Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| kula
| Do潮czy: 23 Pa 2008 | Posty: 42 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 3 Mar 2009, 18:57 Temat postu: |
|
|
Paula! Gratulacje!!! niech zdrowo rosnie!!! napisz cos wiecej na e-mail jak por贸d itd. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dasha
| Do潮czy: 23 Kwi 2008 | Posty: 48 | |
|
Wys砤ny: 3 Mar 2009, 20:21 Temat postu: niania |
|
|
czesc, mozecie mi pomoc szukam niani w Kopavogur badz okolicach Kringlana dla chlopca 9 miesiecznego zalezy mi na osobach doswiadczonych:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
 | Do潮czy: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Sk眃: K贸pavogur |
|
Wys砤ny: 3 Mar 2009, 22:03 Temat postu: |
|
|
nie no, kobieta rodzi, ma bole i musi prawie godzine jechac do szpitala bo panstwo nie ma pieniedzy na oddzial polozniczy w ktorym powinna rodzic. Tragedia. Ja mialam takie bole ze w ciagu tej godziny co mialabym jechac to bym chyba urodzila w samochodzie. _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ppi
| Do潮czy: 27 Pa 2008 | Posty: 3 | |
|
Wys砤ny: 3 Mar 2009, 22:14 Temat postu: |
|
|
witam mamusie,moze kt贸ra艣 mi doradzi czym mozna wyleczy膰 u dziecka ple艣niawki.moja 5 miesieczna c贸reczka w艂膮snie ma plesniawki,czy tu mozna dosta膰 preparat.by艂am u lekarza i okaza艂ao sie ze c贸rka ma ich za malo zeby m贸g艂 przepisa膰 mi jakis preparata moze dostane co艣 bez recepty.pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
|
Wys砤ny: 3 Mar 2009, 22:35 Temat postu: |
|
|
witam, moj synek wlasnie jest w trakcie przechodzenia plesniawek, mial ich bardzo duzo, lekarz przepisal antybiotyk, w aptece mozna rowniez dostac na to masc bez recepty o nazwie MAXIL. jest to masc na bazie szalwii. bardzo dobra z tego co zauwazylam tutaj lekarze chyba czekaja az dziecko bedzie w stanie krytycznym :/ serc nie maja ci lekarze, dzieci sie przy tym strasznie mecza. _________________ Nie bierz zycia na serio.
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DOROTAKOC
| Do潮czy: 30 Kwi 2008 | Posty: 48 | |
|
Wys砤ny: 4 Mar 2009, 20:53 Temat postu: LEKARZ |
|
|
czesc wszystkim mamusiom dziewczyny mam pytanie mieszkam na gardabaer czy moze ktoras wie gdzie sie udac do lekarza w tym rejonie bo podejrzewam ciaze u siebie raczej na 100 procent ale nigdy tu nie bylam u zadnego lekarza pomuzcie jak wiecie pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
|
Wys砤ny: 4 Mar 2009, 21:29 Temat postu: |
|
|
Heilsugaeslan Gardabaer ul.Gardatorgi 7 nr.tel.5201800 _________________ Nie bierz zycia na serio.
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| igor
| Do潮czy: 21 Wrz 2008 | Posty: 3 | |
|
Wys砤ny: 4 Mar 2009, 21:33 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie, czy kto艣 z Was korzysta艂 z urlopu macierzy艅skiego b臋d膮c na zasilku dla bezrobotnych??? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 4 Mar 2009, 21:53 Temat postu: |
|
|
Igor jak zasi艂ek to nie macierzy艅ski. Nie mozesz by膰 na dw贸ch zasi艂kach jednocze艣nie. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
|
Wys砤ny: 4 Mar 2009, 22:02 Temat postu: |
|
|
hmm no wlasnie, tez mnie to zastanawia, to w jaki sposob wykorzysta przyslugujace miesiace macierzynskiego? naleza mu sie przeciez. _________________ Nie bierz zycia na serio.
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| igor
| Do潮czy: 21 Wrz 2008 | Posty: 3 | |
|
Wys砤ny: 4 Mar 2009, 22:34 Temat postu: |
|
|
ja wiem ze musze przerwac jeden zeby brac drugi. ciekawi mnie tylko jak to wyglada czy ktos mial do czynienia z taka sytuacja. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 4 Mar 2009, 23:17 Temat postu: |
|
|
M贸j m膮偶 zawiesi艂 sobie urlop macierzy艅ski na poczet zasi艂ku dla bezrobotnych. Na tym drugim o wiele lepiej sie wychodzi, a na macierzy艅skim tak by bra艂 marne grosze ok 100 tys. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| faket
| Do潮czy: 13 Gru 2008 | Posty: 43 | |
|
Wys砤ny: 5 Mar 2009, 13:09 Temat postu: |
|
|
Witam.Jesli jestes na bezrobotnym i pobierasz zasilek to macierzynskie oblicza ci wlasnie z tego zasilku,najlepiej wykorzystac macierzynski pod koniec terminu,czas na wykorzystanie macierzynskiego masz do 18 miesiecy i chyba to sie nie zmienilo,matka dziecka idzie odrazu na macierzynski ale wiadomo ojciec dziecka maoze sobie wybrac date.Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 5 Mar 2009, 13:23 Temat postu: |
|
|
Dok艂adnie tak jak napisa艂a Faket jest najlepiej. Mi teraz na zasi艂ku dla bezrobotnych liczyli na podstawie dochod贸w uzyskanych z macierzynskiego wiec nie wysz艂o tego za wiele. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| faket
|
Wys砤ny: 5 Mar 2009, 15:04 Temat postu: |
|
|
Jesli dziecko ma sie urodzic za 2 miesiace a ty dopiero rozpoczoles pobierac zasilek to dobrze jesli wykorzystasz go na poczatku,bo wiem ze pierwsze 3 miesiace na zasilku dostaje sie najwiecej kasy a potem to jakies 130.000kr. Macierzyskie obliczaja z ostatnich 6 miesiecy wiec jesli zalicza sie tam wlasnie ten czas gdzie dostawales wosoki zasilek to macierzynskie bedzie wieksze.
Jesli chodzi o czas do kiedy sklada sie wnioski o macierzynskie jest to 6 tyg przed planowanym porodem (najpuznije). |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 5 Mar 2009, 15:25 Temat postu: |
|
|
Ale wiecie co, mi sie wydaje 偶e oni nie bardzo patrza na osi膮gni臋te dochody z ostatnich 6 miesi臋cy. Wi臋kszo艣膰 moich znajomych bra艂o lub bierze ok 100 tys macierzynskiego, przy czym dochody wszystkich by艂y bardzo r贸偶ne. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| faket
|
Wys砤ny: 5 Mar 2009, 22:36 Temat postu: |
|
|
Oni obliczaja srednia zarobkow z 6 miesiece i z tego placa 80%. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| MISIACZEK
 | Do潮czy: 17 Maj 2008 | Posty: 52 | Sk眃: Hafnarfiordur 220 |
|
Wys砤ny: 6 Mar 2009, 0:41 Temat postu: |
|
|
M贸j m膮z byl na zasi艂ku dla bezrobotnych 1 miesi膮c i przeszed艂 na macierzynski zaskoczeniem by艂o 偶e dosta艂 bardzo dobre pieni膮偶ki ponad 200 tys przez okres 3 miesi臋cy ,a od kwietnia znowu przechodzi na zasi艂ek dla bezrobotnych chyba 偶e znajdzie prac臋 .
My艣le 偶e to zale偶y od przepracowanych lat i zarobk贸w |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Arina
 | Do潮czy: 16 Sty 2007 | Posty: 388 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 6 Mar 2009, 11:54 Temat postu: |
|
|
Wiecie , to dziwne . Gdy ja zalatwialam urlop macierzynski , i skladalam papiery , to zadzwonilam zeby sie upewnic jak jest obecnie. Panienka z obslugi klieta , powiedziala ,ze naliczaja z calego roku . Oczywiscie pomijajac wakacje ,to jest 80 % danego czasu . Zadzwonilam z ciekawosci , bo ostatnie 2 miesiace (ciazy) bylam na zasilku dla bezrobotnych . Czyli wysylalam ostatnie dwie wyplaty wlasnie z bezobocia . Ciekawilo mnie czy to jest brane pod uwage , jednak nie , bo przecierz i tak weryfikuja caly rok . Czyli moje macierzynskie jest dosc dobre . _________________ Dziekuje wiatru ,bo chroni mnie przed sloncem  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| aniapl Og艂oszeniodawca zweryfikowany
 | Do潮czy: 30 Kwi 2006 | Posty: 219 | Sk眃: by艂 Reykjavik - teraz Polska |
|
Wys砤ny: 6 Mar 2009, 23:02 Temat postu: |
|
|
Dziewczyny mam do sprzedania buciki dziewcz臋ce, mo偶e kt贸ra艣 b臋dzie zainteresowana
buciki _________________ To co najwa偶niejsze na tym 艣wiecie to by膰 cz艂owiekiem i to dobrym cz艂owiekiem. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|