Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| kasia11
| Do潮czy: 20 Sty 2009 | Posty: 40 | |
|
Wys砤ny: 21 Mar 2009, 11:59 Temat postu: |
|
|
na skierowaniu pisze co艣 takiego FOSTURGREINIGARDEILD numer telefonu i adres internetowy to wszystko s膮 to badania w 12 tygodniu ci膮偶y wykrywaj膮ce wszystkie wady p艂odu patrze na mape i w艂a艣nie te偶 widz臋 偶e jest kilka oddzia艂贸w |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
 | Do潮czy: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Sk眃: K贸pavogur |
|
Wys砤ny: 22 Mar 2009, 14:19 Temat postu: |
|
|
''F贸sturgreiningardeild er 谩 1. haed 铆 B-谩lmu kvennasvids. Inngangur er til haegri vid adalinngang.''
Jest to w szpitalu tam gdzie jest oddzal polozniczy. Nie wchodzi sie w glowne wejscie Kvennadeild, tylko po prawej stronie sa drzwi i ten dzial gdzie odbywaja sie badania jest tam, schodzi sie do piwnicy i tam jest recepcja. Powodzenia _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
|
Wys砤ny: 22 Mar 2009, 14:21 Temat postu: |
|
|
Mozliwe ze sie myle, wem ze tam jest na pewno recepcja z ktorej powinni cie poprowadzic na te badania _________________ Nie bierz zycia na serio.
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dorcia_4
| Do潮czy: 24 Cze 2007 | Posty: 117 | Sk眃: ... |
|
Wys砤ny: 22 Mar 2009, 17:19 Temat postu: |
|
|
Dok艂adnie ten Landspitali znajduje sie na Hringbraut jesli sie nie myle. I tak jak pisze kolezanka nie wchodzisz w kvenadeild tylko w rogu po prawej stronie s膮 drzwi i tam sie wchodzi i odrazu pierwsze po lewej w budynku. Tam wykonuj膮 te usg  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| faket
| Do潮czy: 13 Gru 2008 | Posty: 43 | |
|
Wys砤ny: 22 Mar 2009, 17:24 Temat postu: |
|
|
Dokladnie tak jak pisze moja przedmowczyni, napewno trafisz. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasia11
|
Wys砤ny: 22 Mar 2009, 22:26 Temat postu: |
|
|
wielkie dzieki jutro wszystko sie oka偶e strasznie sie denerwuje oby wszystko bylo dobrze |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ASIA81 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 30 Pa 2007 | Posty: 46 | Sk眃: GRENSASVEGUR |
|
Wys砤ny: 23 Mar 2009, 0:16 Temat postu: |
|
|
ja te偶 mia艂am tam USG i naj艂atwiej trafic tam od strony Hrinbraut, ale radz臋 wyjechac wcze艣niej z domciu, aby dojecha膰 bez nerw贸w (ja si臋 troszk臋 sp贸zni艂am w razie k艂opotu najlepiej kogos spyta膰, ch臋tnie pomagaj膮 powodzonka |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kaka2008
| Do潮czy: 28 Lip 2008 | Posty: 3 | Sk眃: polska |
|
Wys砤ny: 23 Mar 2009, 8:23 Temat postu: hej |
|
|
hej dziewczyny jestem w 38tygodniu cia偶y i mam straszne b贸le bioder moze macie jaka艣 metode na z艂agodzenie b贸lu: to jest moja druga cia偶a ale w pierwszej nie mia艂am takich b贸li....i jeszcze ci lekarze wszystko jest normalne....a jak opieka w islandzkich szpitalach???i kiedy mia艂yscie ostatnie usg???? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
| Do潮czy: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Sk眃: Reykjawik |
|
Wys砤ny: 23 Mar 2009, 11:45 Temat postu: |
|
|
Opieka w szpitalu jest super, wi臋c naprawd臋 nie masz si臋 czym martwi膰. Z USG to jest tak 偶e je艣li wszystko jest ok to ostatnie usg jest w 20tc, jesli po艂o偶na np nie by艂aby czego艣 pewna np pozycji dziecka to wysy艂a jeszcze pod koniec ci膮偶y. A z b贸lem bioder to naprawd臋 nie wiem co moge poradzi膰. Pewnie dzidziu艣 juz zszed艂 tak nisko i cie uwiera 偶ycz臋 szybkiego i szcz臋艣liwego porodu  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| lucia22
| Do潮czy: 10 Mar 2009 | Posty: 7 | Sk眃: kopavogur |
|
Wys砤ny: 23 Mar 2009, 14:50 Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny, mam jutro pierwsz膮 wizyt臋 w domus medical, czy mog艂yby艣cie mi napisa膰 na kt贸rym pietrze jest oddzia艂 gin i gdzie mam tego szuka膰?? Dzi臋ki:) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 23 Mar 2009, 17:50 Temat postu: |
|
|
Halo czy kt贸ra艣 z mam wie co艣 wi臋cej na temat becikowego tu na Islandii? Prosze o jakie艣 informacje, bo wiem 偶e co艣 takiego mo偶na za艂atwi膰 tu tylko nie wiem gdzie mam i艣c. A i czy mo偶e ktos wie jak jest po islandzku becikowe?? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| kasia11
|
Wys砤ny: 23 Mar 2009, 20:41 Temat postu: |
|
|
hej dziewczyny by艂am dzi艣 na badaniu usg o kt贸rym tyle pisa艂am i kt贸rym si臋 tak bardzo denerwowa艂am wszystko jest OK.m贸j maluszek tak fiko艂ki przewija艂 偶e lekarz nie mog艂 zmierzy膰 dziecka niesamowite by艂o to widzie膰 SUPER pozdrawiam. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
|
Wys砤ny: 23 Mar 2009, 20:47 Temat postu: |
|
|
zuzula666 napisa: | Halo czy kt贸ra艣 z mam wie co艣 wi臋cej na temat becikowego tu na Islandii? Prosze o jakie艣 informacje, bo wiem 偶e co艣 takiego mo偶na za艂atwi膰 tu tylko nie wiem gdzie mam i艣c. A i czy mo偶e ktos wie jak jest po islandzku becikowe?? |
jesli chodzi o to ze w polsce sie dostaje chyba tysiac zlotych, to na islandii nie ma zadnego becikowego _________________ Nie bierz zycia na serio.
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 23 Mar 2009, 20:51 Temat postu: |
|
|
A tu ci臋 zaskocz臋, jest becikowe na Islandii. Na ostatnim spotkaniu w konsulacie jedna z mam mowi艂a w艂a艣nie o becikowym i je wzi臋艂a. Mia艂a przes艂a膰 wi臋cej informacji na ten temat ale jako艣 nie wida膰 zeby jej sie spieszy艂o. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| paulina ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 2
| Do潮czy: 10 Sty 2009 | Posty: 12 | |
|
Wys砤ny: 23 Mar 2009, 21:29 Temat postu: |
|
|
faedingastyrki tak jest po islancku becikowe  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| faket
| Do潮czy: 13 Gru 2008 | Posty: 43 | |
|
Wys砤ny: 23 Mar 2009, 22:32 Temat postu: |
|
|
Becikowe kiedys bylo i wszyscy je dostawali,teraz niestety tego juz niema bo tez sie kilka razy pytalam o to,to zalezy w jakich zwiazkach jestes.wiec musisz sie dowiedziec czy twoje zwiazki zawodowe to daja.Powodzenia i daj znac jak juz sie czegos dowiesz. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
|
Wys砤ny: 23 Mar 2009, 23:39 Temat postu: |
|
|
faedingarstyrk to nie becikowe tylko macierzynskie dla bezrobotnych lub osob ktore nie maja odpowiednich kwalifikacji do normalnego macierzynskiego i tez dostaje sie je 6 miesiecy a w polsce becikowe dostaje sie raz, po urodzeniu dziecka. sa 3 rodzaje macierzynskiego. dla osob ktore przepracowaly odpowiednia ilosc miesiecy z czego naliczany jest macierzynski, dla osob ktore powyzej wymienilam i dla osob nie pracujacych ale uczeszczajacych w danym momencie do szkoly. kazdy z tych 3 jest inaczej naliczany i inaczej wyplacany _________________ Nie bierz zycia na serio.
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| LUCYNA86 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
| Do潮czy: 15 Wrz 2008 | Posty: 104 | Sk眃: Hafnariorður |
|
Wys砤ny: 24 Mar 2009, 20:40 Temat postu: l |
|
|
hej dziewczyny wiecie moze kiedy nastepne spotkanko mamusiek z dzidziami |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zuzula666
|
Wys砤ny: 24 Mar 2009, 20:43 Temat postu: |
|
|
Nast臋pne spotkanie odb臋dzie si臋 22 kwietnia o 11 w konsulacie |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Buszmenka
| Do潮czy: 26 Wrz 2008 | Posty: 56 | |
|
Wys砤ny: 25 Mar 2009, 22:06 Temat postu: |
|
|
Witam wszystkie mamy i te czekajace na swoich dzidziusiow tak jak ja.mam kilka pytan,mysle ze znajda sie osoby ktore juz to przerabialy,jestem w 27tyg.ciazy i mam pytanie kiedy i gdzie trzeba skladac dokumety odnosnie macierzynskiego i co jeszcze musze zalatwic przed urodzeniem?slyszalam ze wczesniej trzeba skladac jakies dokumety.nastepne pytanie to czy po porodze dostaje sie jakies pieniadze???od kiedy mozna isc na zwolnienie,bo mam prace fizyczna i juz jest mi coraz ciezej,pozatym dostarczylam zaswiadczenie od lekarza ze niemoge pracowac na magazynie gdzie dzwigam ciezary do 30kg.,dalam to pracodawcy i jest cisza zero odzewu,co robic isc do zwiazkow czy pujsc na zwolnienie,ale tu niebardzo chca dawac zwolnienia.sorki dziewczyny ze sie tak rozpisalam ale denerwuje sie bo nie wiem co gdzie zalatwic jeszcze dotego zle sie czuje boli mnie brzuch w dole no i moje malenstwo strasznie kopie,dotego krzyz daje sie we znaki i wszystko na raz.Prosze doradzcie cos i napiszcie cos odnosnie zalatwiania tyh formalnosci, a dodam ze na Islandii jestem juz 3 lata i w mojej terazniejszej pracy teraz w kwietniu bedzie rok,co mi sie nalerzy????Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam wszystkich na forum. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|