Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| DmX81 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
 | Dołączył: 02 Lis 2005 | Posty: 213 | Skąd: Z nienacka |
|
Wysłany: 23 Mar 2009, 16:46 Temat postu: |
|
|
ale okolo sierpnia, czy za chwil pare  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Mar 2009, 17:34 Temat postu: |
|
|
zaznacz teraz |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DmX81 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
 | Dołączył: 02 Lis 2005 | Posty: 213 | Skąd: Z nienacka |
|
Wysłany: 23 Mar 2009, 22:15 Temat postu: |
|
|
hehe no ja wiem, ale zaznaczenie TERAZ oznacza wyswietlenie podsumowania TERAZ (ewentualnie pare dni od zaznaczenia) czy okolo sierpnia ? bo jesli ok sierpnia, to nie ma sensu, wole dostac poczta  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 23 Mar 2009, 22:17 Temat postu: |
|
|
w takim razie zaznacz druga opcje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| beatka:)
| Dołączył: 15 Lis 2008 | Posty: 145 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 24 Mar 2009, 15:32 Temat postu: |
|
|
ponawiam pytanie:
na jakim 'picie' mam sie rozliczyc w Polsce?
i czy osoba majaca moje upowaznienie moze to zrobic za mnie?
THX |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
| Dołączył: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Skąd: Reykjawik |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| scary15
| Dołączył: 02 Sty 2008 | Posty: 7 | |
|
Wysłany: 28 Mar 2009, 10:01 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie i proszÄ o odpowiedĹş. Do kiedy naleĹźy rozliczyÄ siÄ tym roku. ChÄtnie doradzÄ wszystkim bÄdÄ
cym juĹź w Polsce jak siÄ rozliczyÄ (oczywiĹcie na Ĺamach forum) , tylko nie wiem do kiedy naleĹźy to zrobiÄ. Wiem Ĺźe otwarcie byĹo 1 marca. Pozdrawiam wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Mar 2009, 10:16 Temat postu: |
|
|
na Islandii do 23 marca, dluzej tylko dla tych co wczesniej wystapili o przedluzenie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 31 Mar 2009, 19:36 Temat postu: |
|
|
o kurde , zapomnialem sie rozliczy :/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gregor
| Dołączył: 07 Paź 2007 | Posty: 7 | |
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 20:38 Temat postu: Re: |
|
|
dariuszr napisał: | @ni@ napisał: | A w jaki sposĂłb rozliczyÄ sie w Polsce jeĹli przebywam tutaj na Islandii i do 30 kwietnia nie bedÄ w Polsce?
I jak mam rozliczyÄ mÄĹźa ktĂłry w tamtym roku w Polsce nie przebywaĹ wiÄc Ĺźadnych dochodĂłw nie uzyskiwaĹ,pracowaĹam tylko ja przez 5 miesiÄcy po czym wyjechaĹam,czy dla mÄĹźa to pit 0 ? czy rozliczyÄ siÄ wspĂłlnie moĹźemy a jemu dochĂłd wykazaÄ zerowy?
Kto wie?
Dodam ,Ĺźe w Polsce mam osobÄ ,ktĂłra za mnie wypeĹni pity no ale nie podpisze  |
MoĹźesz rozliczyÄ siÄ poprzez internet bo jest taka moĹźliwoĹÄ |
moĹźesz rozliczyÄ siÄ przez jakiekolwiek biuro podatkowe...
a i jeszcze jedno dla tych, ktĂłrzy pracowali tylko na islandii w 1 roku kalendarzowym. nie musicie pĹaciÄ podatku w Polsce wystarczy Ĺźe zĹoĹźycie PIT3 w Polskim urzÄdzie skarbowym do 30 kwietnia |
|
Powrót do góry |
|
 |
| wielkopolanka
| Dołączył: 20 Mar 2008 | Posty: 159 | |
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 20:46 Temat postu: Re: |
|
|
gregor napisał: | dariuszr napisał: | @ni@ napisał: | A w jaki sposĂłb rozliczyÄ sie w Polsce jeĹli przebywam tutaj na Islandii i do 30 kwietnia nie bedÄ w Polsce?
I jak mam rozliczyÄ mÄĹźa ktĂłry w tamtym roku w Polsce nie przebywaĹ wiÄc Ĺźadnych dochodĂłw nie uzyskiwaĹ,pracowaĹam tylko ja przez 5 miesiÄcy po czym wyjechaĹam,czy dla mÄĹźa to pit 0 ? czy rozliczyÄ siÄ wspĂłlnie moĹźemy a jemu dochĂłd wykazaÄ zerowy?
Kto wie?
Dodam ,Ĺźe w Polsce mam osobÄ ,ktĂłra za mnie wypeĹni pity no ale nie podpisze  |
a i jeszcze jedno dla tych, ktĂłrzy pracowali tylko na islandii w 1 roku kalendarzowym. nie musicie pĹaciÄ podatku w Polsce wystarczy Ĺźe zĹoĹźycie PIT3 w Polskim urzÄdzie skarbowym do 30 kwietnia |
a nie chodzi przypadkiem o NIP3??
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| aguska27
| Dołączył: 14 Sie 2007 | Posty: 85 | Skąd: Polska |
|
Wysłany: 18 Kwi 2009, 11:20 Temat postu: |
|
|
Witam mam takie pytanie od 3 lat nie zamieszkiwalismy w Polsce i nie mamy tam zupelnie niczego swojego, nie mielismy zadnych przychodow przez ten okres. W obecnej chwili wyjezdzamy z Islandii , czy tez musimy sie rozliczac z podatku w Polsce?? Dzieki za odp. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gregor
|
Wysłany: 24 Kwi 2009, 21:48 Temat postu: Re: nip 3 |
|
|
wielkopolanka napisał: | gregor napisał: | dariuszr napisał: | @ni@ napisał: | A w jaki sposĂłb rozliczyÄ sie w Polsce jeĹli przebywam tutaj na Islandii i do 30 kwietnia nie bedÄ w Polsce?
Kto wie?
a nie chodzi przypadkiem o NIP3??
pozdrawiam |
tak jest to NIP 3 przepraszam za pomyĹkÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| gregor
|
Wysłany: 24 Kwi 2009, 22:22 Temat postu: abolicja podatkowa |
|
|
aguska27 napisał: | Witam mam takie pytanie od 3 lat nie zamieszkiwalismy w Polsce i nie mamy tam zupelnie niczego swojego, nie mielismy zadnych przychodow przez ten okres. W obecnej chwili wyjezdzamy z Islandii , czy tez musimy sie rozliczac z podatku w Polsce?? Dzieki za odp. |
http://www.pit.pl/abolicja-podatkowa/index.php super stronka warto zobaczyÄ |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kobieta77
| Dołączył: 05 Maj 2008 | Posty: 95 | |
|
Wysłany: 29 Kwi 2009, 21:35 Temat postu: zwrot podatku |
|
|
mam pytanie czy osoba ktĂłra przybyĹa na isandiÄ w sierpniu ubiegĹego roku i posiada kennitala i taxkartÄ (nie podjÄĹa Ĺźadnej pracy) otrzyma jakiĹ zwrot?
jesli ktoĹ siÄ orientuje proszÄ o odp
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 29 Kwi 2009, 22:18 Temat postu: podatek |
|
|
Jesli sie rozliczyla.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 30 Kwi 2009, 22:21 Temat postu: Ojoj |
|
|
Pracowalam na Islandii od lipca 2007, w grudniu 2008 wyjechalam i przenioslam zasilek do Pl, Znow planuje wyjazd na Islandie, chyba nie musialam sie tu rozliczac coooo???????  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 30 Kwi 2009, 22:53 Temat postu: |
|
|
i to bardzo musialas, ale sie nie przejmuj, jak wrocisz to zciagna z Ciebie z odsetkami. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 30 Kwi 2009, 23:12 Temat postu: |
|
|
Sxxxxn napisał: | i to bardzo musialas, ale sie nie przejmuj, jak wrocisz to zciagna z Ciebie z odsetkami. |
a z jakiej racji trzeba sie rozliczac w 2 miejscach??? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 30 Kwi 2009, 23:17 Temat postu: |
|
|
anka napisał: | Sxxxxn napisał: | i to bardzo musialas, ale sie nie przejmuj, jak wrocisz to zciagna z Ciebie z odsetkami. |
a z jakiej racji trzeba sie rozliczac w 2 miejscach??? |
I co teraz zrobic???? Jakie papiery sa do tego potrzebne???? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|