Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| Patyczak
| Do潮czy: 01 Sty 2009 | Posty: 7 | |
|
Wys砤ny: 2 Sty 2009, 0:25 Temat postu: jest |
|
|
Hej
Juz mam, yourbrotherthebeer poratowal opisem lokalizacji, a ja wygoglowalem, ze info mozna znalezc tu:
http://yazhubal.jogger.pl/ |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jegorek
| Do潮czy: 21 Maj 2007 | Posty: 24 | Sk眃: Wroc艂aw |
|
Wys砤ny: 16 Sty 2009, 23:23 Temat postu: Wyprawa na Islandi臋 czerwiec/lipiec i sierpie艅/wrzesei艅 |
|
|
Witam wszystkich Islandofil贸w. W bie偶膮cym roku organizuj臋 dwa wyjazdy na Islandi臋 i od potencjalnych ch臋tnych dostaj臋 zapytania czy mam jaki艣 ch臋tnych na wyjazd w charakterze pasa偶era lub pilota.
Je偶eli kto艣 by艂by ch臋tny to prosz臋 pisa膰 na priv.
Zapraszam te偶 do odwiedzenia strony z wypraw膮: http://www.event4x4.com.pl/wyprawa.html |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ciulabula
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 7 | Sk眃: Gliwice - Dublin |
|
Wys砤ny: 17 Sty 2009, 13:12 Temat postu: Podr贸偶 na Islandi臋 |
|
|
Witam wszystkich. Mam kilka pyta艅 i licz臋, 偶e uzyskam odpowied藕 na tym forum. Planuj臋 przylecie膰 na Islandi臋 na kilka dni w kwietniu, w okresie wielkanocnym. Zamierzam podr贸偶owa膰 samochodem w okolicach Reykjawiku i na wsch贸d od stolicy. Moje pytanie brzmi, czy kwiecie艅 to dobry okres na pryjazd? Czy spodziewa膰 si臋 mam du偶ych ilo艣ci 艣niegu?
Licz臋 na konkretne odpowiedzi, jestem zdecydowany na przyjazd w 100%
A je艣li odradzaliby艣cie wypraw臋 w interior o tej porze roku, to mo偶e inna cz臋艣膰 kraju ma 艂agodniejszy klimat? B臋d臋 niezmiernie wdzi臋czny za odpowied藕. Pozdrawiam, Pawe艂 Bommersbach |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Bo偶臋na
| Do潮czy: 18 Sty 2009 | Posty: 6 | |
|
Wys砤ny: 18 Sty 2009, 21:24 Temat postu: |
|
|
Jak wygl膮da podr贸偶 promem z Danii przez W-y Owcze do Islandii.Rozk艂ad itp. znam.Ceny te偶.Chodzi mi o warunki w kuszetach (jad臋 z dzieckiem).Czy jest mo偶liwo艣膰 ugotowania wody? Jak z toalet膮?Czy wi臋kszo艣膰 os贸b ma objawy choroby morskiej? Prosz臋 o inne szczeg贸艂y ,kt贸re mo偶e pomon臋艂am. Nie bardzo sta膰 mnie na kabiny-ceny dramatyczne. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jegorek
| Do潮czy: 21 Maj 2007 | Posty: 24 | Sk眃: Wroc艂aw |
|
Wys砤ny: 18 Sty 2009, 21:47 Temat postu: |
|
|
Bo偶臋na napisa: | Jak wygl膮da podr贸偶 promem z Danii przez W-y Owcze do Islandii.Rozk艂ad itp. znam.Ceny te偶.Chodzi mi o warunki w kuszetach (jad臋 z dzieckiem).Czy jest mo偶liwo艣膰 ugotowania wody? Jak z toalet膮?Czy wi臋kszo艣膰 os贸b ma objawy choroby morskiej? Prosz臋 o inne szczeg贸艂y ,kt贸re mo偶e pomon臋艂am. Nie bardzo sta膰 mnie na kabiny-ceny dramatyczne. |
Cze艣c, jak jedziesz z ma艂ym dzieckiem to mimo wszystko proponowa艂bym kabin臋. W kuszetkach du偶o zale偶y na jakich wsp贸艂towarzyszy trafisz i jaka b臋dzie pogoda - chc膮c mie膰 pewno艣膰 偶e b臋dzie OK to pozostaje kabina. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| BASAJEW
 | Do潮czy: 12 Lis 2008 | Posty: 74 | |
|
Wys砤ny: 19 Sty 2009, 2:14 Temat postu: |
|
|
Bo偶臋na napisa: | Jak wygl膮da podr贸偶 promem z Danii przez W-y Owcze do Islandii.Rozk艂ad itp. znam.Ceny te偶.Chodzi mi o warunki w kuszetach (jad臋 z dzieckiem).Czy jest mo偶liwo艣膰 ugotowania wody? Jak z toalet膮?Czy wi臋kszo艣膰 os贸b ma objawy choroby morskiej? Prosz臋 o inne szczeg贸艂y ,kt贸re mo偶e pomon臋艂am. Nie bardzo sta膰 mnie na kabiny-ceny dramatyczne. |
Na stronie www.smyril-line.com masz praktycznie wszystkie niezbedne informacje na temat warunkow podrozy promem. Kabina to podstawa szczegolnie jesli podrozujesz z dzieckiem. Koszt w niskim sezonie to 123 euro wiecej. Wyobraz sobie nocleg w kuszetce z pasazerami z ktorych jeden zyga ci na glowe, drugi chrapie tak ze lozka sie trzesa, trzeci napil sie i zaczyna sie do ciebie dobierac itd. Nie musi tak byc, ale moze byc jeszcze gorzej. Kabina daje ci prywatnosc i podstawowe wyposazenie potrzebne do podrozy: dwa lozka, szafki, reczniki, lazienke z toaleta, suszarke do wlosow, dostep do gniazdka elektrycznego, TV. Pamietaj ze wyzywienie nie jest wliczone w cene a ceny na promie nie naleza do niskich. Dobrze jest wziac troche swojego prowiantu. Gdzies w necie widzialem sprawozdanie z wyprawy promem na islandie gdzie gosc opisywal warunki podrozy z najdrobniejszymi szczegolami. Jak znajde to wrzuce na forum. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| vicealigator
| Do潮czy: 01 Mar 2009 | Posty: 5 | Sk眃: Bristol, UK |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| piotr102
| Do潮czy: 10 Lut 2008 | Posty: 33 | Sk眃: wrocek |
|
Wys砤ny: 2 Mar 2009, 12:58 Temat postu: |
|
|
Mam jeszcze wolne miejsca na wypraw臋 po Islandii w czerwcu! Dwa tygodnie.
Ch臋tnych zapraszam do kontaktu! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lolo209
 | Do潮czy: 20 Lut 2009 | Posty: 69 | Sk眃: reykjavik |
|
Wys砤ny: 2 Mar 2009, 17:25 Temat postu: Re: Podr贸偶 na Islandi臋 |
|
|
ciulabula napisa: | Witam wszystkich. Mam kilka pyta艅 i licz臋, 偶e uzyskam odpowied藕 na tym forum. Planuj臋 przylecie膰 na Islandi臋 na kilka dni w kwietniu, w okresie wielkanocnym. Zamierzam podr贸偶owa膰 samochodem w okolicach Reykjawiku i na wsch贸d od stolicy. Moje pytanie brzmi, czy kwiecie艅 to dobry okres na przyjazd? Czy spodziewa膰 si臋 mam du偶ych ilo艣ci 艣niegu?
Licz臋 na konkretne odpowiedzi, jestem zdecydowany na przyjazd w 100%
A je艣li odradzaliby艣cie wypraw臋 w interior o tej porze roku, to mo偶e inna cz臋艣膰 kraju ma 艂agodniejszy klimat? B臋d臋 niezmiernie wdzi臋czny za odpowied藕. Pozdrawiam, Pawe艂 Bommersbach |
Kwiecie艅 pocz膮tek maja to dobry okres na podr贸偶owania, np. teraz jest troszk臋 艣niegu ale okolice Reykjaviku i g艂贸wne drogi s膮 od艣nie偶ane wiec nie ma problemu z tym. A jeszcze jedno z Warszawy s膮 dost臋pne loty bezpo艣rednio na Islandi臋. Pozdro i powodzenia. _________________ Dniem 偶yje noc膮 umieram |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| pektusa
| Do潮czy: 03 Mar 2009 | Posty: 1 | |
|
Wys砤ny: 3 Mar 2009, 11:16 Temat postu: |
|
|
jesli zna sie fajnych rezydentow czy zaprzyjaznionych mieszkancow mozna spedzic tam caly miesiac i sie nie nudzic, jest sporo miejsc do zwiedzania i zycie klubowe tez nie do skrytykowania |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kamciaczka
| Do潮czy: 09 Mar 2009 | Posty: 1 | Sk眃: Krak贸w |
|
Wys砤ny: 9 Mar 2009, 9:04 Temat postu: Islandia sierpie艅 2009, szukam towarzysza podr贸偶y |
|
|
Witam wszystkich
Witam,
W sierpniu 2009 (ewentualnie przelom sierpnia i wrzesnia)wybieram sie z 2 innymi osobami na Islandie.Podroz samolotem z przesiadka, wynajecie samochodu 4x4, w ciagu 10 dni mamy zamiar objechac wyspe i zobaczyc glowne atrakcje.Nocleg w namiotach na kempingach,czasem na dziko.Jedzenie wlasnorecznie przyrzadzane. Szacunkowy koszt ok 3 tysiace zlotych.
Poszukuje osoby ciekawej swiata,ktorej nie przeszkadzaja niekomfortowe warunki, bezkonfliktowej,(mile widziane poczucie humoru:D ) ,najchetniej z okolic krakowa, ale nikoniecznie.
A kim my jestesmy?21 letnia studentka geografii,przyszla przewodniczka beskidzka, takze moj zapalony na ekstremalne sporty partner oraz kolezanka.Chcesz byc 4 osoba do naszej wyprawy napisz:)
kamciaczka@interia.pl |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ciulabula
|
Wys砤ny: 10 Mar 2009, 7:54 Temat postu: |
|
|
Dzi臋ki za info w sprawie podr贸偶owania w kwietniu. Mam jeszcze jedno pytanie, chodzi o to, czy lepsz膮 baz膮 wypadow膮 dla zwiedzania p贸艂wyspu Reykjanes b臋dzie Kevlafik , czy Reyjkiavik? B臋d臋 wdzi臋czny za odpowied藕, gdy偶 nie wiem, w k贸trym miejscu zarezerwowa膰 noclegi. Pozdrawiam.  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Marta Luiza
| Do潮czy: 05 Lis 2004 | Posty: 310 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 10 Mar 2009, 21:59 Temat postu: |
|
|
jezeli planujesz, po za zwiedzaniem p贸艂wyspu Reykjanes, jakies inne wakacyjne przyjemnosci, zdecydowanie Reykjavik. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ciulabula
|
Wys砤ny: 11 Mar 2009, 10:00 Temat postu: |
|
|
Dzieki za odpowiedz. Mam jeszcze pytanie, czy znacie jakies miejsce do przenocowania kolo Skaftafell National Park? Zamierzam wchodzic na najwyzszy szczyt Islandii, ale musze wpierw znalezc jakis nocleg w tej okolicy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Marta Luiza
| Do潮czy: 05 Lis 2004 | Posty: 310 | Sk眃: Islandia |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ciulabula
|
Wys砤ny: 11 Mar 2009, 16:14 Temat postu: |
|
|
Dziekuje bardzo, duzo mi to pomoze. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| wielkopolanka
| Do潮czy: 20 Mar 2008 | Posty: 159 | |
|
Wys砤ny: 11 Mar 2009, 16:36 Temat postu: |
|
|
Noclegi w okolicy parku Skaftafell:
- Skaftafell www.hotelskaftafell.is e-mail: hotelskf@centrum.is tel +354 4781945
- Hotel Skaftafell 铆 脰ræfum tel 4781945
- B枚lti 铆 脰ræfum tel 4781626
Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| keff79
| Do潮czy: 18 Maj 2008 | Posty: 9 | |
|
Wys砤ny: 11 Mar 2009, 23:01 Temat postu: |
|
|
ciulabula napisa: | Dzieki za odpowiedz. Mam jeszcze pytanie, czy znacie jakies miejsce do przenocowania kolo Skaftafell National Park? Zamierzam wchodzic na najwyzszy szczyt Islandii, ale musze wpierw znalezc jakis nocleg w tej okolicy. |
B枚lti – Guesthouse in Skaftafell
*B枚lti - 785 脰ræfi tel. 4781626 - FAX 4782426
Opið fr谩 1. mars til 31. okt贸ber.
Guesthouse and camping Sv铆nafelli
Flosalaug & Gisting 铆 Sv铆nafelli
* Ferðaþj贸nustan Sv铆nafelli - 785 脰ræfi - tel 4781765 - FAX: 4781860
Netfang: svinafell@svinafell.com - Veffang: www.svinafell.com
Kierunkowy +354
Je艣li wybierasz wersj臋 tani膮 to masz w samym parku pole namiotowe, 艂azienki itp wszystko jest. Oczywi艣cie warunki atmosferyczne mog膮 da膰 popali膰, dlatego mo偶esz wybra膰 hotel albo guesthouse, Bolti mog臋 szczerze poleci膰.
ps. ju偶 Ci zazdroszcz臋  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
 | Do潮czy: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Sk眃: K贸pavogur |
|
Wys砤ny: 11 Mar 2009, 23:39 Temat postu: |
|
|
witam, jaki jest mniej wiecej czas wejscia i zejscia na Esje ? _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ciulabula
|
Wys砤ny: 12 Mar 2009, 9:32 Temat postu: |
|
|
Wielkie dzieki za te informacje!!! Naprawde jestem wdzieczny. Skorzystam na pewno z ktorej opcji. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|