Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
|
Wysany: 22 Pa 2005, 11:13 Temat postu: Zaleje, zniszczy wyspę Islandie ? rok 2012... |
|
|
cześć
pisze do was, zeby poznac wasze zdanie na temat zagrożenia Islandii roztopieniem się Biegunów... (ogólnie mówiąc PRZEBIEGUNOWANIE ZIEMI w 2012r. )
nie będe się przedstawial bo zrobiłbym niepotrzebny zamęt aczkolwiek jestem osobą poważną - tak jak ten temat i prosze podejść do tego poważnie.
jak większość wie.. niestety błędnie - że w 2012 roku ma skończyć się świat.
prawda jest taka, że nie będzie żadnego końca świata tylko katastrofy na skalę globalną.
średnio co 11,5 tyś lat.. ma miejsce na ziemi przebiegunowanie - co za tym idzie, katastrofy (trzęsienia ziemi, wulkany, powodzie, huragany, tsunami)
Ba! ziemia zbliży się owego dnia (21.XII.2012 - przesilenie zimowe) bardzo blisko słońca... co będzie przyczyną roztopienia się lodowców, biegunów itp.
i własnie na szczególne zagrożona jest wyspa Islandia...
ze strony zachodniej, grozni wyspie Grenlandia..
od pólnocy - biegun północny...
podczas tak wysokich temperatur, ostatnich lat przed przebiegunowaniem ziemi przecież pewne jest, że wszystkie lodowce się roztopią...
a na Islandii temperatura sięgnie +30 ©
następnym zagrożeniem są wulkany i trzęsienia ziemi.
Islandia leży na przecięciu się płyt tektonicznych ziemi co nie prorokuje mieszkańcom, ba ! strukturze geograficznej dla wyspy...
czy zatem dla Islandii to będzie KONIEC ?
czekam na wasze zdania...
niżej publikuje kilka WAŻNYCH terminów i objasnień związanych z 2012.
Cytat: |
Termin New Age ma astrologiczny rodowód i wiąże się z wiarą w nadejście epoki Wodnika pod koniec roku 2012, w której przed ludzkością otworzą się nowe, fascynujące możliwości. Zgodnie z tym przekonaniem zbliża się kres panowania chrześcijaństwa (Ery Ryb) które, według wielu krytyków z kręgów New Age, jest odpowiedzialne za liczne negatywne przejawy cywilizacji Zachodu.
Według wyznawców New Age, w roku 2012 dobiegnie końca epoka Ryb (interpretowana jako epoka chrześcijaństwa) i nastanie czas pokoju i jedności. Jednak poprzedzi to zdarzenie wiele kataklizmów, które doprowadzą do śmierci wielu milionów ludzi. Według niektórych źródeł z kręgu tej kontrkultury, do roku 2012 staniemy się świadkami takich zdarzeń jak np.: III Wojna Światowa, objawienia obcych cywilizacji na Ziemi, przebiegunowanie Ziemi czy upadek Kościoła katolickiego. Źródeł tego poglądu oraz genezy całego ruchu należy szukać nie tylko w astrologii, również w teozofii (zwłaszcza w pismach A. Bailey — ważnej prekursorki New Age), antropozofii (R. Steiner) oraz kontrkulturze lat 60 (np. ruch hippisowski).
Jednym ze znaków rozpoznawczych ruchu New Age jest panteizm, czyli wiara w to, że wszystko jest Bogiem a Bóg jest we wszystkim. New Age zakłada iż wszyscy są jednością, a poczucie odrębności jednostki od świata i innych istot jest iluzją wytworzoną przez umysł. Ruch ten zaleca wiele praktyk, mających na celu zjednoczenie ze światem i światłem. Są to np. medytacja, koncentracja, afirmacja, joga, reiki i channeling - przekazy od obcych cywilizacji poprzez osobę będącą w transie (np. przekazy Kasjopean, Plejadian, Ra, Wingmakers)
Źródło: "http://pl.wikipedia.org/wiki/New_Age"
|
Cytat: | Świat kończy się 21 grudnia 2012
Datę końca świata większość znawców tematu wyznacza na rok 2012, a ściślej rzecz biorąc - na 21 grudnia roku 2012, na godzinę 11:11 GMT, kiedy nastąpi przesilenie zimowe. Skąd ta data? Otóż kalendarz Majów podaje właśnie tę dzień jako ostatni dzień historii, co posłużyło wielu wizjonerom jako punkt wyjścia do budowania teorii o mającej wtedy nastąpić apokalipsie.
|
Cytat: | Nie będzie to jednak oznaczać zupełnej zagłady planety, ale raczej koniec naszej cywilizacji. Co więcej, nie będzie to pierwsza taka apokalipsa. Według Geryla, Ratincksa i naprawdę niemałej rzeszy ich zwolenników takie przebiegunowanie zdarza się cyklicznie co ok. 11,5 tys. lat. Poprzednie miało miejsce w roku 9792 p.n.e., a katastrofę, jaka mu towarzyszyła, Biblia opisuje jako wielki potop. Proroctwa mówią zaś, że w roku 2012 Wenus, Mars, Orion i inne gwiazdy znajdą się w takiej samej pozycji szyfrowej jak w roku 9792 p.n.e.
|
Cytat: | Dobra wiadomość płynąca z teorii o cykliczności ziemskich "apokalips" jest taka, że koniec świata ma oznaczać nie totalną zagładę ludzkości, ale raczej zagładę świata, jaki znamy. Tak jak kiedyś na arce Noego, nieliczni przeżyją "koniec świata" i dadzą początek nowej epoce. Najbardziej bezpiecznym miejscem ma być zaś Afryka. Tak więc rok 2012 w bardziej zdroworozsądkowej interpretacji ma być po prostu końcem pewnego rozdziału w historii ludzkości.
|
Cytat: | Szczególnie datę tę rozpowszechniła w swoim czasie książka "Proroctwo Oriona 2012", której autorami są panowie Patrick Geryl i Gino Ratinckx. Autorzy twierdzą, że właśnie 21 grudnia 2012 roku ma nastąpić tzw. przebiegunowanie Ziemi, czyli - innymi słowy - nasza planeta ma się na chwilę zatrzymać, a potem zacząć obracać w przeciwnym kierunku, czemu towarzyszyć będą liczne katastrofy naturalne - powodzie, trzęsienia ziemi, huragany itd., które spowodują śmierć większości ludzi.
|
Dowody na katastrofę globalną w 2012 r.
• Rok 2012 jest ostatnim opisanym w kalendarzu Majów jako katastrofa na skalę globalną.
• Przebiegunowanie Ziemi, te zdarza się co 11,5 lat - ostatnie takie wydarzenie opisane jest w Bibli ! jako Wielki Potop.
• W 2012 roku następuje koniec ery wodnika.
• Przesłanki, kody Egipcjan i Majów wskazują własnie na rok 2012...
• Przepowiednie proroków, prorocze sny zwykłych ludzi wskazują własnie na te datę.
• Fakty naukowe, Wenus, Mars, Orion oraz inne gwiazdy znajdą się w takiej samej pozycji szyfrowej jak w roku 9792 p.n.e
•• Ocieplenie klimatu na ziemi.
•• Katastofy nękające ziemie od ostatnich 2, 3 lat.. (huragany w Ameryce, tsunami w Azji, trzęsienia ziemi...)
•• Przepowiednie Papieskie.
•• Nasilenie się obserwacji UFO na ziemi.
|
|
Powrt do gry |
|
 |
| viking User bywa złośliwy, IGNORUJ takie posty!
 | Doczy: 22 Sie 2005 | Posty: 1747 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 22 Pa 2005, 13:15 Temat postu: |
|
|
Piszesz, że średnio na ziemi co 11,5 tyś. lat ma miejsce przebiegunowanie.
Islandia ma 20 tyś. lat, czyli jedno przebiegunowanie przetrwała. Myśle że i tym razem da sobie rade. _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Jola
 | Doczy: 31 Sty 2004 | Posty: 1000 | |
|
Wysany: 22 Pa 2005, 17:59 Temat postu: |
|
|
viking_warrior napisa: | Islandia ma 20 tyś. lat... |
Nie, no bez przesady.. Islandia jest jedną z najmłodszych wysp, ale nie aż tak:) Islandia "wykluła się" ok. 15 mln lat temu. 10-15 tys. to mają najmłodsze kawałeczki Islandii porozsiewane po całym obszarze wyspy, co było spowodowane wylaniem się nowej lawy i pokrywaniem starych jej warstw.
Tak więc to przebiegunowanie Islandia przetrwała "nieco" więcej niż raz. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 22 Pa 2005, 18:02 Temat postu: |
|
|
Dzięki Jolu
Teraz to już napewno bede spokojny o Islandie i o mnie  _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem.
Ostatnio zmieniony przez viking dnia 22 Pa 2005, 20:17, w caoci zmieniany 1 raz |
|
Powrt do gry |
|
 |
| stopa
| Doczy: 05 Lip 2005 | Posty: 187 | Skd: Łódź |
|
Wysany: 22 Pa 2005, 19:52 Temat postu: Re: Zaleje, zniszczy wyspę Islandie ? rok 2012... |
|
|
Van_ napisa: |
Dowody na katastrofę globalną w 2012 r.
• Rok 2012 jest ostatnim opisanym w kalendarzu Majów jako katastrofa na skalę globalną.
• Przebiegunowanie Ziemi, te zdarza się co 11,5 lat - ostatnie takie wydarzenie opisane jest w Bibli ! jako Wielki Potop.
• W 2012 roku następuje koniec ery wodnika.
• Przesłanki, kody Egipcjan i Majów wskazują własnie na rok 2012...
• Przepowiednie proroków, prorocze sny zwykłych ludzi wskazują własnie na te datę.
• Fakty naukowe, Wenus, Mars, Orion oraz inne gwiazdy znajdą się w takiej samej pozycji szyfrowej jak w roku 9792 p.n.e
•• Ocieplenie klimatu na ziemi.
•• Katastofy nękające ziemie od ostatnich 2, 3 lat.. (huragany w Ameryce, tsunami w Azji, trzęsienia ziemi...)
•• Przepowiednie Papieskie.
•• Nasilenie się obserwacji UFO na ziemi.
|
Ja bym jeszcze dodał:
>Lepper marszalkiem sejmu
Dla mnie jest to kolejny argument zeby jak najszybciej odwiedzic wyspe!!  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Doczy: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysany: 22 Pa 2005, 22:39 Temat postu: |
|
|
wiecie co ,nic tylko sie powiesic ,najpierw byly oziebienio-ocieplenia klimatu ,tasmy atlantyckie pozrywane ,zalane miasta a teraz to juz z grubej .....zamiana biegunow ,chyba tylko brakuje komety ktora uderzy w ziemie.....to co jedziemy do Afryki ? |
|
Powrt do gry |
|
 |
| lenny
| Doczy: 15 Mar 2005 | Posty: 216 | Skd: Keflavik/Reykjavik |
|
Wysany: 22 Pa 2005, 22:46 Temat postu: |
|
|
eeee luzik....napewno nie wytrzymam w Islandii do 2012r  |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 22 Pa 2005, 22:53 Temat postu: |
|
|
Ale z tego co sobie przypominam, jakieś dwa lata temu mówili coś o komecie. Ponoć ma w pobliżu ziemi pojawić się 2019 r. Nie zniszczy życia, ale zrobi sporo zamieszania. _________________ Bardzo niewielu mężczyzn posiada klucz do serca kobiety, pozostali obywają się wytrychem. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Jola
|
Wysany: 22 Pa 2005, 23:34 Temat postu: |
|
|
Nie trafi, bo bieguny sie pozamieniają, ziemia zmieni swój wyglad i położenie  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| bartus22-1
| Doczy: 31 Sie 2005 | Posty: 112 | Skd: Krosno |
|
Wysany: 23 Pa 2005, 9:51 Temat postu: |
|
|
jest jakiś kościół w rzymie gdzie na gzymsie pod sufitem na takich tabliczkach malują papieży a jak się skończą to będzie koniec świata. Benedykt XVI ma przed ostatnią z młody nie jest więc... |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Squallo
 | Doczy: 23 Sie 2005 | Posty: 174 | Skd: Kielce |
|
Wysany: 23 Pa 2005, 17:50 Temat postu: |
|
|
Hmmm.... czy mi sie wydaje czy to już drugi temat o końcu świata na forum Iceland.pl?
No nie wiem dowody może przekonywujące, ale jakoś nie wydaje mi się że akurat za 7 lat Islandii coś sie stanie... Jak dotąd chyba nie miało takie wydarzenie miejsca, aby coś podobnego się dzaiało z jakimś lądem na Ziemii... (w naszej erze, oczywiście).
A może jednak byś sie przedstawił Van? Nie chcesz zamieszania...
To może znaczyć:
1. Jesteś jakąś znaną osobą
2. Jesteś Odżajerem Egzegetą którego powrót rzeczywiście wywołalby zamieszanie- a sądząc po temacie jaki wybrałeś (-łaś? )
i stylu- to bardzo prawdopodobne...
Tak czy siak przedstaw się! To może wiele wyjaśnić.
Jeśli boisz się rozgłosu (np. jeśli jesteś Odżajerką ) to odpisz na Priv, bo baaaardzo jestem ciekawy kim jesteś.... !!  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| stopa
| Doczy: 05 Lip 2005 | Posty: 187 | Skd: Łódź |
|
Wysany: 23 Pa 2005, 19:49 Temat postu: |
|
|
Ja bardzo przepraszam ze sie wtrace, ale istnienie badz nieistnienie Islandii w obliczu ogolnoswiatowego kataklizmu i zaglady cywilizacji wydaje mi sie faktem malo znaczacym  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Jola
|
Wysany: 23 Pa 2005, 20:14 Temat postu: |
|
|
Squallo napisa: | Jesteś Odżajerem Egzegetą |
Jeśli liczyles na powrót Odżajera bądź Odżajerki to muszę Cię zmartwić.. To nie on/ona.. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Squallo
|
Wysany: 24 Pa 2005, 8:55 Temat postu: |
|
|
Chlip, chlip... a już miałem nadzieję ... a co wlaściwie dzieje się z Odżajerką? Hmmmmm..... admini, może byście już odbanowali naszego 'objaśniacza'? Troche wnerwiające sąte filozoficzne wypowiedzi, ale jakoś mi ich brakuje...  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Jola
|
Wysany: 24 Pa 2005, 11:10 Temat postu: |
|
|
Odżajer nie został zbanowany. Po prostu przestał tu przychodzić... |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Squallo
|
Wysany: 24 Pa 2005, 14:11 Temat postu: |
|
|
????????????????????
A tego to nie wiedziałem! |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Squallo
|
Wysany: 24 Pa 2005, 14:39 Temat postu: |
|
|
Jola napisa: | Odżajer dostał zakaz wypowiadania się na tym forum.
A co, teraz tęsknicie?  |
Zrozumiałem że została zbanowana... |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Jola
|
Wysany: 24 Pa 2005, 18:39 Temat postu: |
|
|
Nie.. Pogadałam z nim i poprosiłam, żeby przestał Was gnębić. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| sad234
 | Doczy: 22 Pa 2005 | Posty: 47 | Skd: zachód |
|
Wysany: 24 Pa 2005, 21:26 Temat postu: |
|
|
.. a wracając do meritum ..
.. chyba macie nalot ..
http://forum.iceland.pl/viewtopic.php?t=733
.. może jeszcze pojawi się tu Mohan i jego Himavanthi? ..  _________________ .. dos meydele vil a ringele hobn .. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 15 Sty 2006, 11:10 Temat postu: |
|
|
przebiegunowania ziemi zdaje sie trudno prognozowac ale za to przebiegunowania slonca - tutaj cykl wynosi 11 lat - o wiele latwiej, i wlasnie na 2011-2012 rok przypadnie maksimum aktywnosci slonca. oczywiscie mozna sie wtedy spodziewac wiekszej intensywnosci zjawisk pogodowych, ale przede wszystkim bardzo bedzie latwo wtedy na islandii o ZORZE. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
|
Nie moesz pisa nowych tematw Nie moesz odpowiada w tematach Nie moesz zmienia swoich postw Nie moesz usuwa swoich postw Nie moesz gosowa w ankietach
|
|