Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat |
Autor |
Wiadomo |
| 79 ehf
| Doczy: 08 Maj 2009 | Posty: 153 | |
|
Wysany: 17 Cze 2009, 13:14 Temat postu: |
|
|
Momencik - płaci i to ogromne kwoty razem z podatkiem VAT.
Nie da rady uniknąc opłat. Niestety. Stado niepotrzebnych biurokratów , urzedników państwo zatrudnia za nasze pieniądze.
Jak ktoś jest zainteresowany to może zrobimy zrzutkę i kupimy bezludną wyspę. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| siewa26 Ogłoszeniodawca zweryfikowany
| Doczy: 29 Maj 2005 | Posty: 814 | Skd: pUstka |
|
Wysany: 17 Cze 2009, 13:23 Temat postu: |
|
|
turboneta napisa: |
Nie odprowadza podatków czyli jest nieuczciwa. Inni pracują i płacą podatek, a ona pakuje zarobione pieniądze do kieszeni mając w nosie obowiązujące przepisy.
Jak to nazwiesz? |
Fryzjerka anarchistka??? Może będzie jakaś abolicja dla szarej strefy? I dziwić się że VALITOR odnotowuje coraz mniejsze obroty na kartach kredytowych, jak większość ludzi gotówka obraca, btw mi np. zdarzyło się zdjąć simlocka za rybke , hmm ciekawe co w nastepnym roku mam wpisać w zeznaniu podatkowym 
Ostatnio zmieniony przez siewa26 dnia 17 Cze 2009, 14:08, w caoci zmieniany 1 raz |
|
Powrt do gry |
|
 |
| podglądacz ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
| Doczy: 10 Cze 2009 | Posty: 50 | Skd: las |
|
Wysany: 17 Cze 2009, 14:08 Temat postu: |
|
|
Wizyty w sluzbie zdrowia ograniczam do dentysty i oczywiscie place pelna kwote. A ze ide cos kupic do sklepu a podatek mam wliczony w cene na to juz nic nie poradze. Nie bede przeciez palil marketow albo wyklocal sie z kasjerka o znizke  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| rob4l69
 | Doczy: 14 Cze 2009 | Posty: 41 | Skd: Stąd! Fra Pollandi |
|
Wysany: 17 Cze 2009, 14:13 Temat postu: |
|
|
podglądacz napisa: | Wizyty w sluzbie zdrowia ograniczam do dentysty i oczywiscie place pelna kwote. A ze ide cos kupic do sklepu a podatek mam wliczony w cene na to juz nic nie poradze. Nie bede przeciez palil marketow albo wyklocal sie z kasjerka o znizke  |
A co zrobisz gdy Cię ktoś napadnie, pobije, coś Ci ukradnie lub zasłabniesz na ulicy? _________________ United We Stand, Divided We Fall!
Agnostic Front, Oi! |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 17 Cze 2009, 14:15 Temat postu: |
|
|
79 ehf napisa: | Momencik - płaci i to ogromne kwoty razem z podatkiem VAT. |
Dokładnie, możliwe że zbiera kaskę by otworzyc swój wlasny salon i działać w pełni legalnie, a zarobione pieniądze i tak gdzieś musi wydać płacąc przy okazji podatek. Jedyni co traca w tym wypadku to działające salony fryzjerskie które straciły klienta (zapewne na tyle oszczędnego że i tak pożałowałby kasy na strzyżenie w salonie) |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 17 Cze 2009, 14:19 Temat postu: |
|
|
Cytat: | A co zrobisz gdy Cię ktoś napadnie, pobije, coś Ci ukradnie lub zasłabniesz na ulicy? |
Jak na razie mnie to omija Wstane i sie otrzepie w razie czego  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| patryk23l ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
| Doczy: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skd: Keflavik |
|
Wysany: 17 Cze 2009, 15:26 Temat postu: |
|
|
Cytat: | Jak na razie mnie to omija Smile Wstane i sie otrzepie w razie czego |
A po drogach to swoich jezdzisz??
A dzieci do szkoly posylasz?? |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 17 Cze 2009, 15:48 Temat postu: |
|
|
patryk23l napisa: | Cytat: | Jak na razie mnie to omija Smile Wstane i sie otrzepie w razie czego |
Drogi to akurat nie jest najlepszy przykład, jak masz auto to płacisz podatek drogowy + cała akcyza w benzynie, ze szkołami się zgodzę (chociaż też jest róznie ja np. płacę za szkołę) - ale co my tutaj debatujemy nad jakimis fryzjerkami jak prawdziwi kosiarze czy też korporacje pozakładali spółki offshore-ow na Kajmanach, Azorach czy Cyprze olewając swoje państwo. Szkoda klawiatury pozdrawiam tych za, tych przeciw i tych pośrodku peace |
|
Powrt do gry |
|
 |
| rob4l69
|
Wysany: 17 Cze 2009, 18:19 Temat postu: |
|
|
siewa26 napisa: | patryk23l napisa: | Cytat: | Jak na razie mnie to omija Smile Wstane i sie otrzepie w razie czego |
Drogi to akurat nie jest najlepszy przykład, jak masz auto to płacisz podatek drogowy + cała akcyza w benzynie, ze szkołami się zgodzę (chociaż też jest róznie ja np. płacę za szkołę) - ale co my tutaj debatujemy nad jakimis fryzjerkami jak prawdziwi kosiarze czy też korporacje pozakładali spółki offshore-ow na Kajmanach, Azorach czy Cyprze olewając swoje państwo. Szkoda klawiatury pozdrawiam tych za, tych przeciw i tych pośrodku peace |
Ja jestem za, a nawet przeciw płaceniu podatków ;] _________________ United We Stand, Divided We Fall!
Agnostic Front, Oi! |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 17 Cze 2009, 18:42 Temat postu: |
|
|
Jezdze rowerem nawet zima i w niepogode. Rodziny jako takiej nie posiadam a jak bede posiadal to sie nagne w mysl stwierdzenia, ze czlowiek to gatunek niezwykle gumowy. A poza tym nie wszystko da sie przeskoczyc zyjac w systemie. |
|
Powrt do gry |
|
 |
| rob4l69
|
Wysany: 17 Cze 2009, 19:44 Temat postu: |
|
|
podglądacz napisa: | Jezdze rowerem nawet zima i w niepogode. Rodziny jako takiej nie posiadam a jak bede posiadal to sie nagne w mysl stwierdzenia, ze czlowiek to gatunek niezwykle gumowy. A poza tym nie wszystko da sie przeskoczyc zyjac w systemie. |
A zwą Cie może Gacek? _________________ United We Stand, Divided We Fall!
Agnostic Front, Oi! |
|
Powrt do gry |
|
 |
|
Wysany: 18 Cze 2009, 8:09 Temat postu: |
|
|
Pudło. Pomyłka  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| KrajeS666
 | Doczy: 17 Mar 2009 | Posty: 5 | Skd: powiat Łomża |
|
Wysany: 7 Lut 2010, 21:03 Temat postu: Re: deportacja |
|
|
viking napisa: | halle berry napisa: | Czy slyszal ktos ze deportuja Polakow tych ktorzy biora zasilek i pracuja na czarno-ponoc juz kilku deportowali |
Mam nadzieję że tak się dzieje. |
Bravo! kolejny nawrócony zagranicznik- najlepiej od razu poinformować urząd o wszystkim, ludzi którzy daja sobie radę mniej lub bardziej na czarno wyrzucić do polskiego śmietnika ,raczej nie skłamałem--- chyba tak uważasz ???Czyż nie?
Ale za pewne jesteś juz w tym raju obiecanym ,(zabranym Tobie i Tobie podobnym , przez falę masowo napływajacych rodaków po 2007 r. ) już tak długo że przyległy do ciebie cechy tego laickiego narodu...chociaż MOŻE tutaj po prostu nie musisz się kamuflować i żyć sobie pełnią społecznikowego bytu i na każdym kroku czerpać satysfakcję z kolejnego negatywnego akcentu pokazującego stosunki między Polakami za granicą.
nikt normalny nie lubi konfidenctwa ,A CAŁE SZCZĘŚCIE SĄ TUTAJ TEŻ TACY LUDZIE ,którzy potrafia się wspierać na emigracji zamiast przyklaskiwać antypolskim postawom
Nie łudź się nadzieją ,że Islandczycy są nieskazitelnie czyści i szlachetni ..Legalni itd. Pozdrawiam wszystkich islandofilów ,ale i tak na leczenie już dla was za późno..../...8)
mam nadzieję,że nie jestem osamotniony na tym forum i że ktoś uważa podobnie |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Grazyna
| Doczy: 06 Gru 2005 | Posty: 1093 | Skd: Islandia |
|
Wysany: 8 Lut 2010, 9:09 Temat postu: |
|
|
Ktoś tu popada z skrajności w skrajność!!!! Życie nie jest czarno- białe przypominam jesli o tym zapomnieliście. _________________ Brunetka |
|
Powrt do gry |
|
 |
| AcidBurn
 | Doczy: 09 Pa 2009 | Posty: 426 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 8 Lut 2010, 14:17 Temat postu: Re: deportacja |
|
|
KrajeS666 napisa: | viking napisa: | halle berry napisa: | Czy slyszal ktos ze deportuja Polakow tych ktorzy biora zasilek i pracuja na czarno-ponoc juz kilku deportowali |
Mam nadzieję że tak się dzieje. |
Bravo! kolejny nawrócony zagranicznik- najlepiej od razu poinformować urząd o wszystkim, ludzi którzy daja sobie radę mniej lub bardziej na czarno wyrzucić do polskiego śmietnika ,raczej nie skłamałem--- chyba tak uważasz ???Czyż nie?
Ale za pewne jesteś juz w tym raju obiecanym ,(zabranym Tobie i Tobie podobnym , przez falę masowo napływajacych rodaków po 2007 r. ) już tak długo że przyległy do ciebie cechy tego laickiego narodu...chociaż MOŻE tutaj po prostu nie musisz się kamuflować i żyć sobie pełnią społecznikowego bytu i na każdym kroku czerpać satysfakcję z kolejnego negatywnego akcentu pokazującego stosunki między Polakami za granicą.
nikt normalny nie lubi konfidenctwa ,A CAŁE SZCZĘŚCIE SĄ TUTAJ TEŻ TACY LUDZIE ,którzy potrafia się wspierać na emigracji zamiast przyklaskiwać antypolskim postawom
Nie łudź się nadzieją ,że Islandczycy są nieskazitelnie czyści i szlachetni ..Legalni itd. Pozdrawiam wszystkich islandofilów ,ale i tak na leczenie już dla was za późno..../...8)
mam nadzieję,że nie jestem osamotniony na tym forum i że ktoś uważa podobnie |
piszesz jak wycwaniony zarobkiewicz. Jeżeli Twoim zdaniem "dawanie sobie rady" to okradanie obcych państw z bezczelnym przebywaniem na ich terenie, to życzę powodzenia w szerzeniu pozytywnej opinii dla rodaków. Zwłaszcza tych, którzy przyjechali tu w innym celu, niż kradzież, panie klasyczny przykładzie antypolskiej postawy. Nie pozdrawiam! _________________ 10.04.2010 - dla mnie najszczęśliwszy dzień mojego życia  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Mariusz_Pabianice
| Doczy: 21 Lut 2006 | Posty: 472 | Skd: Reykjanesbaer |
|
Wysany: 8 Lut 2010, 14:52 Temat postu: Re: deportacja |
|
|
AcidBurn napisa: | Jeżeli Twoim zdaniem "dawanie sobie rady" to okradanie obcych państw z bezczelnym przebywaniem na ich terenie, to życzę powodzenia w szerzeniu pozytywnej opinii dla rodaków. |
Zaraz, zaraz. Złodziej, to ten co pod przymusem zabiera ludziom pieniądze, tak? To jak państwo chce koledze pod przymusem zabrać jego pieniądze (podatki), a kolega stara się do tego nie dopuścić, to kto tu jest złodziejem?  |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Grazyna
|
Wysany: 8 Lut 2010, 17:42 Temat postu: |
|
|
Czasami prawo działa antylogicznie i samo prowokuje takie postawy. Każdy orze jak może. A syty głodnego nie zrozumie.Ja nie popieram cwaniakowania oczywiście, ale czasami to co kombinaju w rządzie woła o pomstę do nieba, to co się dziwić szaraczkom. To nie szaracy doprowadzili Islandię do tej sytuacji tylko panowie w krawatach. _________________ Brunetka |
|
Powrt do gry |
|
 |
| WielkiBialyKrolik
 | Doczy: 08 Cze 2008 | Posty: 1422 | Skd: Reykjavik |
|
Wysany: 8 Lut 2010, 17:43 Temat postu: |
|
|
ja mysle, ze płacenie podatków jest niesprawiedliwe! To zwykła kradziez! Apeluje do rodaków aby zaprzestali płacenia podatków, poczekajmy na sponsorów, dobroczyncow, wolontariuszy, wierze, ze sie uda! W przypadku trudnosci zobowiazuje sie np. naprawic jedna z dziur w nawierzchni, co prawda na dzien dzisiejszy nie dysponuje asfaltem w domu, ale wyniose troche z pracy, żaden z islandorów tego nie zauwazy, tego tyle maja! _________________ "Najczęściej nadmierne wymagania w stosunku do kobiet mają ćwokowate oblechy. " |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Grazyna
|
Wysany: 8 Lut 2010, 18:31 Temat postu: |
|
|
Podatki ludzie płacili nawet za komuny tylko nie mieli o tym zielonego pojęcia. A podatki to stary wymysł i im są wyższe tym zazwyczaj bliżej do wielkiego buuuuum. Dawno temu łatając dziurę w kasie państwowej starożytnego państewka wymyślano coraz to dziwniejsze podatki w końcu wprowadzono podatek od ...powietrza ( nie mylić z taksą klimatyczną). _________________ Brunetka |
|
Powrt do gry |
|
 |
| Mariusz_Pabianice
| Doczy: 21 Lut 2006 | Posty: 472 | Skd: Reykjanesbaer |
|
Wysany: 8 Lut 2010, 18:31 Temat postu: |
|
|
WielkiBialyKrolik napisa: | ja mysle, ze płacenie podatków jest niesprawiedliwe! To zwykła kradziez! Apeluje do rodaków aby zaprzestali płacenia podatków, poczekajmy na sponsorów, dobroczyncow, wolontariuszy, wierze, ze sie uda! |
Podatki są potrzebne do funkcjonowania państwa - wymiar sprawiedliwości, policja, wojsko. W Islandii, która nie ma armii, wystarczyłoby np. 5-10tys koron od każdej dorosłej osoby rocznie.
WielkiBialyKrolik napisa: | W przypadku trudnosci zobowiazuje sie np. naprawic jedna z dziur w nawierzchni, co prawda na dzien dzisiejszy nie dysponuje asfaltem w domu, ale wyniose troche z pracy, żaden z islandorów tego nie zauwazy, tego tyle maja! |
Nie musisz. Podatki drogowe i akcyza w paliwie spokojnie starcza na łatanie dziur w nawierzchni. Podatek dochodowy nie ma tu nic do rzeczy. |
|
Powrt do gry |
|
 |
|