Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| wielkopolanka
| Dołączył: 20 Mar 2008 | Posty: 159 | |
|
Wysłany: 4 Maj 2009, 12:45 Temat postu: zasilek |
|
|
ja tez caly dostalam dzisiaj  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
| Dołączył: 16 Sie 2008 | Posty: 326 | |
|
Wysłany: 4 Maj 2009, 12:46 Temat postu: |
|
|
a my wĹaĹnie dostaliĹmy laune i tam pisze dagpeningar samtals: 152,636 ,a trochÄ niĹźej po ponownych obliczeniach .po odjÄciu skĹadek jakichĹtam pisze Greidslustadur: 90,495 kr i tyle dostaliĹmy na konto. WiÄc coĹ czujÄ ,Ĺźe to caĹoĹÄ zasiĹku co sÄ
dzicie?
Kurcze to jest za caĹy miesiÄ
c  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| marta piotrek
| Dołączył: 27 Kwi 2008 | Posty: 22 | |
|
Wysłany: 4 Maj 2009, 13:00 Temat postu: |
|
|
u mnie tez byly z samego rana i nawet milo mnie zaskoczyli bo dostalem wiecej niz sie spodziewalem |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
|
Wysłany: 4 Maj 2009, 13:14 Temat postu: |
|
|
marta piotrek napisał: | u mnie tez byly z samego rana i nawet milo mnie zaskoczyli bo dostalem wiecej niz sie spodziewalem |
hmm,dobrze ,Ĺźe niektĂłrzy majÄ
ok
A ja dalej siedzÄ nad tÄ
launÄ
i skumaĹam ,Ĺźe te 152.000 to brutto,a te 90.000 to netto,dlaczego wziÄli tyle podatku  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 3KO27 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 21 Lis 2008 | Posty: 537 | Skąd: z tamtÄ
d |
|
Wysłany: 4 Maj 2009, 14:17 Temat postu: |
|
|
@ni@ napisał: | marta piotrek napisał: | u mnie tez byly z samego rana i nawet milo mnie zaskoczyli bo dostalem wiecej niz sie spodziewalem |
hmm,dobrze ,Ĺźe niektĂłrzy majÄ
ok
A ja dalej siedzÄ nad tÄ
launÄ
i skumaĹam ,Ĺźe te 152.000 to brutto,a te 90.000 to netto,dlaczego wziÄli tyle podatku  |
...jak zawsze w razie jakich kolwiek problemĂłw proponuje wycieczkÄ do bezrobociaka w celu wyjaĹnienia sprawy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
|
Wysłany: 4 Maj 2009, 14:31 Temat postu: |
|
|
3KO27 napisał: |
...jak zawsze w razie jakich kolwiek problemĂłw proponuje wycieczkÄ do bezrobociaka w celu wyjaĹnienia sprawy  |
MÄ
Ĺź juĹź poszedĹ,pan stwierdziĹ ,Ĺźe coĹ tu chyba nie gra ,ale nie jest pewien,w zwiÄ
zku z tym daĹ nr telefonu w inne miejsce ,gdzie nie idzie siÄ dodzwoniÄ Dlatego chciaĹam poznaÄ WaszÄ
opiniÄ czy w ogĂłle jest moĹźliwe ,Ĺźeby byĹa w porzÄ
dku taka roĹźnica miÄdzy netto,a brutto,lepiej zebraÄ informacje i walczyÄ z argumentami w rÄku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 4 Maj 2009, 14:58 Temat postu: |
|
|
@ni@ napisał: | 3KO27 napisał: |
MÄ
Ĺź juĹź poszedĹ,pan stwierdziĹ ,Ĺźe coĹ tu chyba nie gra ,ale nie jest pewien,w zwiÄ
zku z tym daĹ nr telefonu w inne miejsce ,gdzie nie idzie siÄ dodzwoniÄ Dlatego chciaĹam poznaÄ WaszÄ
opiniÄ czy w ogĂłle jest moĹźliwe ,Ĺźeby byĹa w porzÄ
dku taka roĹźnica miÄdzy netto,a brutto,lepiej zebraÄ informacje i walczyÄ z argumentami w rÄku. |
trzeba sprawidzic czy odliczony jest upust personalny |
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
|
Wysłany: 4 Maj 2009, 15:00 Temat postu: |
|
|
esmerka31 napisał: |
wĹaĹnie na upuĹcie personalnym jest 0,nie jest odliczony,czy wiesz dlaczego?czy to jest ok? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 4 Maj 2009, 17:58 Temat postu: ??? |
|
|
W grudniu 2008 zjechalam do Polski i transferowalam zasilek dla bezrobotnych. Mialam sie stawic na Islandii do 15 marca jesli bym chciala dalej pobierac zasilek, jednak 13 marca mialam ciezki wypadek samochodowy ( 4 tyg w szpitalu i 3 tyg rehebilitaci-mam zaswiadczenia) czy jak teraz wroce i przedstawie papiery bedzie mi sie nalezal zasilek??? I co z odzkodowaniem? Bo tu w Polsce go nie dostane bo to byl tranfer i skladki zdrowotne byly odprowadzone na Islandii???? Czy kto mi podpowie?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| esmerka31
| Dołączył: 19 Lut 2007 | Posty: 542 | |
|
Wysłany: 4 Maj 2009, 18:28 Temat postu: |
|
|
@ni@ napisał: | esmerka31 napisał: |
wĹaĹnie na upuĹcie personalnym jest 0,nie jest odliczony,czy wiesz dlaczego?czy to jest ok? |
moze nie dostarczyl skattkortu, dowiedziec sie na miejscu |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 4 Maj 2009, 18:49 Temat postu: Re: ??? |
|
|
anka napisał: | W grudniu 2008 zjechalam do Polski i transferowalam zasilek dla bezrobotnych. Mialam sie stawic na Islandii do 15 marca jesli bym chciala dalej pobierac zasilek, jednak 13 marca mialam ciezki wypadek samochodowy ( 4 tyg w szpitalu i 3 tyg rehebilitaci-mam zaswiadczenia) czy jak teraz wroce i przedstawie papiery bedzie mi sie nalezal zasilek??? I co z odzkodowaniem? Bo tu w Polsce go nie dostane bo to byl tranfer i skladki zdrowotne byly odprowadzone na Islandii???? Czy kto mi podpowie?  |
?????? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Maj 2009, 11:25 Temat postu: Re: ??? |
|
|
anka napisał: | anka napisał: | W grudniu 2008 zjechalam do Polski i transferowalam zasilek dla bezrobotnych. Mialam sie stawic na Islandii do 15 marca jesli bym chciala dalej pobierac zasilek, jednak 13 marca mialam ciezki wypadek samochodowy ( 4 tyg w szpitalu i 3 tyg rehebilitaci-mam zaswiadczenia) czy jak teraz wroce i przedstawie papiery bedzie mi sie nalezal zasilek??? I co z odzkodowaniem? Bo tu w Polsce go nie dostane bo to byl tranfer i skladki zdrowotne byly odprowadzone na Islandii???? Czy kto mi podpowie?  |
?????? |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| 3KO27 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 21 Lis 2008 | Posty: 537 | Skąd: z tamtÄ
d |
|
Wysłany: 5 Maj 2009, 12:45 Temat postu: Re: ??? |
|
|
anka napisał: | anka napisał: | anka napisał: | W grudniu 2008 zjechalam do Polski i transferowalam zasilek dla bezrobotnych. Mialam sie stawic na Islandii do 15 marca jesli bym chciala dalej pobierac zasilek, jednak 13 marca mialam ciezki wypadek samochodowy ( 4 tyg w szpitalu i 3 tyg rehebilitaci-mam zaswiadczenia) czy jak teraz wroce i przedstawie papiery bedzie mi sie nalezal zasilek??? I co z odzkodowaniem? Bo tu w Polsce go nie dostane bo to byl tranfer i skladki zdrowotne byly odprowadzone na Islandii???? Czy kto mi podpowie?  |
?????? |
|
dariuszr napisał: | dasha napisał: | witam, chcialam sie dowiedziec czy ma ktos moze bezposredni numer do polskich urzednikow w bezrociaku:))) |
Natalia 5154850 |
zadzwoĹ do niej i przedstaw swojÄ
sytuacje,moĹźe ona ci pomoĹźe  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| DmX81 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
 | Dołączył: 02 Lis 2005 | Posty: 213 | Skąd: Z nienacka |
|
Wysłany: 5 Maj 2009, 13:08 Temat postu: |
|
|
@ni@ napisał: | esmerka31 napisał: |
czy to pierwszy miesiac zasilku?
ciekawi mnie tez, bo mam mniejsza kwote Dagpeningar (ale jesli to wasz okres pierwszych 3 miesiecy, to by bylo normalne, jesli natomiast po 3 miesiacach, to chyba wszyscy powinni miec to samo - tak mi sie wydaje przynajmniej)
co do skattkort i upustu podatkowego, oczywiscie nalezy sie wam kwota cos ok 40tys ISK, oczywiscie jesli dostarczony jest skattkort |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 5 Maj 2009, 14:52 Temat postu: Re: ??? |
|
|
3KO27 napisał: | anka napisał: | anka napisał: | anka napisał: | W grudniu 2008 zjechalam do Polski i transferowalam zasilek dla bezrobotnych. Mialam sie stawic na Islandii do 15 marca jesli bym chciala dalej pobierac zasilek, jednak 13 marca mialam ciezki wypadek samochodowy ( 4 tyg w szpitalu i 3 tyg rehebilitaci-mam zaswiadczenia) czy jak teraz wroce i przedstawie papiery bedzie mi sie nalezal zasilek??? I co z odzkodowaniem? Bo tu w Polsce go nie dostane bo to byl tranfer i skladki zdrowotne byly odprowadzone na Islandii???? Czy kto mi podpowie?  |
?????? |
|
dariuszr napisał: | dasha napisał: | witam, chcialam sie dowiedziec czy ma ktos moze bezposredni numer do polskich urzednikow w bezrociaku:))) |
Natalia 5154850 |
a sadzicie ze jest sza nsa????
zadzwoĹ do niej i przedstaw swojÄ
sytuacje,moĹźe ona ci pomoĹźe  |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| @ni@
|
Wysłany: 5 Maj 2009, 15:28 Temat postu: |
|
|
DmX81 napisał: |
czy to pierwszy miesiac zasilku?
ciekawi mnie tez, bo mam mniejsza kwote Dagpeningar (ale jesli to wasz okres pierwszych 3 miesiecy, to by bylo normalne, jesli natomiast po 3 miesiacach, to chyba wszyscy powinni miec to samo - tak mi sie wydaje przynajmniej)
co do skattkort i upustu podatkowego, oczywiscie nalezy sie wam kwota cos ok 40tys ISK, oczywiscie jesli dostarczony jest skattkort |
To jest jakiĹ czwarty miesiÄ
c zasiĹku,do tej pory byĹo ok. Pod podanym numerem dalej cisza,niestety musimy siÄ wrĂłciÄ do urzÄdu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 8 Maj 2009, 18:33 Temat postu: zapomoga po powrocie z zasiĹku transferowego |
|
|
witam!!
czy ktoĹ siÄ z was orjetuje jak wyglÄ
da to w praktyce po powrocie z zasiĹku transferowego??
po ponownym zarejesrowaniu siÄ w urzedzie pracy, czy istnieje jakaĹ opcja zapomogi do chwili uzyskania zasiĹku na konto.
coĹ mi siÄ kiedys obiĹo o uszy, Ĺźe o coĹ takiego moĹźna siÄ staraÄ, ale nie posiadam duĹźych informacji na ten temat *(wiem ze jest potrzebne zaswiadczenie o meldunku,ostatni laun z urzedu pracy i co dalej?? tego niewiem) jak ktos z was praktykowal juĹź to to prosze o podzielenie sie tymi informacjami
z gĂłry dziÄkĂłwka |
|
Powrót do góry |
|
 |
| zuzula666
| Dołączył: 05 Lut 2008 | Posty: 410 | Skąd: Reykjawik |
|
Wysłany: 8 Maj 2009, 18:56 Temat postu: |
|
|
Czy ktoĹ sie orientuje jak wyglÄ
da sytuacja kiedy ktoĹ pobiera zasiĹek tzn ten 70% juz i chce podjÄ
Ä prace na 50% czy moĹźe byÄ dalej na zasiĹku czy zasiĹek juĹź przepada. Jaki procent zasiĹku przysĹuguje w takiej sytuacji?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| saga30
| Dołączył: 27 Kwi 2009 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 11 Maj 2009, 23:36 Temat postu: |
|
|
Witam. Pisze tutaj bo nie moge znalezc tematu odnosnie druku E-301. Zeby dostac ten druk musze wypelnic wniosek i dostarczyc potwierdzenie z zakladu pracy( dotyczy to ostatnich 3 lat) Przepracowalam tu 7 lat i jezeli chce zeby mi sie te lata wszystkie liczyly to musze odwiedzic kazdy zaklad w ktorym pracowalam i dostac potwierdzenie? A co jezeli ktorys z zakladow juz nie prosperuje? Jak mam wtedy tego szukac? Z gory dziekuje za odpowiedz i pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| LUCYNA86 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 15 Wrz 2008 | Posty: 104 | Skąd: Hafnariorður |
|
Wysłany: 12 Maj 2009, 0:22 Temat postu: æ |
|
|
czy wie ktos na temat jak bym chciala isc na zasilek po macierzynskim a nie wrocic do pracy czy musze odczekac te 30 dni czy wigle mi sie nie nalezy zasilek dodam ze pracuje na islandi 2,5lata |
|
Powrót do góry |
|
 |
|