂am Sad
Ja nie powiem moja po艂o偶na jest bardzo dobra, reaguje na wszystkie moje objawy ale mi chodzi bardziej o lekarzy. Zawsze wszystkie objawy normalne i wszystko w porz膮dku. Oni my艣l膮, 偶e ka偶da kobieta tak samo przechodzi ci膮偶e i 偶e ka偶da czuje si臋 wprost wy艣mienicie. Ja z ka偶d膮 wizyt膮 przekonuje si臋, 偶e opieka na kobietami ci臋偶arnymi wymaga tutaj wielkiej poprawki. By膰 mo偶e czasami kobiety panikuj膮 bo martwi膮 si臋 bardzo o swoj膮 dzidzie ale lekarz jest po to 偶eby wszystko sprawdzi膰 i utwierdzi膰 j膮 w przekonaniu, 偶e wszystko jest ok.
Ja postanowi艂am, 偶e poczekam na te wyniki z moczu i p贸jde prywatnie do gina bo nie moge ju偶 na to patrze膰. Za 1,5 miesi膮ca wracam do Polski i to jest to co mnie najbardziej cieszy.
Powr髏 do g髍y
faket

PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 16:22    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dorcia a ty bedziesz rodzic w Polsce czy urodzisz tu.Wiecie moja corka byla na poczatku stycznia chora mala kaszel i katar ale lekarze nic nie dali zadnego syropu nic nic nic,powiedzial ze to przeziebienie i ze samo minie do 4,5 dni,tylko moja corka musiala sie meczyc z kaszlem i tym katarem chociaz on byl wodnisy i mogla oddychac przez nosek ale kaszel byl okropny wymiotowala mi i wieczorami zawsze musialam zmieniac jej posciel,kaszel minol po tyg a katar miala tak do dwoch tyg,sama zrobila syrop z czosnku i daje jej teraz tez aby nie zlapala niczego,czosnek jest bardzo dobry.Jesli macie juz dzieci ktore nie karmicie piersia ale nawet jesli karmicie to sobie kupicie syrop w polsce. Smile))
Powr髏 do g髍y
miska123102

PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 16:26    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

faket. wiem co przeszlas ja tez pierwsza ciaze poronilam w 16 tyg wtedy bylam w polsce z opieki ktor膮 mnie objeto uznaje za bardzo dobr膮 gdyz w szpitalu spedzilam caly tydzien w ciagu ktorego wywolywali mi porod mieli troche problemu gdzyz dziecko bylo silne i serduszko bilo ale niestety wylecialy mi cale wody plodowe i dziecko nie mialo jak dalej sie rozwijac a ze bylam mloda lekarze powiedzieli ze przyjdzie jeszcze czas na drugie dziecko zostawienie tego dzidziusia przy zyci moglo skonczyc sie zle dla mnie bardzo zle a dziecko moglo by urodzic sie niepelnosprawne dzidziusa rodzi艂am sama gdyz bylo to juz dziecko i nie mogli mi zrobic skrobanki nigdy tego nie zapomne. z druga ciaza mialam tez problemy jak juz pisalam przelezalam w szpitalu prawie cala ciaze. ale mam slicznego zdrowego synka teraz no i spodziewam sie kolejnego dzidzisia i mam nadzieje ze zaopiekuja sie mna dobrze bo nie chcialbym wracac do polski. pozdrawiam [/b]
Powr髏 do g髍y
miska123102

PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 16:35    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

gdy moj synek zachorowl i poszlam do lekarza gdyz meczyl go silny kaszel niestety nie zostalam przyjeta przez lekarza tylko pielegniarke ktora zadzwonilam do lekarz opisujac mu objawy lekarz kazal zbadac krew i to wszystko synek nie zostal nawe osluchany nie zajrzano mu do gardla nic wystarczylo im badanie krwi po ktorym stwierdzili ze to tylko wirus no i nawet syropku nie przepisal, zaplacilam za wizyte 5 tys gdyz maly nie mial jeszcze kenitala i nic sie nie dowiedzialam.
Powr髏 do g髍y
natalia

PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 17:45    Temat postu: witam Odpowiedz z cytatem

ma kt贸ra艣 z was numer do polskiej po艂o偶nej
dorcia_4

PostWys砤ny: 19 Lut 2009, 19:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja b臋de rodzi膰 w Polsce. Wyje偶d偶am st膮d na stale Smile Czeka mnie cesarka z czego lekarze tutaj stwierdzili, 偶e nie potrzebnie ale s艂ucham si臋 lekarzy z Polski. Nadal martwie si臋 tymi skurczami spojenia 艂onowego czy 偶adna z Was tego nie mia艂a?
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 110, 111, 112 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 111 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.