reklama

Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna

ICELAND.PL :: Islandia - strona główna portalu

ZANIM COŚ NAPISZESZ PRZECZYTAJ REGULAMIN  
JEŚLI KTOŚ CIĘ OBRAŻA LUB ŁAMIE REGULAMIN, NIE DAJ SIĘ SPROWOKOWAĆ, NAPISZ DO ADMINA!

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja   ProfilProfil   ZalogujZaloguj 

Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   

Zasiłek dla bezrobotnych na Islandii
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 93, 94, 95  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Maryś

PostWysłany: 28 Cze 2009, 22:44    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy jest ktoś, kto przeniósł sobie zasiłek do Polski? Chodzi mi o wysokość wypłacanych tam zasiłków. Słyszałam, ża są to kwoty do 1500zlotych, a nie ile przyznali tu na Islandii.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
justyna_bunia

PostWysłany: 30 Cze 2009, 18:27    Temat postu: Problem z obywatelstwem Odpowiedz z cytatem

Matka Polka ojciec Francuz wyemigrowali z Francji do Polski wraz z synkiem 10 letnim. Podczas drogi na granicy Polskiej urodziło Im się dziecko. Jakie obywatelstwo przysługuje dziecku?, jakie warunki muszą spełniać małżonek wraz z synem , aby otrzymać obywatelstwo polskie?,
Powrót do góry
karuta
Alpha Team
PostWysłany: 1 Lip 2009, 10:27    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

po matce pewnie polskie ,a ojciec to musi wstapic chyba w zwiazek malzenski i spelnic kryteria.To zagadaka czy prawdziwe zdarzenie Very Happy
Powrót do góry
3KO27
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 2
PostWysłany: 1 Lip 2009, 13:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

...ale Ĺźarty i zagadki tego typu to raczej w innym dziale Rolling Eyes
podglądacz
PostWysłany: 1 Lip 2009, 13:32    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak. W dziale KUPNO/SPRZEDAZ lol lol lol
Powrót do góry
MUZ

PostWysłany: 1 Lip 2009, 13:53    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zostalalm zwolniona z pracy,bez powodu bez przyczyny dali mi wymowienie i powiedzieli ze we wszytskim co potrzebne pomoga...chodzi mi o to ze pracowalam niedlugo bo od kwietnia ...czy nalezy mi sie jakis zasilek???ile???gdzie skladac papiery????
Powrót do góry
3KO27
PostWysłany: 1 Lip 2009, 14:02    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

MUZ napisał:
zostalalm zwolniona z pracy,bez powodu bez przyczyny dali mi wymowienie i powiedzieli ze we wszytskim co potrzebne pomoga...chodzi mi o to ze pracowalam niedlugo bo od kwietnia ...czy nalezy mi sie jakis zasilek???ile???gdzie skladac papiery????

..najlepiej jakbyś poszła na borgartun 7 i tam wszystkiego sie dowiesz pracownicy mówia po polsku
TOMI LEE
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 1 Lip 2009, 20:55    Temat postu: brak przelewu Odpowiedz z cytatem

czy dostaliście dziś transfery zasiłków dla bezrobotnych? Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad BO JA NIE STETY NIE...
Powrót do góry
szczepan

PostWysłany: 1 Lip 2009, 21:50    Temat postu: z Odpowiedz z cytatem

Pewnie dostaniesz jutro. Spokojnie wszyscy bezrobotni dostana pieniazki za siedzenie w domku.
Powrót do góry
3KO27
PostWysłany: 1 Lip 2009, 23:34    Temat postu: Re: z Odpowiedz z cytatem

szczepan napisał:
Pewnie dostaniesz jutro. Spokojnie wszyscy bezrobotni dostana pieniazki za siedzenie w domku.

..w domku też...posiedzieć można jeszcze: na basenie,w samochodzie,w kringlanie/smaralindzie,na solarium,u kumpla etc. Cool
TOMI LEE
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1
PostWysłany: 2 Lip 2009, 13:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

czy dostaliście już swoje kuroniówki???????? Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Powrót do góry
sylwiam

PostWysłany: 2 Lip 2009, 18:41    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam!mam pytanie jezeli wygasa mi kontrakt i ja go nie przedluze to jaki okres mam oczekiwania na przyznanie mi zasilku i jak dlugo musze jeszcze pozostac tutaj abym mogla przeniesc zasilek do polski? wszystkim za odpowiedz z gory dziekuje.
Powrót do góry
patryk23l
ILOŚĆ OSTRZEŻEŃ: 1 (dublowanie ogłoszeń)
PostWysłany: 3 Lip 2009, 0:25    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
otrzymałem takie pismo: The Directorate of Labour has decided to suspend the payment of unemployment benefits to you,pursuant to Article 13 of Act No.54/2006 on Unemployment Benefits cf. item-c paragraf 1 of Article 13, as your legal residence is registered outside of Iceland. dalej coś o odwołaniu się a na końcu: You are herewith notified of the above.
czy to oznacza ze zaczynają się pozbywać bezrobotnych obcokrajowców? nie jesteś islandczykiem to zasiłek się nie należy? dostał ktoś z Was podobne pismo?

Czy wiadomo juz cos w tej sprawie??
Dzis sie dowiedzialem ze kolejnym ludziom nie wyplacili zasilku, jako powod podaja brak pozwolenia na pobyt.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Next78
Gość
PostWysłany: 3 Lip 2009, 8:44    Temat postu: :( Odpowiedz z cytatem

A ja mam lepszy temat słuchajcie- przyleciałem z polski 6 czerwca i 8 juz rano poszedłem do urzedu odznaczyc ze jestem wszystko ok ,no i czekam na pieniazki i co widze 1 lipca? nie całe 9 tys koron na koncie,jak wyrwałem do urzedu i pytam co to jest,a pani mowi ( jestes pan wyrejestowany ) a ja takie oczy,hmmm pytam dlaczego ,a a ona na to- bo niezgłosiłes sie panm na spotkanie ,słuchajcie dalej,a ja mowie ale nikt mnie nawet o nim nie powiadomił ! a ona ,jak to? wysłalismy e-mail 21 czerwca ze spotkanie jest 22 czerwca ,bobre? ja tego maila nie malem na skrzynce niestety.Ale do czego dąze,na 1 zebraniu bylo mowione ze- jak dzwoni do ciebie urzad raz dzwoni...drugi raz dzwoni...i nie reagujesz na tel.to wysyłaja pismo i powiadamiaja zeby ktos sie zgłosił to dopiero powinni kogos wyrejestrowac a nie pach pach mejla posłali i dobra.Ale pani powiedziala ze wyprostuje ten temat z pieniazkami.A moze nie mialem dostepu do netu a mail czasem nie dochodzi ? .Kto potwierdzi moja racje ?? Smile pozdrawiam.
Powrót do góry
streetfighter

PostWysłany: 3 Lip 2009, 20:43    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

patryk23l napisał:
Cytat:
otrzymałem takie pismo: The Directorate of Labour has decided to suspend the payment of unemployment benefits to you,pursuant to Article 13 of Act No.54/2006 on Unemployment Benefits cf. item-c paragraf 1 of Article 13, as your legal residence is registered outside of Iceland. dalej coś o odwołaniu się a na końcu: You are herewith notified of the above.
czy to oznacza ze zaczynają się pozbywać bezrobotnych obcokrajowców? nie jesteś islandczykiem to zasiłek się nie należy? dostał ktoś z Was podobne pismo?

Czy wiadomo juz cos w tej sprawie??
Dzis sie dowiedzialem ze kolejnym ludziom nie wyplacili zasilku, jako powod podaja brak pozwolenia na pobyt.

WIADOMO, TRZEBA BYĆ ZAMELDOWANYM NA ISLANDII, TO NIE TO SAMO CO ADRES KORESPONDENCYJNY. KTO JEST NIEZAMELDOWANY BĘDZIE MUSIAŁ TO UZUPEŁNIĆ NA BORGARTUNI 24
Powrót do góry
ARTURROO123

PostWysłany: 5 Lip 2009, 18:04    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam wszystkich
ciekawa sprawa, otóż zjechałem do Polski 3 czerwca, zasiłek pobierałem w Islandii 6 mc, wszystko oki, przed wyjazdem zrobiłem wszystkie proceduru, dokumenty itp itd, zasiłek przeniosłem do Polski, ale.....należy mi sie zasiłek od 19 maja do 3 czerwca czyli za 10 dni ...oczywiście zasiłek od 19 kwietnia do 19 maja otrzymałem 1 czerwca i oczywiscie logowałem się będac w islandii 20 maja. 1 lipca patrzę a nie ptrzelano mi ani grosza za okres od 19 maja do 3 czerwca na konto... co się dzieje??????

pozdrawiam serdecznie
Powrót do góry
streetfighter

PostWysłany: 5 Lip 2009, 20:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

może dostałeś zasiłek za pełny miesiąc z polskiego pośredniaka czyli od 20 maja do 19 czerwca? ile teraz wychodzi transferowanego? jaki przelicznik?
Powrót do góry
ARTURROO123

PostWysłany: 6 Lip 2009, 15:26    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

zasiłek został mi naliczony od 3 czerwca do .....więc nie wiem czemu nie dostałem od 19 maja do 3 czerwca w islandii
Powrót do góry
szczepan

PostWysłany: 6 Lip 2009, 15:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ARTURROO123 napisał:
zasiłek został mi naliczony od 3 czerwca do .....więc nie wiem czemu nie dostałem od 19 maja do 3 czerwca w islandii
Ile teraz wychodzi transferowy, tzn. jaki jest przelicznik na dzien dzisiejszy? Opowiesz na to pytanie?
Powrót do góry
ARTURROO123

PostWysłany: 6 Lip 2009, 15:54    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak odpowiem ...zasiłek transferowy 3400, ale nie takie było pytanie
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Islandia :: Forum ICELAND.PL Strona Główna -> Ĺťycie na Islandii Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 36, 37, 38 ... 93, 94, 95  Następny
Strona 37 z 95

Skocz do: