Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
| MaryĹ
| Dołączył: 13 Cze 2009 | Posty: 2 | |
|
Wysłany: 28 Cze 2009, 22:44 Temat postu: |
|
|
Czy jest ktoĹ, kto przeniĂłsĹ sobie zasiĹek do Polski? Chodzi mi o wysokoĹÄ wypĹacanych tam zasiĹkĂłw. SĹyszaĹam, Ĺźa sÄ
to kwoty do 1500zlotych, a nie ile przyznali tu na Islandii. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| justyna_bunia
| Dołączył: 30 Cze 2009 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 30 Cze 2009, 18:27 Temat postu: Problem z obywatelstwem |
|
|
Matka Polka ojciec Francuz wyemigrowali z Francji do Polski wraz z synkiem 10 letnim. Podczas drogi na granicy Polskiej urodziĹo Im siÄ dziecko. Jakie obywatelstwo przysĹuguje dziecku?, jakie warunki muszÄ
speĹniaÄ maĹĹźonek wraz z synem , aby otrzymaÄ obywatelstwo polskie?, |
|
Powrót do góry |
|
 |
| karuta Alpha Team
| Dołączył: 01 Kwi 2004 | Posty: 1245 | |
|
Wysłany: 1 Lip 2009, 10:27 Temat postu: |
|
|
po matce pewnie polskie ,a ojciec to musi wstapic chyba w zwiazek malzenski i spelnic kryteria.To zagadaka czy prawdziwe zdarzenie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| 3KO27 ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 21 Lis 2008 | Posty: 537 | Skąd: z tamtÄ
d |
|
Wysłany: 1 Lip 2009, 13:25 Temat postu: |
|
|
...ale Ĺźarty i zagadki tego typu to raczej w innym dziale  _________________ --- nie sztukÄ
jest zdjÄ
Ä majtki,sztukÄ
jest mieÄ co pokazaÄ --- |
|
Powrót do góry |
|
 |
| podglÄ
dacz ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 2
| Dołączył: 10 Cze 2009 | Posty: 50 | Skąd: las |
|
Wysłany: 1 Lip 2009, 13:32 Temat postu: |
|
|
Tak. W dziale KUPNO/SPRZEDAZ  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| MUZ
| Dołączył: 01 Lip 2009 | Posty: 1 | |
|
Wysłany: 1 Lip 2009, 13:53 Temat postu: |
|
|
zostalalm zwolniona z pracy,bez powodu bez przyczyny dali mi wymowienie i powiedzieli ze we wszytskim co potrzebne pomoga...chodzi mi o to ze pracowalam niedlugo bo od kwietnia ...czy nalezy mi sie jakis zasilek???ile???gdzie skladac papiery???? |
|
Powrót do góry |
|
 |
d |
|
Wysłany: 1 Lip 2009, 14:02 Temat postu: |
|
|
MUZ napisał: | zostalalm zwolniona z pracy,bez powodu bez przyczyny dali mi wymowienie i powiedzieli ze we wszytskim co potrzebne pomoga...chodzi mi o to ze pracowalam niedlugo bo od kwietnia ...czy nalezy mi sie jakis zasilek???ile???gdzie skladac papiery???? |
..najlepiej jakbyĹ poszĹa na borgartun 7 i tam wszystkiego sie dowiesz pracownicy mĂłwia po polsku _________________ --- nie sztukÄ
jest zdjÄ
Ä majtki,sztukÄ
|
Powrót do góry |
|
 |
| TOMI LEE ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 01 Lip 2009 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 1 Lip 2009, 20:55 Temat postu: brak przelewu |
|
|
czy dostaliĹcie dziĹ transfery zasiĹkĂłw dla bezrobotnych? BO JA NIE STETY NIE... |
|
Powrót do góry |
|
 |
| szczepan
| Dołączył: 07 Sty 2009 | Posty: 134 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 1 Lip 2009, 21:50 Temat postu: z |
|
|
Pewnie dostaniesz jutro. Spokojnie wszyscy bezrobotni dostana pieniazki za siedzenie w domku. |
|
Powrót do góry |
|
 |
d |
|
Wysłany: 1 Lip 2009, 23:34 Temat postu: Re: z |
|
|
szczepan napisał: | Pewnie dostaniesz jutro. Spokojnie wszyscy bezrobotni dostana pieniazki za siedzenie w domku. |
..w domku teĹź...posiedzieÄ moĹźna jeszcze: na basenie,w samochodzie,w kringlanie/smaralindzie,na solarium,u kumpla etc.  _________________ --- nie sztukÄ
jest zdjÄ
Ä majtki,sztukÄ
|
Powrót do góry |
|
 |
| TOMI LEE ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1
| Dołączył: 01 Lip 2009 | Posty: 3 | |
|
Wysłany: 2 Lip 2009, 13:35 Temat postu: |
|
|
czy dostaliĹcie juĹź swoje kuroniĂłwki????????  |
|
Powrót do góry |
|
 |
| sylwiam
 | Dołączył: 25 Mar 2008 | Posty: 153 | Skąd: Reykjavik |
|
Wysłany: 2 Lip 2009, 18:41 Temat postu: |
|
|
witam!mam pytanie jezeli wygasa mi kontrakt i ja go nie przedluze to jaki okres mam oczekiwania na przyznanie mi zasilku i jak dlugo musze jeszcze pozostac tutaj abym mogla przeniesc zasilek do polski? wszystkim za odpowiedz z gory dziekuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| patryk23l ILOĹÄ OSTRZEĹťEĹ: 1 (dublowanie ogĹoszeĹ)
| Dołączył: 16 Sty 2008 | Posty: 670 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 3 Lip 2009, 0:25 Temat postu: |
|
|
Cytat: | otrzymaĹem takie pismo: The Directorate of Labour has decided to suspend the payment of unemployment benefits to you,pursuant to Article 13 of Act No.54/2006 on Unemployment Benefits cf. item-c paragraf 1 of Article 13, as your legal residence is registered outside of Iceland. dalej coĹ o odwoĹaniu siÄ a na koĹcu: You are herewith notified of the above.
czy to oznacza ze zaczynajÄ
siÄ pozbywaÄ bezrobotnych obcokrajowcĂłw? nie jesteĹ islandczykiem to zasiĹek siÄ nie naleĹźy? dostaĹ ktoĹ z Was podobne pismo? |
Czy wiadomo juz cos w tej sprawie??
Dzis sie dowiedzialem ze kolejnym ludziom nie wyplacili zasilku, jako powod podaja brak pozwolenia na pobyt. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany: 3 Lip 2009, 8:44 Temat postu: :( |
|
|
A ja mam lepszy temat sĹuchajcie- przyleciaĹem z polski 6 czerwca i 8 juz rano poszedĹem do urzedu odznaczyc ze jestem wszystko ok ,no i czekam na pieniazki i co widze 1 lipca? nie caĹe 9 tys koron na koncie,jak wyrwaĹem do urzedu i pytam co to jest,a pani mowi ( jestes pan wyrejestowany ) a ja takie oczy,hmmm pytam dlaczego ,a a ona na to- bo niezgĹosiĹes sie panm na spotkanie ,sĹuchajcie dalej,a ja mowie ale nikt mnie nawet o nim nie powiadomiĹ ! a ona ,jak to? wysĹalismy e-mail 21 czerwca ze spotkanie jest 22 czerwca ,bobre? ja tego maila nie malem na skrzynce niestety.Ale do czego dÄ
ze,na 1 zebraniu bylo mowione ze- jak dzwoni do ciebie urzad raz dzwoni...drugi raz dzwoni...i nie reagujesz na tel.to wysyĹaja pismo i powiadamiaja zeby ktos sie zgĹosiĹ to dopiero powinni kogos wyrejestrowac a nie pach pach mejla posĹali i dobra.Ale pani powiedziala ze wyprostuje ten temat z pieniazkami.A moze nie mialem dostepu do netu a mail czasem nie dochodzi ? .Kto potwierdzi moja racje ?? pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
 |
| streetfighter
| Dołączył: 20 Paź 2008 | Posty: 43 | Skąd: Rkv, ZamoĹÄ |
|
Wysłany: 3 Lip 2009, 20:43 Temat postu: |
|
|
patryk23l napisał: | Cytat: | otrzymaĹem takie pismo: The Directorate of Labour has decided to suspend the payment of unemployment benefits to you,pursuant to Article 13 of Act No.54/2006 on Unemployment Benefits cf. item-c paragraf 1 of Article 13, as your legal residence is registered outside of Iceland. dalej coĹ o odwoĹaniu siÄ a na koĹcu: You are herewith notified of the above.
czy to oznacza ze zaczynajÄ
siÄ pozbywaÄ bezrobotnych obcokrajowcĂłw? nie jesteĹ islandczykiem to zasiĹek siÄ nie naleĹźy? dostaĹ ktoĹ z Was podobne pismo? |
Czy wiadomo juz cos w tej sprawie??
Dzis sie dowiedzialem ze kolejnym ludziom nie wyplacili zasilku, jako powod podaja brak pozwolenia na pobyt. |
WIADOMO, TRZEBA BYÄ ZAMELDOWANYM NA ISLANDII, TO NIE TO SAMO CO ADRES KORESPONDENCYJNY. KTO JEST NIEZAMELDOWANY BÄDZIE MUSIAĹ TO UZUPEĹNIÄ NA BORGARTUNI 24 |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ARTURROO123
| Dołączył: 24 Kwi 2007 | Posty: 41 | |
|
Wysłany: 5 Lip 2009, 18:04 Temat postu: |
|
|
witam wszystkich
ciekawa sprawa, otóş zjechaĹem do Polski 3 czerwca, zasiĹek pobieraĹem w Islandii 6 mc, wszystko oki, przed wyjazdem zrobiĹem wszystkie proceduru, dokumenty itp itd, zasiĹek przeniosĹem do Polski, ale.....naleĹźy mi sie zasiĹek od 19 maja do 3 czerwca czyli za 10 dni ...oczywiĹcie zasiĹek od 19 kwietnia do 19 maja otrzymaĹem 1 czerwca i oczywiscie logowaĹem siÄ bÄdac w islandii 20 maja. 1 lipca patrzÄ a nie ptrzelano mi ani grosza za okres od 19 maja do 3 czerwca na konto... co siÄ dzieje??????
pozdrawiam serdecznie |
|
Powrót do góry |
|
 |
| streetfighter
| Dołączył: 20 Paź 2008 | Posty: 43 | Skąd: Rkv, ZamoĹÄ |
|
Wysłany: 5 Lip 2009, 20:54 Temat postu: |
|
|
moĹźe dostaĹeĹ zasiĹek za peĹny miesiÄ
c z polskiego poĹredniaka czyli od 20 maja do 19 czerwca? ile teraz wychodzi transferowanego? jaki przelicznik? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ARTURROO123
|
Wysłany: 6 Lip 2009, 15:26 Temat postu: |
|
|
zasiĹek zostaĹ mi naliczony od 3 czerwca do .....wiÄc nie wiem czemu nie dostaĹem od 19 maja do 3 czerwca w islandii |
|
Powrót do góry |
|
 |
| szczepan
| Dołączył: 07 Sty 2009 | Posty: 134 | Skąd: Keflavik |
|
Wysłany: 6 Lip 2009, 15:40 Temat postu: |
|
|
ARTURROO123 napisał: | zasiĹek zostaĹ mi naliczony od 3 czerwca do .....wiÄc nie wiem czemu nie dostaĹem od 19 maja do 3 czerwca w islandii | Ile teraz wychodzi transferowy, tzn. jaki jest przelicznik na dzien dzisiejszy? Opowiesz na to pytanie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
| ARTURROO123
|
Wysłany: 6 Lip 2009, 15:54 Temat postu: |
|
|
tak odpowiem ...zasiĹek transferowy 3400, ale nie takie byĹo pytanie |
|