Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
|
Wys砤ny: 12 Mar 2009, 10:32 Temat postu: |
|
|
DarkAngelKate napisa: | witam, jaki jest mniej wiecej czas wejscia i zejscia na Esje ? | jaki by nie byl i tak za dlugi, i jescze mozna sie zmeczyc  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ciulabula
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 7 | Sk眃: Gliwice - Dublin |
|
Wys砤ny: 13 Mar 2009, 10:06 Temat postu: Czas dojazdu |
|
|
Witam. Nasuwa mi sie kolejne pytanie odnosnie mojej podrozy po Islandii i podobnie jak poprzednim razem licze, ze uzyskam rzetelna odpowiedz. Zastanawiam sie, jak dlugo zajmie dojazd z Reyjkiawiku do parku narodowego Skaftafell, ile to jest mniej wiecej kilometrow? Zakladam, ze podroz bedzie odbywac sie przy dobrych warunkach pogodowych, tzn ze nie napotkam opadow sniegu badz zasp na drodze.Jesli ktos ma informacje na ten temat to bardzo prosilbym o nie, bede niezmiernie wdzieczny. Chetnie wyslucham rowniez wszelkich uwag odnosnie tej podrozy. Pozdrawiam serdecznie!!!  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| wielkopolanka
| Do潮czy: 20 Mar 2008 | Posty: 159 | |
|
Wys砤ny: 13 Mar 2009, 11:33 Temat postu: Re: Czas dojazdu |
|
|
ciulabula napisa: | Witam. Nasuwa mi sie kolejne pytanie odnosnie mojej podrozy po Islandii i podobnie jak poprzednim razem licze, ze uzyskam rzetelna odpowiedz. Zastanawiam sie, jak dlugo zajmie dojazd z Reyjkiawiku do parku narodowego Skaftafell, ile to jest mniej wiecej kilometrow? Zakladam, ze podroz bedzie odbywac sie przy dobrych warunkach pogodowych, tzn ze nie napotkam opadow sniegu badz zasp na drodze.Jesli ktos ma informacje na ten temat to bardzo prosilbym o nie, bede niezmiernie wdzieczny. Chetnie wyslucham rowniez wszelkich uwag odnosnie tej podrozy. Pozdrawiam serdecznie!!!  |
Hej!
Z Reykjaviku do Skaftafell jest ok 326 km, wybieramy sie tam w Wielkanoc
Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
 | Do潮czy: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Sk眃: K贸pavogur |
|
Wys砤ny: 13 Mar 2009, 12:31 Temat postu: |
|
|
DarkAngelKate napisa: | witam, jaki jest mniej wiecej czas wejscia i zejscia na Esje ? |
wiec?? _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| stan
 | Do潮czy: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wys砤ny: 13 Mar 2009, 14:44 Temat postu: |
|
|
DarkAngelKate napisa: | DarkAngelKate napisa: | witam, jaki jest mniej wiecej czas wejscia i zejscia na Esje ? |
wiec?? |
zalezy jak szybko chodzisz, mozesz liczyc 2-2,5 godziny. sa tacy ktorzy robia to znacznie szybciej (biegaj膮) ale i sa tacy ktorym zajmuje to dluzej |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Marta Luiza
| Do潮czy: 05 Lis 2004 | Posty: 310 | Sk眃: Islandia |
|
Wys砤ny: 13 Mar 2009, 18:55 Temat postu: Re: Czas dojazdu |
|
|
ciulabula napisa: | Witam. Nasuwa mi sie kolejne pytanie odnosnie mojej podrozy po Islandii i podobnie jak poprzednim razem licze, ze uzyskam rzetelna odpowiedz. Zastanawiam sie, jak dlugo zajmie dojazd z Reyjkiawiku do parku narodowego Skaftafell, ile to jest mniej wiecej kilometrow? Zakladam, ze podroz bedzie odbywac sie przy dobrych warunkach pogodowych, tzn ze nie napotkam opadow sniegu badz zasp na drodze.Jesli ktos ma informacje na ten temat to bardzo prosilbym o nie, bede niezmiernie wdzieczny. Chetnie wyslucham rowniez wszelkich uwag odnosnie tej podrozy. Pozdrawiam serdecznie!!!  |
Na pewno powinienes zatrzymac kilka razy po drodze bo bywa pieknie, np plaza w Vik. Ja do Vik jechalam ostatnio(w listopadzie) osobowym samochodem 2,5 do 3 godzin przy dosc duzym wietrze i mialam wrazenie ze mnie do morza zepchnie . Do Skaftafell z Rvk to pewnie 5 godzin plus czas na podziwianie widokow  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dzidzi41
| Do潮czy: 16 Mar 2009 | Posty: 2 | |
|
Wys砤ny: 16 Mar 2009, 17:02 Temat postu: |
|
|
A ja z kolei mam takie oto pytanie - w jakich godzinach jest jasno i w jakich ciemno na Islandii pod koniec sierpnie / pocz膮tek wrze艣nia? i ile mniej wi臋cej dni deszczowych?
Z g贸ry dzi臋ki za odp. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| yourbrotherthebeer
| Do潮czy: 15 Lis 2008 | Posty: 198 | Sk眃: Keflavik |
|
Wys砤ny: 16 Mar 2009, 21:11 Temat postu: |
|
|
koniec sierpnia/poczatek wrzesnia wyglada (jesli chodzi o godziny sciemniania sie) podobnie jak koniec sierpnia/poczatek wrzesnia w Polsce
dni deszczowych jest... roznie
w zeszlym roku bylo malo, ale pamietam takie lato, ze padalo praktycznie codziennie  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| dzidzi41
| Do潮czy: 16 Mar 2009 | Posty: 2 | |
|
Wys砤ny: 16 Mar 2009, 21:42 Temat postu: |
|
|
yourbrotherthebeer napisa: | koniec sierpnia/poczatek wrzesnia wyglada (jesli chodzi o godziny sciemniania sie) podobnie jak koniec sierpnia/poczatek wrzesnia w Polsce
|
hmm.. to dziwnie jako艣 - w zesz艂ym roku by艂em o tej porze w Norwegii w okolicach Alesund - a to do艣膰 kawa艂ek bardziej na po艂udnie od ca艂ej Islandii i ca艂kowicie ciemno by艂o dopiero ko艂o 23... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| stan
 | Do潮czy: 12 Sie 2007 | Posty: 689 | |
|
Wys砤ny: 16 Mar 2009, 22:23 Temat postu: |
|
|
dzidzi41 napisa: |
hmm.. to dziwnie jako艣 - w zesz艂ym roku by艂em o tej porze w Norwegii w okolicach Alesund - a to do艣膰 kawa艂ek bardziej na po艂udnie od ca艂ej Islandii i ca艂kowicie ciemno by艂o dopiero ko艂o 23... |
norwegia jest w innej strefie czasowej (2 godz roznicy z islandia) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| wielkopolanka
|
Wys砤ny: 23 Mar 2009, 17:57 Temat postu: Okolice Kirkjubaerklaustur i parku Skaftafell |
|
|
Hej!
Czy ktos sie orientuje co warto zoabczyc, zwiedzic w okolicach Kirkjubaerklaustur i parku Skaftafell? Moze ktos zna jakies fajne trasy wycieczkowe z tamtych okolic? Na co warto przeznaczyc wiecej czasu?
Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| wielkopolanka
|
Wys砤ny: 24 Mar 2009, 14:31 Temat postu: Re: Okolice Kirkjubaerklaustur i parku Skaftafell |
|
|
wielkopolanka napisa: | Hej!
Czy ktos sie orientuje co warto zoabczyc, zwiedzic w okolicach Kirkjubaerklaustur i parku Skaftafell? Moze ktos zna jakies fajne trasy wycieczkowe z tamtych okolic? Na co warto przeznaczyc wiecej czasu?
Pozdrawiam |
ponawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mkwr45
 | Do潮czy: 10 Gru 2008 | Posty: 330 | Sk眃: RKV |
|
Wys砤ny: 24 Mar 2009, 14:42 Temat postu: Re: Okolice Kirkjubaerklaustur i parku Skaftafell |
|
|
wielkopolanka napisa: | wielkopolanka napisa: | Hej!
Pozdrawiam |
ponawiam | czesc hehe a kiedy sie tam wybierasz??rzeczywiscie piekny jest ten park wnioskuje tylko po zdjeciach bowiem nie bylem tam nigdy, tego lata mam zamiar sam sie wybrac na uwage napewno zasluguje wodospadzik "SVARTIFOSS", ogolnie z tego co wiem to bardzo urokliwe miejsce obszar tegoz parku moze znajdzie sie ktos kto wie wiecej na temat i cos dozuci  _________________ i'm2good2be4go10 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| wielkopolanka
|
Wys砤ny: 24 Mar 2009, 15:24 Temat postu: Okolice Kirkjubaerklaustur i parku Skaftafell |
|
|
Hej!
Wybieramy sie tam w czasie swiat Wielkanocnych na dwa tygodnie i dlatego pytam czy ktos wie co wiecej tam mozna zoabczyc, bo troche czasu na zwiedzanie bedziemy mieli
pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| jagienka
| Do潮czy: 24 Mar 2009 | Posty: 2 | |
|
Wys砤ny: 25 Mar 2009, 11:05 Temat postu: |
|
|
Cze艣膰! Powiedzcie mi, jak i za ile mo偶na si臋 dosta膰 z Reykjaviku (lotnisko) do Akureyri? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| skrzeku
| Do潮czy: 18 Sty 2009 | Posty: 2 | |
|
Wys砤ny: 27 Mar 2009, 10:22 Temat postu: wyjazd w sierpniu 2009 |
|
|
witam
pozwoli艂em sobie do艂膮czy膰 si臋 do tego w膮tku z zaproszeniem na wyjazd na islandi臋
szczeg贸艂y na stronie www.islandia.yoyo.pl
pozdrawiam
skrzeku |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ciulabula
| Do潮czy: 11 Sty 2009 | Posty: 7 | Sk眃: Gliwice - Dublin |
|
Wys砤ny: 27 Mar 2009, 12:32 Temat postu: Wyporzyczenie auta |
|
|
Witam ponownie. Mam pytanie do forumowiczow, czy ktos z Was zna i moze polecic firme wyporzyczajaca samochody w dobrej cenie? Znalazlem Avis.is , gdzie za Astre chca 444 EU za tydzien. Jestem ciekaw, czy mozliwe jest zapalcenie taniej za podobnej klasy auto. Bede wdzieczny za kazda odpowiedz. Pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| wojtek_407
| Do潮czy: 15 Kwi 2009 | Posty: 1 | |
|
Wys砤ny: 15 Kwi 2009, 9:50 Temat postu: Re: Wyporzyczenie auta |
|
|
ciulabula napisa: | Witam ponownie. Mam pytanie do forumowiczow, czy ktos z Was zna i moze polecic firme wyporzyczajaca samochody w dobrej cenie? Znalazlem Avis.is , gdzie za Astre chca 444 EU za tydzien. Jestem ciekaw, czy mozliwe jest zapalcenie taniej za podobnej klasy auto. Bede wdzieczny za kazda odpowiedz. Pozdrawiam |
rzuc okiem na geysir.is powinno byc taniej |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
 | Do潮czy: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Sk眃: K贸pavogur |
|
Wys砤ny: 15 Kwi 2009, 10:12 Temat postu: Re: Wyporzyczenie auta |
|
|
ciulabula napisa: | Witam ponownie. Mam pytanie do forumowiczow, czy ktos z Was zna i moze polecic firme wyporzyczajaca samochody w dobrej cenie? Znalazlem Avis.is , gdzie za Astre chca 444 EU za tydzien. Jestem ciekaw, czy mozliwe jest zapalcenie taniej za podobnej klasy auto. Bede wdzieczny za kazda odpowiedz. Pozdrawiam |
Jest jeszcze www.atak.is _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| HARRY75
 | Do潮czy: 15 Cze 2007 | Posty: 417 | Sk眃: z K膮towni |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |