reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JELI KTO CI OBRAA LUB AMIE REGULAMIN, NIE DAJ SI SPROWOKOWA, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UytkownicyUytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj si, by sprawdzi wiadomociZaloguj si, by sprawdzi wiadomoci   

deportacja
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 15, 16, 17  Nastpny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Newsy
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastpny temat  
Autor Wiadomo
79 ehf

Doczy: 08 Maj 2009
PostWysany: 17 Cze 2009, 13:14    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Momencik - płaci i to ogromne kwoty razem z podatkiem VAT.

Nie da rady uniknąc opłat. Niestety. Stado niepotrzebnych biurokratów , urzedników państwo zatrudnia za nasze pieniądze.

Jak ktoś jest zainteresowany to może zrobimy zrzutkę i kupimy bezludną wyspę.
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo
siewa26
Ogłoszeniodawca zweryfikowany
Doczy: 29 Maj 2005
Skd: pUstka
PostWysany: 17 Cze 2009, 13:23    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

turboneta napisa:

Nie odprowadza podatków czyli jest nieuczciwa. Inni pracują i płacą podatek, a ona pakuje zarobione pieniądze do kieszeni mając w nosie obowiązujące przepisy.

Jak to nazwiesz?

Fryzjerka anarchistka??? Może będzie jakaś abolicja dla szarej strefy? I dziwić się że VALITOR odnotowuje coraz mniejsze obroty na kartach kredytowych, jak większość ludzi gotówka obraca, btw mi np. zdarzyło się zdjąć simlocka za rybke , hmm ciekawe co w nastepnym roku mam wpisać w zeznaniu podatkowym Wink

Ostatnio zmieniony przez siewa26 dnia 17 Cze 2009, 14:08, w caoci zmieniany 1 raz
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Numer GG Tlen
podglądacz
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
Doczy: 10 Cze 2009
Skd: las
PostWysany: 17 Cze 2009, 14:08    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wizyty w sluzbie zdrowia ograniczam do dentysty i oczywiscie place pelna kwote. Smile A ze ide cos kupic do sklepu a podatek mam wliczony w cene na to juz nic nie poradze. Nie bede przeciez palil marketow albo wyklocal sie z kasjerka o znizke Wink
Powrt do gry
rob4l69

Doczy: 14 Cze 2009
Skd: Stąd! Fra Pollandi
PostWysany: 17 Cze 2009, 14:13    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

podglądacz napisa:
Wizyty w sluzbie zdrowia ograniczam do dentysty i oczywiscie place pelna kwote. Smile A ze ide cos kupic do sklepu a podatek mam wliczony w cene na to juz nic nie poradze. Nie bede przeciez palil marketow albo wyklocal sie z kasjerka o znizke Wink

A co zrobisz gdy Cię ktoś napadnie, pobije, coś Ci ukradnie lub zasłabniesz na ulicy?Very Happy
siewa26
PostWysany: 17 Cze 2009, 14:15    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

79 ehf napisa:
Momencik - płaci i to ogromne kwoty razem z podatkiem VAT.

Dokładnie, możliwe że zbiera kaskę by otworzyc swój wlasny salon i działać w pełni legalnie, a zarobione pieniądze i tak gdzieś musi wydać płacąc przy okazji podatek. Jedyni co traca w tym wypadku to działające salony fryzjerskie które straciły klienta (zapewne na tyle oszczędnego że i tak pożałowałby kasy na strzyżenie w salonie)
Powrt do gry
podglądacz
PostWysany: 17 Cze 2009, 14:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
A co zrobisz gdy Cię ktoś napadnie, pobije, coś Ci ukradnie lub zasłabniesz na ulicy?

Jak na razie mnie to omija Smile Wstane i sie otrzepie w razie czego Smile
Powrt do gry
patryk23l
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
Doczy: 16 Sty 2008
Skd: Keflavik
PostWysany: 17 Cze 2009, 15:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Jak na razie mnie to omija Smile Wstane i sie otrzepie w razie czego

A po drogach to swoich jezdzisz??
A dzieci do szkoly posylasz??
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email Numer GG
siewa26
PostWysany: 17 Cze 2009, 15:48    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

patryk23l napisa:
Cytat:

Drogi to akurat nie jest najlepszy przykład, jak masz auto to płacisz podatek drogowy + cała akcyza w benzynie, ze szkołami się zgodzę (chociaż też jest róznie ja np. płacę za szkołę) - ale co my tutaj debatujemy nad jakimis fryzjerkami jak prawdziwi kosiarze czy też korporacje pozakładali spółki offshore-ow na Kajmanach, Azorach czy Cyprze olewając swoje państwo. Szkoda klawiatury pozdrawiam tych za, tych przeciw i tych pośrodku Wink peace
Powrt do gry
rob4l69

PostWysany: 17 Cze 2009, 18:19    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

siewa26 napisa:
patryk23l napisa:
Cytat:

Drogi to akurat nie jest najlepszy przykład, jak masz auto to płacisz podatek drogowy + cała akcyza w benzynie, ze szkołami się zgodzę (chociaż też jest róznie ja np. płacę za szkołę) - ale co my tutaj debatujemy nad jakimis fryzjerkami jak prawdziwi kosiarze czy też korporacje pozakładali spółki offshore-ow na Kajmanach, Azorach czy Cyprze olewając swoje państwo. Szkoda klawiatury pozdrawiam tych za, tych przeciw i tych pośrodku Wink peace

Ja jestem za, a nawet przeciw płaceniu podatków ;]
podglądacz
PostWysany: 17 Cze 2009, 18:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jezdze rowerem nawet zima i w niepogode. Rodziny jako takiej nie posiadam a jak bede posiadal to sie nagne w mysl stwierdzenia, ze czlowiek to gatunek niezwykle gumowy. A poza tym nie wszystko da sie przeskoczyc zyjac w systemie.
Powrt do gry
rob4l69

PostWysany: 17 Cze 2009, 19:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

podglądacz napisa:
Jezdze rowerem nawet zima i w niepogode. Rodziny jako takiej nie posiadam a jak bede posiadal to sie nagne w mysl stwierdzenia, ze czlowiek to gatunek niezwykle gumowy. A poza tym nie wszystko da sie przeskoczyc zyjac w systemie.

A zwą Cie może Gacek?
podglądacz
PostWysany: 18 Cze 2009, 8:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pudło. Pomyłka Cool
Powrt do gry
KrajeS666

Doczy: 17 Mar 2009
Skd: powiat Łomża
PostWysany: 7 Lut 2010, 21:03    Temat postu: Re: deportacja Odpowiedz z cytatem

viking napisa:
halle berry napisa:
Czy slyszal ktos ze deportuja Polakow tych ktorzy biora zasilek i pracuja na czarno-ponoc juz kilku deportowali

Mam nadzieję że tak się dzieje.

Bravo! kolejny nawrócony zagranicznik- najlepiej od razu poinformować urząd o wszystkim, ludzi którzy daja sobie radę mniej lub bardziej na czarno wyrzucić do polskiego śmietnika ,raczej nie skłamałem--- chyba tak uważasz ???Czyż nie?
Ale za pewne jesteś juz w tym raju obiecanym ,(zabranym Tobie i Tobie podobnym , przez falę masowo napływajacych rodaków po 2007 r. ) już tak długo że przyległy do ciebie cechy tego laickiego narodu...chociaż MOŻE tutaj po prostu nie musisz się kamuflować i żyć sobie pełnią społecznikowego bytu i na każdym kroku czerpać satysfakcję z kolejnego negatywnego akcentu pokazującego stosunki między Polakami za granicą.
nikt normalny nie lubi konfidenctwa ,A CAŁE SZCZĘŚCIE SĄ TUTAJ TEŻ TACY LUDZIE ,którzy potrafia się wspierać na emigracji zamiast przyklaskiwać antypolskim postawom

Nie łudź się nadzieją ,że Islandczycy są nieskazitelnie czyści i szlachetni ..Legalni itd. Pozdrawiam wszystkich islandofilów ,ale i tak na leczenie już dla was za późno..../...8)
mam nadzieję,że nie jestem osamotniony na tym forum i że ktoś uważa podobnie
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Wylij email
Grazyna

Doczy: 06 Gru 2005
Skd: Islandia
PostWysany: 8 Lut 2010, 9:09    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ktoś tu popada z skrajności w skrajność!!!! Życie nie jest czarno- białe przypominam jesli o tym zapomnieliście.
AcidBurn

Doczy: 09 Pa 2009
Skd: Reykjavik
PostWysany: 8 Lut 2010, 14:17    Temat postu: Re: deportacja Odpowiedz z cytatem

KrajeS666 napisa:
viking napisa:
halle berry napisa:
Czy slyszal ktos ze deportuja Polakow tych ktorzy biora zasilek i pracuja na czarno-ponoc juz kilku deportowali

Mam nadzieję że tak się dzieje.

Bravo! kolejny nawrócony zagranicznik- najlepiej od razu poinformować urząd o wszystkim, ludzi którzy daja sobie radę mniej lub bardziej na czarno wyrzucić do polskiego śmietnika ,raczej nie skłamałem--- chyba tak uważasz ???Czyż nie?
Ale za pewne jesteś juz w tym raju obiecanym ,(zabranym Tobie i Tobie podobnym , przez falę masowo napływajacych rodaków po 2007 r. ) już tak długo że przyległy do ciebie cechy tego laickiego narodu...chociaż MOŻE tutaj po prostu nie musisz się kamuflować i żyć sobie pełnią społecznikowego bytu i na każdym kroku czerpać satysfakcję z kolejnego negatywnego akcentu pokazującego stosunki między Polakami za granicą.
nikt normalny nie lubi konfidenctwa ,A CAŁE SZCZĘŚCIE SĄ TUTAJ TEŻ TACY LUDZIE ,którzy potrafia się wspierać na emigracji zamiast przyklaskiwać antypolskim postawom

Nie łudź się nadzieją ,że Islandczycy są nieskazitelnie czyści i szlachetni ..Legalni itd. Pozdrawiam wszystkich islandofilów ,ale i tak na leczenie już dla was za późno..../...8)
mam nadzieję,że nie jestem osamotniony na tym forum i że ktoś uważa podobnie

piszesz jak wycwaniony zarobkiewicz. Jeżeli Twoim zdaniem "dawanie sobie rady" to okradanie obcych państw z bezczelnym przebywaniem na ich terenie, to życzę powodzenia w szerzeniu pozytywnej opinii dla rodaków. Zwłaszcza tych, którzy przyjechali tu w innym celu, niż kradzież, panie klasyczny przykładzie antypolskiej postawy. Nie pozdrawiam!
Mariusz_Pabianice

Doczy: 21 Lut 2006
Skd: Reykjanesbaer
PostWysany: 8 Lut 2010, 14:52    Temat postu: Re: deportacja Odpowiedz z cytatem

AcidBurn napisa:
Jeżeli Twoim zdaniem "dawanie sobie rady" to okradanie obcych państw z bezczelnym przebywaniem na ich terenie, to życzę powodzenia w szerzeniu pozytywnej opinii dla rodaków.

Zaraz, zaraz. Złodziej, to ten co pod przymusem zabiera ludziom pieniądze, tak? To jak państwo chce koledze pod przymusem zabrać jego pieniądze (podatki), a kolega stara się do tego nie dopuścić, to kto tu jest złodziejem? Evil or Very Mad
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Numer GG
Grazyna

PostWysany: 8 Lut 2010, 17:42    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czasami prawo działa antylogicznie i samo prowokuje takie postawy. Każdy orze jak może. A syty głodnego nie zrozumie.Ja nie popieram cwaniakowania oczywiście, ale czasami to co kombinaju w rządzie woła o pomstę do nieba, to co się dziwić szaraczkom. To nie szaracy doprowadzili Islandię do tej sytuacji tylko panowie w krawatach.
WielkiBialyKrolik

Doczy: 08 Cze 2008
Skd: Reykjavik
PostWysany: 8 Lut 2010, 17:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mysle, ze płacenie podatków jest niesprawiedliwe! To zwykła kradziez! Apeluje do rodaków aby zaprzestali płacenia podatków, poczekajmy na sponsorów, dobroczyncow, wolontariuszy, wierze, ze sie uda! W przypadku trudnosci zobowiazuje sie np. naprawic jedna z dziur w nawierzchni, co prawda na dzien dzisiejszy nie dysponuje asfaltem w domu, ale wyniose troche z pracy, żaden z islandorów tego nie zauwazy, tego tyle maja!
Grazyna

PostWysany: 8 Lut 2010, 18:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Podatki ludzie płacili nawet za komuny tylko nie mieli o tym zielonego pojęcia. A podatki to stary wymysł i im są wyższe tym zazwyczaj bliżej do wielkiego buuuuum. Dawno temu łatając dziurę w kasie państwowej starożytnego państewka wymyślano coraz to dziwniejsze podatki w końcu wprowadzono podatek od ...powietrza ( nie mylić z taksą klimatyczną).
Mariusz_Pabianice

Doczy: 21 Lut 2006
Skd: Reykjanesbaer
PostWysany: 8 Lut 2010, 18:31    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

WielkiBialyKrolik napisa:
ja mysle, ze płacenie podatków jest niesprawiedliwe! To zwykła kradziez! Apeluje do rodaków aby zaprzestali płacenia podatków, poczekajmy na sponsorów, dobroczyncow, wolontariuszy, wierze, ze sie uda!

Podatki są potrzebne do funkcjonowania państwa - wymiar sprawiedliwości, policja, wojsko. W Islandii, która nie ma armii, wystarczyłoby np. 5-10tys koron od każdej dorosłej osoby rocznie.
WielkiBialyKrolik napisa:
W przypadku trudnosci zobowiazuje sie np. naprawic jedna z dziur w nawierzchni, co prawda na dzien dzisiejszy nie dysponuje asfaltem w domu, ale wyniose troche z pracy, żaden z islandorów tego nie zauwazy, tego tyle maja!

Nie musisz. Podatki drogowe i akcyza w paliwie spokojnie starcza na łatanie dziur w nawierzchni. Podatek dochodowy nie ma tu nic do rzeczy.
Powrt do gry
Zobacz profil autora Wylij prywatn wiadomo Numer GG
Wywietl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Gwna -> Newsy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Id do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 15, 16, 17  Nastpny
Strona 12 z 17

Skocz do:  
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach

SIGN PETITION FOR TRAVELLING WITH PETS ON ICELAND!
Kuchnia Azjatycka: chiska, tajska, indyjska, japoska, wietnamska itd.