reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek dla bezrobotnych na Islandii
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 93, 94, 95  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
wielkopolanka

PostWysłany: 4 Maj 2009, 12:45    Temat postu: zasilek Odpowiedz z cytatem

ja tez caly dostalam dzisiaj Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
@ni@

PostWysłany: 4 Maj 2009, 12:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a my właśnie dostaliśmy laune i tam pisze dagpeningar samtals: 152,636 ,a trochę niżej po ponownych obliczeniach .po odjęciu składek jakichśtam pisze Greidslustadur: 90,495 kr i tyle dostaliśmy na konto. Więc coś czuję ,że to całość zasiłku Sad co sądzicie?
Kurcze to jest za cały miesiąc Shocked
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
marta piotrek

PostWysłany: 4 Maj 2009, 13:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

u mnie tez byly z samego rana i nawet milo mnie zaskoczyli bo dostalem wiecej niz sie spodziewalem
Powrót do góry
@ni@

PostWysłany: 4 Maj 2009, 13:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

marta piotrek napisał:
u mnie tez byly z samego rana i nawet milo mnie zaskoczyli bo dostalem wiecej niz sie spodziewalem

hmm,dobrze ,że niektórzy mają ok Smile

A ja dalej siedzę nad tą launą i skumałam ,że te 152.000 to brutto,a te 90.000 to netto,dlaczego wzięli tyle podatku Question
Powrót do góry
3KO27
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 4 Maj 2009, 14:17    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisał:
marta piotrek napisał:

hmm,dobrze ,że niektórzy mają ok Smile

A ja dalej siedzę nad tą launą i skumałam ,że te 152.000 to brutto,a te 90.000 to netto,dlaczego wzięli tyle podatku Question

...jak zawsze w razie jakich kolwiek problemów proponuje wycieczkę do bezrobociaka w celu wyjaśnienia sprawy Rolling Eyes
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
@ni@

PostWysłany: 4 Maj 2009, 14:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

3KO27 napisał:

...jak zawsze w razie jakich kolwiek problemów proponuje wycieczkę do bezrobociaka w celu wyjaśnienia sprawy Rolling Eyes

Mąż już poszedł,pan stwierdził ,że coś tu chyba nie gra ,ale nie jest pewien,w związku z tym dał nr telefonu w inne miejsce ,gdzie nie idzie się dodzwonić Sad Dlatego chciałam poznać Waszą opinię czy w ogóle jest możliwe ,żeby była w porządku taka rożnica między netto,a brutto,lepiej zebrać informacje i walczyć z argumentami w ręku.
Powrót do góry
esmerka31

PostWysłany: 4 Maj 2009, 14:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisał:
3KO27 napisał:

Mąż już poszedł,pan stwierdził ,że coś tu chyba nie gra ,ale nie jest pewien,w związku z tym dał nr telefonu w inne miejsce ,gdzie nie idzie się dodzwonić Sad Dlatego chciałam poznać Waszą opinię czy w ogóle jest możliwe ,żeby była w porządku taka rożnica między netto,a brutto,lepiej zebrać informacje i walczyć z argumentami w ręku.

trzeba sprawidzic czy odliczony jest upust personalny
Powrót do góry
@ni@

PostWysłany: 4 Maj 2009, 15:00    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

esmerka31 napisał:

właśnie na upuście personalnym jest 0,nie jest odliczony,czy wiesz dlaczego?czy to jest ok?
Powrót do góry
anka
Gość
PostWysłany: 4 Maj 2009, 17:58    Temat postu: ??? Odpowiedz z cytatem

W grudniu 2008 zjechalam do Polski i transferowalam zasilek dla bezrobotnych. Mialam sie stawic na Islandii do 15 marca jesli bym chciala dalej pobierac zasilek, jednak 13 marca mialam ciezki wypadek samochodowy ( 4 tyg w szpitalu i 3 tyg rehebilitaci-mam zaswiadczenia) czy jak teraz wroce i przedstawie papiery bedzie mi sie nalezal zasilek??? I co z odzkodowaniem? Bo tu w Polsce go nie dostane bo to byl tranfer i skladki zdrowotne byly odprowadzone na Islandii???? Czy kto mi podpowie? Crying or Very sad
Powrót do góry
esmerka31

PostWysłany: 4 Maj 2009, 18:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisał:
esmerka31 napisał:

właśnie na upuście personalnym jest 0,nie jest odliczony,czy wiesz dlaczego?czy to jest ok?

moze nie dostarczyl skattkortu, dowiedziec sie na miejscu
Powrót do góry
anka
Gość
PostWysłany: 4 Maj 2009, 18:49    Temat postu: Re: ??? Odpowiedz z cytatem

anka napisał:
W grudniu 2008 zjechalam do Polski i transferowalam zasilek dla bezrobotnych. Mialam sie stawic na Islandii do 15 marca jesli bym chciala dalej pobierac zasilek, jednak 13 marca mialam ciezki wypadek samochodowy ( 4 tyg w szpitalu i 3 tyg rehebilitaci-mam zaswiadczenia) czy jak teraz wroce i przedstawie papiery bedzie mi sie nalezal zasilek??? I co z odzkodowaniem? Bo tu w Polsce go nie dostane bo to byl tranfer i skladki zdrowotne byly odprowadzone na Islandii???? Czy kto mi podpowie? Crying or Very sad

??????
Powrót do góry
anka
Gość
PostWysłany: 5 Maj 2009, 11:25    Temat postu: Re: ??? Odpowiedz z cytatem

anka napisał:
anka napisał:

??????
Powrót do góry
3KO27
PostWysłany: 5 Maj 2009, 12:45    Temat postu: Re: ??? Odpowiedz z cytatem

anka napisał:
anka napisał:
anka napisał:

??????
dariuszr napisał:
dasha napisał:
witam, chcialam sie dowiedziec czy ma ktos moze bezposredni numer do polskich urzednikow w bezrociaku:)))

Natalia Arrow 5154850

zadzwoń do niej i przedstaw swoją sytuacje,może ona ci pomoże Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
DmX81
PostWysłany: 5 Maj 2009, 13:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

@ni@ napisał:
esmerka31 napisał:

czy to pierwszy miesiac zasilku?
ciekawi mnie tez, bo mam mniejsza kwote Dagpeningar (ale jesli to wasz okres pierwszych 3 miesiecy, to by bylo normalne, jesli natomiast po 3 miesiacach, to chyba wszyscy powinni miec to samo - tak mi sie wydaje przynajmniej)
co do skattkort i upustu podatkowego, oczywiscie nalezy sie wam kwota cos ok 40tys ISK, oczywiscie jesli dostarczony jest skattkort
Powrót do góry
anka
Gość
PostWysłany: 5 Maj 2009, 14:52    Temat postu: Re: ??? Odpowiedz z cytatem

3KO27 napisał:
anka napisał:
anka napisał:
anka napisał:

??????
dariuszr napisał:
dasha napisał:
witam, chcialam sie dowiedziec czy ma ktos moze bezposredni numer do polskich urzednikow w bezrociaku:)))

Natalia Arrow 5154850

a sadzicie ze jest sza Rolling Eyes nsa????

zadzwoń do niej i przedstaw swoją sytuacje,może ona ci pomoże Smile
Powrót do góry
@ni@

PostWysłany: 5 Maj 2009, 15:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DmX81 napisał:

czy to pierwszy miesiac zasilku?
ciekawi mnie tez, bo mam mniejsza kwote Dagpeningar (ale jesli to wasz okres pierwszych 3 miesiecy, to by bylo normalne, jesli natomiast po 3 miesiacach, to chyba wszyscy powinni miec to samo - tak mi sie wydaje przynajmniej)
co do skattkort i upustu podatkowego, oczywiscie nalezy sie wam kwota cos ok 40tys ISK, oczywiscie jesli dostarczony jest skattkort

To jest jakiś czwarty miesiąc zasiłku,do tej pory było ok. Pod podanym numerem dalej cisza,niestety musimy się wrócić do urzędu Confused
Powrót do góry
spice
Gość
PostWysłany: 8 Maj 2009, 18:33    Temat postu: zapomoga po powrocie z zasiłku transferowego Odpowiedz z cytatem

witam!!
czy ktoś się z was orjetuje jak wygląda to w praktyce po powrocie z zasiłku transferowego??

po ponownym zarejesrowaniu się w urzedzie pracy, czy istnieje jakaś opcja zapomogi do chwili uzyskania zasiłku na konto.

coś mi się kiedys obiło o uszy, że o coś takiego można się starać, ale nie posiadam dużych informacji na ten temat *(wiem ze jest potrzebne zaswiadczenie o meldunku,ostatni laun z urzedu pracy i co dalej?? tego niewiem) jak ktos z was praktykowal już to to prosze o podzielenie sie tymi informacjami

z góry dziękówka
Powrót do góry
zuzula666

PostWysłany: 8 Maj 2009, 18:56    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ktoś sie orientuje jak wygląda sytuacja kiedy ktoś pobiera zasiłek tzn ten 70% juz i chce podjąć prace na 50% czy może być dalej na zasiłku czy zasiłek już przepada. Jaki procent zasiłku przysługuje w takiej sytuacji??
Powrót do góry
saga30

PostWysłany: 11 Maj 2009, 23:36    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam. Pisze tutaj bo nie moge znalezc tematu odnosnie druku E-301. Zeby dostac ten druk musze wypelnic wniosek i dostarczyc potwierdzenie z zakladu pracy( dotyczy to ostatnich 3 lat) Przepracowalam tu 7 lat i jezeli chce zeby mi sie te lata wszystkie liczyly to musze odwiedzic kazdy zaklad w ktorym pracowalam i dostac potwierdzenie? A co jezeli ktorys z zakladow juz nie prosperuje? Jak mam wtedy tego szukac? Z gory dziekuje za odpowiedz i pomoc.
Powrót do góry
LUCYNA86
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 12 Maj 2009, 0:22    Temat postu: æ Odpowiedz z cytatem

czy wie ktos na temat jak bym chciala isc na zasilek po macierzynskim a nie wrocic do pracy czy musze odczekac te 30 dni czy wigle mi sie nie nalezy zasilek dodam ze pracuje na islandi 2,5lata
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 28, 29, 30 ... 93, 94, 95  Następny
Strona 29 z 95

Skocz do: