Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| bodzio7
| Dołączył: 21 Sty 2008 | Posty: 85 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 1 Kwi 2009, 18:59 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie odnoĹnie orlofu byÄ moĹźe byĹo poruszane ale moĹźe bÄdÄ
nowe informacje, a mianowicie jak jest lepiej: orlof do wypĹaty czy na oddzielne konto i jak z podatkiem czy w obu przypadkach pobierajÄ
rĂłwno i czy te oddzielne konto na ktĂłrym jest orlof jest oprocentowane. Ja mam orlof do wypĹaty co miesiÄ
c ale za cholere nie wiem jak to jest liczone. |
|
Powrót do góry |
|
|
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
| Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 1 Kwi 2009, 21:26 Temat postu: Re: orlof |
|
|
esmerka31 napisał: | a nie po 5 latach 10.64%? |
A wiesz Ĺźe caĹkiem moĹźliwe, bo ja juĹź prawie dekadÄ w tej firmie robiÄ. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
|
| viking User bywa zĹoĹliwy, IGNORUJ takie posty!
| Dołączył: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 1 Kwi 2009, 21:29 Temat postu: |
|
|
bodzio7 napisał: | Mam pytanie odnoĹnie orlofu byÄ moĹźe byĹo poruszane ale moĹźe bÄdÄ
nowe informacje, a mianowicie jak jest lepiej: orlof do wypĹaty czy na oddzielne konto i jak z podatkiem czy w obu przypadkach pobierajÄ
rĂłwno i czy te oddzielne konto na ktĂłrym jest orlof jest oprocentowane. Ja mam orlof do wypĹaty co miesiÄ
c ale za cholere nie wiem jak to jest liczone. |
Moim zdaniem raz w roku. Wtedy czuÄ kase, a jak masz co miesiÄ
c to siÄ tego nie odczuwa. Mnie co miesiÄ
c jakieĹ odsetki dopisujÄ
. _________________ Bardzo niewielu mÄĹźczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywajÄ
siÄ wytrychem. |
|
Powrót do góry |
|
|
| DarkAngelKate
| Dołączył: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Skąd: KĂłpavogur |
|
Wysłany: 1 Kwi 2009, 21:39 Temat postu: |
|
|
Moim zdaniem tez lepiej raz w roku, tuz przed wakacjami wyplacaja i sa fajne calkiem pieniazki z tego. _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powrót do góry |
|
|
| rafal26
| Dołączył: 29 Paź 2008 | Posty: 156 | Skąd: HafnarfjĂśrður |
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 16:38 Temat postu: |
|
|
a czy faktem jest ze ten orlof jest naliczany od nadgodzin?Bo slyszalem ze jak nadgodzin sie nie ma to orlofu tez nie! _________________ gabeer |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 17:41 Temat postu: |
|
|
oczywiscie ze od nadgodzin tez, tylko forma platnosci zalezy od umowy z pracodawca, albo odklada Ci pieniadze od wszystkiego co zarobisz albo tylko z nadgodzin. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 2 Kwi 2009, 20:31 Temat postu: |
|
|
viking napisał: |
Moim zdaniem raz w roku. Wtedy czuÄ kase, a jak masz co miesiÄ
c to siÄ tego nie odczuwa. Mnie co miesiÄ
c jakieĹ odsetki dopisujÄ
. |
Moim zdaniem obojÄtnie. No chyba, Ĺźe jesteĹ jak jeden z moich znajomych, ktĂłry chciaĹby wypĹatÄ co tydzieĹ, bo jak pĹacÄ
raz w miesiÄ
cu, to 3-go juĹź nic nie miaĹ. Kwestia planowania. |
|
Powrót do góry |
|
|
| kasiajablonska
| Dołączył: 19 Wrz 2006 | Posty: 203 | Skąd: Akureyri |
|
Wysłany: 3 Kwi 2009, 14:40 Temat postu: |
|
|
mozna samemu zadecydoawac jak ma byc wyplacany orlof????ja nie mam orlofu,ale mam platny urlop...24 dni za caly rok przepracowany....mysle ze to mniej wiecej na to samo wychodzi
a na konto orlofu mam tylko wplacana kase jesli zdaza sie nadgodziny _________________ mezczyzna powinien byc taki,zeby kobiety szalaly przy nim,za nim i po nim. |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 3 Kwi 2009, 15:07 Temat postu: |
|
|
oczywiscie ze masz orlof, tylko nie odliczany od pensji podstawowej, dlatego tez masz platny urlop |
|
Powrót do góry |
|
|
| doroteczka69
| Dołączył: 22 Lut 2009 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 14 Kwi 2009, 20:29 Temat postu: |
|
|
niestety u nas w firmie orlof odciagany jest tylko od nadgodzin..... jak to mowia- kryzys jest :/ a nadgodzin mozna na palcach jednej reki naliczyc.... wiec niestety miesiecznie wychodzi jakies 500 koron orlofu |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 15 Kwi 2009, 16:06 Temat postu: |
|
|
doroteczka69 napisał: | niestety u nas w firmie orlof odciagany jest tylko od nadgodzin..... jak to mowia- kryzys jest :/ a nadgodzin mozna na palcach jednej reki naliczyc.... wiec niestety miesiecznie wychodzi jakies 500 koron orlofu |
moze tam w IS obrali strategie od polskich przedsiebiorcĂłw i zdzierstwo tĹumaczÄ
kryzysemmmmmm...
ja bym siÄ nie daĹ |
|
Powrót do góry |
|
|
| zlotowka Zbyt czÄsta publikacja ogĹoszeĹ!
| Dołączył: 26 Mar 2009 | Posty: 34 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 16 Kwi 2009, 18:12 Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy pisze we wĹasciwym miejscu ale chciaĹam sie zapytac o kilka spraw. Moj brat chce przyjechac na okres wakacyjny do pracy i jakie dokumenty musi ze soba wziÄ
c z Polski Ĺźeby wszystko byĹo ok. Chodzi mi o to czy musi wziaÄ zaĹwiadczenie z ucelni Ĺźe jest studentem Ĺźeby pĂłzniej dostac zwrot podatku. Prosze o podpowiedz |
|
Powrót do góry |
|
|
|
Wysłany: 16 Kwi 2009, 23:33 Temat postu: |
|
|
zlotowka napisał: | Nie wiem czy pisze we wĹasciwym miejscu ale chciaĹam sie zapytac o kilka spraw. Moj brat chce przyjechac na okres wakacyjny do pracy i jakie dokumenty musi ze soba wziÄ
c z Polski Ĺźeby wszystko byĹo ok. Chodzi mi o to czy musi wziaÄ zaĹwiadczenie z ucelni Ĺźe jest studentem Ĺźeby pĂłzniej dostac zwrot podatku. Prosze o podpowiedz |
nie nie musi brac, zadnych zwrotow nie bedzie, niech brat sie ubezpieczy tylko ? |
|
Powrót do góry |
|
|
|