Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| dorcia_4
| Do潮czy: 24 Cze 2007 | Posty: 117 | Sk眃: ... |
|
Wys砤ny: 23 Lut 2009, 14:25 Temat postu: |
|
|
Ja mia艂am teraz robione badania na posiew ze wzgl臋du podejrzenia bakterii w moczu. Wynik贸w jeszcze nie mam. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| turboneta
 | Do潮czy: 15 Lip 2008 | Posty: 1195 | Sk眃: Gda艅sk |
|
Wys砤ny: 23 Lut 2009, 15:03 Temat postu: |
|
|
lampeczka napisa: | zapytam jeszcze raz! czy kt贸rej艣 z was tutaj robili badania na posiew przed porodem???????????????????? |
Ja robi艂am takie badania. Po wykazaniu bakterii w moczu przepisano mi antybiotyk i po sprawie. Nie ma absolutnie 偶adnych powod贸w do zmartwienia. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| natalia
| Do潮czy: 18 Lut 2009 | Posty: 34 | Sk眃: islandia |
|
Wys砤ny: 23 Lut 2009, 19:22 Temat postu: witam |
|
|
czy na pierwszym badaniu u gina on wysy艂a na dalsze badania dzi臋ki za odpowiedzi _________________ cze艣膰! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dorcia_4
|
Wys砤ny: 23 Lut 2009, 19:37 Temat postu: |
|
|
Nie ginekolog nie wysy艂a Ci臋 na 偶adne badania. Mo偶e tylko daje skierowanie na usg prenatalne, kt贸re wykonuje si臋 od 11-14 tygodnia. Skierowanie na badania dostajesz od po艂o偶nej na pierwszej wizycie
Przynajmniej ja tak mia艂am. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| natalia
| Do潮czy: 18 Lut 2009 | Posty: 34 | Sk眃: islandia |
|
Wys砤ny: 24 Lut 2009, 0:01 Temat postu: witam |
|
|
no to najpierw mam um贸wi膰 si臋 z po艂o偶n膮 czy najpierw do gina bo robi艂am test i wysz艂o 偶e b臋d臋 mam膮 i nie znam j臋zyka i to jest najgorsze ze nie wiem jak jest tu jestem ubezpieczona bo pracuje tu p贸艂 roku nie wiem co mam zrobi膰 z moich oblicze艅 mi wysz艂o 偶e jestem ju偶 w 13tc musze i艣膰 na badania ale nie wiem co i jak odpiszcie dzi臋ki wszystkim  _________________ cze艣膰! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
 | Do潮czy: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Sk眃: K贸pavogur |
|
Wys砤ny: 24 Lut 2009, 0:11 Temat postu: |
|
|
Jak pisalam wczesniej mialam w poniedzialek isc poraz 5 do lekarza i EUREKA!!!! w koncu jakis kompetentny lekarz. Podczas badania od razu stwierdzil ze moj synek ma duzo powietrza w brzuszku, i moze go to bolec. porozmawial ze mna, wypytal o wszystko i od razu wyslal dziecko na badanie krwi, takze krew pobrali po 5 minutach od wizyty, dam rowniej skierowanie na badanie kalu. 4 miesiace czekalam, bylam u 4 lekarzy, wszyscy badali i nie widzieli nic ani nic nie zrobili :/ Jednak nie ma to jak prywatna przychodnia. Naprawde jestem zadowolona. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 24 Lut 2009, 10:41 Temat postu: Re: witam |
|
|
natalia napisa: | no to najpierw mam um贸wi膰 si臋 z po艂o偶n膮 czy najpierw do gina bo robi艂am test i wysz艂o 偶e b臋d臋 mam膮 i nie znam j臋zyka i to jest najgorsze ze nie wiem jak jest tu jestem ubezpieczona bo pracuje tu p贸艂 roku nie wiem co mam zrobi膰 z moich oblicze艅 mi wysz艂o 偶e jestem ju偶 w 13tc musze i艣膰 na badania ale nie wiem co i jak odpiszcie dzi臋ki wszystkim  |
Natalia mo偶esz i艣膰 do swojej przychodni rodzinnej i tam zapyta膰 o po艂o偶n膮, ale skoro m贸wisz 偶e nie znasz j臋zyka to mo偶e by膰 troszk臋 trudne.
Mam ma艂y pomys艂 ale odezwij si臋 do mnie na priwa mo偶e cos wymy艣limy  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| faket
| Do潮czy: 13 Gru 2008 | Posty: 43 | |
|
Wys砤ny: 24 Lut 2009, 15:45 Temat postu: |
|
|
Natalia,mozesz poprosic kogos aby zadzwonil w twoim imieniu i umowil ci wizyte i powiedzial aby byl tlumacz bo ty nieznasz jezyka i to juz oni w przychodni sami zadzwonia i zamowia plumacza i tak bedzie do konca jak bedziesz miala juz polozna to ona bedzie zawsze ustalac wizyty i tlumacz bedzie tez,ja wlasnie tak mialam i tumacza chyba nie bylo tylko 1 czy 2 razy.Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasia11
| Do潮czy: 20 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 24 Lut 2009, 20:20 Temat postu: |
|
|
witam jak wczesniej pisalam jestem w ciazy bylam u lekarza zaraz jak sie o tym dowiedzialam niestety na tej pierwszej wizycie nic konkretnego mi nie powiedziano ze niby za wczesnie zrobiono tylko usg byl to 5tydz i koniec jutro mam kolejna wizyte bedzie to juz 8tydzien nie wiem czego mam sie teraz spodziewac czy bedzie zakladana karta ciazy czy nadal jest jeszcze za wczesnie czytalam na forum ze tu kobietami w ciazy zajmuja sie tak naprawde od 12tyg.prosze o odpowiedz pozdrawiam wszystkie mamusie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 24 Lut 2009, 20:50 Temat postu: |
|
|
Kasiu jesli masz juz um贸wion膮 wizyt臋 z po艂o偶膮 to pewie ci juz za艂o偶y kart臋 ci膮偶y. Da ci skierowanie na badania w 12 tyg(usg i krew) i pewnie bedzie tyle. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dorcia_4
|
Wys砤ny: 24 Lut 2009, 21:20 Temat postu: |
|
|
Dok艂adnie zgadzam si臋 z tym co zuzula napisa艂a. Ja mia艂am wizyte u po艂o偶nej w 9 tyg. i dosta艂am skierowanie na krew bo na usg mia艂am ju偶 od gina. Dziewczyny a jak d艂ugo czeka si臋 na wyniki z posiewu? Czekam od pi膮tku. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| miska123102
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 125 | |
|
Wys砤ny: 26 Lut 2009, 17:25 Temat postu: witam |
|
|
ja jak robilam synkowi badania w polse na posiew czekalam od 3 do 4 dni moze tu jest podobnie pozdrawiam papa ale jezeli cos bedzie nie tak i wyjdzie jakas bakteria nie martw sie pewnie dostaniesz antybiotyk i po sprawie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anna2
| Do潮czy: 13 Lut 2009 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 26 Lut 2009, 18:41 Temat postu: |
|
|
Dziwczyny czy mozecie podac nazwe i adres przychodni w ktorej jest polozna Patrycja dzieki |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 26 Lut 2009, 18:50 Temat postu: |
|
|
Po艂ozna Patrycja nie przyjmuje interesant贸w. Po艂o偶na Patrycja odbiera porody w szpitalu. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasia11
|
Wys砤ny: 27 Lut 2009, 21:22 Temat postu: |
|
|
mam pytanie bylam na wizycie u poloznej jestem w 9 tygodniu ciazy wszystko jest ok.zaproponowala mi ze jezeli chce moge sie umowic na wizyte do landspitali na dodatkowe badania ale nie musze jezeli nie chce sa to badania ktore wykrywaja ewentualne choroby i wady przynajmniej tak zrozumnialam umowilam sie za 3tygodnie mam badania czy ktoras z was byla na takich badaniach jak one sie odbywaja sa to platne badania8tys |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 27 Lut 2009, 21:39 Temat postu: |
|
|
Kasiu moim zdaniem s膮 to jedne z najwa偶niejszych badan w czasie ci膮偶y i moja po艂ozna mowi艂a 偶e s膮 one obowiazkowe, a ni jak kto woli. Na usg sprawdzaja czy dziecko nie ma 偶adnych wad genetycznych, zespo艂u Downa itp. Opr贸cz tego bedzie badanie krwi. Ka偶da ci臋偶arna kobieta powinna zrobic te badania. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dorcia_4
|
Wys砤ny: 27 Lut 2009, 21:50 Temat postu: |
|
|
Je艣li chodzi o te badania to nie s膮 one przymusowe ale s膮 BARDZO wa偶ne, tak jak zuzula napisa艂a wykrywaj膮 wady genetyczne i badaj膮 przeziorno艣膰 karkow膮 (zespo艂 downa). Nawet si臋 nie zastanawiaj tylko id藕 i je zr贸b, tak samo w 20 tyg. ci膮zy jest usg i jest ono najwa偶niejsze w trakcie ci膮偶y, bada wady serca i genetyczne, wodo艂gowie. Nad tym te偶 si臋 nie zastanawiaj tylko jak zapytaj膮 czy chcesz robi膰 to powiedz, 偶e tak. One juz nie s膮 odp艂atne.
Ja ju偶 mam wyniki z posiewu, wszystko dobrze. Tak偶e um贸wi艂am si臋 na dodatkow膮 wizyte w domus medica. Zobaczymy co tam ginekolog powie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasia11
|
Wys砤ny: 27 Lut 2009, 22:16 Temat postu: |
|
|
wogole sie nie zastanawialam umowilam sie natychmiast tylko czy mozecie powiedziec jak one sie odbywaj膮 o co sie pytaj膮 moj angielski nie jest bardzo dobry i chcialabym sie wczesniej przygotowac na odpowiedzi zrozumiec zrozumie gorzej z mowieniem dzieki |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 27 Lut 2009, 22:22 Temat postu: |
|
|
Na badaniu usg pani bedzie ci przede wszystkim opowiadac o twoim dzidziusiu (np tu widzimy n贸偶k臋 a tu r膮czk臋) i tak bedzie kilkana艣cie dobrych minut. Pytania b臋d膮 standardowe, np ile wa偶ysz, wzrost, czy masz uczulenie na jakies leki, czy ktos chorowa艂 z rodziny. B臋d膮 podobne pytania jak ci po艂o偶na zadawa艂a na pierwszej wizycie. Nie wiem czy trafisz do punktu pobierania krwi bo troszk臋 skomplikowana droga jest tam  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| faket
| Do潮czy: 13 Gru 2008 | Posty: 43 | |
|
Wys砤ny: 28 Lut 2009, 0:17 Temat postu: |
|
|
To badanie w 13,14 tyg jest bardzo wazne bo tak jak kolezanka wyzej napisala mierzy sie przeziorno艣膰 karkowa ale to nie znaczy ze tylko w tym czasie mozna wykryc ta chorobe,to badanie nie jest obowiazkowe i dlatego jest platne,w 20 tyg na badanie musiasz sie zgodzic bo jest obowiazkowe, w tym czasie tez mozna wykryc choroby genetyczne i nie tylko.Pytania jakie moze zadawac to wlasnie ,moga to byc np ,czy ktos w rodzinie choruje genetyczne,jakie mialas choroby itd jesli chodzi o badanie krwi to oni nie konieczne musza cie kierowac na to badanie,polozna powinna cie skierowac na pobranie krwi to jest w kazdej przychodni,przynajmniej w wiekszosci jest.
NATALIA jak tam,dzwonilas do twojej przychodni,umowilas sie na wizyte?Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|