reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna

ICELAND.PL :: Islandia - strona g艂贸wna portalu

ZANIM CO艢 NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEI KTO CI OBRA疉 LUB MIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   U縴tkownicyU縴tkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼iZaloguj si, by sprawdzi wiadomo禼i   

Por贸d na Islandii
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 120, 121, 122 ... 314, 315, 316  Nast阷ny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat  
Autor Wiadomo舵
askonka123

Do潮czy: 30 Pa 2008
PostWys砤ny: 27 Mar 2009, 19:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na zgage mozesz spokojnie brac rennie kupisz go tutaj na Islandii a jesli chodzi o skurcze 艂ydek to mi pomog艂o jedzenie migda艂贸w i orzechow
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵
Buszmenka

Do潮czy: 26 Wrz 2008
PostWys砤ny: 27 Mar 2009, 19:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A pod jaka nazwa jest tu to rennie???jak ktos jescze ma jakis sposob to prosze piszcie ,zgaga mi tak dokucza ze az ciagnie na wymioty,sprubuje kupic to rennie.A skurcze to nastpne,ze nie moge spac w nocy,budze sie z wielkim bolem.
Powr髏 do g髍y
dorcia_4

Do潮czy: 24 Cze 2007
Sk眃: ...
PostWys砤ny: 27 Mar 2009, 19:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na skurcze dobry jest magnez. Jak masz musuj膮cy to mo偶esz pi膰, lekarze zalecaj膮. Na zgage troszke coli i powinno przej艣膰...
Powr髏 do g髍y
askonka123

Do潮czy: 30 Pa 2008
PostWys砤ny: 27 Mar 2009, 21:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

rennie jest tutaj pod taka sama nazwa jak w polsce i w tym samym opakowaniu
Powr髏 do g髍y
DarkAngelKate

Do潮czy: 15 Lut 2009
Sk眃: K贸pavogur
PostWys砤ny: 27 Mar 2009, 21:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Buszmenka napisa:
Prosze o kometarze tych ktore chca pomoc a nie o takie jak ostatnio jak bys poczytala,to bys sie wiecej dowiedziala,wydaje mi sie ze po to jest forum,zeby pisac i czegos sie dowiedziec.

no tak, po to jest forum, zeby sie pytac, ale nie po to ono jest zeby o to samo pytac 150 razy. krzywda ci sie by nie stala gdybys sie cofnela o pare stron a nawiasem mowiac odpowiedzialam na twoje nurtujace pytania ale o tym zapomnaialas juz wspomniec.
zuzula666

Do潮czy: 05 Lut 2008
Sk眃: Reykjawik
PostWys砤ny: 27 Mar 2009, 21:34    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam pytanie do mam kt贸re urodzi艂y dziecko w 2007 roku. Czy dosta艂y艣cie dodatek na dziecko do 7 roku 偶ycia?? W艂a艣nie przeczyta艂am o tym i ciekawi mnie czy to istnieje. Dodatek ten nie jest po艂膮czony z zasi艂kiem rodzinnym, s膮 to dwie odr臋bne rzeczy i jest wyp艂acany dwa razy w roku w sierpniu i w listopadzie. To prawda?? Je艣li tak czy musz臋 z艂o偶y膰 gdzie艣 dokumenty 偶eby to dosta膰 czy dostane to automatycznie??
Powr髏 do g髍y
beatka:)

Do潮czy: 15 Lis 2008
Sk眃: Reykjavik
PostWys砤ny: 27 Mar 2009, 23:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkie Mamuski:)
Sluchajcie mam male pytanko, ktore troche odbiega od tematu ale w sumie rzeczy nawiazuje do niego:)
A mianowicie czy ktoras z Was przebywajac na Islandi brala slub w Polsce, chodzi mi dokladnie o to gdzie mozna dostac te zaswiadczenie, ze sie nie zawarlo zwiazku malzenskiego na Islandi?
THX
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 28 Mar 2009, 18:03    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[quote="beatka:)"]Witam wszystkie Mamuski:)
Sluchajcie mam male pytanko, ktore troche odbiega od tematu ale w sumie rzeczy nawiazuje do niego:)
A mianowicie czy ktoras z Was przebywajac na Islandi brala slub w Polsce, chodzi mi dokladnie o to gdzie mozna dostac te zaswiadczenie, ze sie nie zawarlo zwiazku malzenskiego na Islandi?
THX[/quo
Chyba najlepsze i najbezpieczniejsze rozwi膮zanie to p贸j艣膰 osobi艣cie do konsulatu i sie zapyta膰 o to.
Powr髏 do g髍y
MISIACZEK

Do潮czy: 17 Maj 2008
Sk眃: Hafnarfiordur 220
PostWys砤ny: 28 Mar 2009, 23:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

[Mojim zdaniem powinnas si臋 dok艂adnie dowiedzie膰 jak to teraz jest w tym szpitalu ,bo z tego co s艂ysza艂am to od kwietnia trzeba bedzie sie zaopatrze膰 w pieluchy dla dziecka i dla siebie niby przez kryzys ,ale czy faktycznie to niewiem.Radze na wszelki wypadek zabra膰 ze soba pieluszki .

Pozdrawiam:)]
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
MISIACZEK

Do潮czy: 17 Maj 2008
Sk眃: Hafnarfiordur 220
PostWys砤ny: 28 Mar 2009, 23:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DarkAngelKate napisa:
jak dla mnie opieka fantastyczna, po porodzie przywiezli od razu caly wozek jedzenia i picia, kiedy chcialam moglam isc do kuchni i wziasc to na co mialam ochote. co chwila sie pytali czy nic mi nie potrzeba. po porodzie nawet jak bedziesz miala swoje rzeczy to ubiora cie w szpitalne, dzidziusia tez. tak bylo w moim przypadku mimo ze mialam swoje rzeczy. tak wiec wystarczy ze bedziesz miala rzeczy na wyjscie ze szpitala, jakis kombinezonik czy cos dla swojej pociechy. jesli nie ma komplikacji zadnych to po 24 godzinach juz wypuszczaja.

--------------------------------------------------------------------------------

[Mojim zdaniem powinnas si臋 dok艂adnie dowiedzie膰 jak to teraz jest w tym szpitalu ,bo z tego co s艂ysza艂am to od kwietnia trzeba bedzie sie zaopatrze膰 w pieluchy dla dziecka i dla siebie niby przez kryzys ,ale czy faktycznie to niewiem.Radze na wszelki wypadek zabra膰 ze soba pieluszki .

Pozdrawiam:)]
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Numer GG
koniczynka
Go舵
PostWys砤ny: 29 Mar 2009, 11:00    Temat postu: por贸d na Islandii Odpowiedz z cytatem

odno艣nie twego pytania zuzula 666 ja bra艂am 艣lub w Polsce b臋d膮c tu 4 lata i musia艂am tylko z艂o偶y膰 papiery o zmian臋 nazwiska wraz z aktem 艣lubu i w bankach zmieni膰 nazwisko i to tyle nic wi臋cej nie trzeba :-)
Powr髏 do g髍y
koniczynka
Go舵
PostWys砤ny: 29 Mar 2009, 11:03    Temat postu: por贸d na Islandii Odpowiedz z cytatem

a bior膮c 艣lub w Polsce nie potrzeba 偶adnych za艣wiadcze艅 z Islandii
Powr髏 do g髍y
zuzula666

PostWys砤ny: 29 Mar 2009, 11:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie ja sie pyta艂am o slub. Ja juz dawno po slubie jestem Wink
Ale pyta艂am si臋 o dodatek na dziecko do 7 roku 偶ycia, czy kt贸ra艣 to bra艂a ju偶 ?? Nie myli膰 z rodzinnym bo to ca艂kiem co innego.
Powr髏 do g髍y
LUCYNA86
ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1
Do潮czy: 15 Wrz 2008
Sk眃: Hafnariorður
PostWys砤ny: 29 Mar 2009, 12:06    Temat postu: zgaga Odpowiedz z cytatem

[quote="Buszmenka"]A pod jaka nazwa jest tu to rennie???jak ktos jescze ma jakis sposob to prosze piszcie ,zgaga mi tak dokucza ze az ciagnie na wymioty,sprubuje kupic to rennie.A skurcze to nastpne,ze nie moge spac w nocy,budze sie z wielkim bolem.[/quote] hej wiesz co ja mialam zgage tez straszna i pomagalo mi barzo mleko a renni mozna dostac w aptece pod ta sama nazwo
Powr髏 do g髍y
Zobacz profil autora Wy秎ij prywatn wiadomo舵 Wy秎ij email Numer GG
koniczynka
Go舵
PostWys砤ny: 29 Mar 2009, 12:26    Temat postu: por贸d na Islandii Odpowiedz z cytatem

ja jestem w 20 tygodniu ci膮偶y mia艂am non stop zgag臋 偶e ci臋偶ko by艂o wytrzyma膰 Poradzono mi aby nie je艣膰 i nie pic gor膮cego Jak najmniej le偶e膰 tylko siedzie膰 wyprostowanemu i spa膰 na dw贸ch poduszkach od dw贸ch tygodni min臋艂a mi ca艂kowicie zgaga :-)
Powr髏 do g髍y
koniczynka
Go舵
PostWys砤ny: 29 Mar 2009, 12:31    Temat postu: por贸d na Islandii Odpowiedz z cytatem

to by艂a odpowiedz do beatka :-) o te za艣wiadczenie- 藕le zerkn臋艂am
Powr髏 do g髍y
gatka

Do潮czy: 05 Lut 2009
Sk眃: keflavik
PostWys砤ny: 29 Mar 2009, 14:21    Temat postu: macierzynskie Odpowiedz z cytatem

czesc wszystkim chcialam sie zapytac jak wyglada macierzynski to znaczy ile kasy i jak dlugo sie dostaje i czy to prawda ze daja kase za urodzenie jesli tak to ile to jest tak ok pieniedzy?? pozdrawiam
Powr髏 do g髍y
DarkAngelKate

Do潮czy: 15 Lut 2009
Sk眃: K贸pavogur
PostWys砤ny: 29 Mar 2009, 15:21    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

za urodzenie dziecka jak to w polsce becikowe na islandii sie nie otrzymuje
gatka

PostWys砤ny: 29 Mar 2009, 17:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mi chodzilo ile srednio dostaje sie zasilku i na jaki okres wie ktos??
Powr髏 do g髍y
gatka

PostWys砤ny: 29 Mar 2009, 17:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pomylka mialo byc macierzynskiego nie zasilku przepraszam
Powr髏 do g髍y
Wy秝ietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona G丑wna -> 呕ycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 120, 121, 122 ... 314, 315, 316  Nast阷ny
Strona 121 z 316

Skocz do:  
Nie mo縠sz pisa nowych temat體
Nie mo縠sz odpowiada w tematach
Nie mo縠sz zmienia swoich post體
Nie mo縠sz usuwa swoich post體
Nie mo縠sz g硂sowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chi駍ka, tajska, indyjska, japo駍ka, wietnamska itd.