Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| Qortes
 | Dołączył: 17 Lut 2004 | Posty: 677 | Skąd: PoznaĹ |
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| kiniec
 | Dołączył: 01 Lut 2004 | Posty: 30 | Skąd: WrocĹaw |
|
Wysłany: 27 Mar 2004, 1:15 Temat postu: |
|
|
Tak, trailer jest swietny. Obejrzalem go kilkanascie razy Zapowiada sie doskonaly film o genialnej muzyce. Mam tylko nadzieje, ze bedzie nam dane zobaczyc go w Polsce (ciekawe czy wyjdzie na VHS/DVD)... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
|
Wysłany: 1 Kwi 2004, 22:58 Temat postu: |
|
|
Kurcze.. strasznie mnie ciekawi co spiewa gosc na samym poczatku.. strasznie przejmujacy ten jego wystep. Czy ktos z naszych "Islandczykow" bylby tak dobry i po obejrzeniu trailera po krotce przedstawil tresc owej "piesni"? _________________ Islandia w radiu Afera
.: http://qortes.imejl.pl/nocpolarna :. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Sick4Toys
 | Dołączył: 09 Kwi 2004 | Posty: 65 | Skąd: Gdynia |
|
Wysłany: 9 Kwi 2004, 15:48 Temat postu: |
|
|
a co ze "zwykĹÄ
" kinematografiÄ
?
ja widziaĹam tylko 101reykiavik i The Sea. ktoĹ coĹ wiÄcej? jak do tego dotarliĹcie???
a moĹźe ktoĹ siÄ orientuje czy Noi Albinoi miaĹ swojÄ polskÄ
premierÄ...? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| kiniec
 | Dołączył: 01 Lut 2004 | Posty: 30 | Skąd: WrocĹaw |
|
Wysłany: 9 Kwi 2004, 20:07 Temat postu: |
|
|
Ja widzialem jeszcze "Przekleta Wyspe" Fridriksona. Z 2-3 lata temu wyemitowali ja na TVP2 w cyklu "Kocham kino". |
|
Powrót do góry |
|
 |
| katherine
| Dołączył: 20 Lut 2004 | Posty: 10 | Skąd: Londyn, Edynburg |
|
Wysłany: 12 Maj 2004, 16:46 Temat postu: |
|
|
Qortes napisał: | Kurcze.. strasznie mnie ciekawi co spiewa gosc na samym poczatku.. strasznie przejmujacy ten jego wystep. Czy ktos z naszych "Islandczykow" bylby tak dobry i po obejrzeniu trailera po krotce przedstawil tresc owej "piesni"? |
Jesli chodzi o piesn ktora ten facet spiewa na samym poczatku, (ow facet to Steindor Andersen) to jest staroislandzki hymn, ktory sklada sie z dwudziestu-szesciu czesci. Posiadam tlumaczenie tego hymnu z islandzkiego na angielski. Dodam ze Steindor Andersen jest znanym piesniarzem, ktory oddany jest dla tradycyjnych staroislandzkich piesni i ballad, wspolpracuje razem z Sigur Ros oraz ma na swoim koncie wydawane plyty z tradycyjnymi piesniami.
Niektote z nich mozna sciagnac na www.sigur-ros.com
Polecam bo sa przepiekne.
Aha, dodam takze ze widzialam dwa razy jego przepiekne mistyczne intonowanie na koncertach, pierwszy w The Shepherds Bush Empire wraz
z Sigur Ros 2001 a drugi koncert odbyl sie w 2002 takze wraz z Sigur Ros oraz z Hilmar Orn Hilmarsson w przepieknej hali operowej na Barbacan. Oba koncerty oczywiscie odbyly sie w Londynie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 15 Maj 2004, 19:13 Temat postu: |
|
|
Sick4Toys napisał: | a co ze "zwykĹÄ
" kinematografiÄ
?
ja widziaĹam tylko 101reykiavik i The Sea. ktoĹ coĹ wiÄcej? jak do tego dotarliĹcie???
a moĹźe ktoĹ siÄ orientuje czy Noi Albinoi miaĹ swojÄ polskÄ
premierÄ...? |
Ja widzialem Mavahlatur (Ĺmiech mewy) i Falklars (SokĂłĹy) na Warszawskim festiwalu filmowym w 2002 roku. Oba filmy bardzo mi siÄ podobaĹy... Ciekawe czy znajdzie sie cos w tym roku... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Maj 2004, 16:39 Temat postu: |
|
|
Qortes cos mi nie dziala ten link  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
|
Wysłany: 28 Maj 2004, 19:23 Temat postu: |
|
|
DoMiNiQuE napisał: | Qortes cos mi nie dziala ten link :cry: |
Mi dziala:) Sprobuj jeszcze raz, warto. _________________ Islandia w radiu Afera
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 28 Maj 2004, 19:54 Temat postu: |
|
|
Qortes napisał: | Mi dziala:) Sprobuj jeszcze raz, warto. |
Not Found
The requested URL /Videos/reykjavik.mov was not found on this server.
Apache/2.0.49 (Unix) PHP/4.3.6 Server at www.wormisgreen.com Port 80
no niestety nadal nie dziala ...ciekawe co jest powodem ??  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
|
Wysłany: 28 Maj 2004, 23:39 Temat postu: |
|
|
katherine napisał: |
Jesli chodzi o piesn ktora ten facet spiewa na samym poczatku, (ow facet to Steindor Andersen) to jest staroislandzki hymn, ktory sklada sie z dwudziestu-szesciu czesci. Posiadam tlumaczenie tego hymnu z islandzkiego na angielski. Dodam ze Steindor Andersen jest znanym piesniarzem, ktory oddany jest dla tradycyjnych staroislandzkich piesni i ballad, wspolpracuje razem z Sigur Ros oraz ma na swoim koncie wydawane plyty z tradycyjnymi piesniami.
|
Czesc, dziekuje serdecznie za ten namiar. Udalo mi sie dostac EP-ke SteindĂłra nagrana z akompaniamentem Sigur RĂłs - "Rimur" z 2001 roku. Wlasnie slucham na sluchawkach sobie owego staroislandzkiego hymnu ("Hugann seiÄa svalli frĂĄ") i naprawde chyba sie zaraz porycze jak bobr, niezwykle przejmujace i po prostu ...piekne. Czuje dreszcze.
Oczywiscie moge Wam to udostepnic jakos cala plyte, dajcie znac czy chcecie. Lektura obowiazkowa nie tylko dla wrazliwych na dzwieki.
P.S. Moglabys podeslac mi tlumaczenie, o ktorym wspominalas wczesniej? _________________ Islandia w radiu Afera
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
|
Wysłany: 28 Maj 2004, 23:41 Temat postu: |
|
|
DoMiNiQuE napisał: | Qortes napisał: | Mi dziala:) Sprobuj jeszcze raz, warto. |
Not Found
The requested URL /Videos/reykjavik.mov was not found on this server.
Apache/2.0.49 (Unix) PHP/4.3.6 Server at www.wormisgreen.com Port 80
:cry: :cry: no niestety nadal nie dziala ...ciekawe co jest powodem ?? :roll: |
Dziwne, kliknalem jeszcze raz dla pewnosci i zaczyna sciagac. Sprobuje znow a jak sie nie uda to daj znac, pokombinujemy inaczej- wszak mam to juz na dysku:) _________________ Islandia w radiu Afera
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 31 Maj 2004, 7:48 Temat postu: |
|
|
ok dziala dzieki !! |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
|
Wysłany: 19 Lip 2004, 20:35 Temat postu: |
|
|
W ramach 4. Festiwalu Filmowego "Nowe Horyzonty" (Cieszyn 2004) zaprezentowany zostanie film "Noi albinoi" w rez. Dagura Kari.
Projekcje odbeda sie:
25 lipca o godz. 10:00
29 lipca o godz. 16:00
w kinie Era w czeskim Cieszynie.
Film powstal w 2003 roku, produkcja: Islandia / Niemcy / Wielka Brytania / Dania. Muzyke skomponowal islandzki zespol Slowblow, o ktorym wspominalem kiedys w topiku muzycznym. Jak by ktos chcial soundtrack to udostepnie po powrocie.
Jesli bedziecie niedaleko to zapraszam, z biletami na ten akurat seans nie powinno byc problemow. _________________ Islandia w radiu Afera
|
Powrót do góry |
|
 |
| johanna
 | Dołączył: 08 Lut 2004 | Posty: 515 | Skąd: Kielce |
|
Wysłany: 20 Lip 2004, 12:10 Temat postu: |
|
|
Akurat bÄdÄ w Czechach, na turnieju w Pardubicach (zgĹosiĹo siÄ 14 IslandczykĂłw ) ChÄtnie wybraĹabym siÄ 25.07.
Kto bÄdzie? Ty Qortes? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| Qortes
|
Wysłany: 21 Lip 2004, 8:51 Temat postu: |
|
|
Serdeczne pozdrowienia dla forumowiczow oraz calej redakcji iceland.pl z Cieszyna!! :)
Johanna, jasne- wpadaj. Odbiore Cie. Reszta na priv. _________________ Islandia w radiu Afera
|
Powrót do góry |
|
 |
| O.E. Opiekun Forum
 | Dołączył: 03 Lut 2004 | Posty: 2552 | Skąd: Pl. Od SĹoĹca 3/Europa |
|
Wysłany: 22 Lip 2004, 2:25 Temat postu: Cieszyn |
|
|
Qortes napisał: | Serdeczne pozdrowienia dla forumowiczow oraz calej redakcji iceland.pl z Cieszyna!!
|
Skoro jesteĹcie w Cieszynie to wypada siÄ CIESZYÄ
I dziÄkujemy za Ĺźyczenia.
Mam jednak nadziejÄ, Ĺźe jakÄ
Ĺ skromnÄ
recenzjÄ z oglÄ
dania filmu skrobniecie - moĹźemy umieĹciÄ w dziale "ArtykuĹy, felietony, recenzje"
MiĹego odbioru! _________________ CHCESZ WSPOMĂC FORUM ORAZ ICELAND.PL? WPĹAÄ DATEK!
|
|
Powrót do góry |
|
 |
| katherine
| Dołączył: 20 Lut 2004 | Posty: 10 | Skąd: Londyn, Edynburg |
|
Wysłany: 29 Lip 2004, 16:15 Temat postu: |
|
|
Nie bylo mnie na forum milion lat...
Qortes jak mam wyslac ci tlumaczenie o ktore prosiles wczesniej?
chyba powinnam skopiowac je z ksiazki i wyslac ci je mailem.
Film " Noi albinoi" widzilam i polecam...
pozdrwaiam was...katherine |
|
Powrót do góry |
|
 |
|