Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nast阷ny temat |
Autor |
Wiadomo舵 |
| dorcia_4
| Do潮czy: 24 Cze 2007 | Posty: 117 | Sk眃: ... |
|
Wys砤ny: 3 Kwi 2009, 20:28 Temat postu: |
|
|
A nikt nic nie wie kiedy wyp艂acaj膮 pieni膮dze z trygginga? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Buszmenka
| Do潮czy: 26 Wrz 2008 | Posty: 56 | |
|
Wys砤ny: 3 Kwi 2009, 21:04 Temat postu: |
|
|
Gdzie sklada sie to na macierzynskie,bo piszecie ze 6 tyg.przed urodzeniem,rozumie ze tam gdzie pracuje??? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| zlotowka Zbyt cz臋sta publikacja og艂osze艅!
| Do潮czy: 26 Mar 2009 | Posty: 34 | Sk眃: Reykjavik |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
 | Do潮czy: 15 Lut 2009 | Posty: 186 | Sk眃: K贸pavogur |
|
Wys砤ny: 3 Kwi 2009, 22:21 Temat postu: |
|
|
spice napisa: | ja sie pytam os贸b ktore wiedz膮 co艣 na ten temat anie spekuluja !!
najlepiej bym prosil o namiary na dokladny organ urzedu ktory sie tym zajmuje i sie dowiem szybciej niz z wasz膮 艂askawcy pomoc膮 .
ale jezeli ktos wie to bardzo prosze o konkrety pozdrawiam |
przepraszam bardzo, nikt tu nie spekuluje, osobiscie sie o to dowiadywalam w urzedzie dla znajomego ktory byl tu a dziecko mu sie urodzilo w polsce. takiej osobie nie przysluguje macierzynskie bo:
1. nie potrzeba ci macierzynskiego skoro dziecka nie pilnujesz. (tak jak napisala zuzula666)
2. panstwo islandzkie nie wie ze ty masz dziecko bo niby skad? nie urodzilo sie tutaj. to jakim prawem ma ci cos takiego przyznawac.
3. dziecko nie ma kennitali. _________________ Nie bierz zycia na serio.
I tak nie wyjdziesz z niego zywy. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mikolaj
| Do潮czy: 12 Kwi 2008 | Posty: 462 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 4 Kwi 2009, 9:27 Temat postu: |
|
|
No nie wiem czy to jest tak do ko艅ca prawda z tym macierzy艅skim dla tatusi贸w, bo m贸j znajomy w艂a艣nie pojecha艂 do Polski na tatusiowy urlop. Dziecko urodzi艂o mu si臋 w Polsce. Nie wiem mo偶e teraz zmieni艂y si臋 przepisy.Pono膰 trzeba przedstawi膰 polski- przet艂umaczony- akt urodzenia dziecka lub jesli to mozliwe miedzynarodowy. pozdrawiam. |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ASIA81 ILO艢膯 OSTRZE呕E艃: 1 (dublowanie og艂osze艅)
| Do潮czy: 30 Pa 2007 | Posty: 46 | Sk眃: GRENSASVEGUR |
|
Wys砤ny: 4 Kwi 2009, 15:29 Temat postu: |
|
|
miko艂aj ma racj臋, nasz znajomy te偶 idzie na urlop tatusiowy chocia偶 dziecko urodzi艂o mu sie w Polsce (w zesz艂ym roku w sierpniu) i nie ma kennitala (mamusia te偶 nie)...dostarczy艂 tylko akt urodzenia dziecka w j臋zyku angielskim i wype艂ni艂 odpowiednie papiery..... tak wi臋c na 100% tatusiowy w tej sytuacji przys艂uguje:) pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 4 Kwi 2009, 20:35 Temat postu: |
|
|
hejka !Jestem tu nowa.Mam pytanie czy moze kt贸ra艣 z was wie jak to jest z przeniesieniem macierzy艅skiego do Polski?Pracuj臋 tu prawie dwa lata,ale chcia艂abym urodzi膰 w Polsce,czy co艣 b臋dzie mi si臋 nale偶a艂o?Dodam,i偶 m贸j m膮偶 dalej zostanie tutaj.Prosz臋 o wiadomo艣ci... |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mrowka
 | Do潮czy: 09 Sie 2008 | Posty: 88 | Sk眃: Reykjavik |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Paula
| Do潮czy: 28 Mar 2008 | Posty: 82 | Sk眃: Reykjavik |
|
Wys砤ny: 6 Kwi 2009, 21:27 Temat postu: |
|
|
pozosta艂a Ci tylko fifa, ale by艂am tam ostatnio i nic nie by艂o. straszna lipa z tego typu sprz臋tami tu jest. pr臋dzej od kogo艣 odkupisz, ni偶 si臋 czego艣 tutaj doczekasz. ja na w贸zek czeka艂am 2 miesi膮ce i przyszed艂 od 17.000 isk dro偶szy wrrrr _________________ Even the stars look brighter tonight
Nothing's impossible
I still believe in love at first sight
Nothing's impossible (DM) |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mrowka
|
Wys砤ny: 6 Kwi 2009, 21:44 Temat postu: |
|
|
a gdzie ta fifa? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| renia71 Og艂oszeniodawca zweryfikowany
| Do潮czy: 10 Sty 2009 | Posty: 16 | Sk眃: Reykjavik |
|
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mrowka
|
Wys砤ny: 6 Kwi 2009, 22:54 Temat postu: |
|
|
Takk.  |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 7 Kwi 2009, 22:08 Temat postu: por贸d |
|
|
cze艣膰 czy nie ma kto艣 z was do sprzedania karuzeli nad 艂贸偶eczko z wy艣wietlaczem, szafki do przewijania z wanienk膮 i hu艣tawki dla niemowlaczka potrzebuje na sierpie艅 ? |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 7 Kwi 2009, 22:51 Temat postu: hej |
|
|
hej dziewczyny!!!mam pytanko...10 marca urodzi艂a mi si臋 c贸reczka i chcia艂abym si臋 dowiedzie膰 gdzie mog臋 odebra膰 akt urodzenia...pom贸偶cie!!pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
|
Wys砤ny: 7 Kwi 2009, 23:50 Temat postu: |
|
|
akt urodzenia (faedingarvottord) mozna odebrac z Thjodskra na Borgatuni 24. kosztuje chyba 700kr o ile nie podrozalo od zeszlego roku i czeka sie na nie ok 3 do 4 dni roboczych, przysylaja poczta _________________ Nie bierz zycia na serio.
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|
Wys砤ny: 8 Kwi 2009, 0:10 Temat postu: |
|
|
dzieki bardzo za wiadomosc!!!! |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| ppi
| Do潮czy: 27 Pa 2008 | Posty: 3 | |
|
Wys砤ny: 8 Kwi 2009, 12:07 Temat postu: witam |
|
|
witamwszystkie mamusie.potrzebuje podgrzewacz do butelek-pilnie.moze kt贸rach z mam juz nie uzywa i stoi nie potrzebny to chetnie odkupie za rozsadn膮 cene.pozdrawiam i czekam na prvi |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| Anna2
| Do潮czy: 13 Lut 2009 | Posty: 33 | |
|
Wys砤ny: 9 Kwi 2009, 9:03 Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny!
Mam isc na usg w 20 tygodniu i polozna powiedziala mi jest ono w szpitalu dzieciecym a ja nie wiem gdzie to jest pomozcie i napiszcie gdzie to jest dzieki bardzo i pozdrawiam |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| DarkAngelKate
|
Wys砤ny: 9 Kwi 2009, 9:17 Temat postu: |
|
|
szpital dzieciecy jest polaczony z oddzialem polozniczym tylko wchodzi sie z drugiej strony. (Hringbraut). tak wiec idziesz jak na polozniczy ale nie wchodzisz glownym wejsciem, tylko po prawej stronie w rogu sa drzwi, wchodzisz tam, schodzisz do piwnicy i tam jest recepcja. _________________ Nie bierz zycia na serio.
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
| mrowka
|
Wys砤ny: 9 Kwi 2009, 12:41 Temat postu: |
|
|
Hej, mam takie pytanie.... w kt贸rym sklepie i pod jak膮 nazw膮 lub wygl膮dem znajd臋 owsiank臋??
I czy kt贸ra艣 z mam wprowadzi艂a to dziecku do jedzenia? I czy jest to dobre dla dziecka?
 |
|
Powr髏 do g髍y |
|
 |
|